Újabb rezsicsökkentések jönnek

MNO

További árcsökkentéseket készít elő a kormány a közszolgáltatások területén. A kabinet keddi ülésén tárgyalt a kérdésről – közölte a Kormányzati Információs Központ.

A kormány nem azért indult el az emberek és a családok indokolatlanul magas terheinek mérséklése útján, hogy a felénél vagy a negyedénél megálljon – írta közleményében a Kormányzati Információs Központ.

Hozzáteszik, hogy a kabinet a jövőben sem az „energiaszolgáltatók lobbijára”, nyereségére, ultimátumaira figyel, hanem megfizethető közszolgáltatásokat kíván biztosítani az embereknek, sőt további árcsökkentéseket készít elő.

A Magyar Közlönyben december 22-én jelent meg az a rendelet, amelynek alapján januártól 10 százalékkal csökkent a lakosság számára a távhő, a villamos energia és a földgáz ára. A csaknem négymillió háztartást érintő rezsiköltség-csökkentésről december 12-ei ülésén döntött a kormány.

Komoly vitákat kellett megvívni

Orbán Viktor miniszterelnök január 18-án a Kossuth rádiónak adott interjújában az idei év gazdasági kérdései között említette az esetleges második, a víz- és a szemétszállítási díjakra is kiterjedő rezsicsökkentést. Ugyanakkor a kormányfő később azt is elmondta, hogy a rezsicsökkentéshez komoly nagyipari és nemzetközi vitákat kellett sikeresen megvívni – „mert valakik ezt a pénzt eddig zsebre tették” –, de Magyarország olyannyira megerősödött az elmúlt két évben, hogy a kabinet érvényt tud szerezni a magyarok érdekét szolgáló döntéseknek.

A lakosság döntő többsége egyetért a kormány 10 százalékos rezsicsökkentő intézkedésével. Az ügy támogatottsága a politikai önbesorolástól és a pártszimpátiától függetlenül rendkívül magas – derül ki a Századvég Alapítvány közvélemény-kutatásából. A rezsicsökkentéssel kapcsolatos esetleges panaszokkal a lakóhely vagy a fogyasztási hely szerinti illetékes területi fogyasztóvédelmi felügyelőséghez kell fordulni – közölte január 19-én a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság.

A Fidesz országgyűlési frakciója arra törekszik, hogy a rezsicsökkentést ne kormányrendelet, hanem törvény határozza meg, és erről sürgősséggel, még a tavaszi ülésszakon döntsön az Országgyűlés. Nyitrai Zsolt ezzel kapcsolatban közölte, ez szerinte azért szükséges, mert nem minden szolgáltató tett eleget a 10 százalékos árcsökkentésnek. Hangsúlyozta, hogy a január 1-jével bevezetett intézkedés csupán egy hosszú folyamat első lépése, vagyis további rezsicsökkentés várható.

Forrás: MNO

64 hozzászólás “Újabb rezsicsökkentések jönnek” bejegyzésre

  1. vitéz bihari Grün szerint:

    Most jönnek vagy nem jönnek?!
    Itt az ellenkezője is! ))) 😛 (((
    “Idén már nem vágja tovább a lakossági energiaszolgáltatás árát a kormány – írja keddi számában a Magyar Hírlap. A lap beszámolója szerint a kormányzat források hiányában az állam nem tudja megvásárolni a szolgáltató cégeket, amelyek viszont közölték a kabinettel: további terheket már nem képesek kigazdálkodni.”
    http://ado.hu/rovatok/cegvilag/vege-a-rezsicsokkentesnek
    .
    További árcsökkentéseket készít elő a kormány a közszolgáltatások területén. A kabinet keddi ülésén tárgyalt a kérdésről – közölte a Kormányzati Információs Központ.
    http://mno.hu/belfold/ujabb-rezsicsokkentesek-jonnek-113483
    .
    Kapkodtok ám, mint Bernát a ménkűhöz?! ))) 😛 (((

  2. hajós szerint:

    Idén már nem. De jövőre, a választások előtt még gyorsan lecsökkentik a rezsit. Úgy gondolják, azzal lehet nyerni, hogy lefizetik a népet.

