Lakáspályázat: idén is többszörös volt a túljelentkezés

Csepel.hu

Tavaly 20, idén pedig 30 szociális bérlakást hirdetett meg pályázaton az önkormányzat, míg korábban – 2005 és 2010 között – mindössze 26 ilyen lakást kínáltak fel a rászorulóknak. A korábbi évekhez hasonlóan most is többszörös volt a túljelentkezés, és a lakások elosztását egy pontrendszer szerint végezték.

2011-től kezdődően a nyertesek által beadott pályázatok hitelességét is ellenőrzik, és arról is meggyőződnek, hogy a bérlők eleget tesznek-e a bérleti szerződésben vállalt kötelezettségeiknek. Ábel Attila alpolgármester szerint azért tudnak most sokkal több lakást megpályáztatni, mert a vagyonkezelő (a korábbi Csevak) végre azzal foglalkozik, ami a dolga.

Nagy Gábor, a Csepeli Városgazda Zrt. ingatlangazdálkodási osztályvezetője elmondta, hogy idén 243 pályázat érkezett az önkormányzat által felajánlott 30 szociális bérlakásra. Tavaly 20 lakást hirdettek meg, amelyekre akkor 230-an pályáztak. A korábbi években a következőképpen alakultak a számok: 2005-ben hét, 2007-ben tizenkettő, 2009-ben hét szociális bérlakást kínált fel az akkori önkormányzat, vagyis öt év alatt összesen 26-ot. A lakásokra azokban az esztendőkben is sok százan pályáztak.

A most meghirdetett 30 lakásból végül 27 talált gazdára, mert kettőre nem akadt jelentkező, egy pályázat pedig érvénytelen lett.

Többszörös ellenőrzés, szigorú feltételek

A szociális lakásokra pályázóknak először is igazolniuk kell, hogy megfelelnek-e a követelményeknek. A feltételek között szerepel, hogy a kérvényezők családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a 75 ezer forintot, és nem rendelkeznek beköltözhető ingatlannal. A rendszeres havi jövedelem igazolása azért fontos, hogy a pályázó képes legyen kifizetni a lakásbérleti díjat, valamint a közüzemi számlákat. Szempontként veszik figyelembe a család lakhatási körülményeit, egészségügyi helyzetét is.

Akárcsak tavaly, idén is feltételül szabták, hogy a beköltözők saját erejükből újítsák fel a lakást. A felajánlott szociális bérlakások túlnyomó része összkomfortos lakótelepi lakás. A legalacsonyabb bérleti díj 327 forint négyzetméterenként és havonta. A bérlőkkel először csak egy évre kötnek szerződést. Ezt követően ellenőrzik, hogy a lakók rendesen fizették-e a bérleti díjat, a közüzemi számlákat, valóban elvégezték-e a felújítási munkákat. A tavalyi pályázók – néhány kivételtől eltekintve – ezeket a feltételeket teljesítették. Akik pedig nem tettek eleget kötelezettségeiknek, féléves halasztást kapnak, és ha akkor sem váltják valóra ígéretüket, el kell hagyniuk a lakást – tudtuk meg Nagy Gábortól.

Érezni kell a felelősséget

Ábel Attila alpolgármester szerint azért tudott az önkormányzat két éven belül sokkal több lakást megpályáztatni, mint a korábbi önkormányzat öt év alatt összesen, mert már nem az egyéni haszonszerzés a fontos, hanem a vagyonkezelő gazdaságos működtetése.

„2010 előtt nem ellenőrizték a pályázókat, és nem volt környezettanulmány sem, hogy valóban rászorulók vagy éppen csalók próbálnak a csepeli adófizetők pénzén szociális lakásokba költözni. Emellett korábban közpénzből felújított lakásokat adott ki az önkormányzat, a bérlők pedig ezt vagy megbecsülték, vagy nem. Sokan nem, és pár év alatt úgy lelakták az ingatlanokat, hogy siralmas állapotba kerültek. Ráadásul a felújítást egy soroksári MSZP-s vállalkozó cége végezte folyamatosan túlszámlázva és fiktív számlákat benyújtva, így a felújítások csillagászati összegekbe kerültek. Ezekben az ügyekben éppen október végén lett gyanúsított Szenteczky János soroksári párttársa. Szenteczky, aki most a csepeli MSZP vezetője, akkor a Csevak vezérigazgatója volt, tehát felelősség terheli, hogy mik történtek a lakáspályázatok ügyeiben. De az önkormányzatnak nem csak ez okozott sok tíz- vagy százmilliós károkat. A rendkívül magas felújítási költségek miatt az üressé váló lakásoknak csak egy kisebb részét lehetett felújítani, és így évről évre egyre több üres ingatlan fűtését, rezsiköltségeit kellett kifizetni. Eközben több száz ember hiába várt bérlakásra”– mondta az alpolgármester.

Még hozzátette: A beköltözés feltétele ma már az, hogy a bérlők a saját pénzükből áldozzanak a felújításra. Az anyagköltségeket levonhatják a bérleti díjból, de a lényeg, hogy a saját munkájuk vagy pénzük is benne van a falakban. „Érezniük kell a felelősséget. Ez a biztosíték arra, hogy jobban megbecsüljék a lakást. Az a tény, hogy egy év után az új bérlők javarésze, több mint nyolcvan százaléka teljesítette a vállalását, meggyőző bizonyíték arra, hogy jól döntöttünk.”

Forrás: Csepel.hu

22 hozzászólás “Lakáspályázat: idén is többszörös volt a túljelentkezés” bejegyzésre

  1. "?!" szerint:

    Kedves hazudásra programozott agyú fideszes bértollnokok!

    Miért tekintetek Ti mindenkit amnéziában szenvedőnek, és miért próbáltok mindenkit olyan hülyének nézni mint Ti vagytok?

    A fenti bejegyzésben Ábel Attila alpolgármester az alábbiakat jelentette ki:

    “Azért tudott az önkormányzat két éven belül sokkal több lakást megpályáztatni, mint a korábbi önkormányzat öt év alatt összesen, mert már nem az egyéni haszonszerzés a fontos, hanem a vagyonkezelő gazdaságos működtetése.
    2010 előtt nem ellenőrizték a pályázókat, és nem volt környezettanulmány sem, hogy valóban rászorulók vagy éppen csalók próbálnak a csepeli adófizetők pénzén szociális lakásokba költözni.”

    Meséljétek már el programozott agyúak, hogy milyen vastag arcbőr kell a fenti kijelentésekhez azután, hogy az előző ciklusokban folyamatosan fideszes politikus töltötte be a Csepeli Önkormányzat Szociális, Lakás- és Egészségügyi Bizottságának a bizottsági elnöki tisztségét, és az utolsó ciklusban végig éppen Ábel Attila jelenlegi alpolgármester volt a bizottság elnöke, akinek nemcsak joga, hanem kötelessége volt annak ellenőrzése, hogy a bérlakások ne álljanak üresen, továbbá az, hogy a bérlakásokat pályáztatás keretében adják ki, és azokat valóban rászorulók kapják!

    (Megjegyzem, hogy a korábbi gyakorlattal ellentétben, jelenleg az mszp-s képviselők nemcsak bizottsági elnökök, hanem bizottsági tagok sem lehetnek, mert a demokrácia korábbi fő védelmezői a 2/3-ot arra használták fel, hogy minden mszp-s képviselőt kizártak a Csepeli Önkormányzat bizottságaiból!)

  2. Manitu szerint:

    Féleszű írásjel, szerinted Fideszes vezetése volt az előző ciklusban az önkormányzatnak meg a vagyonkezelőnek? Mert ha igazad lenne, akkor most jobbikos meg LMP-s vezetés van Csepelen.

    Nem látsz már ki a gyűlöleted miatt a saját fejedből, te szerencsétlen.

  3. "?!" szerint:

    Kedves “Manitu”, Te nagyon büdös indián szellentés!

    Először arra emlékeztetlek, hogy féleszű az aki téged a világra szellentett, és az Ő indiánfingagyú hülye fia! (Remélem, hogy ez eddig világos?)

