Zsákszámra gyűjti az érmeket Hosszú Katinka

Blikk.hu

A Vasas világbajnok úszója, Hosszú Katinka ott folytatta a luxembourgi Euromeet nemzetközi viadalon, ahol december végén Reunion szigetén abbahagyta: zsákszámra gyűjtötte az érmeket, azokból is a legnemesebbeket, az aranyakat.

A Bajáról a fővárosba költöző kiválóság ezúttal a női mezőny számára kiírt mind a 16 számban megmérettette magát, s a tizenegy győzelem mellett két második, egy negyedik és két ötödik helyezést könyvelhetett el. Ráadásul a dicsőség mellett anyagilag is jól jár. Ezúttal 4600 eurót (1,35 millió forintot) ért a legutóbbi 13 dobogós helyezése és a három új versenycsúcsa.

A tavalyi londoni olimpia után még sokan sajnálták Hosszút, hiszen az év legfontosabb viadalán „csak” egy negyedik helyezést tudott szerezni. Ezt követően azonban Dubajtól Szingapúrig végigversenyezte a nyolc állomást felölelő rövid pályás Világkupa-sorozatot, majd indult a 25 méteres medencében megrendezett chartres-i Európa- és az isztambuli világbajnokságon, utána pedig Szentpétervárott és Reunion szigetén próbált szerencsét.

– El sem hiszem, hogy az elmúlt néhány hónapban elért eredményeim után páran még mindig arról akarnak beszélni, hogy mennyire csalódottnak kellene lennem az olimpiai negyedik helyem után! Ennél jobb motivációm nem is lehetne az elkövetkező három és fél évre! – írta Hosszú hozzászólásában az egyik közösségi oldalon.

Forrás: Blikk.hu

12 hozzászólás “Zsákszámra gyűjti az érmeket Hosszú Katinka” bejegyzésre

  1. Perspektíva? szerint:

    Szép, szépnek látszik az önámítás, csak hogy 2012-ben volt egy olimpia és ott kellett volna a világ élvonalába tartozó versenyzőknek, megmutatni!!! A decemberi “kacsaúsztatóban” és a mostani eredmények, talán edzésnek megfelelnek. ugyanis nem szabad számításon kívül hagyni, -Cseh Lacival együtt,- hogy hányadrangú versenyzők vettek részt az olimpia után, azokon a versenyeken, amelyeken “dicsőítve” állítják be, mindkét versenyzőnek fantasztikusnak vélt eredményeit. Egyszerűen saját maguk és a szövetség fényezésének eszközeként méltatják, s nem a realitások talaján maradva értékelnek.
    Kétségkívül pótcselekvésnek, haszonszerzéssel párosuló utazgatások, vagy inkább városnézéseknek inkább megfelelnek.

  2. Tóth Mária szerint:

    Csak a fröcsögés, csináld utána, aztán mondj vélemény!

  3. J szerint:

    Végre az úszóknak is van ilyen grand prix, ahol annyi pénzt kereshetnek, amit megérdemelnek. Hajrá!!!

  4. J szerint:

    Perspektíva: nézted Amstronggal a riportot? Gondolkodj el rajta, hogy a nagy nevek, vajon miért nem “mernek” versenyezni ezeken a (évközi)versenyeken és ha versenyeznek, hogy lehet az, hogy messze alulmúlják olimpiai szereplésüket.
    Illetve szerintem te egy edzésük nézésébe is belefáradnál, nem hogy abba a munkába, amit ezek az emberek letesznek az asztalra.
    Nézz magadba és gondolkozz el rajta, hogy ez a mérhetetlen irigység ami süt belőled, mennyivel hajtja előre az életedet.

  5. Perspektíva? szerint:

    Eszetlenek!

    Állítólag ők profik, s abból élnek úgy ahogyan Ti soha sem fogtok! Magam nem irigyeltem soha sem, ha van mögötte teljesítmény, legfőképpen eredmény.
    A magam nyújtotta teljesítményem révén, olyan eredményeket mondhatok magaménak, olyan helyekre (szinte az egész világot bejárva), ahová az eszetlenek soha el nem juthatnak. Mind ezt Isten kegyelméből, mint sem a magam erejéből?
    Amit írok, annak birtokában, legfőképpen tudatában vagyok.
    Vajon a fakanalat merre kell forgatni főzés, ételkeverés közben, hogy a legfinomabb legyen az amit főzünk.
    Segítek: minek kell érvényesülnie?
    A cenripetális, v. a cenrifugális erőnek a nemes cél érdekében.
    Most vauuuuuuuuuu………zatok!!!