  3. nagyapó szerint:

    Ez a zOrbán kormány, a helyett, hogy igazságosan csökkentené a minimálbért (66eFt-ra), a nyugdíjat, meg emelné a zárakat, a rezsit csökkenti.
    Hogy fogjuk kibírni?
    “Még kétszer csökkenhetnek idén érdemben a gáz- ás áramszámla – írja a Magyar Hírlap.
    Márciustól, legkésőbb áprilistól ismét tíz százalékkal csökkenhetnek a háztartások rezsiköltségei: a gáz-, a villamosenergia- és a távhőár esetében várható további “központi ármérséklődés” – értesült kormányzati forrásokból a Magyar Hírlap.
    Ezen túl még egy “jelentős”, valószínűleg újabb tízszázalékos árcsökkentés is szerepel a kabinet idei terveiben – írja a lap csütörtöki számában.”

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. John Doe szerint:

    A 2012. évi utolsó fogyasztásaimat 2013. februárban fogom fizetni, így még nem találtam csökkentést, de várom, főként a gáz árára vagyok kiváncsi, azon belül a “korrekciós tényezőre”.

  5. Öreg Pöcs!
    “Idén már nem vágja tovább a lakossági energiaszolgáltatás árát a kormány – írja keddi számában a Magyar Hírlap. A lap beszámolója szerint a kormányzat források hiányában az állam nem tudja megvásárolni a szolgáltató cégeket, amelyek viszont közölték a kabinettel: további terheket már nem képesek kigazdálkodni.”
    .
    Ezt írja a keddi (mai) Magyar Hírlap!
    Könnyű Neked, ha már megkaptad a csütörtökit! ))) 😛 (((

  6. Mari nénye szerint:

    Furcsa,de ma két fiatal (nő és férfi) jártak a házunkban.Állítólag az Elmű-től! Kérték a számlámat és még plusz 10 %-ot ígértek! Persze hogy kidobtam őket,de vajon kik ők?És valójában honnan jöttek?Tudtok erről valamit?!

  7. Mari nénye!
    “Persze hogy kidobtam őket”
    Be sem kellett volna engedned őket! És ha levernek mint bantut a sárgaláz?! 🙂

  8. hitetlen szerint:

    A nagyapó a nevével ellentétben kisgyermek, mert még minidg hisz a mesében. Sajnos ilyen és ehhez hasonló sok-sok nagyapó és nagyanyó mind-mind így vannak ezzel.Nem veszi észre hogy Á T V A N V E R V E ! Szegényke 😉

  9. hitetlen szerint:

    át van verve . Sajnos a rendszer a nagybetük ritkítását nem “veszi” be :(((

  10. Szabadságharcosok útja mindig rögös szerint:

    Na az ilyen idegen bekopogós ELMŰsnek magát kiadó buzeránsokat kell véletlenül úgy meglökni hogy a fordulóig guruljon két borda és három csigolyatöréssel. Aztán utána kiabálni,

    VÁRJ GYÚJTOK LÁMPÁT HOGY LÁSS!

    Emberek, senkinek nem nyitunk ajtót, ezt már elmondta anyu-apu is 5 évesen nektek, nem? És mivel a postás-meg csekkes emberek kihalásos alapon dolgoznak így éveken át ugyanazon emberek kopognak nekünk a nyugdíjjal, meg egyéb dolgokkal,

    Ha valaki idegen, és lépcsőházakba megy be, csenget meg ilyenek, kérjétek el az igazolványát, ha nagyobb a baj, hívjátok a zsarukat, 112 ez is ingyenes….

    SZINTE MINDEN SZINTE INGYEN 😉

  11. kispipi szerint:

    Nálunk a januári hónapban 800 ft a csökkenés.Hogy lesz ebből évi 40.000-rel kevesebb?

  12. John Doe szerint:

    Mari nénye szerint:
    2013. január 29., kedd – 16:26
    Amennyiben meghallgattad volna őket, akkor most nem kérdeznéd.