    Másodszor arra hívom fel a figyelmedet, hogy nem az gyűlölködés, ha valaki megcáfolja a nyilvánvaló hazugságot, hanem az, ha valaki a gyűlölettől vezérelve, folyamatosan hazugságokkal rágalmazza a politikai ellenfeleit, és a hazugságaival igyekszik félrevezetni a közvéleményt! Közöttük a saját választóit is!
    (Tudom, hogy ezt nehéz felfogni az indiánfing agyaddal, de ha sokszor elolvasod, az általam leírtakat, akkor talán még a Te sötét agyad számára is világossá válhat a fenti mondanivalóm!)

  4. Manitu szerint:

    Mit cáfoltál meg írásjel? Azt, hogy 2010-ig MSZP-s vezetés volt Csepelen? Melyik hülye fogja elhinni rajtad kívül, hogy a Fidesz vezette a kerületet 2006-2010 között?

    Menj el orvoshoz, amíg nem késő. Egyre hülyébb vagy és egyre ingerültebb, és ebből csak egyre nagyobb baj lehet a végén. Több éve fórumozol itt, ami alatt látványosan és teljesen kifordultál önmagadból. Most őszintén, a saját érdekedben mondom: menj el orvoshoz.

  5. hajós szerint:

    Én is úgy tudom, hogy a lakáspályázatokat korábban is a lakásügyi bizottság értékelte ki, aminek 2010 előtt Ábel Attila volt az elnöke.

    Tehát amikor azt mondja Ábel Attila:
    “2010 előtt nem ellenőrizték a pályázókat, és nem volt környezettanulmány sem, hogy valóban rászorulók vagy éppen csalók próbálnak a csepeli adófizetők pénzén szociális lakásokba költözni”

    – ezt akkor tulajdonképpen önkritikának lehet tekinteni, mert hiszen senki nem akadályozta meg az Ábel Attila vezette lakásbizottságot, hogy ellenőrizzék a pályázókat és környezettanulmányt készítsenek.

  6. Cs.pepe szerint:

    Manitu, én nem akarok “magas” színvonalú hozzászólásodba belekötni, de “?!”, nem azt írta, hogy 2006-2010. között fideszes vezetés volt Csepelen, hanem azt hogy: “Csepeli Önkormányzat Szociális, Lakás- és Egészségügyi Bizottságának a bizottsági elnöki tisztségét” fideszes töltötte be. Ezt a mondatot, hogy lehet úgy értelmezni, hogy 2006-2010. között Fidesz vezette a kerületet? Most komolyan, tényleg ez a vita igazi tárgya? Tudod itteni fórumozó Tarzan (ismered, mindenkit kioktat egyes szám, harmadik személyben, kicsit skizo a fazon :)) szokta mondani “szövegértés”.

  7. Nemmondommeg szerint:

    ti teljesen elvetemültek vagytok. Egyik az egyik párt oldalán másik a másik párt oldalán. Sajnos mindkét párt bizonyított. Ma ha nem vagy munkanélküli, nincs 5-6-7-8-910…..gyereked akkor nem kapsz lakást, ja és az sem hátrány ha Sztojkának, Lakatosnak, Kolompárnak hívnak. Ahogy kilakoltatják a magyar családot, felújítják és kiadják egy igen népes “nem dolgozunk ha több segélyt kapunk a gyerekek után” családnak.
    Nem értem miért jó senkiházi családokat beköltöztetni akik több százezres (milliós) adósságot halmoznak fel. Ebből is sok gond van, lesz, meg az ész nélküli gyerekcsinálásból, a nyomorba szegénységbe, koszba szülik a gyereket. épphogy leszült már megint terhes, így 3-4-5-6-7-8-9 gyerekkel mászkál egy család az utcán. ( Nem a dolgos típusból )
    Lehet itt rasszistázni, de vissza fog nyalni a fagyi nektek is nagy “fajvédők”. A ti szeretteiteknek is szűkül ezáltal a jövőjük.

  8. Bugi szerint:

    Vicces olvasni, hogy a komcsik szerint nem a Csevak döntött lakás ügyekben. Akkor a másik cikk meg arról szól, hogy a fideszesek magukat jelentették fel, csak a rendőrség talált a felelős posztokon MSZP-seket?

  9. "?!" szerint:

    Kedves “Manitu”, Te nagyon büdös indián szellentés!

