Rezsicsökkentés: az MSZP sok valótlanságot állít

Nyílt levél Bangóné Borbély Ildikónak

Bangóné az erdélyi magyarok elleni gyűlöletkampány plakátarcaként futott be

Tisztelt Bangóné Borbély Ildikó!

Ön tegnap az MSZP székházában sok-sok valótlanságot, butaságot és a tények elhallgatását vagy elferdítését tartalmazó sajtótájékoztatót tartott a 10 százalékos rezsicsökkenéssel kapcsolatban. Sajnos azonban cseppet sem lepett meg, hogy a magyar családok megsegítését célzó, a fogyasztók által támogatott kormányzati intézkedést az MSZP az Ön személyén keresztül a Ron Werber-i gyűlöletkampányba taszította.  Ám ez gyűlölködő, hazug hang legyen az MSZP belügye. Az eseményen azonban Ön arról számolt be a nyilvánosság előtt, hogy testvérének nemhogy csökkent volna a számlája, hanem egyenesen 60 forinttal nőtt. Ezt meglepődve hallottam, mert eddig az volt a tapasztalatom, hogy a szolgáltatók, a Kormány rendeletének értelmében, minden magyar háztartásban a gáz, a villamos áram és a távhő árak tekintetében alkalmazzák a 10 százalékos csökkentést.

Az Ön által közölteket a munkacsoportomhoz érkezett bejelentésnek veszem, és kivizsgáltatom. Ezért kérem Önt vagy testvérét, hogy küldjék meg nekem azt a számlamásolatot, amelyről a sajtótájékoztatón beszámolt! Kérem továbbá, hogy a szolgáltatónál és az illetékes fogyasztóvédelmi hatóságnál is szíveskedjenek bejelentést tenni! A Magyar Energia Hivatal ingyenesen hívható zöld száma is rendelkezésükre áll: 06/80/205-386. A Kormány és a Fidesz célja, hogy minden magyar háztartásban, így az Ön testvérénél is érvényesüljön a 10 százalékos  rezsicsökkenés. Ha ez elsőre mégsem sikerülne valamilyen oknál fogva, akkor az általam vezetett bizottság feladata, hogy kiderítse, mi ennek az oka, majd bármilyen törvényes eszközt igénybe véve elérje a csökkentést. Mi mindenkinek segítünk, az Ön testvérének is!

Üdvözlettel:
Németh Szilárd,
országgyűlési képviselő

31 hozzászólás “Rezsicsökkentés: az MSZP sok valótlanságot állít” bejegyzésre

  1. hajós szerint:

    “Az MSZP Arany Papagáj díjat adományozott Németh Szilárdnak

    Gratulálunk Németh Szilárdnak, hogy az ő szájából hangzott el ezredik alkalommal a “gyűlöletkampány” kifejezés. E kivételes teljesítményéért kiérdemelte az Arany Papagáj-díjat, melyet átvehet kezelőorvosától, vagy gyógyszerészétől – írta a STOPhoz eljuttatott közleményében Török Zsolt, az MSZP szóvivője.

    Megjegyezzük: megint nem sikerült érdemben reagálni az évszázad átveréséről, azaz a “rezsicsökkentésről” tartott sajtótájékoztatónkra.

    Az MSZP csak tükröt tart, ha a Németh Szilárdnak nem tetszik, amit ebben lát, azt csak saját magának és kormányának köszönheti.”

  2. hajós szerint:

    “Az MSZP szerint a leggazdagabbak járnak igazán jól a tízszázalékos rezsicsökkentéssel, míg a legkisebb keresetűeknél alig érezhető annak hatása.

