Békesség-óhajtás

Csepel.hu

A Csepeli Művészeti Hét utolsó napján, december 1-jén két nagyszerű művész, Lázár Balázs és Tallián Marianne mutatta be Békesség-óhajtás című előadását a Jézus Szíve Templomban. A 15 órakor kezdődő irodalmi programon elsőként Kispál György plébános köszöntötte a jelenlévőket, aki kiemelte: az elkövetkező közel egy óra a feltöltekezés ideje.

A Művészeti Hét utolsó napi eseményeinek fotóiból készült galéria elérhető ide kattintva.

A művészek 500 év magyar verseiből fűzték össze műsorukat, amelynek középpontjában a béke utáni vágy, a békesség-óhajtás állt. Janus Pannonius és Balassi Bálint verseitől Babits Mihály, József Attila és Pilinszky János alkotásain át Károlyi Amy egy költeményéig bemutatták a magyarság minden történelmi kort jellemző álmát, a békesség megteremtésének igényét. Az előadásban gregorián dallamok is elhangzottak, valamint Tallián Marianne tolmácsolásában felcsendült Mozart A-dúr hegedűversenyének Adagio tétele.

Az előadóművészek 25 egymást kiegészítő, egymásra reflektáló magyar verssel teremtettek meghitt hangulatot a Jézus Szíve Templomban. Az előadást 2010 szeptemberében a Budapesti Szent László Templomban, a Szakrális Héten mutatták be, azóta több középiskolában és kulturális rendezvényen arattak vele sikert. Utolsó irodalmi programként a művészek szívhez szóló előadása a Csepeli Művészeti Héten is megérintette a jelenlévőket.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !