Spiritualitás az ÁMK Galériában

Csepel.hu

November 16-án, 18 órakor adták át Vincze Angéla festőművész Spiritualitás című kiállítását a Nagy Imre ÁMK Galériában. Az ünnepi műsorban két fiatal is közreműködött, elsőként Horváth Marcell, a Fasang Árpád Zeneiskola tanulójának gitárelőadását hallgathatták meg a jelenlévők.

A tárlatot Geisbühl Tünde festőművész, pedagógus nyitotta meg, aki Vincze Angéla bemutatásakor kiemelte: „Csodálnivaló, ahogy egyszerre alkotó, kiállító festőnő, művésztanár, üzletasszony, kultúra- és kiállításszervező, újabb és újabb ötletek, projektek, utazások megvalósítója és mindenkor nő. Nőként él, létezik mindegyik szerepben, helyzetben.” A csepeli alkotó a kiállítási anyag jellemzéseként hozzátette: „Angélánál, a művésznél, nőnél, spirituális embernél minden mozgásban, változásban, formálódásban van, ennek a folyamatnak egy összeállítását láthatjuk most.”

A meghitt hangulatú ünnepséghez klarinétjátékával járult hozzá Barta Bálint, a Hubay Jenő Zeneiskola tanítványa, akit P. Kozma Anikó kísért zongorán. A festőművész szívélyesen köszöntötte a megjelenteket, életszemléletével kapcsolatban elmesélte:”Az egyik mesterem egyszer azt mondta: senkinek ne higgy el semmit, mindent tapasztalj meg magad.” Az alkotó megfogadta a bölcs szavakat, tapasztalatait pedig képein rögzítette. „Minden lélek szabadnak születik, merni kell nagyot álmodni.” – hangsúlyozta, majd az alkotásain is megjelenő optimizmussal zárta beszédét: „Boldog ember vagyok, mert azt csinálom, amit szeretek.” Kreatív meglepetéssel kedveskedtek a szervezők Vincze Angélának: alkotó játékra invitálták a megnyitó résztvevőit, feladatul pedig azt kapták, hogy írjanak verset a kiállított versek címeiből. Az elkészült műveket Körömi Gábor, az ÁMK Alapfokú Művészeti Intézmény vezetője és Hollné Farkas Enikő, a kiállítás rendezője olvasták fel.

A Spiritualitás című kiállítás megtekinthető december 11-ig, hétköznapokon 9-19 óráig, szombaton 9-13 óráig a Nagy Imre ÁMK Galériában.

csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !