Csepeli betlehemezők jártak a Radnótiban

Csepel.hu

Szabad-e bejönni a betlehemeseknek? – kérdezték fennhangon a Kádár Katalin Óvoda Katica csoportosai a Radnóti Miklós Művelődési Ház színpadán. December 8-án teltház fogadta a karácsonyi hangulatot hozó csepeli óvodások és iskolások betlehemes műsorát.

A csepeli önkormányzat képviseletében figyelemmel kísérte a betlehemezőket Makray Barbara önkormányzati képviselő. A közönség soraiban ülő szülők, nagyszülők megállás nélkül izgultak gyermekeik, unokáik teljesítményéért, folyamatosan kattogtak a fényképezők, készültek a videók. Az ovisok és a csillagtelepi (Herman, Kölcsey, Móra) iskolások a Bibliában olvasható betlehemi történetet dolgozták fel színpadi előadásukban, melyben áhítattal telve a kis Jézus születéséről meséltek. Karácsonyi énekekkel teli színjátékukban megjelentek a pásztorok, s az Isten fiát magasztaló angyalok és három királyok.

A színpadrendezés közti szünetekben Fekete Anett, a „..hanem vagyok Úristen követje..” című könyv társszerzője a betlehemes játékokat tartalmazó szöveggyűjteményt mutatta be a résztvevőknek. Azoknak ajánlotta az ötszáz oldalas kötetet, akik bővíteni szeretnék a betlehemes játékokkal kapcsolatos ismereteiket, illetve maguk is felelevenítenék a népi szokásokat.

Petrás György, a XX. kerületi Népi Mesterségek és Művészetek Szakközépiskolája igazgatója felhívta figyelmet arra, hogy különböző ajándékokkal próbáljuk meg az egész évi szeretetünket kifejezni karácsonykor. Ma a fogyasztói társadalom rányomta a bélyegét erre az ünnepi körre is, mint mondta, amikor a vásárlói érték határozza meg a szeretet nagyságát. Ezért külön megdicsérte a csepeli gyerekeket, mert kellemes színfoltot vittek előadásaikkal a művelődési ház falai közé. Annak munkatársai kézműves foglakozást és karácsonyi vásárt szerveztek az érdeklődőknek.

Forrás: Csepel.hu

Egy hozzászólás “Csepeli betlehemezők jártak a Radnótiban” bejegyzésre

  1. csaba péter szerint:

    ” Ó sanctus simplicatus”

Itt lehet hozzászólni !