Szobrászrajzok

Csepel.hu

Szobrászrajzok címmel nyílt kiállítás november 16-án, a Kék Iskola Galériában. A 17 órakor kezdődő megnyitó ünnepségen elsőként Illyés Gábor, a galéria vezetője köszöntötte a vendégeket, a tárlatot a kiállító művészként is jelenlévő Pálffy Katalin adta át. Ünnepi beszédében a szobrászművész elmondta: „Mi is a szobrászrajz? A mű, szobor elkészítésének az első fázisa, a gondolat rögzítése a rajz.

A különböző variációk vázlatai, bár a legegyszerűbb technikai feladatok, a szobor szempontjából a leglényegesebbek, hisz nem csak elindítják, de már magukban is hordozzák az alkotást.” Illyés Gábor hozzátette: a szobrászrajz lehet egy szobrász által készített rajz, úgynevezett gesztusrajz és a szobor készítését megelőző vázlatmunka is. A sokszínű kiállításon Budahelyi Tibor, Erős Apolka, Gádor Magda, Gvardián Ferenc, Hadik Gyula, Katona Zsuzsa, Lőrincz Zsuzsa, Lukács Jóka, Márkus Péter, Pálffy Katalin, Szabó Virág, Szúnyogh László, Vanyúr István, Várnagy Ildikó és Velekei József Lajos alkotásaival ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

A kiállítás megtekinthető december 5-ig, hétköznapokon 8-18 óráig a Kék Iskola Galériában.

csepel.hu

Egy hozzászólás “Szobrászrajzok” bejegyzésre

  1. Teri szerint:

    Én láttam már és mondhatom, minden elismerésem. Teljesen a hatalmába kerített az élmény! Csak ajánlani tudom minden művészetre éhes látogatónak.

    Nagyon nehéz ennyi érzelmet belevinni külön-külön egy-egy alkotásba, de mikor szembesülünk a komplex művel és összeáll a kép, az maga a tökéletesség.

    Magam is szeretem a művészetet és alkotok is (de ez amolyan sufni-tuning), így sziporkázok, mikor mások művein keresztül tanulhatok. Annyira megihletett, hogy mindjárt neki is állok egy újabb alkotásomnak.

    Köszönöm a szervezőknek és a művészeknek eme remek élményt!

Itt lehet hozzászólni !