Két év börtön fenyegeti Stohlt

Bíróság előtt kell bizonyítania állítását az egykori EU2998-as elítéltnek

Blikk, Csepel.info

A nagy sikerű könyvet még be is zúzathatja a bíróság

Stohl András (45) akár két évre is újra börtönbe kerülhet! A Blikk információi szerint a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága feljelentést tett nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás és jó hírnév megsértése miatt a színész ellen a Magyar börtönpokol című könyvben leírtakért.

Ahogy azt korábban már megígérték, nem hagyták szó nélkül a büntetés-végrehajtásnál Stohl András könyvét, amelyben sokszor kínzásokról, rabverésről és alázásokról írt. A sztárból lett EU2998-as elítélt és a könyv írója szerint a kötet „a rideg valóságot tartalmazza, amit Stohl látott”, így bátran néznek szembe bármiféle perrel, mivel közös művük „kordokumentum a magyar börtönök rideg valóságról”.

Csakhogy az ott leírtakat a bíróság előtt bizonyítani kell. Például azt a „gyilkos fegyőrről”szóló szaftos sztorit is, amely a hatályos törvény – büntetlen előéletet igazoló erkölcsi bizonyítvány szükséges ehhez az álláshoz – miatt eleve lehetetlen. A Blikk úgy tudja, hogy megjelenés után egy egész jogászcsapat elemezte a krónikát, egykori „vendégük” megírt véleményét, érzéseit, lelki vívódásait tiszteletben tartva, hiszen azt a bíróság nem vonhatja kétségbe. Információink szerint azért szántak bőven időt a könyv elemzésére, mert tutira mentek: tanúk sem kellenek majd a kifogásolt részekhez, dokumentumokkal zúzhatják szét Stohl kifogásolt sztorijait.

Márpedig abból akadhat bőven. A sokkoló valóságként megírt bántalmazásokat és megalázásokat ugyanúgy bizonyítania kell majd Bucinak, ahogy azt is, hogy szerinte csak az ő panaszkodása miatt történt rovarirtás a börtönkörletében. Személyének fontosságát túlértékelhette a színész, mert a bíróság elé gond nélkül teheti le a fegyintézet a Stohl körletébe érkezését megelőző rovarirtási szolgáltatás megrendelését. S hogy mi lesz, ha elveszíti a pert?

– Stohl Andrásnak minden könyvében szereplő, kifogásolt tényállítását bizonyítania kell a bíróság előtt, különben elvileg visszakerülhet a börtönbe, mert a büntető törvénykönyv kétéves szabadságvesztés kiszabását teszi lehetővé súlyos rágalmazásért. Igaz, az ítélkezési gyakorlatunkban eddig általában csak pénzbüntetést szabtak ki – mondta a Blikknek Magyar Gábor ügyvéd, az ilyen eljárásban többmilliós kártérítéssel járó elmarasztaló ítéletek szoktak születni.

Stohlnak tehát mélyen zsebbe kell majd nyúlnia, már csak azért is, mert a könyve sajtótájékoztatóján lovagiasan magára vállalta a felelősségét.

Nem kapott pénzt, de milliókat fizethet

Stohl András alkohol- és kokainfogyasztása után terepjárójával fóti otthona felé tartva 2010 májusában súlyos közúti balesetet okozott, ezért került börtönbe. Szabadulása után nem sokkal élményei könyvben jelentek meg. A Bv. feljelentése utáni per anyagilag tönkreteheti a színészt, ugyanis már öt évvel ezelőtt kamatokkal és perköltséggel közel 9 millió forint megfizetésére kötelezte a Fővárosi Bíróság Asperján Györgyöt Labancz Anna 40 évvel ezelőtti haláláról szóló regényéért, amelyben egy férfit az ápolónő gyilkosként emlegetett. Asperján a Blikknek elmondta: minden vagyona és háza ráment a könyv miatti perre, albérletbe kényszerült.

blikk.hu

10 hozzászólás “Két év börtön fenyegeti Stohlt” bejegyzésre

  1. nagyapó szerint:

    Buci nem DK tag? Stílusa, mint Debreceni.
    Azonban Buci, 2 évig a következőket nem illik (szabad): nőt verni, balesetet okozni, drogozni, cigarettázni (hátha füves), hazudni, meg megpróbálni gyorsan nagy pénzt kaszálni. Elég, ha 40 „értelmiségi” kiáll melletted.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. hajós szerint:

    Ez egy baromság. Rágalmazni magánszemélyt lehet. Egy intézményt nem lehet rágalmazni. A BVOP-nak nincs jó hírneve, meg becsülete, stb.

  3. felix szerint:

    Hajós!
    Éppen úgy mint a szemétládának.

  4. lolka szerint:

    A bizonyítékok akkor is kellenek, mert anélkül annyi, mintha a WC-n mondaná. De könyvbe leírni dolgokat, amit nem tud bizonyítani büntetlenül nem lehet…(lehet csak nem érdemes)…

  5. ugró mókus szerint:

    Ki nem szarja le Bucit,más ember csinálta volna(amiért elítélték)már a műanyaglakat is rárohadt volna.

  6. Nagyapó szerint:

    hajós! A BVOP hírneve attól függ, honnan nézi az ember. Nekem, kívülről befelé tetszik. A bűnözőknek bentről ki, nem tetszik. (Cusi, Deme és egyre többen utálják).

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  7. ugró mókus szerint:

    Nagyapó!
    Varga Tamást kihagytad.

  8. lolka!
    “De könyvbe leírni dolgokat, amit nem tud bizonyítani büntetlenül nem lehet… ”
    Lehet!
    Kaptál Vörös Csepel-t?! ))) 😛 (((

  9. lolka szerint:

    …”(lehet, csak nem érdemes)”…) 😛 () 😛 () 😛 () 😛 (
    -bedobták a ládába…

  10. lucifer szerint:

    Nagyapó!

    Mikor diplomáztál hülyeségből?

Itt lehet hozzászólni !