  13. Tóth Kati szerint:

    Az mszp-szdsz kormány 2002 és 2010 között tizenháromszor emelte meg a gáz árát és nyolcszor a villanyét.A gáz köbméterenkénti árát 40 forintról 140-re emelték uralkodásuk alatt.Az volt a jó,azt szeretitek szoci szavazók?Szeretitek a nyomort és a kilátástalanságot?Akkor továbbra is éltessétek a milliárdos elvtársaitokat,de minket hagyjatok ki belőle.Mi köszönjük a rezsicsökkentést és a fizetésemelést.Az se volt a szocik nyolc éve alatt.

  14. "?!" szerint:

    FEJTÁGÍTÓ a villamosenergia árcsökkentési-akció reális megítéléséhez:

    A villamos energia egyetemes szolgáltatásban a villamosenergia ára rendeletben szabályozott hatósági ár! (Tehát nem a szolgáltatók kénye-kedve szerint megállapított szabad ár!)

    Az árakat a Magyar Energia Hivatal évente állapítja meg, és a Nemzeti Fejlesztési Miniszter hagyja jóvá, „a villamos energia egyetemes szolgáltatás árképzéséről szóló 4/2011. (I.31.) NFM rendelet”, valamint „a villamosenergia rendszerhasználati díjak megállapításának és alkalmazásának szabályairól szóló 64/2011. (XI. 30.) NFM rendelet” figyelembevételével.

    Az engedélyezett hatósági árak alkalmazását a Magyar Ennergia Hivatal, valamint a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság ellenőrzi.

    A fentiekből minden értelmes ember láthatja, hogy a „Nemzeti” Kormánynak a 10 %-os rezsi-csökkentési mutatványa csak bűvészmutatvány, mert az árcsökkentési akció nem a szolgáltatók által önkényesen magas haszonnal kalkulált árak csökkentését, hanem a „Nemzeti” Energia Hivatal által megállapított, és a „Nemzeti” Fejlesztési Miniszter által (azaz, a „Nemzeti” Orbán Kormány által) jóváhagyott árak csökkentését jelenti!

    A fentiekből az is látható, hogy ha igaz, hogy az érintett szolgáltatók áraiban eddig extra profitot érvényesítettek a lakossággal szemben, akkor azt is kimondhatjuk, hogy a “Nemzeti” Kormány az indokolatlanul magas árak jóváhagyásával 2011-ben és 2012-ben segédkezet nyújtott a lakosság megsarcolásához a szolgáltatóknak!
    Ebben az esetben pedig semmi okuk nem lehet a dicsekvésre, mert a „Nemzeti” Fejlesztési Miniszter által jóváhagyott túl magas nyereségtartalmú árak csökkentését a “Nemzeti” Kormánynak már sokk korábban kezdeményezni kellett volna!

    A fentieken túl azt is tudni kell, hogy a számlákban feltüntetett, és sokak által nehezen értelmezhető díjelemek alkalmazásáért sem a szolgáltató cégek tehetők felelőssé, hanem a “Nemzeti” Kormány „Nemzeti” Fejlesztési Minisztériuma és „Nemzeti” Energia Hivatala, amelyek ezeknek díjelemeknek az alkalmazását a „villamos energia törvény”-ben a szolgáltatók számára kötelező jelleggel előírták, és ezeknek az alkalmazását megkövetelik!

    A tanulságot vonja le mindenki saját maga!

    (Megjegyzés: A további részletek megtekinthetők az ELMŰ, az ÉMÁSZ és a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság által a múlt év elején közösen kiadott 48 oldal terjedelmű „FOGYASZTÓI TÁJÉKOZTATÓ”-ban, valamint a fentebb hivatkozott jogszabályokban!)

  15. bonifác szerint:

    Hú! Tényleg kevés! Bízzátok a dolgot kedves elvtársaitokra, és meglesz nektek a boldogító áremelés.El sem tudom képzelni milyen szörnyű élmény lehet nektek,hogy most valami nekünk is jobb lehet…Mi ennek a kicsinek is tudunk örülni. Ti csak várjátok a cuci áremelést…..
    .

  16. nagyapó szerint:

    hitetlen! Én hívő vagyok. A 2/3 tagja. De miben hisz, mit akar hitetlen, G Á Z Á R N Ö V E L É S T? „Mondja meg, becsületesen, de most, azonnal, egyenesen, mint egy DK-s!”
    No de eetásak! Nem kell csökkentés? Emelés jobb lenne? Persze, mert akkor többet lehet lopni.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  17. felix szerint:

    Szemétláda!
    Fogadok, hogy te még az esti mesét sem érted meg.