    Tedd már meg, hogy figyelmesen elolvasd a 16:12-kor nekem címzett írásodat azért, hogy az indiánfinggal töltött sötét agyaddal is el tudod dönteni, hogy melyikünk egyre hülyébb és melyikünk egyre ingerültebb, továbbá, hogy kinek kell orvoshoz fordulni!
    Ennek az eldöntéséhez segítségül közlöm, hogy én abszolút nyugodt vagyok és csak nevetek az ingerült vergődéseden.

    Ha a fenti témát illetően megegyeztél magaddal, utána próbáld megállapítani, hogy hol akartam én cáfolni azt, hogy 2010-ig MSZP-s vezetés volt Csepelen, és hol akartam én azt elhitetni valakivel, hogy a Fidesz vezette a kerületet 2006-2010 között?!

    Ha ezeket az állításaidat nem sikerül konkrétumokkal alátámasztani, és itt leírni, akkor állj a tükör elé azért, hogy köpd szembe magad!
    A tükör előtt ne spórolj a nyáladdal! Ahelyett, hogy itt vered a nyálad, jobban teszed ha a tükör előtt használod fel!

    Világos kedves indiánfingocska, Te tenyérbemászóan kedves aranypofa?!

  10. Bugi szerint:

    Amúgy ha nem a Csevak volt a vagyonkezelő, akkor mit csinált a Csevak meg Szenteczky?

  11. nagyapó szerint:

    Eetásak! Nem kellene elolvasni a cikket, mielőtt véleményt írnak?
    Több szociális, ismétlem szociális lakást lehetett megpályázni. A cikk leírja a feltételeket, a pályázat értékelési rendszerét.
    A testületi ülés nyilvános, az előterjesztés olvasható.
    Érdekes, ezeket az előterjesztéseket minden párt megszavazta, akkor eetásak mi a probléma?
    Az egyéb lakásszerzési lehetőségeknél sajnálatos, hogy bár az 1. Orbán-kormány erős otthontámogatási rendszert épített ki, de ezt is tönkretették a szocialisták. Most megpróbálják helyreállítani. Ennek két fő eleme volt és lesz, a kamattámogatás és a szociálpolitikai támogatás visszaállítása, amelyek megkönnyítik az otthonhoz jutás lehetőségét.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  12. hajós szerint:

    Bugi, idézek neked a 2009-es bérlakáspályázat kiírásából:
    http://csevak.hu/uploads/Documents/palyazat_lakas/Palyazat_szocialis_berlakas2009.doc

    “A Szociális-, Lakás- és Egészségügyi Bizottság határozatával állapítja meg azt, hogy az egyes lakásokra mely pályázóval kell lakásbérleti szerződést kötni aszerint, hogy az egyes lakások esetében melyik Pályázónak van magasabb pontszáma. Pontszámazonosság esetén a Bizottság környezettanulmányt kérhet, vagy a bizottsági ülésre meghívott, a Szociális ágazatban dolgozó szakértők véleményét kikérve határozhat, hogy melyik pályázóval kell lakásbérleti szerződést kötni.”

    Ehhez képest Ábel Attila arról panaszkodott, hogy 2010 előtt nem ellenőrizték a pályázókat, nem csináltak környezettanulmányt. Holott ezért ő maga volt a felelős.

  13. Manitu szerint:

    Hajós és a többi sz@rkenegető!

    Ha a Fideszen múlott, hogy mennyi szociális lakást és hogyan ad ki az önkormányzat, akkor

    1. Miért nem adtak ki már 2010-ben vagy 2010 előtt sokkal több önkormányzati lakást? Ha a Fideszen múlott volna, akkor ebből komoly kampányt lehetett volna csinálni a 2010-es önkormányzati választásokra.

    2. Hogyan lehetésges, hogy MSZPs cégekhez sok százmillió forint ment ki, és ezt 2010 októberéig nem vették észre? A kampányban ugyebár szintén nem jött volna rosszul, ha százmilliós lopásokat tárnak fel.

    3. Egyáltalán hogyan kerülhetett MSZP-s cégekhez, munka nélkül a csepeliek (köz)pénze, ha a Fidesz ellenőrizte a lakásügyeket?

