Kisebb rezsi, drábább bankolás

TV2 Tények

Mától 10 százalékkal kevesebbet kell fizetni a gáz, a villany és a távfűtés után, a rezsicsökkentés miatt. Drágább lesz viszont a csekkbefizetés, a pénzfelvétel, és a bankkártyás fizetés. Az alkohol jövedéki adója 15%-kal nő, így valószínüleg az is drágul. Nőnek viszont a nyugdíjak, és nő a minimálbér és a szakmunkás minimálbér is.

55 hozzászólás “Kisebb rezsi, drábább bankolás” bejegyzésre

  1. felix szerint:

    Már azt hittem, hogy a bankok áthárítják a bankadót, de nem csak többet kell fizetnünk.

  2. Tündér Ilona szerint:

    Az én banki számlacsomagom a következő lesz mától

    2012 bankszámla vezetés díja 6000 Ft
    2013 bankszámla vezetés díja 13 500 Ft

    2012 utalás jutaléka 0,15%
    2013 utalás jutaléka 0,32%

    A jelenlegi állapot szerint jól kicsesztek a bankokkal,ezek konkrét számok és nem kormányzati kommunikáció.

  3. Egy kézzel ad, kettővel elvesz
    “Alamizsna csak a rezsicsökkentés, mellyel a családok 10-15 ezer forintot spórolhatnak évente. Ennek ugyanis – közvetve – többszörösét szedi be a kormány. A bérek reálértéke idén 4-5 százalékkal csökkent, az infláció pedig jövőre is csak néhány százalékkal lesz kisebb. A devizahitelek törlesztőrészlete még tovább emelkedett”
    Így is csökkenni látszik a megélhetés?!
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=610595

  4. Gordon szerint:

    Az én törlesztőrészletem 20%-kal csökkent tavaly.

  5. cs szerint:

    Gordon:
    Örülünk neki, hogy fizethetjük az idióták által felvet devizakölcsönöket.

  6. Röfike!
    Ilyenkor nem ég a bőr a pofádon, hogy másokon élősködsz?!
    Vagy a seggnyalásért ennyi jár Neked?! 😛

  7. Gordon szerint:

    Én fizetem a saját fizetnivalómat. Szerencsére nem jelent gondot, mert 20%-kal csökkent a törlesztőrészletem.

    “cs” pedig (aki hirtelen jelent meg a semmiből az ötödik nevén is fórumozó grün előtt 14 perccel – érdekes) beszéljen a bajba jutott devizahitelesekkel arról, hogy kormány miért segített nekik. Nekem nem kellett segíteniük, mert nem jutottam bajba.

  8. Jeniszej szerint:

    A Fater foglalkozásköri ártalma, hogy messziről megérzi a büd………. )) 😀 ((

  9. bélabá szerint:

    cs:
    Nem azt fizetjük, hanem a kuszaszemű unortodox bankadóját, amit ugye nem hárítanak át, de tényleg nem! 🙂
    Ezt nem értem, régebben röfi még jót szórakozott a hiteleseken, mik ki nem derülnek?!
    😀

  10. Gurítasz Röfike!
    Ennyire nem lehetsz hülye, hogy valaki elhiszi neked, a bank csökkentette?!
    Az nem jótékonysági intézmény! 😛

  11. bélabá szerint:

    Már hogy ne csökkenhetett volna!, de cserébe öt év múlva kérni fogunk magától valamit…..nem is keveset…
    🙂

  12. Gordon szerint:

    Elhittem, mert levélben értesítettek arról, hogy kevesebb lett a törlesztőm, pedig nem is járok ez ügyben a bankba.

    Köszönettel fogadtam az örömteli értesítést, melyet biztos sokan mások is megkaptak, de csak áttételesen gondoltam arra, hogy ez valahol a nemzeti kormány érdeme is lehet.

    Természetesen ha valakik ez utóbbit állítják az az ő dolguk. A kormány érdemeit ki lehet emelni, hisz szólásszabadság van.

  13. bélabá!
    Az a duma kategória, hogy a kormány segített a devizahiteleseken!
    Egy grandot nem tud a bankoktól elvenni! Hisz abban a pillanatban kikapnám a betéteimet amiből a bank a kölcsönöket finanszírozza!
    Kb. itt tart most a hitelezés!
    Az meg nem segítség, hogy most fix áron törleszthetnek a többit majd késöbb a gyűjtő számláról kiegyenlíthetik! 😛

  14. Gordon szerint:

    Semmit nem kérnek öt év múlva bélabá, mert mint mondtam ebben az ügyben semmilyen találkozásom nem volt a bankkal. Csak az örömhírről értesítettek. Azt persze nem tudom, hogy a kedvező gazdasági és pénzügyi környezet miatt beállt változás hány tízezer családot érintett.

  15. Biztosan jól figyeltél a levélre?!
    Vigyázz mert a bankosok huncut emberek ám!
    Nem a törlesztőrészleted kamata csökkent 20%-kal, amit árfolyamkorrekciónak neveznek és a mindenkori árfolyamkülönbözetből ered?!
    Még mielőtt az öröm elvenné a maradék eszed is! 😛

  16. Gordon szerint:

    Többször figyelmesen elolvastam. Szerencsére már elsőre megfelelően sikerült értelmezni. Nem a kamat csökkent, hanem a törlesztőrészletem. Így sok pénz marad a zsebemben, és ha ez a kormánypolitika eredménye az sem zavar.

  17. Gordon szerint:

    Emellett persze örülök a rezsicsökkentésnek is, mely már sokkal egyértelműbben a kormány érdeme. 2002 óta vártak az emberek arra, hogy a kormány az érdekeik szerint cselekedjen. Fájdalmas volt a nemzetietlen kormány 8 évének pusztítása, lassú lesz a talpraállás.

  18. felix szerint:

    Gordon!
    Azt a hitelt még az első Orbán kormány alatt vetted, mint kedvezményes kamatozású hitelt, melynek a kamatainak jelentős részét mindannyian fizetjük. Ennek a hitel fajtának szokott a törlesztő részlete egyik évben csökkenni, máskor meg növekedni.
    Ebben a levélben arról is kaptál értesítést, hogy hány forintot fizetett helyetted az állam.

  19. lucifer szerint:

    P A R A S Z T V A K Í T Á S ! ! !

  20. Manitu szerint:

    Te tanyán laksz lucifer? Ott is lesz rezsicsökkentés. Csak meg ne vakulj, ha felkapcsolod az olcsóbb villanyt.

  21. J szerint:

    “drábább bankolás” ?:)

  22. Tündér Ilona szerint:

    Gordon!

    Sajnálom, hogy nincs hitelem és így nem tudok olyan jól járni mint te, gondolom te meg örülsz, hogy a te bankolásod meg nem emelkedik meg olyan mértékben mint az enyém.

  23. nagyapó szerint:

    Ságvári et.! Ezt az évet is hazudozással kezdik?
    vitéz bihari Grün néven azt hazudja (Népszava nyomán), hogy csökkent a bérek reálértéke. Ezzel ellentétben: „A bruttó átlagkeresetek 4,5, a családi kedvezmény figyelembevétele nélkül számított nettó átlagkeresetek 1,8 százalékkal haladták meg az előző év azonos időszakit az idén január-októberben. A teljes munkaidőben alkalmazásban állók átlagos bruttó keresete 219 500 forint volt – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden. A vállalkozásoknál dolgozók átlagosan 229 800, a közszférában – nem közfoglalkoztatás keretében – foglalkoztatottak 211 700 forintot kerestek. A közfoglalkoztatottak átlagkeresete 73 100 forint volt a KSH jelentése szerint.
    A versenyszféra legalább 5 embert foglalkoztató vállalkozásainál 1 millió 817 ezer volt az alkalmazásban állók száma, 35,3 ezerrel kevesebb, mint 2011 azonos időszakában. A költségvetési szférában 751 ezren dolgoztak (15,9 ezerrel többen az egy évvel korábbinál), közülük átlagosan 90 ezren közfoglalkoztatás keretében.”
    Tündérke Ilonka! Egy abnormális ember, ha a bankkal gondja van, szidja a kormányt (különösen, ha komcsi), egy normális polgár bankot vált. De ha több banknál is ezt találja, levelet is a felügyeletnek, azok intézkednek.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  24. kiskovi szerint:

