A saját anyját is lelőtte az iskolai ámokfutó

Index

A connecticuti ámokfutó helyi idő szerint délelőtt fél 10-kor sétált be abba a tanterembe, ahol az anyja tanított. Először őt ölte meg, majd lelőtte a teremben lévő összes gyereket, és még lelőtt hét felnőttet, mielőtt magával is végzett – írja a New York Times. A CNN azt írja, hogy 18 gyerek azonnal meghalt, kettő életéért pedig hiába küzdöttek a kórházban. A hat felnőtt szintén a helyszínen halt meg. Az iskola igazgatója és az iskolai pszichológus is meghalt.

A 20 éves ámokfutó három fegyverrel (egy .223-as kaliberű puskával, illetve egy Glock és egy SIG Sauer pisztollyal) lövöldözütt az épület két termében. Szemtanúk szerint az ámokfutó fekete ruhát viselt, és legalább százszor lőtt. A rendőrök ezzel szemben egyetlen lövést sem adtak le.

Az ámokfutó családtagjai is áldozatok

A CNN először azt írta, hogy a lövöldöző a New Jersey-i Ryan Lanza (a Facebook-oldala időközben elérhetetlenné vált), aki a connecticuti Newtownban született. A Gawker arról írt , hogy nem Lanza volt az ámokfutó, hiszen már kiírta a Facebookra, hogy él. Később kiderült, hogy az öccse, Adam volt az ámokfutó, csak a bátyja jogosítványával veztett. A szomszédok szerint Adam egyhe autista volt.

Amikor a rendőrség átkutatta a lövöldöző lakását New Jersey-ben, megtalálták az apjának a holttestét – közölte a CBS televízió. Lanza öt testvére közül az egyiket szintén holtan találták, egy másikat pedig őrizetbe vettek, mert azt gyanítják, hogy köze van a lövöldözéshez. A CNN legfrissebb hírei szerint viszont mégsem találtak holttestet Adam Lanza New Jersey-i lakásán.

Paul Vance rendőrségi szóvivő azt mondta, hogy a lövöldöző holtteste az iskola épületében van – írta meg a CNN, ami szerint a rendőrök a helyszínen megtalálták az ámokfutó New Jersey-i rendszámú autóját.

Helyi idő szerint délelőtt 11 órakor még mindig az épületet fésülték át. A környező városokban több iskolát is bezártak. A délutáni iskolabusz-járatokat törölték. A Sandy Hook Általános Iskolához futva siettek a szülők a gyerekekért. Az iskolásokat libasorban, az előttük álló vállára tett kézzel, tanárok kísérték ki az épületből, többen sírtak. A CNN arról írt, hogy a szülőket sokkolta az incidens. A Sandy Hook állami iskolának több mint 600 tanulója van az óvodásoktól a 4. osztályosokig (5-től 10 éves korig).

Négynapos gyász

A tragédia miatt Washingtonban a nemzeti zászlót félárbocra eresztették. Jay Carney, a Fehér Ház szóvivője elmondta: „Bár ez a mai nem az a nap, amin a fegyvertartásról kéne vitatkozni, Obama elnök továbbra is elkötelezett amellett, hogy betiltsák a támadófegyvereket.”

Barack Obama helyi idő szerint kora délután sajtótájékoztatót tartott, miután konzultált Connecticut állam kormányzójával és az FBI igazgatójával. Az elnök láthatóan nagyon meg volt rendülve, a könnyeivel küszködött, és többször 5-10 másodpercre megállt két mondat között. Együttérzését fejezte ki az áldozatok családjai felé, és bejelentette, hogy a tragédia miatt az összes amerikai szövetségi épületen félárbocra eresztik a zászlót. Bár a fegyverviseléssel kapcsolatos törvények szigorítását közvetlenül nem említette, amikor azt mondta, közösen kell az ilyen tragédiák ellen határozott lépéseket tennünk, valószínűleg erre célzott. Négynapos nemzeti gyászt rendelt el.

32 áldozat volt egy egyetemen

Az USA történelmének legvéresebb iskolai mészárlása 2007 tavaszán történt, amikor az Egyesült Államokban letelepedett, koreai származású, 23 éves Cso Szjunghuj 32 embert ölt meg, és még több mint kétszáz lőszere volt. Pár nap múlva a fresnói állami egyetemen ölt és sebesített meg három embert egy fiatal. Az iskolai mészárlásokról szóló cikkünket itt olvashatja>>>

Forrás: Index

17 hozzászólás “A saját anyját is lelőtte az iskolai ámokfutó” bejegyzésre

  1. J szerint:

    Maguknak köszönhetik. Ez a szabados fegyvertartás sajnos ezzel jár. Mert hülyék mindenhol vannak, kérdés lehetőségük van e.

  2. szigetország szerint:

    Összesen 27 áldozat van, a 27. maga a gyilkos.

    Most erősítették meg, hogy ebből 20 gyerek volt, 5 és 10 év közöttiek.

    A gyilkos előzőleg megölte az apját, majd végzett az anyjával, aki az iskolában dolgozott tanítónőként.

  3. szigetország szerint:

    Módosították az elkövető személyét. Nem a 24 éves Ryan Lanza, hanem a 20 éves, Adam nevű öccse követte el a gyilkosságot.
    Amerikában ez volt a másoidik legnagyobb iskolai vérengzés. Korábban 2007-ben 42 embert ölt meg egy ámokfutó.

  4. "?!" szerint:

    Ennek a hírnek vajon mi köze Csepelhez?

    Csak nem Csepelről származott az elkövető?

  5. szigetország szerint:

    ?!

    A hírnek annyi köze biztos van Csepelhez, hogy Csepelen is élnek együttérző emberek, akiknek nem mindegy, hogy a világ egy másik részén halomra öltek meg gyerekeket.

    Az együttérzés és a részvét az, amely jelen esetben összeköti az embereket.

  6. Dr. grün szerint:

    szigetország!
    Naponta hét lábamputációt végeznek keringési rendellenességek miatt!
    Minden harmadik gyerek és nő szenved a családon belüli erőszaktól!
    200 000 gyerek naponta csak egyszer eszik!
    Néhány téma ami megbeszélésre érdemes és össznépi együttérzés kiváltására alkalmas!

  7. Dr. grün szerint:

    szigetország!
    Bocsika!
    Elfelejtettem oda írni, hogy Magyarországon!

  8. szigetország szerint:

    grün!

    Az, hogy Magyarországon gyerekek ezrei éheznek és másokat is sok szerencsétlenség ér, nem zárja ki, hogy ne éreznénk együtt azokkal a külföldi gyerekekkel, akiket halomra lőttek.
    Amellett sem lehetett elmenni szó és együttérzés nélkül, amikor a beszláni (az orosz Csecsenföldön) tragédia megtörtént, s amelyben több mint hatvan iskolás gyereket felrobbantottak és lelőttek.
    Azért, mert nem magyar gyerek az áldozat, az emberekben még él a részvét nemzetiségi megkülönböztetés (és listázás nélkül), szerencsére.

  9. Dr. grün szerint:

    szigetország!
    Nevezz cinikusnak, de megkérdezem:
    Szerinted mennyit jelent azoknak a halomra lőtt gyerekeknek a Te együtérzésed?!

  10. Perspektíva? szerint:

    Jogos a kérdés,
    “Ennek a hírnek vajon mi köze Csepelhez?”

    Megmondom.

    Ezekre kell felkészülni, tovaterjedése miatt………….. 2001. szeptember 11. elindított valamit, azt is emberek “csinálták.”

  11. szigetország szerint:

    grün, a kis náci!

    Visszakérdezek: mit jelent a mai ember együttérzése a zsidóknak, akiket tömegesen irtottak?
    Mit jelent a mai ember részvéte a kommunisták által legyilkoltaknak?

    Cinizmusod arról szól, hogy nem kell törődni sem a zsidók kiirtásával, sem a szibériai kivégzettekkel.

    Én más véleményen vagyok.

  12. Dr. grün szerint:

    szigetország!
    A halottakkal teljesen felesleges együttérezni! Max. a hátramaradottakkal!
    Ismered a mondást! Annyi mint halottnak a csók?!

  13. Vátesz szerint:

    Azért az mellett sem szabad szó nélkül elmenni, hogy a zsidók rendszeresen ölik a palesztínokat, közte a gyerekeket is! Színtiszta nácizmus, mégpedig judeónácizmus!

  14. Tóth Kati szerint:

    grün egy erkölcsi hulla.

  15. Dr. grün szerint:

    Tóth Kati!
    Mi vagy Te?!
    Halottlátó?! ))) 😛 (((

  16. bonifác szerint:

    Szerintem egyszerűen nem kellene a médiában megjelennie az ilyen híreknek.Sok idióta
    feltűnési viszketegségben szenvedő csinál ilyet. Ha nem jelenne meg, sokan nem is
    gyilkolnának.( tudom, sok szemét újságíró kevesebbet vinne haza: és túl nagy falat lenne ezt végrehajtani. )És mi lenne, ha nem kapna minden idióta fegyvert? (Vesztenének a fegyvergyárak..és nem támogatnák többé Obamát)

  17. szigetország szerint:

    bonifác!

    Ha nem jelenne meg ilyen hír, akkor az lenne a baj. Azt mondanák az emberek — joggal! –, hogy fontost hírt hallgatnak el.
    Pl. Észak-Koreáról tényleg nem olvashatsz ilyen híreket, mert — ahogyan javaslod ezt kiterjeszteni — leblokkolják a negítav információkat, és csak a vegytiszta szép hírek (hazugságok) látnak napvilágot.

Itt lehet hozzászólni !