  6. Perspektíva? szerint:

    T. Mari
    “Mondj vélemény”
    Mondj véleményttttttttttt!!!
    Csak neked!
    Eszetleneknek!

    “Hadd gyújtsak fényt ebben a sötét világban
    Hadd öntsek pár csepp mézet a keserű pohárba
    Szeretetéhség hozott ebbe a csapdába.
    ……….
    Eltévedtem a mennyország felé félúton
    Az utat sajnos visszafelé már jól tudom
    Eltévedtem a mennyország felé félúton
    Az utat sajnos csak visszafelé
    A sötétség felé, a hazugság felé tudom.”

  7. nagyapó szerint:

    Nem értem Katinka melletti/elleni dühödt írásokat. Katinka ’12-es olimpiai eredményei:
    4. helyezett (400 m vegyes)
    9. helyezett (200 m pillangó)
    8. helyezett (200m vegyes)
    Azt, hogy felkészítését, formaidőzítését elrontották, nem az Ő hibája.
    Bárcsak a Csepel színeiben érte volna el ezeket a “gyenge” eredményeket!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. ugró mókus szerint:

    Számomra egy nagyszerű sportember Katinka még akkor is,ha az olimpián nem szerepelt valami jól.Azt a rengeteg edzés munkát és lemondást utána kell csinálni,aztán lehet Őt savazni.

  9. Perspektíva? szerint:

    T.Nagyapó
    Erről beszélek, mert ez a realitás. Kacsaúsztatóban született eredményeket szinte nem is jegyzik. Egyetemen UV-nek hívják.

  10. Perspektíva? szerint:

    Eszetlen zsenik!
    Minden sportolónak, teljesítményének elismeréseként az igazi fokmérője az OLIMPIÁN ELÉRT EREDMÉNY.
    BALCZÓ BANDI azért versenyzett, szinte mindent beáldozva 36 éves koráig, e rendkívüli felkészültséget igénylő (5) sportágban, mert egyéni olimpiai bajnok akart lenni. Ellőtte már csapatban volt aranya. Pályafutásának koronáját az egyéni olimpiai arany jelentette.
    Ennek megnyerését követően, emelt fővel az ég felé jelezte a “mindenhatónak megköszönve, hogy teljesítette küldetését.” S koronával a fején visszavonult az aktív sportolástól. Említhetném Egerszegit, Darnyit, Szabó Joet, a vizi pólósokat, Gyurta Danit, stb. akiknek a fent nevezettek csak jelenthetnek.
    Reálisan kell értékelni az elért teljesítményeket, nem hablatyolni, szakmaiságot nélkülözően.
    Csak azért, hogy írjanak valami csacsiságot, olvassák a buta hozzá nem értéseket.
    Kár a szóért! A betűért!

  11. nagyapó szerint:

    Perspektíva? Értem, mit ír. Hosszú Katinka, gyenge, mert csak 6. lett az olimpián. Rendben, de mit szól Vajda Attilához? Szintén “csúnyán leszerepelt”, 6. lett. 6. lett egy olyan sportban, ahol sokszorosan kisebb a világbeli versenyzők száma. Tévedés ne essék, tisztelem Vajdát, csak furcsállom, hogy egy másik, többek által űzött sportban azonos teljesítményt nyújtót le “kacsaúsztatózássák”.
    Balcó egy csoda, igaz volt még öttusa olimpiai bajnok Benedek Gábor, Fábián László, Kovácsi Aladár, Martinek János, Mizsér Attila, Móna István, Nagy Imre, Németh Ferenc, Szondy István, Török Ferenc, Vörös Zsuzsanna. Voltak bajnokok egy olyan sportban, amit hány országban űznek?
    Viszont úszásban, ami egyszerű sport, és így a világon mindenütt űzik egy 6. hely remek. Igaz nem lehet minden sportoló Egerszegi.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  12. J szerint:

    Fotel troll…

Itt lehet hozzászólni !