    Gordonka, már többször közzé tettem, hogy az én rezsim az elmúlt 3 évben átlag 50-100% al nőt.. ebből 10%-ot lefaragni tényleg nem nehéz. Gondolom az is meg van, hogy a devhitelesekkel töltötték fel a párt kasszát is. Az emlékezetes “elszólások”, amiknek köszönhetően szarra gyengült a forint.
    Okosan csinálják, az újabb és újabb adónemek bevezetését. A multiktól elvesznek/kötelezik őket az olcsóbb szolgáltatásra, az embernél maradt pénzt, kvázi adó formájában betudják szedni. A bankadó erre egy tökéletes példa, de ez 1 a másik 100-ból. 13′ a megszorítások éve lesz és a feketegazdaság fellendüléséjé. Az infláció felpörgése láthatatlan a legtöbb ember számára és a fogalommal sincsenek tisztában.

    Valaki magyarázza már el, hogy Csepelen hova tűntek a nyitott üzletek kvázi sorra szűnnek meg, de persze a cba él és virágzik..

    Manitu: Mert, szerinted attól jobban világít, mert olcsóbb? Vagy csak pusztán sűrűbben használod? Meg van még az olcsóbb gáz esete, aminek kevesebb fűtőértéke van? Avagy nem háríthatják az emberekre.. de egy ostoba állat vagy!

  25. Manitu szerint:

    Kiskovi, az MSZP idején hányszorosára emelkedett a rezsid, csak mert az MSZP mindent kiárusított, és ezért bármilyen áremelést megengedett a szolgáltatóknak?

    És hányszor volt 10%-os, ilyen széles körű rezsicsökkentés?

    Nem akarom ismételgetni nagyapót, igaza van.

  26. Manitu szerint:

    Apropó, mi van írásjellel? Napok óta nem látom a hozzászólásait. Remélem megfogadta a tanácsomat, és orvoshoz ment.

  27. nagyapó szerint:

    Manitu! Előbbi írása kicsit túlzó.
    Törött gerincű felkiáltójel megpróbálja gerincét kiegyenesíteni, de ehhez idő kell. Nála nagyon sok.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  28. Gordon szerint:

    Az mszp hat nap alatt privatizálta az energiaszektort. Szerintem kár az ellenzéki fröcsögés. Most végre csökkentek a rezsiköltségek és az emberek terhei. Mint írtam: legfőképpen az emberek számítanak, a libás és a kádkőgyáros kit érdekel??? … Ők amúgy se értenek a jó kormányzáshoz, csak a sefteléshez.

  29. Gordon szerint:

    felix szerint:
    2013. január 02., szerda – 06:27

    “Gordon!
    Azt a hitelt még az első Orbán kormány alatt vetted, mint kedvezményes kamatozású hitelt, melynek a kamatainak jelentős részét mindannyian fizetjük.”

    Marhaság. A 2002 és 2010 közötti kormányzati ciklusok alatt vettem fel. A szocik és a szabad demokraták első intézkedése volt, hogy szétverték a kedvezményes otthonteremtési lehetőségeket (de csak miután prominens politikusaik is éltek vele még az utolsó pillanatban – emlékezhetünk erre) és masszívan piaci alapokra helyezték a hitelezést.

    folyt.köv

  30. Gordon szerint:

    Magyarul: a szocialisták hozzánemértésük vagy piacbarátiságuk (hisz az mszp a nagytőke és a pénztőke pártja) okán elindították az adósságcsapda felé a magyar háztartásokat.

    Az emberek viszont 2010-ban megbüntették őket és a szabad demokraták, valamint az mszp a politikai élet szemétdombjára (vagy legalábbis hátsóudvarába) kerültek. Tetteik alapján ott van a helyük. most egymással veszekednek a tyúkxaros hátsóudvarban (a ki kapott meghívót, ki nem jelenlegi vitája).

  31. Tündér Ilona szerint:

    Nagyapó!

