Balog: Mindenki tanulhat, aki elér egy bizonyos szintet

Origo

Megszűnik a felsőoktatási keretszámok rendszere, és ingyenes lesz a felsőoktatás – közölte Balog Zoltán a vasárnapi kormányszóvivő tájékoztatón. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője szerint úgy teszik ingyenessé a felsőoktatást, hogy csak a diplomaszerzést és a magyarországi munkavállalást várják el a diákoktól.

Balog arról is beszélt, hogy nem kedden, hanem már hétfőn találkozni akar a hallgatói szervezetekkel.

Balog Zoltán szerint Orbán Viktor “adventi ajándékként” adta át neki ezeket az irányelveket, és szerdán már az ezek alapján kialakított javaslat kerül majd a kormány elé. Balog a keretszámok eltörlésével kapcsolatban elmondta, mindig is tudták, hogy nem fair azokkal szemben ez a rendszer, akik tanulni szeretnének, ezért most eltörlik, a támogatási formákat pedig összevonják, hogy átlátható rendszert tudjanak kialakítani.

Balog elmondta: “az egyetemi felvételihez nem pénz kell, hanem minőség, olyan rendszert fogunk kialakítani, amelyben mindenki tanulhat, aki elér egy bizonyos szintet. Cserébe annyi az elvárásunk, hogy szerezzenek diplomát, és nyilvánítsák ki azt a szándékukat, hogy Magyarországon kívánnak dolgozni”. Balog szerint már egy éve dolgoznak ezen az új rendszeren és már csak az utolsó simítások vannak hátra.

Forrás: Origo

27 hozzászólás “Balog: Mindenki tanulhat, aki elér egy bizonyos szintet” bejegyzésre

  1. Vátesz szerint:

    Sajnos az mszp-s hozzászólók ki vannak zárva a tanulásból, mert nem érik el azt a bizonyos szintet, némelyik még az olvasott szöveget sem érti meg!

  2. robi szerint:

    Ahhoz képest, hogy egy éve dolgoznak az új rendszeren, három napja alatt fenekestől forgatták fel saját eddigi elképzeléseiket.

    Az már csak hab a tortán, hogy: … Balog Zoltán szerint Orbán Viktor “adventi ajándékként” adta át neki ezeket az irányelveket,…

    Most akkor az irányelvek mikor készültek: 1 éve, vagy a hét végén, “adventi ajándékként”?

  3. Dr. grün szerint:

    Kövér László “fizetett forradalmárokhoz” és az egykori KISZ-vezetőkhöz hasonlította azokat, akik most “hergelik” a hallgatókat. Úgy fogalmazott: a KISZ-vezetőket “ugyanúgy a kutya sem választotta meg a fejünk fölé, és ugyanúgy nem képviselték a valóságos érdekeinket, mint ahogy szerintem ma – tisztelet a kivételnek – nagyon sok HÖOK-vezető nem a valóságos érdekei szerint jár el azoknak, akiket elvileg képvisel”.
    Ő már csak ismeri a saját KISZ-es és MSZMP-és bandáját! ))) 😛 (((
    http://www.hirado.hu/Hirek/2012/12/16/20/Kover_Ezzel_nem_szamolt_a_kormany.aspx

  4. belekotkot szerint:

    Ingyenes lesz a felsőoktatás – közölte Balog Zoltán!
    Na most szeretném itt látni azokat akik eddig a fizetős mellett kampányoltak.
    A szélkakas ezekhez képest kismiska.

  5. felix szerint:

    Nyugtával dicsérd a napot.
    Először lássuk a dolog másik fenekét is.
    Egy tárca ezt nem tudja kidolgozni.

  6. Királyerdei szerint:

    Van,amihez ezek a volt mszmp-s elvtársak kiválóan “értenek”:

    http://privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?MN=Hirmix&AGM=Joghalo&AN=totkokszolgak&LN=Hungarian

  7. ebihal szerint:

    1./ “….mindig is tudtuk, hogy nem fair…”, akkor miért csináltátok?
    2./ 3 nap alatt kidolgozzátok?
    3./ Nyilatkozzanak, hogy itthon akarnak dolgozni, van munkahely?

  8. J szerint:

    Királyerdei, ha ennek a fele igaz, akkor lehet itt variálni a kormányokat, nem fog változni itt semmi.

  9. nagyapó szerint:

    Orbán megint kihúzta a szocik alól a szőnyeget. Nem lesz keretszám. A 75000 érettségizőre jutott volna 74000 hely, teljes, vagy részösztöndíjas. Most ugyanaz a leányzó fekvése, keretszám nélkül.
    Nagyon helyes, hogy aki végez, maradjon itthon, “ne má a zén” adómon képezze magát egy majdani angol, norvég, visszavigyorogva hülye hazájára.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  10. belekotkot szerint:

    Kedves Nagyapó !
    Milyen az a felsőoktatási rendszer amit 3 nap alatt dolgoznak ki
    Kik voltak azok a fiatalok akikkel ezt Orbán megbeszélte ?

  11. Dr. grün szerint:

    Öreg Pöcs!
    A Vezírürütök beütötte a következő szöget a 2014-es választási győzelmének koporsójába!
    Ezek a gyerekek már nem fognak csoportosan átjelentkezni a rázósabb helyekre töltelékszavazónak!
    A költő szavaival:
    “Csak maradj magadnak!
    Biztatóm valál;.
    Hittem szép szavadnak:
    Mégis megcsalál.” ))) 😛 (((

  12. Királyerdei szerint:

    Erről van szó “J”!
    Ahol külföldről diktálják,hogy milyen legyen a tyúkketrec,mit zabálhatnak a disznók,
    követelik a dugódíj bevezetését,ott mire lehet számítani?

  13. Királyerdei szerint:

    „Adjátok nekem egy ország pénzügyeit, s nem érdekel, kik hozzák a törvényeket!”

    Kérdésem:
    Jelenleg az MNB rendelkezik a Forint nyomtatásával/forgalmazásával?
    Hol is nyomtatják a Forint bankjegyeket?

  14. "?!" szerint:

    Kedves szellemitörpe fideszes bértollnokok, „nagyapó” és a felsőoktatási tandíjat, valamint keretszámot néhány napja még markánsan támogató néhány más idióta!

    Remélem, hogy kellőképpen ég a pofátok és szégyelitek magatokat azután, hogy a soha nem hazudó I. Viktor magyar császár parancsára, az elmúlt napokban foggal körömmel védtétek a felsőoktatási keretszám és felsőoktatási tandíj bevezetésére irányuló kormányzati szándékot, de miközben Ti elszántan küzdöttetek, addig a mindig igazat mondó I. Viktor magyar császár a népszerűsége megőrzése érdekében (a diák tüntetések hatására) kihátrált mögületek, és kijelentette, hogy „ilyen terv nem volt, jelenleg sincs, és nem is lesz a sifonérban”?!

    Érjétek már fel ésszel, hogy a fideszes bagázsnak a tandíj bevezetésére irányuló kezdeményezése csak azt követően lett volna hiteles és elfogadható, ha a bagázsotoknak korábban tandíjfizetés nélkül felsőfokú végzettséget szerzett tagjai (közöttük I. Viktor császár is) előbb jelenlegi árfolyamon és kamatokkal növelten önként befizették volna a képzésükre fordított, majd a jelenlegi államadósságba beépült összes költséget!
    Csak ennek a megtörténte után lett volna hiteles a tandíjat és a keretszámot támogató dumátok!

    Tehát ideje lenne, hogy a mindig igazat mondó I. Viktor magyar császár mostani húzásából is levonjátok a konzekveciát és belássátok, hogy szellemitörpék vagytok, ezért legjobban teszitek, ha hallgattok és borogatjátok a szégyentől égő pofátokat!

    Ha ezt teszitek, akkor nem romboljátok tovább a tisztességes jobboldaliak népszerűségét és tekintélyét, továbbá nem okoztok újabb károkat Csepelnek és egész Magyarországnak!

  15. Dr. grün szerint:

    Oktatáskutató szerzőnk ehelyütt kísérli meg elemezni a miniszterelnök szombati bejelentését követően a felsőoktatásban előállt helyzetet.
    “Ha meg szeretnénk érteni, hogy az emberi erőforrásokkal gazdálkodó miniszterünknek milyen feladványt kell megoldania szerdáig, képzeljük el a következőt. Miniszterünk egy nagy tárgyalóasztal mellett ül, az asztalon 123 darab egymilliárdos zseton áll négy különböző nagyságú halomban: képzési támogatás, fenntartói támogatás, tudományos támogatás és hallgatói juttatások. Van még néhány kisebb zsetonos kupac is, de ezekkel nem kell foglalkozni!”
    Nevezhetjük Viktor pókernek, ahol aki jobban blöfföl az nyer?! 😛
    http://hvg.hu/velemeny/20121217_Viktor_zsetonok_felsooktatas#rss

  16. felix szerint:

    Vajon milyen költségvetés az amelybe bármilyen felsőoktatási rendszer belefér?
    Nem lesz semmilyen lényegi változás csak ismét játék a szavakkal.
    Hála Istennek erősen fogynak a játszótársak.

  17. Dr. grün szerint:

    Orban Viktor lemondta a mai napirend előtti felszólalását a parlamentben!
    “Ezzel összefüggésben a kormányfő sajtófőnöke azt közölte az MTI-vel, hogy az uniós csúcstalálkozók kapcsán minden esetben előre jelzik a kormányfő napirend előtti felszólalási szándékát. Ezúttal viszont nem történtek olyan dolgok az Európai Tanács ülésén, melyek külön miniszterelnöki felszólalást igényelnének a magyar Országgyűlésben, így Orbán Viktor most nem él ezzel a lehetőséggel – tudatta Havasi Bertalan.”

    A felsőoktatásról meg ne kérdezősködjenek feleslegesen! ))) 😛 (((

    http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/orban_megsem_szolal_fel_a_parlamentben_hetfon.540159.html

  18. Tündér Ilona szerint:

    Nagyapó!

    A múlt heti produkció után azt hittem lesz annyi gerinces, hogy csendben marad.
    Tévedtem.

    A következő hozzászólásáig várja meg a gazda újabb kinyilatkoztatását.

  19. Királyerdei szerint:

    Az Európai Bizottság elmúlt hetekben Budapestre látogató tagjai megerősítették, hogy nem egyeznek bele a dugódíj törlésébe, de még a halasztásába sem – írja a Népszabadság.

    A behajtási díjat legkésőbb 2015-ig – az uniós támogatás elszámolásának lezárásáig – be kell vezetni Budapesten. Ha a főváros mégsem tenné meg, akkor az unió kötelezettségi eljárást indíthat Budapest ellen, amelynek végén szerződést is bonthat. Ez a 4-es metrónak megítélt 181 milliárd forintos EU-támogatás visszafizetését vonhatja maga után, márpedig a főváros nem lenne képes a visszafizetésre.

    Az Országgyűlés a nyár elején leszavazta a dugódíj bevezetéséről szóló indítványt. Helyette a jövő évi fővárosi költségvetésbe a 10 milliárd forintot elérő közműadó léphet, amely összeg nagyjából megegyezik azzal a feltételezett dugódíjjal, amely az első csonka évben folyt volna be.

    Ettől függetlenül a Budapesti Közlekedési Központban (BKK) jelenleg is folyik a behajtási díj előkészítése. A BKK még 2011 januárjában kapta feladatul a döntés-előkészítő hatástanulmány elkészítését, az erre vonatkozó határozatot pedig még nem vonták vissza. A munka előrehaladtáról szóló tájékoztatást a szerdai közgyűlésen hallgatják meg a képviselők.

  20. robi szerint:

    T. Tündér Ilona!
    Mit vársz a helyi polgári értelmiség jeles képviselőjétől?

    Egy hete az övéi alázták le rendesen, amiről hallgat.
    December 9-én még komcsizott és biszkubélázott. Íme:

    “nagyapó szerint:
    2012. december 09., vasárnap – 19:45

    Idióta Dr. grün t.t.! Megint a komcsi hazudozás! Nem azért kaptak kiemelt nyugdíjat az eetásak, mert komcsik, hanem azért, mert gyilkosok voltak. Hitler, Sztálin, Kádár, Biszku senkit nem ölt meg személyesen, viszont kádár apró dögeiből még sokan kapnak kiemelt nyugdíjat.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop”

    December 10-én a Parlamentben a kormánypárti képviselők nem támogatták a Jobbik javaslatát a nyugdíj privilégiumok megszüntetéséről.

    http://www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_szav.szav_lap_egy?p_szavdatum=2012.12.10.13:02:18&p_szavkepvszav=N&p_ckl=39

    Azóta a pacák leállt a biszkuzással: elhúzták a száját rendesen.

    Legújabban gazdáit mosdatja tandíj ügyben. Egy-két nap alatt el kell hitetni a közvéleménnyel, hogy a múlt héten a szocik akartak tandíjat bevezetni, ők ugyan nem.

  21. ugró mókus szerint:

    A Nemzeti Színház kommunikációs igazgatója Pálffy István lesz.Tessék mondani lemond parlamenti képviselőségéről?Annyira szuper ember,hogy még ezt is megtudja csinálni.Tömik egymás zsebét.Tessék mondani a piáról is lemond

  22. ugró mókus szerint:

    Kirúgási hullám indult el az országban derült ki a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat gyors jelentése szerint.Összesen 536100 fő keresett munkát ez hét havi csúcsot jelent.Az elmúlt hónapban 65800 nőt a munkanélküli hivatalt felkeresők száma.Hát ennyi!

  23. Vátesz szerint:

    Balog úgy viselkedik, mintha még mindig cigányügyi államtitkár lenne, az övé az egészségügy, az oktatásügy, a szociális ügyek, munkaügyek, mégis mindig a cigányokkal foglalkozik!

  24. Lakó1214 szerint:

    A “korrekt” MR1 azt ígérte, hogy beolvassa a követeléseket a 22h-s hírekben?!
    Tudtam, hogy nem teszik meg…

  25. csaba péter szerint:

    Ez igen erre mondta anno egy írónk hogy “a seggében is feje van”.
    Egészen elképesztő , ezt így lehet ?
    Szegény Hoffmann Rózsa de szar lehet ilyen hülyének lenni.
    Lám szart sem ért a munkája .
    Ha lenne esze, de hát nincs most mondana le , amikor a sajátjai csináltak belőle hülyét.

  26. csaba péter szerint:

    Az az apróság fel sem tűnik , hogy 1998 -ban pl ez nagyjából így volt?

  27. csapajev szerint:

    Jedlikesek!Vajon miért nem csatlakoztatok a néma tüntetéshez?
    A Kossuth technikum diákjai bátrabbak? Vagy hozzátok nem jutott el a felhívás?

Itt lehet hozzászólni !