Minden diák zsebében ott van a marsallbot

MNO

Okafogyottá vált a felsőoktatási átalakítás ellen tiltakozó hallgatók hat pontja – véli Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke. Balog Zoltán kedden arról beszélt, hogy se tandíj, se keretszámrendszer nem lesz a magyar felsőoktatásban.

Kósa Lajos kedden, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a Fidesz és a kormány odafigyelt arra, mit követelnek a diákok. Szavai szerint a hatpontos listából – amelyben szerepel a köz- és felsőoktatás átfogó reformja, a hallgatói szerződés eltörlése, továbbá a keretszámok visszaállítása legalább a 2011-es szintre, a forráskivonás leállítása, az egyetemi autonómia biztosítása és a hátrányos helyzetű családokból származók felsőoktatásba bejutásának segítése – egyedül a szerződéseltörlés kérdésében különböznek az álláspontok.

Ma több a felsőoktatásra fordított pénz

A többi pontról szólva azt mondta, az átfogó reform éppen most zajlik, a kabinet által javasolt felsőoktatási szisztéma túlteljesíti a keretszám-visszaállítással kapcsolatos követelést és a hátrányos helyzetű családokból származókat is segíti. Jelezte továbbá, hogy ma több a felsőoktatásra fordított pénz, mint korábban, az oktatásra és kutatásra vonatkozó egyetemi autonómiát pedig éppen bővíteni, nem pedig szűkíteni fogják.

A Hallgatói Hálózat lágymányosi csoportja szerda hajnali kezdéssel sztrájkba lép, arra buzdítva minden hallgatót, hogy tagadja meg a vizsgázást határozatlan ideig, az MNO-val ezt közleményben tudatta a szervezet kedd késő este. Közben sztrájkbizottságot is szerveznének három helyi hallgatói önkormányzattal Lágymányoson.

A politikus hangsúlyozta: tandíj bevezetéséről szó sincs, a kormányzat által javasolt új rendszer pedig – amely alapján mindenki a képességei, nem a pénztárcája alapján tanulhat tovább – jelentős mértékben kezeli a diákok kéréseit, a keretszámok nem korlátozzák tovább a rendszert. A cél az, hogy az államilag finanszírozott helyek összességében meghaladják a korábbi keretszámokban meghatározott férőhelyek számát – tette hozzá.

Aki eléri a meghatározott pontszámot, ingyen tanulhat, ha vállalja, hogy befejezi tanulmányait és hogy az egyetemen, főiskolán eltöltött évek másfélszeresét magyarországi munkahelyen tölti – részletezte Kósa Lajos, hangsúlyozva azt is, hogy fenntartják a diákhitel rendszerét. Innentől kezdve minden diák „a zsebében hordja a marsallbotot”: amilyen szorgalmas és tehetséges, aszerint tud bekerülni államilag finanszírozott helyre – fogalmazott.

A Fidesz alelnöke egyúttal arra kérte az ország különböző felsőoktatási diákszervezeteit, hogy keressék meg az adott térség kormánypárti országgyűlési képviselőit, közösen vitassák meg a felmerülő problémákat, így a felsőoktatási törvénynek márciusban a parlament elé kerülő módosításakor már konkrét javaslatokról lehet egyeztetni.

Se tandíj, se keretszám

Nem lesz tandíj, sem keretszámrendszer, a hallgatói szerződésről pedig tárgyalásokat folytatnak a közeljövőben – erről már Balog Zoltán beszélt kedden. Balog közölte: a kormány meghallotta a diákok hangját, megértette, hogy azokkal a hitelkonstrukciókkal, amelyeket ajánlanak nekik tanulmányaik finanszírozására, nem kívánnak élni, és félnek attól, hogy eladósítsák jövőjüket. Hozzátette, hogy ezért eltörölték a keretszámrendszert, és nem engedik a tandíj bevezetését. A miniszter úgy fogalmazott: az a benyomása, hogy a hallgatók még nem hallják ezt a hangot, és vannak olyan külső tényezők, amelyek segítik őket abban, hogy ne is hallják, és megpróbálnak ebbe a párbeszédbe „beleállni”.

