Idényzáró a Dunán

Utánpótlássport Portál

A kép illusztráció

A hagyományos hosszú távú versennyel ért véget az evezősök idénye. A regattán a szegedi és a váci csapat is jól szerepelt.

A csepeli Duna-szakaszon rendezték az evezősök idényzáró versenyét, az üldözéses hosszú távú regattát, a felkészülést már elkezdő versenyzőknek 6000 métert kellett teljesíteni. Az idén újításként a tanuló korcsoportban, a Sport XXI. Program részeként 4000 méteren rendeztek versenyt, négypárevezős hajóegységben. A fiúk vetélkedőjén 15-en indultak, és a Szegedi Vízisport Egyesület egysége nagy fölénnyel nyert Soroksár és Mohács evezősei előtt. Ebben a számban a mosonmagyaróváriak hetedik helye volt meglepő. A vegyes szám is a szegediek sikerével zárult, a lányoknál pedig a váci fiatalok győztek öt másodperccel.

Szintén szegedi siker született az ifjúsági kormányos nélküli kettesben, Fehér Ákos és Priváczki Ákos majdnem két perccel hagyta le a mezőnyt. Az egypárt az ifiknél a ferencvárosi Jenei Domonkos nyerte, a vert mezőnyben olyan sikeres versenyzők voltak, mint Furkó Kálmán, Fördős Máté és Bakaity Attila. A könnyűsúlyú egypárban Szlovák Bence volt a legnagyobb esélyes, s fölényesen nyert. Szoros csatában győzött ifjúsági egypárban Bertus Kitti, a csongrádi evezős másfél másodperccel előzte meg Gadányi Zoltánát.

A serdülő fiú négypárevezőst a Vác nyerte jókora előnnyel, a lányok kormányos négypárevezős versenyében pedig csepeli siker született.

A felnőttek kormányos nélküli kettesét a Győr 17 éves evezősei, Bakaity Attila és Krenák Mihály nyerte meg, ezzel a Tisza-kupa után újabb értékes győzelmet szerezve. Húsz másodperces hátránnyal lett második az ifjúsági vb-n döntős, Eb-második Vancsura Bendegúz, aki ezúttal Vermes Péterrel alkotott párt. Szintén a felnőttek között indult az U23-as korú Novák Edvin és Vallyon Bence könnyűsúlyú kétpárevezősben, és közel negyven másodperces hátránnyal végeztek a Révész testvérek mögött. A nők között kormányos nélküli kettesben a Baja és a Győr is 18 évesekkel állhatott a dobogóra.

Eredmények ITT.

Forrás: Utánpótlássport Portál

Itt lehet hozzászólni !