    Nem tudom a két írásom közül melyikben talált kormányt szidalmazó kifejezést.
    Én csak annyit bátorkodtam leírni, hogy az én bankki költségeim mennyivel emelkednek, a PSZÁF-ról meg nem csak ön hallott, hanem én is így hozzájuk fordultam.

    Végül két megjegyzésem lenne:
    1.amennyiben ilyen rózsás a helyzet magyarországon ahogy ön leírja, a bérek növekednek a rezsi csökken akkor a fogyasztás miért nem nő, mindenki csak nem lehet devizahiteles.
    2.Kommunista az a..d meg te!!

    Elég leegyszerüsítve látja a világot.
    Aki nem ért velünk egyet az komcsi.
    Az ilyen emberek ideális polgárai a diktatúráknak, észak koreában minden bizonnyal tárt karokkal fogadnák, csak azt ne felejtse el, hogy ott az imperialistákat kell szidni.

  32. nagyapó szerint:

    Tündérke Ilonka! Bocs nem vettem észre, hogy ilyen burkoltan dicséri a kormányt .

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  33. felix szerint:

    Gordon!
    A dátum nem annyira fontos, mit a hitel fajtája.
    Milyen hitelről beszélsz?

  34. kispajtás szerint:

    nagyapó, ejjj, ejjj… ekkora beégésre még a csepeli tűzoltóság sincs felkészülve 🙂

  35. felix szerint:

    Szemétláda!
    A bérek vásárló értéke nem az amiről te beszélsz, Így aztán saját hülyeséged miatt megint lehazugoztál valakit.
    Az viszont rád vall, hogy már nem először jól szórakozol mások súlyos betegségén.
    Lehet, hogy ez az egyetlen “emberi” tulajdonságod?

  36. bonifác szerint:

    Sajnos, a banknak nevezett rablóbanda fog mindig nyerni. Nincs a világon olyan kormány, aki szembe mer(tud) szállni velük. Mi is így vagyunk vele. A kormánynak annyi köze sincs az MNB-hez,mint Gizinek a gőzekéhez. Deresre akarták húzni Orbánt, amiért
    a kártékony Simorkának levette a fizetését. Azt tesznek a fejünk felett, amit akarnak.
    Mi csak imádkozhatunk, és remélhetünk. Ha ostoba üzletetekkel elbukják a pénzüket,
    a kormány kötelessége kisegíteni őket. Máskor teljesen függetlenek.Sajnos, ezektől a
    rablóktól esélyünk sincs szabadulni.Ne uszítsuk őket magunkra . Nevezzük őket ezután is
    bankoknak…..

  37. ebihal szerint:

    bonifác!
    Simor nemsokára megy, azt nézd majd meg, hogy fogják ezek lenyúlni a deviza-
    tartalékot!

  38. Vátesz szerint:

    Az a devizatartalék a miénk, mert mi fizetjük utánna a kamatokat, Simor viszont az EU Központi Bank utasításai szerint működik. Röhej, hogy Magyarország nem bocsáthat ki forintot, előtte fel kell venni devizahitelt, s azt konvertálja át az MNB forintra! Az EU bezzeg bocsájthat ki fedezetlen pénzt, már ki sem nyomtatják, csak beírják a számítógépbe. Magyarul higítják az eurót, mert nekik szabad, az így generált pénz a fogyasztóknál jelentkezik kevesebbet érő fizetőeszköz formájában. Azaz a mocskos, bíboldó bankárok a dolgozókat rabolják ki, nem a zsebükbe vagy a bankszámlájukba nyúlnak, hanem szándékosan rontják a fizetőeszközt! A középkorban az ilyeneket forró szurokba mártották és tollba hempergették! Nemcsoda ha például Franciaországban minden huszönötévben kiűzték őket! Persze visszatértek, mert a büszkeséggel nem lehet jóllakni, a pénz mit sem ér ha nem fial! Meg is “hálálták” 1789 után egymillió francia keresztény lefejeztetésével.