A felsőoktatási átalakítások december 6-ai bejelentését követően országszerte több helyen voltak tiltakozó megmozdulások a kormány elképzelései ellen. Megszűnik a keretszámrendszer, és összevonják a már meglévő felsőoktatási támogatási formákat – jelentette be vasárnap Balog Zoltán. Giró-Szász András akkor kijelentette: a felsőoktatási rendszer újjászervezést igényel azért, hogy egy „egészségesebben működő”, fenntartható szerkezet jöjjön létre. Rogán Antal az idei utolsó parlamenti ülésnapon bejelentette, megértették a diákok követelését, és mostantól két kérést támasztanak csak a felsőoktatásba igyekvők felé: hogy fejezzék is be megkezdett tanulmányaikat, illetve hogy vállaljanak itthon munkát diplomaszerzés után. A keretszámokat hétfőn már el is törölte a parlament.

Forrás: MNO

90 hozzászólás “Minden diák zsebében ott van a marsallbot” bejegyzésre

  1. Dr. grün szerint:

    Tündér Lala!
    “Minden diák zsebében ott van a marsallbot”
    Biztos, hogy ennyi marsallra van szüksége a zországnak?! 😛

    “egyedül a szerződéseltörlés kérdésében különböznek az álláspontok”
    Mózes is vérremenő tárgyalásokat folytatott a zeredetileg 20. parancsolatról a mennyei atyával, de a Ne lopj! és a Ne paráználkodj! mégis benne maradt a tízparancsolatban!
    De nekünk embereknek jogot adott arra, hogy megfelelő büntetés terhe mellett átlépjük! 😛

  2. csaba péter szerint:

    Valaki szerint ezt a moslékot amit a fidesz nyom beveszi még valaki?
    Ha már a közép iskolások is berágtak, akik sose voltak ballibbolsik , akkor kinek regél a sok fideszes talpnyaló?

  3. felix szerint:

    Úgy áll a dolog, hogy a fidesz a moslékot már saját használatra gyártja.
    Itt is van egy két fogyasztójuk.

  4. ebihal szerint:

    Rohadtul elegem van abból, hogy állandóan a pofámba hazudnak!

  5. Bugi szerint:

    Hazugság az, amikor tízezrek mennek ki az egyetemekről használhatatlan diplomával, eladósodva. Eddig ez a rendszer működött. Hazugság az is, amikor ezt a rendszert akarják továbbműködtetni a használhatatlan diplomáért küzdő antropológus-kommunikációs menedzserek.

  6. ebihal szerint:

    Bugi!
    Mondtam már, Te ilyen helyekre legfeljebb söprűvel és lapáttal jártál!

  7. belekotkot szerint:

    Kedves Bugi !
    A jelen állás szerint semmi nem változik a felsőoktatásban. Orbán azt mondta mindenkinek ingyenes lesz. Légyszives döntsétek már el hogy akkor mi a jó. Legyen ingyenes vagy ne legyen ingyenes.

  8. ugró mókus szerint:

    Lalika te hiányoztál már csak,hogy megszólalj most lett hiteltelen az egész.Te még ingyen jártál egyetemre igaz elvégezted,de diplomát nem szereztél.Tudom a nagy tenni akarás amit a közért végzel,meg a zsebeid tömése fontosabb hiába meg kell alapozni a jövőt.

  9. Tóth Mária szerint:

    Mi van bolsikáim, a tanulókkal akartok kormányt buktatni?! Nem fog menni, szóltam.

  10. széplett szerint:

    Marika

    szójjá má tótkatigyökér hugodnak, hogy hüje a nővére

  11. ugró mókus szerint:

    Tóth Mária!
    2008-ban a Miniszterelnök ús(áldasék a neve)azt mondta”Ha lett volna tandíj akkor én most nem állnék itt.Önök közül pedig sokan nem ülnének itt”.Ki a hülye?Tegye fel a kezét! Ezeket talán nem kellene elfelejteni.Vagy mégis?Hazudni csak a komcsik hazudnak,mi mindig igazat mondunk…Kivéve amikor nem és ez egyre sűrűbben fordul elő.Ja kérem az mszmp ifjúsági szervezetének volt oszlopos tagja!

  12. Bugi szerint:

    Épp az a bajom, hogy egyre inkább nem lesz változás a felsőoktatásban, mert a selejt forradalma győz. Továbbra is kommunikációs menedzserek meg antropológusok, szociológusok tízezrei fognak kijönni az egyetemekről, hogy aztán néhány munkanélküliként töltött év után végül kimenjenek segédmunkásnak, pizzafutárnak külföldre.

    Miközben meg alig megy el mérnöki képzésre, amiből meg nem tudnak annyi embert képezni, amennyire szükség volna. Igen. ez a bajom.

  13. Bugi szerint:

    A mostani rendszer nem jó, és aki ezt nem látja, annak szét van mosva az agya.

  14. felix szerint:

    A kormány megtette az elő ajánlatát és megemelné a felsőoktatás költségvetését.
    A többi csak pofába hazudás volt.
    MARIKA.
    ÉN SZÓLTAM, HOGY AMÍG AZ EGYETEMEK FINANSZÍROZÁSÁT NEM EMELIK ADDIG HAZUDNAK.
    Na ezek vagytok ti.
    Bugistol, Gordonostól, szemétládástól és az itt magukat verő turániakkal egyetemben.

  15. ugró mókus szerint:

    Bugi !
    A baj az hogy nem így kéne megoldani.Rendben az én agyam mosva,nálad meg nincs mit mosni.Ennyi!

  16. Bugi szerint:

    A baj az, hogy nektek csak az a jó, ha a bandátok hatalmon van, és lophat. Ami egyéb esetben van, az nektek a rossz. Ezért rossz minden, olvasgass csak. Rossz a minimálbér-emelés, rossz a rezsicsökkentés, rossz lesz a nyugdíjemelés, rossz a devizahitelesek megsegítése, a devecseri áldozatok megsegítése, a gerincút, a csatornázás, a jégpálya, rossz a sűrűbb buszközlekedés, a bicikliutak…

    STB.

    Hát ez a baj, ez a legnagyobb baj.

  17. felix szerint:

    Minden diák marsallbotja a zsebünkben van.
    Így hangzik a cím helyesen.

  18. Bugi szerint:

    A tiéd a fejedben van, akkor állt bele, amikor két évesen elestél. Ja, és egy sarló-kalapány nyele esett ki.

  19. felix szerint:

    Bugi !
    Vegyél erőt magadon és ne hazudj.
    Semmire sem mondtuk, hogy rossz.
    Amit kifogásoltunk az a sok hazugság amit a történésekre aggatok, és amit kérdezünk az meg csak annyi, hogy hol van a könnyítések fedezete.

  20. Bugi szerint:

    A lehető legjobb rendszert választotta a kormány:

    http://www.origo.hu/itthon/20121219-giroszasz-andras-kormanyszovivo-bejelentese-a-felsooktatas-atakaitasarol.html

    Lehet ugatni mosott agyú kommancsok.

  21. felix szerint:

    Bugi!
    A gazdád bármit mond, te csóválod a farkad és ugatsz.
    Van abban valami eszelős bűbáj, ahogy eddig minden variációért lelkesedtél.
    Ennyire rugalmas a zselé gerinc?

  22. felix szerint:

    A lényeg az, hogy a sok hazugsággal a fidesz egy pár korosztályt elbukott.

  23. belekotkot szerint:

    Bugi !
    Te egy héttel ezelőtt is azt mondtad hogy a lehető legjobbat választották.
    Akkor most melyik is a legjobb ? A fizetős vagy az ingyenes.

  24. felix szerint:

    Neki minden véleménye fizetős.

  25. Bugi szerint:

    Miért jó nektek az, ha évente tízezrek jönnek ki használhatatlan diplomával az egyetemekről, és az állam a használhatatlan diplomákat finanszírozza?

    A kormány ezt a rendszert kívánja megváltoztatni, ti pedig a régi, rossz rendszert kívánjátok folytatni, hogy még rosszabb lehessen.

    Ennyi. Még a mostani rendszerben is benne van a lehetősége annak, hogy ne értelmetlen, használhatatlan diplomákat szerezhessenek meg közpénzből.

    A használhatatlan diplomákért meg igenis fizessenek.

  26. felix szerint:

    Bugi!
    Mutass egyetlen olyan véleményt tőlünk amelyre alapozva állítod azt, hogy szerintünk jó a használhatatlan diploma.
    Az a baj, hogy az egészből nem értesz semmit csak ismétled mások szavait.

  27. Bugi szerint:

    Akkor kezdjük:

    1. Ha szerintetek jó az a rendszer, hogy használhatatlan diplomát kapnak a fiatalok közpénzből, és tízezrek jönnek így ki évente az egyetemekről, lesznek munkanélküliek majd hagyják el az országot, akkor biztos, hogy a tüntetők mellett vagytok. Ők nem akarnak értelmes változásokat.

    2. A kormány az ellen lép fel, hogy folytatódjon az a rendszer, amelyben évente több tízezer diák kapott használhatatlan diplomát. Szerintetek rossz a kormány, azaz a rossz diploma jó.

    Mit nem értek? Én értem, ti meg nem is akarjátok érteni, mert az MSZP most nem lophat. Ezt is értem, nem lophattok, tomboltok.

  28. felix szerint:

    Azt nem érted, hogy ez a lózung éppen neked szól, mert van mibe kapaszkodnod. Ezzel rajtad kívül azért nem foglalkozott senki, mert nem vitatta. Legfeljebb azt, hogy egyáltalán nincs szükség jogász közgazdász stb, képzésre.
    A lényeg az, hogy ez esélyegyenlőséget fenn kell tartani és ha ebbe belecsúszik egy két felesleges diploma akkor az kisebb baj, mint ha egyes rétegek kiszorulnak az oktatásból.

  29. Bugi szerint:

    Felix: ti mindent rossznak tartotok. Rossz nektek a minimálbér-emelés, rossz a rezsicsökkentés, rossz a gerincút-építés, a csatornázás, a több rendőr, a több közterületes, a tisztább közterületek, az uszoda, a jégpálya, re persze jól tudjuk, a legrosszabb az, hogy kétmilliárd forintot nem lopnak el valakik Csepelen évente.

    Akkor mi is a lózung? Ti magatok vagytok az.

  30. ugró mókus szerint:

    Bugi!
    Mert ők nem lopnak ugye?Érdekes a devecseri károsultak meg segítésére összegyűjtött pénzzel a mai napig nem számoltak el.Miről beszélsz ne legyél már elájulva tőlük ennyire.Lasztovicza Jenő azt nyilatkozta majd ők eldöntik mire fordítják az összegyűlt pénzt.Akkor most mi van ez szerinted fair?Ezt azért említem mert te hoztad fel Devecsert.Gondolom jársz vásárolni ugye?A tavalyi áraknál 25-30% többet fizetünk.Jövőre meg jönnek a többi dolgok amiket tovább hárítanak ránk.Akkor majd számoljunk év végén mennyi marad a zsebünkben.Mert ők tiszta kezűek és grál lovagok hurrá.

  31. Dr. grün szerint:

    Bugi!
    Már egyre jobban felejtesz!
    Kihagytad a bicikliutakat, a fűnyírást, a jászolt a betlehemmel, a párakapukat és a komcsi gyilkosságokat!
    Öregszünk, hülyülünk?! 😛

  32. felix szerint:

    Bugi!
    Ezt már egy párszor elhazudtad, de attól még nem lesz igaz.
    A baj ezekkel az, hogy a FIDESZ végig a sajátjának hazudta valamennyit.
    A két milliárd meg a te rögeszméd.
    Tudod amit FIDESZ most magáénak mond az nem ment Csepelre ingyen.
    Ami ma nem megy Csepelre azon lehet spórolni.
    A családom is rengeteget spórol amikor nem eszik, de ilyenkor soha nem bánjuk, hogy korábban ettünk.

  33. nagyapó szerint:

    Eetásak! Szar a helyzet! A kövér disznó, a szoci szóvivő, megint elröffentette magát (ő sem tud egyetemre menni, marad hülye szegény).
    A megvezetett diákok háborognak, csak nem tudják miért, de jó játék. Szóvivőjük reformokat akar, csak nem tudja mi az! ( Sőt jó sztrájkolni, mert addig sem kell tanulni.)
    Az eetásak meg tapsolnak, mert olyan „jól képzett” emberek nevelődnek, mint az itt böfögő szocik.
    Orbán újra fenékre ültette az ellenzéket. Nem tudnak mit mondani. Lehet tanulni annak, aki értelmes, kapjon az segítséget, aki itthon marad! Helyes.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  34. felix szerint:

    Szemétláda!
    Mi van már az elektrosokk sem segített rajtad.
    Már az összefüggésekben is elveszel?
    A diákok közül szerintem egy olyan ostoba sincs mint te.
    Ők már nem nyalják be azt a maszlagot amin te az elaggott agyadat tartod.
    Lejártál mint a fidesz szavatossága.

  35. Tündér Ilona szerint:

    Nagyapó!

    A múlt heti produkció után tanácsosabb lenne csendben maradni, ne mondjon konkrétumokat mert a gazda még megváltoztathatja a véleményét.

    Arról azért ön és a Bugris is mondhatna néhány szót, ha már a külföldi elvándorláson rugóznak, hogy a lakatos a CNC gépkezelő a hegesztő a hentes kinek a pénzén tanult.
    Ők elmehetnek innen minden kötöttség nélkül a felsőfokú végzettségűeket meg kényszerrel akarják itthon tartani.

  36. felix szerint:

    Tündér Ilona!
    Ne várj csodát a szemétládától.
    Még a számítógépre is azt mondják ” ha szemét megy be akkor szemét jön ki”.
    Őket a fidesz eteti.

  37. Bugi szerint:

    Az összes bérfórumozós komcsinak, akik mind ugyanolyan helyesírási hibával, kisbetűvel írják a nevüket, vélhetően ugyanarról a számítógépről:

    Rossz nektek a minimálbér-emelés, rossz a rezsicsökkentés, rossz a gerincút-építés, a csatornázás, a több rendőr, a több közterületes, a tisztább közterületek, az uszoda, a jégpálya, re persze jól tudjuk, a legrosszabb az, hogy kétmilliárd forintot nem lopnak el valakik Csepelen évente.

    Akkor mi is a lózung? Ti magatok vagytok az.

  38. Tündér Ilona szerint:

    Bugris!

    Ez méltó válasz volt a kérdésemre, minden diktatúrának ilyen polgárokra van szüksége mint te és Nagyapó stb.

    Jól kinevelődtetek az előző rendszerben. Kádár és Rákosi gyermekei vagytok.
    Büszkék lennének rátok.

  39. Dr. grün szerint:

    Bugi!
    Már egyre jobban felejtesz!
    Kihagytad a bicikliutakat, a fűnyírást, a jászolt a betlehemmel, a párakapukat és a komcsi gyilkosságokat!
    Öregszünk, hülyülünk?! 😛

  40. felix szerint:

    Amikor rájön, hogy tudás híján képtelen válaszolni, akkor mindig ezt a panelt nyomja.
    Olyan mint Gordon.
    Hallgatom a tizenéveseket. Már ők sem hisznek Orbánnak és a saját korábbi szavaival állítják szembe.
    Bugi és szemétláda!
    Menjetek és okosítsátok ki őket.
    Ennyit megtehettek a hazátokért.

  41. ugró mókus szerint:

    Nagyapó!
    Mesélj a Miniszterelnök úrnak(áldasék a neve)mennyibe került a diplomája?Én úgy tudom-lehet hogy rosszul-egy fillérjébe sem.Tessék mondani mennyibe kerültek a külföldi tanulmányai?Én úgy tudom ezek sem kerültek sokba mert egy olyan ember finanszírozta tanulmányait akinek sorstársait(és Őt magát is) ezen az oldalon rendszeresen savazzák.Hogy van az,hogy azok a határon túli egyetemek melyek a jelenlegi kormány hathatós támogatásával alakultak(helyesen)azok is az itteni diákokat támogatják tüntetésükben.Tehát Ők is megvezetettek ahogy írod.Szerintem ez Tonk Sándornak a Sapientia Egyetem egyik megálmodójának sem tetszene.Valószínű Ő is mocskos komcsi lenne.Na mindegy.

  42. felix szerint:

    A semmire se jó diplomák tulajdonosaival tele van a parlament.
    Ez azonban nem egzakt bizonyíték, mert lehet, hogy a tulajdonosok nem jók semmire.

  43. nagyapó szerint:

    ugró mókus! A Miniszterelnök Úr (kisbetű, nagybetű!) diplomája nem tudom mennyibe került. Nem tudom, de megérte. Ezt bizonyította 1998-2002, között, valamint jelenleg.
    Ellenbogen, mennyibe került annak a miniszterelnöknek a taníttatása, aki járt, de nincs diplomája? És ő mit tett az országért?
    ugró mókus! Ha lenne diplomája, tudná, hogy a külföldi tanulmányokat a fogadó intézmény fizeti.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  44. Dr. grün szerint:

    ugró mókus!
    “kiszámolták azt is, hogy mostani áron mennyibe kerültek volna a kormánytagok diplomái. Példaként említette, hogy Orbán Viktor diplomája jelenlegi áron számolva több mint 2 millió forintba kerülne. Giró-Szász Andrásnak két diplomája van, ezek együtt 8 millióba kerülnének”

    Természetesen az oxfordi gyógyüdülése (amit a Soros György fizetett) ebben nincs benne! A nyelvtanfolyásokat már fizethette saját pénzünkből is! ))) 😛 (((
    http://atv.hu/belfold/20121214_schmuck_andor

  45. felix szerint:

    Szemétláda!
    “Ha lenne diplomája, tudná, hogy a külföldi tanulmányokat a fogadó intézmény fizeti.”
    Az a baj ezzel, hogy ez nem mindig van így. Van aki más által fizetett ösztöndíjjal mennek, mert a tanulmányok mellett magukat is el kel tartaniuk,”
    Persze te ezt pontosan tudod, csak imádsz hazudni.

  46. felix szerint:

    Aki=akik

  47. Vátesz szerint:

    A saját hangjuktól megittasult diákvezéreknek üzenem, egy gyengeképességű kőművestanonc, amelyik már rakott falat, többet ér mint ők, mert már letett valamit a nemzet asztalára! Ki ellen tüntetnek? A szüleik, a nagyszüleik ellen, akik adójából fedezik az ő tanítattási költségüket? Némelyek már a vizsgák megtagadására biztatnak, hát kisfiam én úgy vágnálak ki az országból, hogy a lábad sem érné a földet! Menj oda tanulni, ahonnan biztatnak benneteket kormánydöntésre! S mielőtt felvennének ott valami tanoncképzőre, remélem kinyaljátok a helybeli hitközség seggét!

  48. felix szerint:

    Te szerencsétlen turáni.
    Lassan csak te nem leszel zsidó ebben az országban?
    Tudod ha mindenki szemben jön akkor te vagy hülye.
    Lehet, hogy a hülyeség a turáni átok?

  49. Vátesz szerint:

    Kis judeónácikám, nem te mondod meg hogy merre megy a többség! Érhet még meglepetés!

  50. ugró mókus szerint:

    Nagyapó!
    Valóban nincs diplomám most akkor szégyelljem magam?A többire engedelmeddel nem reagálnék.Szeretsz oktatni azt látom nagyon helyes.

  51. felix szerint:

    Turáni!
    Higgy a szemednek amely a seggformájú fejeden van.

  52. Vátesz szerint:

    A télirózsás forradalmárok takarodjanak el Izraelbe! Ott csináljanak Tanácsköztársaságot! A dédapáik ölték a magyart az országház pincéiben, s annak lépcsőiről dobták a hullákat a Dunába! Csak egy kicsivel feljebb, mint ahol a bronzcipők vannak!

  53. Vátesz szerint:

    Judeonáci, ha nem alijázol, nem leszel ott a feltámadásnál, s örökre a gajdeszban maradsz!

  54. Tündér Ilona szerint:

    Kár, hogy a szemét szocik bezárták az OPNIT és szélnek eresztettek ilyen Vátesz féle degeneráltakat.

  55. Vátesz szerint:

    Te is alijázhatsz, s majd együtt szaporítjátok a választott népet!

  56. GAM szerint:

    Vizsgaidőszak van!!
    Az utóvizsgákra később is fel lehet készülni!
    Négy-öt év helyett 6-10 év alatt is meg szerezhető egy semmire sem való diploma. A HÖOK jelenlegi ülőguruja végzett már vagy hány éve is végzi felsőfokú tanulmányait?

  57. Vátesz szerint:

    A legszemetebbje a HAHÁ-ban van, a dédapjuk 19-ben a Dunába dobálta az országház pincéiben halálra kínzottakat, a nagyapjuk az Andrássy út 60-ban akasztotta fejjel lefelé a nép, s egyben a kommunista párt ellenségeit, az apjuk alapította a Szabad Kezdeményezések Hálózatát, amely később SZDSZ néven híresült el, ők meg megalapították a Hallgatói Hálózatot. S majd ha nagyok lesznek, működtetni fogják a lehallgatói meg besúgói Hálózatot!

  58. felix szerint:

    Hülye turáni!
    Ebbe egyszer belefogsz őrülni.
    Vagy már meg is történ?

  59. Vátesz szerint:

    Azt hiszed, hogy nyílik még a sárga rózsa,
    Azt hiszed, hogy hallgatunk a hazug szóra,
    Azt hiszed, hogy mindig mindent megbocsátunk,
    Azt hiszed, hogy megtagadjuk minden álmunk,
    Minden álmunk.

  60. felix szerint:

    Megtörtént.

  61. "?!" szerint:

    Idézet a fenti bejegyzésből:

    “Kósa Lajos a Fidesz alelnöke egyúttal arra kérte az ország különböző felsőoktatási diákszervezeteit, hogy keressék meg az adott térség kormánypárti országgyűlési képviselőit, közösen vitassák meg a felmerülő problémákat, így a felsőoktatási törvénynek márciusban a parlament elé kerülő módosításakor már konkrét javaslatokról lehet egyeztetni.”

