Kevés hiányzott a kézilabdacsodához

Origo

32 percig alárendelt szerepet játszó magyar férfikézilabda-válogatott a világbajnokság legjobb hajráját bemutatva mínusz nyolcról felállva közel állt a döntetlenhez, de végül 28-26-ra kikapott a legutóbbi vb-ezüstérmes, Európa-bajnok dán csapattól, és elbúcsúzott a negyeddöntőben.

Túl sokat kivett a magyar férfikézilabda-válogatottból a lengyelek elleni győztes nyolcaddöntő, ráadásul többen vírusos megbetegedéssel is bajlódtak, így nem sikerült komoly feladat elé állítani az Európa-bajnok, vb-ezüstérmes dánokat a világbajnokság negyeddöntőjében.

Pedig az alapstratégia jól működött, a hatosfalas védekezés és a kilépő emberek tökéletesen meggátolták az irányítók és az átlövők játékát. A problémát a támadás jelentette, a magyar csapat közel hét és fél percig képtelen volt gólt lőni a fantasztikus napot kifogó Landinnak.

A dán kapus az első 18 percben 75 százalékkal védett, és amíg neki minden bejött, a magyar csapatnak semmi.

A 22. percben 12-5 állt a vb-döntős neve mellett, a szlovén bírók téves ítéleteikkel továbbsegítették az északaiakat, pedig a félidő végére pedig kialakult az addigi legnagyobb, hétgólos különbség (18-11).

Sőt a második játékrészt Söndergaard gólja vezette be, 19-11-nél, nyolcgólos hátránynál kevesen gondolták, hogy van visszaút. De Mikler elkapta a fonalat, a dánok elkényelmesedtek, de hiába védekeztük le a nagy lövőket a szélességi játékban a két szélsőnek akkora területe maradt, hogy Eggert és Lindberg akkor került helyzetbe, amikor akart, és pechünkre majdnem hibátlanul lőttek.

Nagy László fantasztikusan játszott, így lépésről lépésre sikerült faragni a hátrányon. A 40. percben már csak 21-18 volt a különbség, de erről a holtpontról csak nem sikerült elmozdulni. Egészen az 54. percig, akkor sászár hetesével 26-24 lett az eredmény, sőt, másfél perccel a lefújás előtt Nagy László 27-26-ra hozta fel a csapatot.

Kellett volna a labdaszerzés, ám a dánok ziccerbe kerültek, és az átlövő Möllgaard a szélről eldöntötte a továbbjutás kérdését.

A vége 28-26 lett, az olimpiai negyedik helyezett magyarok a nyolc közé kerüléssel teljesítették az elvárást, és őrzik helyüket a világ legjobbjai között. Csak az első 32 percet tudnánk feledni.

A magyarok eddig csak 1986-ban és 1997-ben jutottak a legjobb négy közé – előbbi alkalommal a második, utóbbi esetben a negyedik helyen zártak. Dánia sorozatban a negyedik vb-n kerülnek a legjobb négy közé.

Forrás: Orgio

4 hozzászólás “Kevés hiányzott a kézilabdacsodához” bejegyzésre

  1. Tóth Mária szerint:

    Kár, hogy nem sikerült a csoda, de így max. gratula !

  2. vitéz bihari Grün szerint:

    “Férfi kézilabda-vb: jóllakottan ült asztalhoz a Mocsai-csapat”
    Ősi dakota bölcsesség:
    “Jóllakott macska nem fog egeret!”
    Azért ez egy győzelemmel felérő vereség volt!
    http://hetivalasz.hu/sport/ferfi-kezilabda-vb-jollakottan-ult-asztalhoz-a-mocsai-csapat-59781/

  3. Tóth Kati szerint:

    Én büszke vagyok rájuk.Miért kell ezt is gyalázni?

  4. nagyapó szerint:

    Tóth Kati! “Merjünk kicsik lenni. Ezt sem érdemeltük meg. Minek erre költeni a pénzt, vegyünk inkább lélegeztető…”.
    Újabban Idióta Dr. grün t.t. már a kézilabdához is ért, a’la Vitray. A magyarok egy teljes napig mulattak, a dánok meg két napig edzettek. Vagy nem?
    A 2/3, nem a 7/8-ad azt mondja:
    SZÉP VOLT FIUK!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !