Előzetesben a zsidóvezetőre támadó férfi

Hirado.hu

Egy hónapig rács mögött marad az a 21 éves férfi, aki péntek délután vallási hovatartozása miatt megtámadta a Budapesti Zsidó Hitközség dél-pesti elnökét.

A Fővárosi Főügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel indítványozta F. Márk előzetes letartóztatását, amit a bíróság megalapozottnak talált – olvasható a Fővárosi Törvényszék honlapján.

A Pesti központi Kerületi Bíróság szerint a bűnismétlés veszélye abban áll, hogy F. Márk büntetett előéletű, a mostani gyanúsításban szereplő bűncselekmény elkövetésekor felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt állt, valamint több másik büntetőeljárás is folyik ellene. Ezért megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén újabb, hasonló jellegű bűncselekményt követne el.

Az előzetes letartóztatást elrendelő végzés nem jogerős, de végrehajtható. A XX. kerületi Téglagyár téri imaház közelében egy 21 éves budapesti férfi péntek délután vallási hovatartozása miatt szidalmazta és bántalmazta Kerényi Andrást, a Budapesti Zsidó Hitközség dél-pesti körzetének 62 éves elnökét. A támadás után az elkövető és a társaságában lévő 20 éves férfi elmenekült a helyszínről.

Kerényi András értesítette a rendőrséget, és útmutatása alapján a járőrök abban a házban, amelybe elmondása szerint támadói bementek, megtalálták a 21 éves F. Márkot és társát, a 20 éves P. Tibort. F. Márkban a hitközségi elnök felismerte bántalmazóját.

Forrás: Hirado.hu

10 hozzászólás “Előzetesben a zsidóvezetőre támadó férfi” bejegyzésre

  1. Gordon szerint:

    Minden ilyen agresszív barmot le kell kapcsolni.

  2. Halász Miklós szerint:

    Minket egy kisebbségi banda támadott meg, mikor barátnőmmel sétáltam még pár éve. Ők sajnos csak 72 óráig maradtak rács mögött, ugyanis az én véraláfutásosra vert képem és a barátnőm csomókban kitépett haja és zúzódások a karján nem számított 8 napon túl gyógyuló sérülésnek.

    Bezzeg ha a zsidót vagy a cigányt megtámadják, akkor a törvény teljes szigorával sújt le rájuk. Mikor lesz már végre mindenki, a magyar is!!! egyenlő az (i)gazságszolgáltatás szemében?

  3. Paul szerint:

    LA STAMPA

    lastampa.it

    Az olasz lap Vatican Insider nevű angol nyelvű kiadványában arról számol be, hogy mind zsidó, mind pedig katolikus tudósokat feldúlta, amiért William Shomali Jeruzsálem latin patriarchátusának segédpüspöke a Famila Cristiana (Keresztény család) nevű periodika szeptember 30-i számában megjelenő interjújában a zsidó szélsőségeseknek a keresztény szent helyek elleni vandalizmust kommentálva kijelentette, hogy izraeli iskolákban a gyerekeket a „keresztények gyűlöletére” tanítják és ugyanezt tanulják a Talmudból is. Shomali atya kijelentette azt is, hogy az izraeli iskolákban a mások szeretete helyett azt tanítják, hogy miként kell másokat elpusztítani. (A hosszabb cikkben részletesen olvasható az izraeli hivatalosságok és a keresztény teológusok felháborodása. Az előbbiek természetesen, az utóbbiak érdekes módon hallgattak, amikor nem is olyan régen az izraeli parlamentben a törvényhozás tagja széttépett egy Szentírást, amiért az szerinte gyűlöletre tanít a zsidókkal szemben.)

  4. Tóth Mária szerint:

    Sajnos a kettős mérce még mindig működik és ez így is marad. Csodálkozni persze nem kell!

  5. felix szerint:

    Ha valakit kirabolnak vagy megvernek de nem a származása miatt, akkor nem lényeges, hogy kicsoda.
    Ha a származása miatt történik vele ugyanaz, akkor az már más kategória és ez így van jól.

  6. bonifác szerint:

    Sikerült úgy felpiszkálni egy együgyűt, hogy jó sokáig, jó vastagon lehet majd antiszemitázni, és holokausztozni. Köszönet egy őrült cionistának, és egy hibbant
    bírónak. (szoborgyalázás.) Ezt borítékolni lehetett. Gondolom nem felelt meg a célnak,
    hogy Magyarországon ilyen biztonságban vannak a zsidók.
    A rabbiverést mélyen elítélem, ezt a Moszad Dániel Péteren verje le.(sajnos rajtunk fogja.)
    Nemrég egy hölgyet 20 néző előtt raboltak ki. Senki sem látta……

  7. felix szerint:

    Érdekes.
    Amikor egy szemüveges leönt egy szobrot senki nem nem jut eszébe, hogy ezért megverjen egy másik szemüvegest.
    Vajon mi lehet erre a magyarázat?

  8. felix szerint:

    senki= senkinek.

  9. bonifác szerint:

    Érdekes, én eddig nem emlékszem hogy nálunk zsidó verés lett volna. (nem vagyok mai
    gyerek.) Sok-sok provokáció kellett hozzá.Most sikerült! Gratulálok!

  10. udvarhelyi andrás szerint:

    Tisztelt antiszemita, filoszemita és magyar hozzászólók!
    Érdekes ez a magyar vitakultúra. Időnként elszomorodom emiatt. De hát, ez van. A gyűlölködés először valóban verbálisan jelenik meg és aztán egy kis neoprimitív, megvalósítja a kocsmai szintű vágyakat és még meg is van győződve róla, hogy egy ártatlan ember hasba rúgása nagy tett volt, kékfényes dicsőség.
    Uraim! Hölgyeim! Itt nem zsidókról és nem zsidókról van szó. a lényeg, hogy egy embert csak azért mert zsidó származású hasba rúgtak.
    Ami pedig azt sugallja, hogy a zsidók között is vannak kereszténygyűlölők, igaz. Amíg lesz zsidógyűlölet, addig lesz kereszténygyűlölet is. Ilyen egyszerű ez. Mindkét vallás, mind a zsidó, mind a keresztény azt tanítja, hogy “ne tedd azt felebarátoddal, amit önmagadnak nem kívánsz”. És mindkét felekezet tagjai között vannak, akik nem tartják be ezt a fontos parancsolatot. De nem lehet általánosítani, hogy A keresztények utálják a zsidókat és viszont. Vannak, ,akik gyűlölködnek, vannak, aki nem és szeretném remélni, hogy ez utóbbi van többségben. Aki ismeri a történelmet, annak ez a kölcsönös gyűlölködés nem újdonság. Csakhogy mindkét szélsőséget, a zsidóknak a zsidó szélsőségeseket, a keresztényeknek az saját szélsőségeseit kell megfékezniük. Mire jó az olyan vita, amely arról szól, de ő kezdte, aztán a másik kontrázik, de ő azt mondta… Nem érzik az urak és hölgyek, hogy ez milyen infantilis? Inkább azt kellene megvizsgálnunk, vajon ez az éretlen gyerekember hogyan jutott idáig? Vajon a kocsmai szintű gyűlölködés mennyiben járult hozzá ehhez a magatartáshoz?! Mi a kimondott szó hatása?!
    Végül is nem zsidókérdésről van szó, hanem műveltségiről. A művelt ember csak önvédelemből verekszik, és nem zsidózik és nem cigányozik, és nem gojozik, nem gyurcsányozik és nem orbánozik. Hanem megadja a tiszteletet vitapartnereinek, ellenfeleinek, és nem tekinti letiprandó ellenségnek.
    s hogy értelme is legyen hozzászólásomnak, ajánlom figyelmükbe a kitűnő szociálpszichológus, Gordon Allport Előítélet című könyvét. És Benedek István A tudás útja című művének bevezetőjét. Szerinte és egyet lehet érteni vele, “A felvilágosodás lényege az előítéletek levetkezése. Az előítélet nem helytelen tudás, nem tudományos tévedés, hanem valamilyen tekintélyelv alapján ragaszkodás egy bizonytalan tételhez.” Ezt kell végiggondolni, nemcsak a mostani ügy kapcsán, hanem minden a média által felvetett kérdés kapcsán. Nincsen zsidó igazság, magyar igazság, fideszes igazság, szoci igazság, csak igazság. Az igazság nem pártspecifikus, nem köthető egyetlen felekezethez sem. És bármily tematizált ügy kapcsán azt is meg kellene nézni, kinek az érdeke? És meg kell gondolnunk, mit mondunk, és nem kell mindig minderől véleményt mondanunk, mert ki szelet vet… baráti üdv. u.a. segédfogalmazó

Itt lehet hozzászólni !