  18. nagyapó szerint:

    törött gerincű felkiáltójel! Ne képzelje magát mindenhez értő embernek, mint Idióta Dr. grün t.t. Az Orbán kormány rögzíti a villamosenergia árát, de a VÁSÁRLÁSI ÁRAT nem. Érti?
    Tudom, nem.
    Ezek után a többi locsogását felesleges olvasni!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  19. John Doe szerint:

    nagyapó! A vásárlási árat nem? Valóban nem, de nézze meg, hogy mennyi villamos energiát vásárolunk külföldről, éjjel és nappal.

  20. nagyapó szerint:

    John Doe O.K. Mennyit és honnan? Vagy csak szoci duma?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  21. John Doe szerint:

    Ne legyen ostoba, vagyis ne játsza el. Nem áll jól. Mikor volt önellátó az ország? Segít a google.

  22. John Doe szerint:

    Segítsek? MAVIR?

  23. John Doe szerint:

    nagyapó! Mi történt Önnel? Megdöbbentőek a számok?! Nem mondták ezt Önnek? http://www.mavir.hu/web/mavir/home

  24. Mari nénye szerint:

    John Doe szerint:
    2013. január 29., kedd – 18:14
    Mari nénye szerint:
    2013. január 29., kedd – 16:26
    Amennyiben meghallgattad volna őket, akkor most nem kérdeznéd.

    Persze csak azért nem kérdeztem mert szeretem ha a nagyfejűek kioktatnak! Egyébként csak a lépcsőházig jöhet bárki hozzám,kivéve a pénzes postást! Libegett a nyakukban valami és mormolta a nevét.Én nem vagyok beijedve,de sok idős embert sajnálok!

  25. John Doe szerint:

    Akkor a fentiek szellemében miért vagy kíváncsi? Nem az ELMŰ emberei voltak, hanem szabadpiaci forgalmazók, de ez lehet összetett kép. Jogszerűen járkálnak, ennyi.

  26. "?!" szerint:

    Noé s nagyapó, hol marad a 19:32-kor elküldött hozzászólásomban leírt bármelyik mondat cáfolata?

    Az csak a csökött szellemi képességedet jellemző sovány mellébeszélés Te ökör, hogy: “Az Orbán kormány rögzíti a villamosenergia árát, de a VÁSÁRLÁSI ÁRAT nem.”

    Csak nem akarod ezzel a kijelentéseddel azt mondani Te idióta, hogy a “nemzeti” Orbán kormánynak olyan impotens „Nemzeti” Fejlesztési Minisztériuma és „Nemzeti” Energia Hivatala van, amelyeket a szolgáltatók eddig minden évben úgy át tudtak verni, hogy a hatósági árakban az indokoltnál sokkal magasabb költségeket (pl. magasabb vásárlási árakat) tudtak elfogadtatni és a lakosságra ráterhelni?!

    Ha az elmúlt években ez történt, akkor ez olyan elégtelen bizonyítvány részetekre, amely miatt a 10 %-os árcsökkentésért nem elismerést, hanem megvetést és elzavarást érdemeltek!

    Noé s szedd össze magad, és ha érdemi észrevételeid vannak, akkor tételesen próbáld megcáfolni az általam leírtakat!

    Ha viszont csak a nagyképű hazudozásokra és hülyeségekre futja a tehetségedből, akkor vonulj el szórakozni az Ararát-hegységbe és ott pofátlankodj!

    Ceterum censeo… A köpönyegforgató volt kommunista nagyapó, ha kinyitja a száját és ha veri a klaviatúrát, akkor hazudik, ha kinyújtja kezét, akkor pedig lop.

  27. John Doe szerint:

    nagyapó, én is várom Önt, érvekkel.

  28. felix szerint:

    A szemétláda nem szeresse a konkrétumokat, mert arra nem kap brossurát.
    Általában meg csak hülyeségeket ír, mer képtelen eligazodni a brossurában.
    Egy idő óta idióta. 🙂

  29. John Doe szerint:

    Mivel a villamos energia beszerzési ára nincs megszabva, ami tény, azonban állandó importra szorulunk belőle, így nem tudom, hogy a piacon ki lehet-e 10% kedvezményt alkudni? Ehhez pedig a szolgáltatóknak semmi köze. Ez érvényes a gáz árára is, ami adott. Azért figyelemmel fogom kísérni, hogy a fűtőérték és a korrekciós tényező mutat-e majd elmozdulást?!

  30. felix szerint:

    mer = mert

  31. felix szerint:

    John Doe!
    A napokban olvastam, de sajnos nem találom meg, hogy a cseh és a magyar hálózat és energia piac összekapcsolásával kb 25%- kal olcsóbb lett a villamos energia ára.
    Amennyiben ez igaz akkor a kormány lenyelt 15%-ot.

  32. John Doe szerint:

    felix! A Mavir honlapján lehet tallózgatni, 2016-tól lehet minden olcsóbb, mikor a Trans Europe Network elkészül. Tudtommal a Cseh hálózat sincs meg. Azonban a keleti, olcsó energia elapadóban van Ukrajna irányából. A fenti linken a pillanatnyi állapotokat láthatod.

  33. Mari nénye szerint:

    John Doe szerint:
    2013. január 29., kedd – 21:09
    Akkor a fentiek szellemében miért vagy kíváncsi? Nem az ELMŰ emberei voltak, hanem szabadpiaci forgalmazók, de ez lehet összetett kép. Jogszerűen járkálnak, ennyi.

    Nagyon érted te ezt a dolgot! Időközben én is rájöttem,hogy miről is van szó,de megtévesztő lehet idősebb embereknek,ha mindenféle papírt aláírogatva rájönnek,hogy nem az Elmű-höz tartoznak! elnézést ha kicsit értetlenkedtem 🙂

  34. John Doe szerint:

    Elnéztem, nincs is félreértés. 🙂 Amúgy minden itt megtalálható: http://www.energetikaikozpont.hu/szolgaltatasaink/lakossagi/villamosenergia Nem értelmetlen a dolog. (elnézést a reklámért)

  35. Mari nénye szerint:

    Elolvastam és nagyon meggyőző! Csak sajnos a megszokottság,a röghöz kötődés…..:(

  36. nagyapó szerint:

    John Doe eetás! Török et, sem jobb! Közöl egy térképet a határon átmenő forgalomról. Sehol egy Ft(EU,stb.)/MW ár. Így ez becsapás. Azután közöl egy „Lakossági áramszolgáltatás” címűt, sehol egy dátum, sehol az, hogy mi, minek a %-a.
    Eeetás! Ne hülyítse a zembereket!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  37. bugyi szerint:

    Már megint mellébeszél a vén ökör. Konkrét kérdésekre nincs konkrét válasz, ugye? Csak az eatásazás megy, itt megáll a tudomány. Szánalmas vén majom.

  38. felix szerint:

    bugyi!
    Szemétláda csak azért jár ide, hogy kellő számban lemarházzák és lehülyézzék.
    Utána megnyugszik, hogy ma sem jött meg az esze.

  39. John Doe szerint:

    nagyapó! Először azt vitatta, hogy nem szorulunk importra?! Mikor szembesül a valósággal, akkor mellébeszél. Azt hol írtam, hogy mennyiért vesz a magyar állam villamos energiát? Kérem idézzen vissza. A többinél legyen kedves és olvasson, mert akkor megérti, hogy mi és minek a százaléka. Továbbá kérdezem, hogy hazánk szorul-e import villamos energiára? Válaszok 1.: igen, 2.: nem

  40. nagyapó szerint:

    bugyi! Mire kíváncsi? Gondolom John Doe et. válasza kielégítette. Most mindent tud.
    Apropó! Az importőrök mennyiért veszik a villamos energiát és mennyiért adják nekünk?
    Eetásak, John Doe, bugyi! Erre kérek választ. A durvaság, mint szoci jellemző, nem érdekel.
    Tényeket eetásek! Tényeket!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  41. John Doe szerint:

    nagyapó beismerte? 🙂
    “Az importőrök mennyiért veszik a villamos energiát és mennyiért adják nekünk”
    Mennyiért adják nekünk? ” “?!” szerint: 2013. január 29., kedd – 19:32 ” Nem akarom a fórumtársat ismételni. Ennyiért.

  42. John Doe szerint:

    nagyapó! Oktassam Önt? Az áram import árát a lipcsei európai áramtözsdén szabják meg, a kereslet-kínálat szerint, ha hallott Ön erről? Éveg átlagárát tekintve vegyünk 50€ / MWh-t. Szerintem ebben kiegyezünk?! Erre rakódik még egy-két dolog, ezt is tudja Ön is, mint én. Az áramkereskedők áraikat a különböző szabványos termékek folyamatosan változó piaci árai szerint alakítják. A legfontosabb szabványos termékek:
    – Zsinór energia:
    egy teljes napra, hónapra, negyedévre, évre folyamatosan rendelkezésre álló energia
    – Csúcs energia:
    a munkanap meghatározott óráira (általában 8- 20 h között) egy napra, hónapra, negyedévre, évre folyamatosan rendelkezésre álló energia
    E két termék, következő évre jegyzett éves ára, képezi a kereskedők mindenkori ajánlatának bázisát. Mivel az árak az év során folyamatosan változnak az ajánlati árak jelentős mértékben függnek az ajánlatkérés időpontjától.
    Tavaly az járt jól, aki tavasszal, vagy október végén vásárolta meg az idei áramot.
    Utólag ezt könnyű belátni, de év közben nem tudjuk, csak becsülhetjük a várható árakat. A hazai megszokott Ft/kWh árakra még hatással van a mindenkori EUR/HUF árfolyam is.

    Végfelhasználói (fogyasztói) áram termékár.
    Az áram piaci ára változik az évszakok, napszakok során. A fogyasztói ár emiatt attól is jelentősen függ, hogy milyen a fogyasztói igény időbeli alakulása.
    A legolcsóbb a hétvégi éjszakai áram. Ezt követi a munkanapi éjszakai, a hétvégi nappali, majd a munkanapi többműszakos felhasználás. Az egyműszakos, csak hétköznap nappal folyó tevékenység az egyik legdrágább áramárat eredményezi.
    „KÁT díj”
    A nagykereskedelmi piaci áramárakon túlmenően a fogyasztói áramárba beépül, és jelentősen növeli az u.n. Kötelező Átvételi (KÁT) ár.
    Ezt a megújuló és a távhőellátást biztosító erőművek támogatására kialakított, államilag szabályozott mennyiségű és a piacinál jóval drágább áramot minden fogyasztónak meg kell vásárolnia. Ennek az árát a kereskedők általában beépítik az ajánlati áraikba, ami az energia díj kb. 25 – 30 %-át teszi ki.
    Kiegyenlítő energia díja:
    A villamos energia nem tárolható. A mindenkori igénynek a tervezettől való eltérésének szabályozását drágábban termelő erőművek végzik. Ezt kell a fogyasztónak kiegyenlítő energia díjként megfizetnie. Ennek költsége annál nagyobb, minél kevésbé tervezhető a fogyasztás.

    Várom további energetikai kérdéseit.

  43. felix szerint:

    Gondolod, hogy elismeri, hogy elismerte?

  44. John Doe szerint:

    Biztosan nem, de gondolom ezzel is újat írok: (elásták ám mélyre)
    “Olcsóbb az importáram, ezért alig termelnek az új erőművek
    Hiába esett ki rövid idő alatt a teljes beépített hazai erőművi kapacitás csaknem ötöde, mégis rendkívül alacsony kihasználtsággal működik az ország három legkorszerűbb erőművi blokkja; a hiányzó energiamennyiséget az ország importból pótolja, mert az jelenleg olcsóbb forrás – írta a csütörtöki Magyar Nemzet.
    mti – 2012.09.27. 07:02”
    http://www.delmagyar.hu/gazdasag/olcsobb_az_importaram_ezert_alig_termelnek_az_uj_eromuvek/2299628/

  45. felix szerint:

    A kapcsolódó cikkek között van az amit kereste,
    “Negyedével csökkentek az áramtőzsde árai.”