  39. nagyapó szerint:

    Megszólalnak a csepel.infó nagy közgazdái, a csecsemő béka, meg az 1/2eszű1/2x. Kapásból megoldanak mindent, mintha a Karcsi kocsmában lennének.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  40. vitéz bihari Grün szerint:

    Öreg farok!
    Remélem nem tartod annyira felelőtlennek a fityeszt és a bölcs Vezírt, hogy egy rezsi vagy bármilyen csökkentésbe belemegy anélkül, hogy termelés híján valahonnan a fedezete meg ne lenne?!
    Vagy mégis?!
    “Olcsóbb lesz januártól a gáz és a villany, és ezzel minden szempontból új korszakba lépett a nemzeti unortodoxia, ez tényleg a dél-amerikai tempó: az erőskezű vezető a következmények legcsekélyebb végiggondolása nélkül azt mondja valamire: legyen, és akkor az úgy lesz. Az indok természetesen az, hogy a nyugdíjasoknak legyen jobb, hogy az energiaszolgáltatók eddig hatalmas profitot termeltek, és amúgy sem csináltak semmit.”
    Még egy szög a kétharmad koporsójába! ))) 😛 (((
    http://hvg.hu/velemeny/20130102_A_rezsikoltseg_visszavag#rss

  41. robi szerint:

    Nem adok igazat a tamáskodóknak. Ha a kormány osztogatni kíván, hát osztogasson!

    Az elkövetkező másfél évben sok ehhez hasonló ajándékot kapunk majd állam bácsitól. Nem bocsátkoznék jóslatokba, hogy gazdaságilag van-e alapja a várható osztogatásnak?
    Ha van, akkor 2014-től fellendülés jön, stabil kormányzással.

    Ha nincs, az majd a 2014-es választások után hamarosan kiderül. Ebben az esetben választásoktól függetlenül dől nyakukba az egész kóceráj, mint fletóéknak.

  42. nagyapó szerint:

    Szerencsétlen idióta Dr. grün t.t. (már nem zemberez, most “bihari”, bár a máramarosszigeti jobban illene), újabban dr. közgazdaként másol marhaságokat.
    Kedves, pufajkás Hornja elkótyavetyélte az energiaipart is. Vállalta a az áramszolgáltatóknál a 20%-os, az erőműveknél a 25%-os hasznot.
    Az energiaszolgáltatók jót kaszáltak, hála a komcsiknak. Ez ellen lépett fel a polgári kormány. Visszavásárolta a MOL részvényeket, az E-ON gáztárolóit, hogy megcsapolja a közvetítői hasznot. A világpiaci villanyárak csökkennek, a gázárak nálunk a legmagasabbak, így ezekből a hasznokból csökkenti a kormány az energiaárakat.
    Igaz ez nem jó hír a komcsiknak, de ez legyen a „baloldal” baja!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  43. vitéz bihari Grün szerint:

    Öreg Pöcs!
    “Az energiaárak mérséklődése alapvetően pozitív változást hoz a magyar családok életébe, ezért pártja üdvözli a kormány rezsicsökkentő intézkedését. Véleménye szerint nem lehet azonban elhallgatni, hogy a csökkentés „ideje és módja is komoly kockázatokat és mellékhatásokat rejt”. Úgy látja, a kormány elkésett az intézkedéssel, mert a közműszámlák az elmúlt két és fél évben legalább 10 százalékkal emelkedtek, és elkésett azért is, mert többszörösére nőtt a díjhátralékosok száma, akiken ez a lépés már nem segít. Az MSZP szerint így mostani lépésével a kormány csak a 2010-es szintre állította vissza a rezsiárakat.”
    Lassan, élvezettel rágd át magad rajta! 😛
    http://www.168ora.hu/itthon/ellenzeki-ossztuz-rezsicsokkentesre-108422.html

  44. felix szerint:

    Szemétláda!
    Nagy hangon kioktatsz mindenkit közben meg olyan tök vagy a gazdasághoz, hogy még.
    Nagyokos. Haszon csak a vételár megtérülése után keletkezik azaz most még nincs miből osztani.
    Vátesz rabbi is ebben a tévedésben vergődik.

  45. ebihal szerint:

    nagyapó!
    Nem vagyok közgazda, csak gondolkodom, önállóan! És akkor amikor az alapdíj után
    10%, és a fogyasztás után 8% az csökkentés, hogy a bánatba lesz ebből 10%?

  46. GONDOLKODÓ! szerint:

    Olyan aranyosan társalognak egymással, hogy az már szinte lenyűgözően hat jóérzésű embertársainkra. Méltó a művelt emberekhez, ezért érdemes volt annyi szemináriumot végig aludni, netán közép vagy felsőfokon végezni.
    Sokszor nem is értem, hogy miért nem adom már fel?
    Tényleg ennyire vadállatok lettek bizonyos emberek?
    Tényleg ekkora kéjt jelent számukra, a barbarizmus?
    Tényleg?……..

  47. robi szerint:

    T. Gondolkodó!

    A fenti társalgás édes zene a nagykoalíciós milliárdosok fülének.

    “Oszd meg és uralkodj”

  48. ebihal szerint:

    Vátesz!
    Az egy dolog, hogy a Simor nem úgy táncol, ahogy ezek fütyülnek, DE pontosan
    ezért van még meg a devizatartalék! Mellesleg egyik mondatodban háborogsz, hogy
    miért nem bocsátunk/bocsáthatunk ki több forintot, a másikban pedig elismered, hogy
    ez pénzhígítás.

  49. felix szerint:

    Kedves Gondolkodó!
    A melósok keményen elküldték agymást az anyukba, de a következő másodpercben már egymásra bízták az életüket.
    Ott ahol a jól nevelt úriemberek dolgoztak ott ezt soha nem szabadott megtenni.
    Nekem nem a vandálságot jelenti a keményebb stílus, de azért értem a célodat.

  50. GONDOLKODÓ! szerint:

    T. robi!
    Értem és tudom, éppen ezért már csak elvétve kapcsolódok be az ilyen és ehhez hasonló vitákba, hiszen abszolút értelmetlennek tartom e “cirkuszt,” amely egyfajta butaságnak a megnyilvánulási formája, ilyen alávaló szinten.
    Sokkal, de sokkal okosabban kellene, a sötétséggel nem jutunk semmire, csak a lejtőn lefelé……..nincs megállás. Így nem lesz soha sem FELEMELKEDÉS!

  51. felix szerint:

    Ebihal!
    Örülj, hogy nem úgy számolnak,hogy tíz meg nyolc az tizennyolc.

  52. Vátesz szerint:

    A pénzkibocsátás joga megillet minden független, saját fizetőeszközzel rendelkező országot! Ebből is látszik hogy Magyarország gyarmat, az EU Központi Bank és az Európai Bizottság gyarmata! A saját fizetőeszköz értékének szabályozása, beleértve a pénzkibocsátást is, egy eszköz a hazai gazdaság élénkítésére vagy visszafogására. A fogyasztás vagy a megtakarítás szabályozására. A gazdaság élénkségének szabályozásával a munkaerő felhasználást, azaz a munkanélküliséget is szabályozni lehet! Ezért van bajban az egész EU, a központi bürokraták szabják meg a nemzetek, benne az egyes emberek sorsát! Az EU nem népek Európája, hanem a tőkéé, pontosabban a tőkéseké, s főleg AZOKÉ!
    I.Károly, azaz Károly Róbert király azzal tette Magyarországot erőssé, hogy Európában a legértékállóbb, legkevésbé hígitható aranypénzt megteremtette!

    Kérdésem, hogyan lehet vezetni egy autókaravánt (EU), amely sok járműből áll, de csak egyetlen helyről lehet kormányozni?! Az egyenesben még csak-csak, de most már a kanyarban vagyunk!

  53. ebihal szerint:

    Vátesz!
    Te is lekanyarodtál az egyenes válasz útjáról!

  54. felix szerint:

    Vátesz rabbi!
    Azért kell higítani a forintot, hogy olyan erős legyen mint Károly Róbert nem higítható aranypénze.

  55. felix szerint:

    ebihal!
    Soha nem is volt rajta.
    A megbukik odébbáll és máshol folytatja.

Itt lehet hozzászólni !