    Bangóné Borbély Ildikó, a szocialista párt elnökségi tagja pénteki sajtótájékoztatóján az évszázad átverésének nevezte a rezsicsökkentést, mondván azzal azok takaríthatnak meg több tízezer forintot havonta, akik már az egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetésével is több százezer forintot nyertek.
    Infinety network
    A rezsicsökkentés költsége nagyjából 100-120 milliárd forint, ennek kétharmadát azonban a leggazdagabb húsz százalék veszi igénybe – jelentette ki. Az MSZP-s politikus arra szólította fel Rogán Antalt, a Fidesz frakcióvezetőjét és Selmeczi Gabriellát, a kormánypárt szóvivőjét, mutassák be, hogy ők mennyi pénzt spórolnak meg a rezsicsökkentéssel.

    Kitért arra is, hogy az intézkedés nem segít annak a 300 ezer családnak, amelynél lekapcsolták vagy korlátozták a gázszolgáltatást, azoknak, akik már több hónapnyi díjjal tartoznak a szolgáltatónak, és azoknak sem, akik fával fűtenek. Eközben – fűzte hozzá – csak az élelmiszerárak emelkedése több ezer forint többletkiadást jelent a legszegényebb családoknak.

    Bangóné Borbély Ildikó arra is reagált, hogy a Miniszterelnökséget vezető Lázár János csütörtökön azt mondta, 2014 nyarára az áram és a gáz árának legalább 30 százalékkal kell csökkennie. Arra kérte a fideszes politikust, “fejezze be a poénkodást”, ne akarja becsapni a magyar családokat. Hozzátette: a Fidesz ennyi erővel azt is ígérhetné, hogy két részletben megszünteti a rezsifizetés kötelezettségét.”

  3. robi szerint:

    Egyik színtársulat sem vethet a másik szemére semmit.

    A szocik az inaktívakat és a trógerokat preferálták, utódai a gazdagokat.

    A többinek meg marad a képtelenségek kajálása. Eszi, nem eszi…..

  4. John Doe szerint:

    Aki megtekinti a villanyszámláját és a gázszámláját, az tegye a szívére a kezét és vallja be, hogy kevesebb-e 10%-al? Ugye nem jött ki.

  5. Bugi szerint:

    Senkinek se jön ki a 10%, aki nem tud számolni.

  6. Bugi szerint:

    Vicces, hogy megint azok pofáznak, akik többszörösére emelték az árakat.

  7. Gordon szerint:

    Az mszp reggetől estig hazudik!?
    Miért gyűlölik a magyar embereket?

  8. “Rezsicsökkentés: az MSZP sok valótlanságot állít”
    A fityesz csak egyet, hogy volt rezsicsökkenés! ))) 😛 (((

  9. Manitu szerint:

    Szerencsétlen Bangóné is majd’ megszakad a fájdalomtól, hogy nem csak a minimálbér és a nyugdíjak lettek magasabbak, de csökkent a rezsi is.

    Pedig mit gürcöltek azért, hogy minden rosszabb legyen…

  10. Szellentéske!
    A 98000 bruttó minimálbérből 64190 ft a nettó!
    Ezt szeretné Bajnai 66000 nettóra csökkenteni! 😛
    .
    http://www.hrportal.hu/index.phtml?page=berkalkulator&edt_brutto=98000&edt_elt=0&edt_gyerekek=0&edt_egyedulnevel=0&edt_kedvezmeny=0&edt_munkaido=40&btn_submit=+Kisz%E1mol+%3E%3E+
    .
    A nyugdíjak nem lettek magasabbak, mivel csak a várható pénzromlással emelték!
    Majd akkor lehet lelkendezni, ha kevesebb lesz a zinfláció 5.2%-nál! 🙂

  11. Gordon szerint:

    Micsoda gyűlölet van a baloldalon…
    Fékezhetetlenül izzik.

  12. oltós szerint:

    A csepel.info már megint egyoldalúan tájékoztat. Illene közzétenni a nyílt levél előzményét is: http://www.mszp.hu/video/a_legnagyobb_keresetuek_jarnak_jol_a_rezsicsokkentessel
    Egyébként valóban léteznek olyan speciális esetek, amelyeknél valakinek nemhogy nem csökken, hanem nő a villany vagy gázszámlájának a végösszege. Feltehetően ezekről a munkacsoport vezetőjeként Németh úr is értesült. Amennyiben bebizonyosodik, hogy a képviselőnő testvére is ezek közé tartozik, arról is várható beszámoló?

  13. Gordon szerint:

    Oltó azért jött ide, hogy gyűlölettel oltsa be a kommentelőket.
    Kiképezték a Pártközpontban?

  14. oltós szerint:

    A személyeskedésen kívül esetleg a tényekkel kapcsolatban van valami mondanivalója, kedves Gordon? Ön szerint nem egyoldalú tájékoztatás, elhallgatás az, hogy Németh úr (válasz)levelén kívül még egy hivatkozást sem tartalmaz a poszt az előzményekkel kapcsolatban?

  15. J szerint:

    Na a Gyűlölet kampány hivatalosan elindult. A hétvégén kaptam egy “időszaki kiadvány” nevű újságot, amiben olyanokat hordtak össze, amiből a bíróságok egy évig le lennének terhelve a rágalmazási perek miatt. Persze szerző kiadó nem volt rajta!:))

  16. hajós szerint:

    Úgy látszik, a Fidesznél ezt a nagy ötletet találták ki: Ha valaki bírálja a kormány intézkedéseit, arra rá kell mondani, hogy gyűlöletkampányt folytat.

  17. hajós szerint:

    “Ön tegnap az MSZP székházában sok-sok valótlanságot, butaságot és a tények elhallgatását vagy elferdítését tartalmazó sajtótájékoztatót tartott a 10 százalékos rezsicsökkenéssel kapcsolatban.”

    Írja Németh Szilárd. De azután sajnos elfelejti közölni, hogy melyek azok a valótlanságok és butaságok, amelyeket állítólag Bangóné mondott, és hogy helyettük mik a valóságok és okosságok.

  18. Királyerdei szerint:

    Szóljatok a szenteckinek,hogy írjon több nyílt levelet. 🙂
    A csepeli MSZP új neve:Reichtstag párt. 🙂

  19. “A Demokrácia és Dilemma Intézet (DeDi) szerint túl sok olyan lépése van a kormánynak, ami a hatalom és egyének viszonyát a pásztor és a bárányok közti kapcsolathoz teszi hasonlatossá.”
    Ha megteremtették a nyájat, etessék is! ))) 😛 (((
    http://index.hu/belfold/2013/02/04/a_magyarok_elbirkasitasa/

  20. Tóth Kati szerint:

    Én örülök a rezsi csökkentésnek.Nem vagyok gazdag,sok gázt használok,mert régi ócska házban lakom,nincs semmi szigetelése.Ez a szegény-gazdag duma ez nagyon demagóg.Mit tettek az elvtársak az általuk szegénynek gondolt emberek érdekében?Szeretném,ha valamelyik szoci rajongó leírná ide,hogy mit tettek a szocik a szegények érdekében 2002 és 2010 között!

  21. Tóth Kati szerint:

    2002 és 2010 között 40 forintról 140! forintra nőtt a gáz köbméterenkénti ára.Szegénynek-gazdagnak egyaránt.Ezt sírjátok vissza?Ti mind meghülyültetek?

  22. Szabadságharcosok útja mindig rögös szerint:

    Ejnye ejnye, aki a kicsit nem becsüli a nagyot nem érdemli 😉

  23. ebihal szerint:

    Tóth Kati!
    Használj kevesebb gázt! Öltözz fel jobban! És ha nem vetted volna észre, már majd
    3 éve nem a szocik vannak, a visszamutogatás a tehetetlenség jele!