    Kérdezem, hogy normálisak ezek?
    Miért kellett a felsőoktatási törvényt 2-3 nap alatt összebarmolt elképzelés alapján (a jogalkotási törvényben előírt egyeztetés nélkül) ilyen kapkodva módosítani, ha már be van tervezve márciusra a törvény módosítása?

    —————————————-

    A tv-ben most tudósítottak arról, hogy a volt forradalmár KISZ-titkárokból mára már mocskos diktátorrá vált személyek parancsára már a diáktüntetés harmadik szónokát vitték el a rendőrök!
    Ez nektek a demokrácia, gerinctelen mocskos narancsos gazemberek?!

  62. Vátesz szerint:

    Miért, csak az a kóser, ha Kuncze parancsára vitték el az öreg Pongrátz Gergelyt? Amikor kilőtték a tüntetők szemét? A zsidógyerekeknek sem árt meg a kóter!

  63. Vátesz szerint:

    Pár taknyos orrút elvittek a rendőrök a hídfoglalásról
    2012. december 19. 21:04
    Hunhír.info
    Ismét hidat foglaltak be nem jelentett tüntetésükön a az ifjú balhézok. Pár Hahás uszítót elvittek a rendőrök a Lánchídról. Miután egy nagylegény sem vállalta be, hogy ő lenne a vezér, a rendőrök azokat emelik ki akik a megafonba ordítoznak.
    A libsiket a zsaruk a Kecskeméti utcai kapitányságra vitték, aztán majd mehetnek haza a papához az Újlipótvárosba, a Síp utcába, vagy a Rózsadombra.

  64. Vátesz szerint:

    Lajos, te éppen olyan jól tudod, hogy rend a lelke mindennek!
    Mi nem csehek vagyunk, egy ismert közmondásuk:
    “Muszáj rendnek lennie, mondta a nagymama, s berúgta a szart az ágy alá!”

  65. felix szerint:

    A nagymamád okos volt, de sajnos előmásztál.

  66. Vátesz szerint:

    Nálatok meg megszaladhatott volna a rabbi metélőkése!

  67. felix szerint:

    Azért mert te magtalan vagy, ne átkozódj.
    Az országra nézve szerencse.
    Kevesebb a seggfej.

  68. bonifác szerint:

    Nehogy már az oktatásról szóljon a nóta! Mit mondott hibbant testvérünk Fletó??
    Éjjel- nappal, bármikor, bármiért támadni fogják a kormányt. Találtak egy rést. Bebújtak.
    Néhány vén, diáknak álcázott provokátor packázik az összes udvariassági szabályt
    felrúgva a kormánnyal, aki tudja, arra várnak, hogy elfogyjon a türelme. Sajnos ők
    kormányozták bele magukat ebbe a faramuci helyzetbe. És ki pénzeli, biztatja őket?
    Drága Diákvezéreink zsebét földre húzza Werber becsületgyilkos úr dollárözöne.
    A tanárok kara boldogan asszisztál a balhéhoz, de a cigányasszonyok majd észhez térítik
    őket.Ez nem a diákok ügye, hanem a felnőtteké. Mocskos , piszkos ügye a cuciknak.

  69. nagyapó szerint:

    Pattogó kecskebogyó! Nekem is van szakmám. Nem a diploma hiánya a probléma, hanem az, hogy azonos összegbe került Orbán és Grün diplomája (ha van). A produktumban viszont mekkora a különbség!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  70. Vátesz szerint:

    Te meg szerencsés vagy, hogy a szomszédod nem sajnálta a magot!

  71. felix szerint:

    Ja. El is vittem anyádnak.

  72. felix szerint:

    Szemétláda.
    Orbán éhen halna ha a diplomájából kéne megélnie.

  73. Vátesz szerint:

    Akkor nem sajnálta a szomszédod a magot, amikor nem voltál otthon, mert pártgyűlésen voltál!

  74. felix szerint:

    Ne magyarázz hülye gyerek.
    Nálatok lett elültetve.

  75. Vátesz szerint:

    Persze, beengedtem a feleségedet, meg a szomszédodat, nehogy lebukjanak, ha véletlenül hamarabb végetért volna a pártgyűlés!

  76. felix szerint:

    Ez már gyenge.
    Ezt elbuktad, kár izzadnod, inkább örülj a kis tesódnak.

  77. Vátesz szerint:

    Feleséged nem akart keskenyfejű gyereket, inkább összeállt a szomszédoddal.

