Csodás nap: Gyurta és Hosszú is győzött

Magyar Hírlap Online

Gyurta Dániel simán, Hosszú Katinka hatalmas versenyben nyert a rövid-pályás vébén, Cseh bronzérmes lett.

Gyurta Dániel legyőzhetetlen, Hosszú Katinka hihetetlen! Gyurta simán, egy testhosszal nyert kedvenc számában, 200 méter mellen az isztambuli rövid-pályás világbajnokságon, de Hosszú Katinka sem akart lemaradni. Sőt! Hosszú óriási hajrával nyert 100 méter vegyesen, így már két aranynál jár Törökországban.

Gyurta Dániel megfoghatatlan, Gyurta Dániel verhetetlen. Pedig akár le is ereszthetett volna azután, hogy világcsúccsal megnyerte a londoni olimpiát, akár az is mondhatta volna, most pihenek néhány hónapig. Nem így tett, s ettől (is) igazi sportember. Hosszú Katinka is az, az elrontott olimpia után már két aranynál jár Isztambulban, pénteken óriási hajrával nyert 100 méter vegyesen. Persze Cseh László bronzérme is szépen csillog 200 méter vegyesen.

Gyurta remekül kezdett a péntek esti döntőben, s riválisainak egy pillanatig sem volt esélyük. Az olimpiai bajnok végig vezetve nyert, úgy úszott, ahogy az a szám királyához illik. 2:01.35 perces ideje világbajnoki csúcs. A londoni finálét eltérően péntek este egyáltalán nem kellett izgulnunk, de ezt természetesen senki sem bánta. A dobogó második fokára a brit Michael Jamieson állt fel, az orosz Vjacseszlav Szinkevics végzett a harmadik helyen. S hol végzett az olimpia után világcsúcsot úszó japán? Csak negyedik lett.Gyurta nem csupán elindult az isztambuli rövid-pályás világbajnokságon, de ha már kiutazott, ismét bebizonyította a trónkövetelőknek, hogy hiába vágynak aranyéremre a 200 méteres mellúszásban. Azt csak akkor kaparinthatják meg, ha ő otthon marad. Jelzés volt ez már Rióra nézve is.

Gyurta: Komoly volt rajtam a nyomás

„Miután reggel végignéztem a riválisokon, egyértelmű volt, az olimpiai döntő résztvevői közül többen is visszatérnek finálézni – mondta a bajnok a győzelem után. – Ebből lemérhettem, hogy most nem szabad a végére hagynom a döntést, mert Jamieson is nagyon jött Londonban, és az új japán világcsúcstartó, Jamagucsi is kiváló hajrás. Örülök, hogy sikerült olyan tempót diktálnom, amit végül egyikük sem bírt.”

„Büszke vagyok arra, hogy képes voltam a hiányzó rövidpályás vb-aranyat is megszerezni. Nagyon komoly nyomás volt és van rajtam az olimpia óta, amivel nem egyszerű megbirkózni, viszont remélem, ma sikerült bizonyítanom, hogy továbbra is az úszás a legfontosabb számomra”.

Tovább, ugyanezen az úton

Természetesen edzőinek is megköszönte a támogatást: „Köszönöm az edzőimnek, Széles Sándornak, Kovácshegyi Ferencnek és Virth Balázsnak, hogy továbbra is mellettem vannak, és köszönöm az Újpestnek, hogy megfelelő körülményeket garantál a felkészülésemhez. Ezen az úton szeretnék haladni a következő években is”. Így legyen.

Hosszú csodálatos hajrája

Nyolc körül aztán Hosszú Katinka következett, s a Vasas úszója meg is lepte az egész világot. Bár nem ő volt a 100 méteres vegyesúszás elsőszámú esélyese, óriási hajrával sokáig emlékezetes győzelmet aratott.

Cseh László úszása zárta a napot, sokszoros világ- és Európa-bajnok úszónk ezúttal a harmadik lett 200 méter vegyesen.

Forrás: Magyar Hírlap Online

2 hozzászólás “Csodás nap: Gyurta és Hosszú is győzött” bejegyzésre

  1. ugró mókus szerint:

    Tiszta szívemből gratulálok!

  2. Perspektíva? szerint:

    Vajon meddig akar még “ez” a Cseh gyerek megélhetési sportoló lenni?
    Már a “kacsaúsztatóban” is csak szagolgatja az előttük úszóak szellentéseit. Ugyan úgy mint Gyárfás seggnyalójaként, bár ott inkább a hosszú nyelv technikáját érvényesíti leginkább. Már a “vezérkarba” is sikerült benyalnia magát, a szoros kapcsolatuknak köszönhetően?
    Miközben DARNYI TAMÁS alig jutott szerephez. Ki érti ezt??? Klikkesedés, mint a kajakosoknál?!!!

Itt lehet hozzászólni !