  24. oltós szerint:

    Igen, Kati, csakhogy arra is emlékezz vissza, milyen elképzelés volt korábban a rezsicsökkentésre. Gáz esetében az volt a terv, hogy az évi 3000 m3 felett fogyasztó lakossági felhasználókkal fizettetik ki a többiek díjcsökkentését. Áram esetében szintén hasonló koncepció volt. Azt mondod, régi ócska házban laksz, ahol nagy a hőveszteség…
    Hogy a kérdésedre válaszoljak, a szocialista kormányzat a költségvetésből próbálta kompenzálni a szegényebbek gázfogyasztásának díját, ez volt az ún. gázárkompenzáció. Kétségtelen, ez sem volt igazságos, hiszen kishazánkban a milliomosok jelentős része is minimálbérre van bejelentve, no és emlékezzünk csak vissza az okmányirodák előtt kígyózó sorokra…

  25. Gordon szerint:

    Tóth Kati a brutális áremelésről beszél, melyet a szocialisták intéztek el a jelentős részt külföldi érdekeltségek markában lévő cégeknek (anno ugye az mszp 6 nap alatt eladta az energiaszektort).
    Most folyik a visszavétel.
    Folyik az árcsökkentési projekt.
    Cél, hogy a magyar emberek élete könnyebb legyen és az európai átlagnál ne költsünk többet a rezsire.

    Tudathasadásos állapotba kerül lassan a magát még mindig baloldaldalinak nevező mszp.
    Holott bankárpárt, a nagytőke pártja és tojik a magyar kisemberre.

  26. felix szerint:

    Gordon! Ezen emeltetek még a kicsit, majd két év után elengeditek az általatok rárakott mennyiséget, mint diadalmas csökkentést.

  27. demokrácia szerint:

    Azért enyhén szólva csúsztatás,a 10 % rezsicsökkentés,mert nagyon sok család csak támogatással volt képes kifizetni a rezsijét.Most ezt is megvonták,persze ezt nem verték nagydobra,tehát újratermelik a leszakadó réteget mesterségesen gerjesztve még fel is gyorsítják ezt a folyamatot.
    http://www.fotav.hu/sajtoszoba/hirek/hir/2013/jan/24/sajtokozlemeny-halozat-alapitvany-2013-ban-szunete/

  28. Syme szerint:

    Nem tehetek róla, de tóthkatitól teljesen kész vagyok. Nála hüjébb nincs a fórumon.
    tóth, te a úszóedző tóth vagy?

  29. Tóth Kati szerint:

    Oltóska!Leírnád ide nekem,hogy ki a szegény?Ez a duma nagyon jó,csak értelmezhetetlen.Nem mindenki gazdag,sőt,aki évi háromezer köbméter gázt elhasznál.Lásd nagycsaládosok,szigeteletlen házban lakók …stb.Szerintem az az igazságos,ha mindenkinek egyforma a gáz ára.A kenyeret,tejet..stb is egyforma áron veszi mindenki függetlenül attól,hogy csóró,vagy nem.A szegényeket máshogy kell támogatni,de nem a fogyasztott gáz alapján,mert az egy hülyeség.

  30. John Doe szerint:

    “Bugi szerint:
    2013. február 04., hétfő – 08:04
    Senkinek se jön ki a 10%, aki nem tud számolni.”

    Aki tud számolni, annak nem jöhet ki a 10%! 🙂

    Bugi szerint:
    2013. február 04., hétfő – 08:05
    Vicces, hogy megint azok pofáznak, akik többszörösére emelték az árakat.

    …és a gyűlölet szavai.

  31. szuszo szerint:

    Katóka!
    Ezt nagyon benézted.
    A sávos árképzést, –~1200 m3-ig olcsóbb– pontosan seggdúgó miniszterelnőköcskéd s nagyon eszes stábja, mint például “értelmesarcú” polgármesterünk iktatták törvényerejű rendeletbe 2011 januárjában.
    Hogy valakinek olcsóbb avagy drágáb, ezt feketén -fehéren nekik köszönhetjük.
    pont.

Itt lehet hozzászólni !