  46. felix szerint:

    kerestem.

  47. John Doe szerint:

    Igazából nem követem ezt napi szinten, de így könnyen lehetett erre a történésre építeni egy díjcsökkentést. Ezen nehéz nem átlátni. Itt senki nem járt rosszul, de az “állam” legfőképp, még nyert is relatív 5%-ot?!

  48. felix szerint:

    Nem az én érdemem.
    Valaki feltette a facéra, ott olvastam.

  49. demokrácia szerint:

    A fütést 5 %-os áfa terheli – ez sem túl rég van így – a többit 27 % ! Lehetne mit lefaragni! Áfában vezetünk bérekben lemaradunk mindig.
    A fütés alapdíjából adtak 10 % csökkenést,ami 46nm,azaz 118 légköbméteres lakás esetén 500 ft körül van. Ha a végösszegből adnák akkor beszélhetnénk arról,amit propagálnak!

  50. Perspektíva? szerint:

    IGAZ MAGYAROK, s nem magyarok!

    Ne gyűlölködjetek!

    Hallgassátok az igaz, mély érzelmű csoda szép magyar és cigány zenét éjjel nappal a

    DANKÓ rádión!

    Ez a mi zenénk, amit igazán magunkénak mondhatunk, tudhatunk.
    Nem érti más csak én………..(MI)

  51. felix szerint:

    Perspetiva!
    Jó ez az ostyába csomagolt megosztás a békesség érdekében. 🙁

  52. Perspektíva? szerint:

    Semmilyen hátsó gondolat nem vezérel. Amit írtam, az úgy értendő, ahogyan elolvasandó, egyenesben, betűrend szerint.

  53. felix szerint:

    Nagybetű kisbetű alkalmazása vagy idézőjel hiánya nem engedi az egyenesben betűrend szerinti olvasást.
    /Szerintem/

  54. Perspektíva? szerint:

    Te szőrszál hasogató! Unatkozol? Hallgasd a zenét, olvasd a sokatmondó verseket, könyveket stb. Talán már mindent tudsz? (nem sértő szándékkal)
    A jó pap is holtig tanul.
    Pedig a közelmúltban egy “Önkori T. sértő hat.” ellen emeltem fel szavamat, a Tiszteletes Úr spontán vágta az idevonatkozó rend. azon részét, amely a megoldáshoz vezethet.

  55. Perspektíva? szerint:

    Ha a tudomány elfogy, akkor jön a költészet és a zene!

    Éppen ezért kellene mindannyiunknak e két témában elmélyedni, belőle tanulni, okulni!!!
    Nincs kivétel, mert úgy vezetnek bennünket ahogyan csak akarnak. Mj.: nem nehéz! Ugyanis a fentiek hiányos ismerete, mindezt lehetővé teszik, számukra.

  56. John Doe szerint:

    De nagy csend lett energia ügyben. 🙂

  57. felix szerint:

    Még a mindig égő szemétláda is elcsendesült. Késik a posta nem jött meg a brossúra.

  58. félix!
    Pedig még egyetemen is oktatott!
    Jó, nem soká, mert hamar lebukott!
    Mint Kovács László a zenergiaipari biztosságról! 😛

  59. felix szerint:

    🙂 🙂 🙂

  60. felix szerint:

    Nagy a csend amióta lelepleződött a nagy rezsicsökkentés.

  61. John Doe szerint:

    Igencsak. Nem tudom és soha meg sem fogom érteni azt, hogy miért kell “az ebet kötni a karóhoz”, mikor mindenre fény derül, továbbá nem mindenki vak, süket, néma?!

  62. felix szerint:

    Muszáj hülyíteni a törzstábort és gondoskodni arról, hogy süket vak és néma maradjon.
    Szemétládáénak is ez a feladata.

  63. felix szerint:

    szemétládának

  64. John Doe szerint:

    Nem vagyok itt rég, keményebb “harcmezőkön” szoktam érdemi vitát folytatni, ahol van kulturált partner is hozzá. Itt van akivel nem érdemes karaktert váltani, azonban van akivel meg muszáj.

Itt lehet hozzászólni !