    4. Mi a fészkes fenét csinált a Csevak és miért volt ott vagy hat igazgató, Szenteczky mire kapott a prémiumokkal milliós havi fizetést?

    Nem röhögtök akkor, amikor a hülyeségeiteket írjátok le? Most sem az ellenzék vezeti az önkormányzatot, pedig nincs olyan bizottság, ahol fideszes lenne a bizottsági elnök. Ha igazatok lenne, akkor most Jobbik-LMP koalíció lenne Csepelen 😀

  14. hajós szerint:

    Manitu, idézek neked a 2009-es bérlakáspályázat kiírásából:
    http://csevak.hu/uploads/Documents/palyazat_lakas/Palyazat_szocialis_berlakas2009.doc

    “A Szociális-, Lakás- és Egészségügyi Bizottság határozatával állapítja meg azt, hogy az egyes lakásokra mely pályázóval kell lakásbérleti szerződést kötni aszerint, hogy az egyes lakások esetében melyik Pályázónak van magasabb pontszáma. Pontszámazonosság esetén a Bizottság környezettanulmányt kérhet, vagy a bizottsági ülésre meghívott, a Szociális ágazatban dolgozó szakértők véleményét kikérve határozhat, hogy melyik pályázóval kell lakásbérleti szerződést kötni.”

    Ehhez képest Ábel Attila arról panaszkodott, hogy 2010 előtt nem ellenőrizték a pályázókat, nem csináltak környezettanulmányt. Holott ezért ő maga volt a felelős.

  15. nagyapó szerint:

    hajós! Talán idézhetné azt a határozatot is, amelyben Császár rendőrfőnöknek adtak egy szociális bérlakást.
    Kíváncsi lennék a CSEVAK által adott pontszámra, a Bizottság által kért környezettanulmányra, stb.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  16. Manitu szerint:

    Hajós, tehát szerinted, ha egy bizottság megállapítja, hogy kinek van több pontja, akkor azért is felelős, amit mások csinálnak? Akkor miért gyanúsított meg a rendőrség már öt MSZP-st, és miért nem gyanúsított meg egyetlen fideszest sem? Akkor miért a Fidesz tett feljelentéseket a lakásmutyi miatt?

    Röhögsz azért néha azon, amit leírsz, vagy csak a pénzért csinálod?

  17. robi szerint:

    “Egy újszülöttnek minden vicc új”

    1. Az önkormányzati lakások bérbeadhatósága szempontjából nem mindegy, hogy felújítva, vagy lepusztultan adják át a leendő bérlőknek? A házkezelőségeknek sok évtizedes dilemmája.
    – ha szakszerűn felújítom, csak kevesebbet adhatok át a pénzügyi korlátok miatt
    – ha lepusztultan adom szociálisan rászorultnak, miből újítja fel? Honnan vesz átlagosan több millió forintot? (ha van neki, akkor nem szociálisan rászorult).

    Azért tud az önkormányzat több lakást bérbe adni, mert lerobbant lakásokból többet lehet szétosztani, mint a rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotú lakásokból.

    2. Lelkes amatőrök gondolhatják csak azt, hogy összefog a család.
    A szakmunkák egy részéhez speciálisan képzett, szakvéleményeket kibocsátó szakemberek szükségesek. Mi lesz akkor, ha a megszoruló bérlőnek nem lesz pénze az elektromos rendszer felülvizsgálatára( cseréjére), szakvéleményekre, gáztervekre, szerelőkre? Kiteszik a sokgyerekes rászorulót az utcára, mert nem tudta maradéktalanul, szakszerűen felújítani otthonát?
    Vagy a családsegítő majd “besegít” a lakbér kifizetéséhez?
    Őszintén kívánom, hogy a sok, hiányosan felújított lakásban ne történjen családi tragédia. A lelkesedés dicsérendő, a szakmaiság hiánya kevésbé.

    3. Abból a tényből, hogy egy önkormányzat felújított lakásokat ad bérbe, automatikusan még nem következik az, hogy közpénzeket lop el. Mindig is lesznek olyanok, akik a rájuk bízott közpénzeket megdézsmálják. Velük szemben a törvény erejével kell fellépni, bár a gyanúsítás még nem bűncselekmény.

  18. "?!" szerint:

    “Manitu”!
    Most úgy válaszolok a 17:30-kor elküldött kérdéseidre, mintha tisztességes és normális emberrel volna dolgom!

    1. kérdésed:
    Miért nem adtak ki már 2010-ben vagy 2010 előtt sokkal több önkormányzati lakást? Ha a Fideszen múlott volna, akkor ebből komoly kampányt lehetett volna csinálni a 2010-es önkormányzati választásokra.

    Válasz:
    a.) Egyrészt azért nem adtak ki az mszp-sek már 2010-ben vagy 2010 előtt sokkal több önkormányzati lakást, mert hosszú ideig nem lakoltattak ki kilakoltatásra méltó családokat. Ugyanis a csepeli Fidesz akkor még szociálisan annyira érzékeny volt, hogy forradalmat szerveztek volna a kilakoltatás elleni tiltakozásul.

    b.) 2010-ben azoknak a kiürített, lelakott lakásoknak a felújítása zajlott a tulajdonos önkormányzat költségére (amely miatt még most is a feljelentgetéssel foglalkoztok), mert akkor még a csepeli Fidesz szociálisan annyira érzékeny volt, hogy azért is forradalmat szerveztek volna, ha a lakásra váró “szegény rászorulók költségére akarták volna az önkormányzat tulajdonában lévő lakásokat felújíttatni”, úgy mint a fenti bejegyzésben Ábel Attila nyilatkozta, hogy ” A beköltözés feltétele ma már az, hogy a bérlők a saját pénzükből áldozzanak a felújításra”!!!
    (Kérdem én, hogy mennyire szociálisan rászoruló az a család aki elegendő pénzzel rendelkezik egy lelakott lakás felújításához, miközben a jelenlegi önkormányzat 2011-ben 4 millió 497 ezer Ft-ért újíttatta fel a Zöldfa utca 12. I. em. 1. sz. lakást ?!)

    2.) kérdésed:
    Hogyan lehetésges, hogy MSZPs cégekhez sok százmillió forint ment ki, és ezt 2010 októberéig nem vették észre? A kampányban ugyebár szintén nem jött volna rosszul, ha százmilliós lopásokat tárnak fel.

    Válasz:
    a.) Ez úgy lehetett, hogy a kiment csepeli közpénzért elvégezték az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások felújítását.

    b.) Ha pedig igaz, hogy úgy mentek ki jelentős pénzek, hogy nem volt mögötte valós teljesítés, akkor azért súlyos felelősség terheli az Önkormányzat Szociális, Lakás- és Egészségügyi Bizottságának az elnöki tisztségét jelentős közpénzért betöltő Ábel Attila jelenlegi alpolgármestert is, valamint az Önkormányzat Pénzügyi, Ellenőrzési és Közbeszerzési Bizottságának az elnöki tisztségét szintén jelentős közpénzért betöltő Borbély Lénárd jelenlegi alpolgármestert is, mert a díjazásuk ellenében nekik kötelességük volt ellenőrzésük alatt tartani ezeket a folyamatokat. Visszaélések észlelése esetén pedig kötelesek voltak jogi eljárást kezdeményezni és rendőrségi feljelentést tenni.

    3. Kérdésed:
    Egyáltalán hogyan kerülhetett MSZP-s cégekhez, munka nélkül a csepeliek (köz)pénze, ha a Fidesz ellenőrizte a lakásügyeket?

    Válasz:
    a.) Az esetek döntő részében az úgy volt, hogy hozzád hasonló rossz lelkiismeretű, de élénk fantáziájú fideszes muksók azt álmodták, hogy a csepeliek (köz)pénze munka nélkül kerül az MSZP-s cégekhez, és amikor beleért a kezük a bilibe és felébredtek, elkezdték azt rikácsolni amit álmodtak, és ezt a rikácsolást máig sem hagyták abba!

    b.) Ha azonban mégis előfordult, hogy a a csepeliek (köz)pénze munka nélkül kerülhetett MSZP-s cégekhez, az úgy fordulhatott elő, hogy egyes korrupt ügyintézők és korrupt műszaki ellenőrök fiktív teljesítéseket igazoltak.
    Az ellenőrzésért jelentős közpénzekkel megfizetett dilettáns fideszes bizottsági elnökök és bizottsági tagok nem leplezték le a korrupciógyanús esetek szereplőit.

    4. Kérdésed:
    Mi a fészkes fenét csinált a Csevak és miért volt ott vagy hat igazgató, Szenteczky mire kapott a prémiumokkal milliós havi fizetést?

    Válasz:
    a.) Ugyanazért voltak ott, mint most az utódaik, csak egy kivétellel akkor más volt a beosztásuk megnevezése. A jelenlegi egy kivétel a vezérigazgató, aki gínesz rekorderként annak ellenére visel vezérigazgatói címet, hogy a Csevaknál jelenleg egyetlen alárendelt igazgató, vagy szakmai igazgató nem létezik.

    b.) Szenteczky ugyanazért kapott milliós fizetést mint az utódja, azzal különbséggel, hogy akkor például még az önkormányzati tulajdonú lakások felújításával is foglalkoztak, most viszont ez úgy megy ahogy a fenti bejegyzésben Ábel Attila alpolgármester nyilatkozta, hogy: “A beköltözés feltétele ma már az, hogy a bérlők a saját pénzükből áldozzanak a felújításra. Az anyagköltségeket levonhatják a bérleti díjból, de a lényeg, hogy a saját munkájuk vagy pénzük is benne van a falakban.”

    5. Kérdés:
    Azt kérdezted, hogy nem röhögünk-e amikor a nektek nem tetsző hozzászólásokat írjuk!
    Válasz:
    De igen. Én például a kérdéseid elolvasása után nagyokat röhögtem azon, hogy mekkora barom vagy.

    Befejezésként azt írtad, hogy “Most sem az ellenzék vezeti az önkormányzatot, pedig nincs olyan bizottság, ahol fideszes lenne a bizottsági elnök.”
    Ez így igaz, Te indiánfingagyú majom, de az is igaz, a hazug és tolvaj bandátok ellenőrzésére képes MSZP-sek ki vannak zárva mindegyik bizottságból, ezért úgy garázdálkodhattok ahogy akartok. (Tudod, aki állandóan hazudik, mint Ti, az lop is.)
    Mindezt tetézi, hogy ennek az évnek nagy részében könyvvizsgálója sem volt az Önkormányzatnak!

    Remélem, hogy elég kimerítően megválaszoltam a kérdéseidet?!

  19. Bugi szerint:

    Írásjel-féleszű: senki nem olvas el ilyen hosszú és értelmetlen hozzászólást.

  20. "?!" szerint:

    Kedves programozott agyú “Bugi”!

    Annak ellenére, hogy a Te köleskása nagyságú agyad csak maximum 10 sor elolvasására van programozva, biztosíthatlak arról, hogy fórumoznak itt olyan személyek is, aki szellemi kapacitásába beleférnek a szerinted túl hosszú hozzászólásaim is, amelyeket nem a hozzád hasonló csökött szellemi képességűeknek szoktam szánni!
    A fentieken túl jegyezd azt is, hogy féleszű aki téged megszült, és az Ő hülye fia!

  21. Nemmondommeg szerint:

    ?!
    “A fentieken túl jegyezd azt is, hogy féleszű aki téged megszült, és az Ő hülye fia!”
    Gusztustalan, buta, bunkó vagy ha más szüleit szidod azért amit itt ő ír. Hogy merészeled te ostoba ? Továbbmegyek. RASSZISTA. Csak azért megy magyar nem “beszélhetsz így vele.
    Amúgy iagaza va. A kutya nem olvassa el azokat a hosszú biz-baszokat 🙂

  22. lolka szerint:

    ” Bugi szerint:
    2012. november 07., szerda – 23:03

    Hülyék. Mikor kellett volna csinálni? Reggel ötkor?”
    Nemmondommeg szerint:
    2012. november 13., kedd – 15:54 Ez így rendben van ugye?…Amúgy nem muszáj mindent végig olvasni, lehet csak a képeket nézegetni!…Esetleg a képaláírást felolvastatni valakivel…

Itt lehet hozzászólni !