Öt új tételben csökkent rezsit a Fidesz

Mno.hu

Orbán Viktor a pedagógus-családnál: túl bonyolultak a mai számlák

Amennyiben minden tételben sikerül érvényesíteni a tízszázalékos rezsicsökkentést, majdnem 7500 forint spórolható meg családonként havonta – mondta el Rogán Antal Harrach Péterrel közös sajtótájékoztatóján csütörtök délelőtt Gyulán. Július 1-jétől meg kell valósulnia a víz-, a csatorna-, a szennyvíz-elvezetési, a szemétszállítási, a palackosgáz- és a kéményseprési díjak csökkenésének.

A két frakcióvezető a Fidesz–KDNP háromnapos frakcióülését értékelte Gyulán. Rogán Antal elmondta, a fő téma a rezsicsökkentés volt, alapos beszámolót hallgattak meg Németh Szilárdtól és Fónagy Jánostól az eddigi lépések megvalósulásáról. Hozzátette, ez alapján kijelenthető, hogy sikerült érvényesíteni az árakban a 10 százalékos mérséklést.

Egy gyulai családnál Orbán Viktor is meggyőződött arról, hogy miként néz ki az új, a rezsicsökkentés nyomán kiállított számla – mondta Rogán, hozzátéve: akit a részletek érdekelnek, az megtekintheti az erről készült videót a miniszterelnök Facebook-oldalán. A Fidesz frakcióvezetője elmondta, szó volt a villamos energia és a gáz árának csökkentése mellett a rezsi többi tételeinek mérsékléséről is, így a víz-, a csatorna- és a szemétszállítási díj csökkentéséről, s ezek mellett felmerült a palackos gáz és a kéményseprés díjának csökkentése is.

Július elseje újabb fontos dátum

Van olyan a település, ahol a víz díja 180 forint, és van olyan, ahol 1000, ez igen nagy különbség – húzta alá Rogán. Rámutatott: hosszú vita alakult ki a víz, a csatorna és a szemét díját illetően, több mint hat órán át foglalkoztak az üggyel, de „döntésre jutottunk”. Ennek értelmében meg kell valósítani a víz, a szemétszállítás, a csatorna, a szennyvíz, valamint a palackos gáz és a kéményseprés díjának csökkentését egy munkacsoport keretein belül, melyet Fónagy János, Németh Szilárd és Kósa Lajos vezet majd, s ők egyeztetnek az önkormányzatokkal.

A frakcióvezető hozzátette: átlagosan tízszázalékos csökkentés van tervbe véve, melyet július elejére kell megvalósítani. Más témákkal is foglalkoztunk természetesen, ezek közül kettőt kell kiemelni – mondta el Rogán Antal. Az alaptörvény módosítása a legfontosabb. Szeretném leszögezni, hogy a Fidesz–KDNP-frakció tiszteletben tartja az Alkotmánybíróság döntését. A Magyarországon állandó lakhellyel rendelkezők számára előzetes regisztráció semmilyen formában nem lesz, a választójogi reformot lezártnak tekintjük. Mindazokban a kérdésekben, melyekben az Alkotmánybíróság nem fogalmazott meg kritikát tartalmi szempontból, azoknak a szövegtervezeteit pénteken újra benyújtjuk a parlament elé – közölte. A javaslat tárgyalása február-márciusban kezdődhet a parlamentben. A vita során várják az ellenzék észrevételeit is, mondta Rogán.

A háromnapos ülésen áttekintették a kormány törvényalkotási programját is. Ezek közül a Fidesz frakcióvezetője kiemelte a földdel összefüggő törvényeket. Itt azt a döntést hozták, hogy megvárják az agrárkamarai választásokat, hogy a szervezet is hozzá tudjon szólni a javaslatokhoz, ezt követően terjesztik a törvényeket a parlament elé, és július elsejéig el is akarják fogadni őket.

A rezsicsökkentés óvja a magyar embereket

„Vannak néhányan, akik azt szeretnék, hogy a KDNP és a Fidesz között véleménykülönbséget fedezzenek fel, számukra rossz hírem van” – kezdte sajtótájékoztatóját Harrach Péter. A Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője elmondta: a két kormánypárt együtt dolgozott, „kereszténydemokrata szempontokkal” egészítették ki a javaslatokat. Harrach kijelentette, meglátásuk szerint jelenleg a kormánynak az a feladata, hogy megóvja a magyar embereket az elhúzódó válság következményeitől, ennek az intézkedésnek egy része a rezsicsökkentés.

A KDNP képviselőcsoportjának vezetője beszámolt arról is, hogy „miniszterelnök úr vállalta, hogy a családi adókedvezményt elérhetővé teszik a kis jövedelműek számára is”. Harrach szerint életbe léphet a jövőben az is, hogy hamarosan nemcsak az adóból, de a járulékból is levonhatják a családi kedvezményt. Közölte, hogy a nehéz helyzetbe került családok részére a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban készítik elő a családi csődvédelemről szóló javaslatukat, erről a képviselő szerint még idén döntés lesz.

Harrach Péter jelezte, hogy eleget tesznek a fogyasztók azon kérésének is, hogy törvényben szabályozzák a szolgáltatókat, hogy a jövőben ne hatóságként lépjenek fel. Megváltozik a számlakép, egyszerű és mindenki számára érhető lesz, ami rajta szerepel – mutatott rá a politikus. „A törvénymódosítással olyan világot szeretnénk teremteni, ahol a szolgáltatók valódi szolgáltatást nyújtanak, és a fogyasztók érdekeit tartják előtérben” – jelentette ki.

Lesz útdíj

Lesz elektronikus útdíj, semmilyen költségvetési módosításra nincs szükség – jelentette ki Rogán Antal kérdésre válaszolva. A Fidesz frakcióvezetője elmondta, a kormánypárt gazdasági kabinetjének reggeli ülésén Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter megnyugtató beszámolót tartott, amely szerint a kormány megtalálta a megoldást az útdíjjal kapcsolatban.

Forrás: Mno.hu

15 hozzászólás “Öt új tételben csökkent rezsit a Fidesz” bejegyzésre

  1. nagyapó szerint:

    Az alaptörvény módosítására várják az várják az ellenzék észrevételeit is, mondta Rogán. Várhatják. Az ellenzék nem fog részt venni a vitában, mert őket a választóik rombolásra és nem építésre küldték.
    Eltekintve a törpe kisebbségtől, mindenki örül a csökkentésnek. A minoriták még várják a megmondóikat a “szakértő” HVG, Napi Gazdaság, Népszava, Klubrádió, ATV, stb. orgánumokban.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. hitetlen szerint:

    Ez hülye ???

  3. John Doe szerint:

    Én nem szkepticizmussal, csak racionalítássak továbbra is várom, hogy a végösszeg 10%-al csökkentett számláit mikor kapom meg? Örülök annak a 7-8%-nak is, de ha 10%-ról volt szó, akkor az legyen 10%. A gáz árnál továbbra is várom a régi kérdésemre a választ, hogy miért nem m3 áron van az elszámolás, mikor m3 áron van a vásárlás? A korrekciós tényező, valamint a fűtőérték, mint változó, emiatt soha nem lesz fix és átlátható gázár.

  4. felix szerint:

    hitetlen!
    Spórolj a kérdőjelekkel. 🙂

  5. robi szerint:

    Reggel az infórádióban Kósa nyilatkozott, aki nagyon reálisan látja azt, ami rezsicsökkenés mögött van.
    Tudja, hogy a legszegényebbek szilárd tüzelőanyaggal fűtenek és őket a csökkenés nem érinti.
    Felvetette, hogy az önkormányzati tulajdonú közmű szolgáltatók – árcsökkenés okozta – bevétel kieséseit kompenzálni kell. Idáig rendben.

    Arra viszont nem tért ki, hogy miből? Ki fogja őket kompenzálni?

  6. nagyapó szerint:

    John Doe Megy a százalék vita. Szerencsére nem arról, hogy emelkedik, hanem arról, hogy csökken.
    Nem tudom mi az, és hogyan jön a 7%, de azt is számításba illene venni, hogy a “szokásos” éveleji inflációval azonos emelés is elmaradt.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  7. nagyapó szerint:

    robi! Meg azt sem mondta, kiket érint név szerint.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. yoda szerint:

    Most nézem a Hírtv-t és lám, Mesterházy sírásra görbülő szájjal mondta, hogy már az MSZP is támogatja a rezsicsökkentés. Felmérték a marhák, hogy elsöprő a támogatása a projektnek. Elég sok időbe telt, de a jó pap is holtig tanul…

  9. felix szerint:

    Ne is törődjetek a szemétládával mert úgy hülye ahogy van.
    Amennyiben az önkormányzati szolgáltatókat Kósa szerint kompenzálni kell akkor valami nem stimmel.
    A szolgáltatók extra profitjára hivatkozva lett kiszabva a közműadó és szintén erre hivatkozva folyik a rezsi csökkentés.
    Amennyiben a önkormányzati szolgáltatókat kompenzálni kell ez azt jelenti, hogy ott eleve kicsi a haszon azaz nincs jogosultsága a csökkenésnek, vagy általában nem igaz az extra profit.
    Az egész “játék gazdaságilag megalapozatlan és beláthatatlan a kimenetele.
    Ma mindenki jónak hiszi és ezért nem számolnak az esetleges következményekkel.

  10. demokrácia szerint:

    “Amennyiben minden tételben sikerül érvényesíteni a tízszázalékos rezsicsökkentést, majdnem 7500 forint spórolható meg családonként havonta –”
    Nna,ezt hogy számolta ki?! Nem értem hogyan jött ki ez ,Rogán úr levezetné ezt a számítást?!

    Vagy nagyapó képviselő is megteheti mint szócső 🙂

  11. joságos szerint:

    T. FIDESZ imádó hivatásos bér kommentálok!! Mielőtt mindenkit le kommunistáznának és szobrot emelnének szeretet vezérüknek próbálják meg kiszámolni 5100Ft-nak mennyi a 10%-a. Ha ezt a feladatot meg oldották akkor 2. feladatként azt számolják ki, hogy 300Ft hány százaléka az 5100Ft-nak! Ha sikerül, írják meg! Elég 2 tizedes pontosság!

  12. nagyapó szerint:

    “A frakcióvezető a tájékoztatón ismertette a Központi Statisztikai Hivatal kimutatását, amely szerint 2012-ben egy kétgyermekes átlagcsalád havonta több mint 73 ezer forintot költött rezsire, így ha minden tételnél megvalósul a tízszázalékos csökkentés, mintegy 7500 forintot spórolhat havonta egy átlagcsalád.”

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop

  13. nagyapó szerint:

    joságos! Nekem is van kérdésem. Mennyi 6800-nak a 12%-a? Mennyi 82520-nak a 8%-a?
    Ha sikerül tegye közzé, hátha mások nem tudják.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop

  14. joságos szerint:

    nagyapó! A kérdésre válaszolni szoktak és nem vissza kérdezni! Azt már tapasztaltam, hogy a magukfajta csak hazudozni tud és most sincs másképp! Maga csak a száját jártatja ám még számolni sem tud, bár azt hazudta, hogy mérnök! Maga. Aki még százalékot sem tud számolni.
    Ami a feladványát illeti; 6800×12%=816 2.példa; 82500×8%=6600. Ha nem hiszi próbáljon meg utána számolni. Ami az én példámat illeti. Imádott vezére Orbán Viktor 10% rezsi csökkentést ígért. Rajongásának tárgya Németh Szilárd pedig kommandót alakított ennek ellenőrzésére. Nos megjött a gázszámlám! Az eddig fizetett 5100Ft helyett 4800Ft a fizetni való. Ez a 300Ft amivel a számla csökkent az 5100Ft-nak nem a 10% hanem csak az 5,88%. 5100-nak a 10%-a 510! Így a számla akkor lenne 10%-kal kevesebb ha 4590Ft-ól szólna! Az a helyzet, hogy itt a maga fajta elvtelen senkik és a belőlük verbuválódott FIDESZ az aki hazudik még hozzá folyamatosan, és a közmondás szerint aki hazudik az lop is!

  15. demokrácia szerint:

    ” nagyapó szerint:
    2013. február 08., péntek – 18:29

    “A frakcióvezető a tájékoztatón ismertette a Központi Statisztikai Hivatal kimutatását, amely szerint 2012-ben egy kétgyermekes átlagcsalád havonta több mint 73 ezer forintot költött rezsire, így ha minden tételnél megvalósul a tízszázalékos csökkentés, mintegy 7500 forintot spórolhat havonta egy átlagcsalád.”

    A feladat megoldása 1-es! Megbuktál! 🙂 Ebből is látszik amit nektek kiadnak azt szajkózzátok ész nélkül! Ennyire jól fizet ?!

Itt lehet hozzászólni !