  78. felix szerint:

    Ez már nagyon izzadságszagú végjáték.
    Kevés vagy öcsi.

  79. Vátesz szerint:

    Miért nem vagyunk még jobban elzsidósodva? Azért mert statisztikailag a turáni magyarok a legnagyobb farkúak Európában, így a mások gyerekei is félig turániak lesznek!

    http://www.bumm.sk/53376/peniszmeretben-elozik-a-magyarok-a-szlovakokat.html

  80. felix szerint:

    Már megint hazudsz.
    Az első tízben vannak a magyarok. A turániakról szó sincs, ezért nem égtünk be.
    Seggfej, kis pöcs.
    Vagy, hogy a fenébe hívnak.

  81. Dr. grün szerint:

    félix!
    Ha nekem a lábam között váteszem lenne, vállalnék vele lófedeztetést! 😛

  82. felix szerint:

    DR grün!
    Az lehet mert a ló nem látja, hogy mit kap.

  83. felix szerint:

    Vátesz!
    Tizeneggyet ütött a tóra, térjél végre nyugovóra.

  84. Vica szerint:

    A diákok, akiket itt szapultok, rendkívül szépen, okosan, intelligensen állnak ki a tanulni vágyó fiatalok érdekeiben. Jó Őket hallgatni, és igen jó érzéssel tölt el, hogy a jövő generációja hajlandó kiállni magáért. Példát mutatnak az idősebb nemzedékeknek, akik birka módra tűrik, amint felteszik Őket a bográcsba, és addig melegítik alattuk a vizet, míg csöndben sz@rrá nem főzik Őket. Egy rossz szava sem lehet senkinek, hiszen békésen, példamutatóan állnak ki a jövőért, magukért, a mi gyerekeinkért, unokáinkért. A diákoknak pedig általában van családja, apjuk, anyjuk, nagyszüleik, testvéreik, nagynénéik és nagybátyáik is talán, akik szeretik Őket, akik drukkolnak a boldogulásukért, és akik nem felejtenek a következő választások alkalmával. Ezt nem ártana elfelejteni a kormánytagoknak és talpnyalóiknak sem, hiszen az uralmuk vége igencsak közeledik. Egyébként a határon túlról is sokan támogatják a diákjainkat. Lehet, hogy mégsem fog bejönni, hogy majd a külföldön élő és adózó kettős állampolgárokkal fogjátok megszavaztatni uralkodásotok folytatását?

  85. Bugi szerint:

    Sajnos a mostani diákok sorba állnak a használhatatlan diplomákért, és meg vannak sértve, ha az állam nem dob ki emiatt pénzt az ablakon.

  86. Vica szerint:

    Bugi!
    Te mindent elhiszel, amit az elvtársaid szajkóznak? Miért nem hallgatod meg a szakembereket ebben a kérdésben? Szerintük ugyanis a magyar oktatás – az alulfinanszírozottsága ellenére – világszínvonalú, és az onnan kikerülő diplomásoknak több, mit 80 %-a képes elhelyezkedni, ami kimondottan jó arány, és ami másutt, pontosabban más országokban is jónak mondható.
    Nem értem, miért kell egy az egyben minden maszlagot benyalnotok, amit föntről kiböfögnek? Nálatok nem szokás gondolkodni, utána nézni a dolgoknak? Nektek nincsenek gyerekeitek, szeretteitek, akik tovább tanulnak, vagy tovább szeretnének tanulni? Netán a továbbtanulás esélyei politikai nézet függők lesznek a jövőben? Lehet, hogy a kitűnő nyilvántartásotok alapján lesz majd döntés a diákok felvételéről? Szerintem a pártotok rövidített neve tök jó, csak a teljes névben a demokratikus szót diktátorokra kellene változtatni, hogy legalább a nevetekben ne hazudjatok.

  87. ebihal szerint:

    Bugi!
    A rektori tanács cáfolja ezt, Te okosabb vagy a rektoroknál?

  88. Vica szerint:

    Bugi!
    Honnan vetted az infódat? Én ugyanis az ellenkezőjét hallottam attól, aki ebben a kérdésben a leginkább illetékes. Ha nem csak a HírTV-t néznéd, és nem csak az elvtársaidat hallgatnád, akkor nagyobb rálátásod lehetne a világra.

  89. felix szerint:

    Addig ne írjatok Buginak amig a “frissen” belerakott lemez nem jár le.

Itt lehet hozzászólni !