Parkolás: még több fizetőövezet

Népszabadság

Fizető parkoló

Sokba kerül a parkolócégeknek a bliccelők adatainak lekérése, ezért azt kérik a fővárostól, hogy emelje a késve fizetők büntetési tételét. Ha a Fővárosi Közgyűlés ma rábólint a javaslatra, akkor aki öt napon túl fizeti be a pótdíjat, annak büntetése ezentúl az egyórányi parkolási díj harmincszorosa lesz. Csepelen is bővül a fizető övezet nagysága.

A parkolási bevételeket jelentősen terheli a jogi behajtás költsége – panaszolja Tóth József, az V. kerületben fizetőparkolást üzemeltető Fővárosi Közterületi Parkolási Társulás igazgatója a városházának küldött levelében. Tavaly óta ugyanis hatvan napra csökkent a parkolási pótdíjak elévülési ideje, vagyis ha ez időn belül a parkolócég nem küld fizetési felszólítást, elbukta a követelést. A parkolócég vezetője vidéki városokban nem ritka, hogy az egyórányi parkolás díjának hatvanszorosa a büntetés.

A Fővárosi Közgyűlés várhatóan nem támogatja a VI. kerület kérését, hogy a terézvárosi színházak környékén reggel 8-tól este 11-ig kelljen fizetni a parkolásért. A főváros szerint a területen jelenleg legfeljebb három órára váltható parkolójegy, vagyis akik kocsival mennek színházba, azoknak még lehetőségük sem volna arra, hogy egy hosszabb előadás végéig érvényes parkolójegyet váltsanak.

A kerületek kérésére a főváros várhatóan mintegy ötezer férőhellyel bővíti a fizető zónát; 2009 januárjától megszűnik az ingyenes várakozás Óbudán, a Bogdáni úttól délre, a II. kerületben a Marcibányi tér mögött, Ferencvárosban a Haller utcától befelé, valamint Csepel központjában. Ugyancsak megszűnik 130, eddig ingyenes hely a belvárosban, a pesti alsó rakparton, a “Parkolj és gyalogolj” jegyében kialakított férőhelyek fenntartása ugyanis a közlekedési ügyosztály szerint nem indokolt.

Forrás: Népszabadság

5 hozzászólás “Parkolás: még több fizetőövezet” bejegyzésre

  1. Lexon szerint:

    admin: mikor fogsz már lépéseket tenni topikos ellen? Miért nem lehet letiltani az IP-címét? Vagy legalább nyilvánosságra hozni…

  2. Wass Albert barátja szerint:

    Dinamikus IP címem van…..

  3. admin szerint:

    …pihenj egy kicsit.

  4. Wass Albert barátja szerint:

    Remélem Topikos jót játszott. Esetleg nincs kedve bombával játszani, ajánlom egy örök élmény.
    Más nevében csúnyákat írni nem szép dolod. Anyukája nem mesélt erről magának.

  5. Öreg halász szerint:

    Elszomorító, hogy az MSZP részéről még az ilyen eszközöktől sem riadnak vissza.

Itt lehet hozzászólni !