Jó ebédhez szólt a nóta – a csepeli nyugdíjasokat köszöntötte az önkormányzat vezetése

Csepel.hu, Csepel.info

További képekért kattintson ide!

Háromfogásos vasárnapi ebéddel, zenés műsorral és virágcsokorral köszöntötte a kerület három nyugdíjas klubjának tagjait Csepel Önkormányzata október 6-án, a Radnóti Miklós Művelődési Ház színháztermében.

Az Idősek Világnapja alkalmából megrendezett eseményen elsőként Vida István, a vendéglátó Csepeli Városkép Kft. vezetője szólt a Királyerdei és Radnóti Miklós Művelődési Házak, valamint a Rákóczi Kert nyugdíjasaihoz. Vida István köszöntőjében az idősek munkával, örömökkel és nehézségekkel teli életútjáról beszélt.

A Katona József Általános Iskola tanulói színes műsorral kedveskedtek a megjelenteknek: a népdalok, a vidám népmese és Petőfi Sándor A tintásüveg című költeménye nagy sikert aratott a közel másfélszáz nyugdíjas körében. Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzatát Németh Szilárd polgármester, országgyűlési képviselő mellett Borbély Lénárd alpolgármester, országgyűlési képviselő és Morovik Attila alpolgármester képviselték.

Németh Szilárd ünnepi beszédében elmondta: az Egyesült Nemzetek Szövetsége nyilvánította az Idősek Világnapjává október 1-jét, ezzel pedig egy fontos kérdésre, a társadalmak új feladataira hívták fel a figyelmet. Közvetlen hangvételű beszéde szerint az idősekkel kapcsolatos gondolatait három szó írja le a legpontosabban: a köszönet, az őszinteség és a család. A polgármester köszönetet mondott azoknak, akik a II. világháború, az 1956-os forradalom és szabadságharc után újjáépítették az országot, valamint háláját fejezte ki a rendszerváltásban vállalt szerepükért, munkájukért is. Elmondta: „Önök egy olyan világban bíztak, amelyben az őszinteség, a tisztesség és a kimondott szó érték. Nem akarták eltakarni a fogalmakat.” Kiemelte: az első két fogalom – a köszönet és az őszinteség – legfontosabb helye a család, melynek szilárd támaszai, összetartói az idősek.

Németh Szilárd számot adott az önkormányzat a nyugdíjasokat leginkább érintő eredményeiről, terveiről is, ennek kapcsán elmondta: az utcák, utak akadálymentesítése folyamatosan zajlik, a szociális rendelet módosítása alapján napi 4 óra ingyenes házi segítségnyújtás jár minden 70. életévét betöltött csepeli idősnek, nagy családi ünnepekkor pedig – így születéskor, nagykorúság elérésénél, valamint 90., 95. és 100. születésnapok köszöntésekor – az önkormányzat ajándékkal kedveskedik a csepelieknek.

Egy jövőbeli nagyszabású terv is szóba került: a volt MDF-székház helyén, a víztorony közelében Nyugdíjas Központ létesítését tűzték ki célul Tarlós István főpolgármesterrel. A Központ állandó találkozási pontként szolgálna, amelyben irodákat, rendezvénytermet és büfét alakítanának ki.

A polgármester hangsúlyozta: „Csepelen az új önkormányzat számára fontos, hogy az idős emberek hogyan élik meg a hétköznapjaikat.” Az ünnepi beszéd után a tisztségviselők egy-egy csokor virágot nyújtottak át az ünnepelteknek. A fergeteges hangulatról Suki András, a 100 Tagú Cigányzenekar prímása és zenekara, valamint a Csepeli Népdal és Nótakör Hagyományőrző Egyesület gondoskodtak. Az élő zene varázsa megérintette az időseket: fáradhatatlanul ropták a magyar nóták, népdalok és operett slágerek dallamaira.

Angel Marianna- csepel.hu

55 hozzászólás “Jó ebédhez szólt a nóta – a csepeli nyugdíjasokat köszöntötte az önkormányzat vezetése” bejegyzésre

  1. hitetlen szerint:

    Nemzeti színű szalaggal ? Hááááááááát… besz@rock

  2. hitetlen szerint:

    A koszorúzásnál, ott igen, nemzeti színű a szalag, de itt ?… Tiszta gyagyásak.

  3. Bolemann Lajos szerint:

    Tisztelet néktek, ti vagytok a múlt, jelen, s a jövő.
    A múltatok pusztította le a jelent, a jelenetek falja föl a jövőt.

  4. Bugi szerint:

    Magyarországon nemzeti színű szalag… fasizmus. Bezzeg a sarló és a kalapács…

    Tahó komcsik. Ilyenek vagytok.

  5. hitetlen szerint:

    Ne itélkezz a szüleid fölött Lajos !

  6. Meghát.... szerint:

    A klubbon kívüliek meg le vannak szarva ….. Bolemann Lajos
    2012. október 06., szombat – 21:35 Ha bővebben kifejtené,mert ez nagyon kétértelmű : ” Tisztelet néktek, ti vagytok a múlt, jelen, s a jövő.
    A múltatok pusztította le a jelent, a jelenetek falja föl a jövőt. “

  7. csepi szerint:

    hitetlen! Ma hivatalosan nemzeti gyásznap volt, nemzeti megemlékezési nap, az aradi vértanúk kivégzésének évfordulóján. Mégis milyen szalag tetszett volna önnek a virágok mellett? Például román nemzeti színű szalag??? Akkor sajnos ehhez kicsit arrébb kell költöznie, de nem sokkal.

  8. csepi szerint:

    Bolemann Lajos, majd a mi unokáink is pont ezt fogják gondolni rólunk. Már ha továbbra is így mennek a dolgok, hogy a gazdaság mindenek felett fontos, a többi pedig nem számít.

  9. hitetlen szerint:

    Nemzeti gyásznap és Idősek Világnapja .
    Mindegyikhez más és más illik. Például olyan színű, amilyen a virág !Persze ehhez izlés kell!

  10. hitetlen szerint:

    Vagy csak egyszerüen fehér, a tisztelet szine !

  11. Dr. grün szerint:

    csepi!
    Még ha ma gyásznap is van szerintem kissé rontotta volna a hangulatot a virágcsokron egy fekete szalag!
    Esetleg még félre is lehetett volna érteni!
    Az idős emberek érzékenységét könnyű megsérteni!

  12. Jeniszej szerint:

    Nem tudta az öregem, hogy miért érez bűzt a közelben. Tudható az, hogy az Fater foglalkozásköri ártalma, hogy messziről megérzi a büdös disznaját.
    Azt monya a Fater, hogy ez a bolemann lajos, amiért ilyeneket mond biztosan nem normális.
    Kéri az Öregem, hogy senki ne figyeljen, oda mit mond ez az agyatlan majom.
    ))))) 😀 (((((

  13. felix szerint:

    A nemzeti színeinket nem kéne papír zsebkendő szintjére vinni.

  14. felix szerint:

    Bolemann!
    Ha nem akarod, hogy ez rád is vonatkozzon, kösd fel magad még ma.

  15. Dr. grün szerint:

    félix!
    Csak ne adjál ötleteket a papíriparnak, mert hamarosan megjelenik a piros-fehér-zöld, narancsillatú tekercs, ami akár futóversenyeken célszalagnak, avatáson megnyitó szalagnak is alkalmazható!
    Perforációja nagyban megkönnyíti olló nélküli használatát és pontos adagolását is lehetővé teszi!
    Nyolc vagy tizenkét-tekercses családi csomagban még gazdaságosabb! ))) 🙂 (((

  16. csaba péter szerint:

    ezt nem értem semmi lelkesedés , semmi őszinte seggnyalás ? fáradunk ? elvtásrsaim?

  17. kutyafül szerint:

    Ez a Vida micsoda köpönyegforgató, seggnyaló.Ugyanezt csinálta a szociknál is. A Vezér Endre úgyszintén, kijárta a marxista-leninista iskolákat a gyárban! Fúj!!

  18. felix szerint:

    Azért lássuk be, hogy két segg több mint egy, pláne ha az egyik cserélhető.
    Nekem elég az amit a természettől kaptam.

  19. Katka szerint:

    Természetesen fideszes nyugdíjasoknak. Csepelen sokkal több nyugdíjas van, mint aki egy teremben elfér. Más kerületekben több napon pl. XX. ker 3 nap/alkalom kell ahhoz, hogy minden nyugdíjast megvendégeljenek egy-egy nekik szóló ünnep alkalmával. Egyébként az Idősek Világnapja okt. 1-én van, ezért ezen megemlékezésnek semmi köze nem volt az okt. 6-hoz

  20. felix szerint:

    Katka!
    Vannak jobbos nyugdíjas klubok.

  21. Gordon szerint:

    csepi:

    “Például román nemzeti színű szalag??? Akkor sajnos ehhez kicsit arrébb kell költöznie, de nem sokkal.”

    De a regátba költözzön ha megoldható.

  22. Katka szerint:

    felix szerint: Nem kell ironizálni, a fidesz nagyon jól tudja a nyugdíjasok közül ki támogatja őket, netán a nyugdíjas tagozata, vagy a lópikula tudja minek nevezik a különböző pártokon belül a nyugdíjasokat tömörítő egységeket, akik feladatokkal látják el őket. Anyám XX. kerben közel a fidesz irodához lakik, állandóan nyugdíjasok tartják nyitás után az ügyeletet.

  23. Vátesz szerint:

    “Háromfogásos vasárnapi ebéddel, zenés műsorral és virágcsokorral köszöntötte a kerület három nyugdíjas klubjának tagjait Csepel Önkormányzata október 6-án, a Radnóti Miklós Művelődési Ház színháztermében.”

    Háromfogásos szombati ebéddel! 🙂

  24. csapos szerint:

    Falkaforradalmárok produkciója:

    1.) Nemzeti gyásznapon “Jó ebédhez szólt a nóta” zenés műsorral, Fidesszel

    2.) A nemzeti gyásznapon “a fergeteges hangulatról” is a Fidesz gondoskodott

    3.) Vasárnapi ebéd szombaton

    4.) A csepel.hu és a csepel info minősíti “közvetlen hangvételűnek” saját főnöke beszédét 🙂 🙂

    Minősíteném én is a szervezőket és az udvari bolondjaikat, de olyanok mint a fenti négy pontban jelzett elemek: minősíthetetlenek!

  25. felix szerint:

    Katka!
    Nem ironizáltam.
    A klubok is tudják egymásról, hogy ki merre húz.
    Volt idő amikor az országos hálózat /Életet az éveknek/ kimondottan törekedet a pártsemlegességre.

  26. felix szerint:

    A 3. pontban őszinték voltak, mert az ebéd vasárnap készült.

  27. Katka szerint:

    felix szerint: Bocsi, akkor félreértettelek. Számomra az lenne a természetes, ha az önkormányzat /nem egy párt/ rendez valamit, akkor annak pártsemlegesnek kellene lennie és a kerület minden nyugdíjasának, aki igényt tart rá megadni az alkalmat az ünneplésre. Ha ez nem megy egyszerre, mint más kerületeknél, több napra elosztva kellene megtartani. Gondolom ha így lett volna, akkor az önkormányzat honlapján, ahonnan kopírozva lett ez a cikk, ezt megemlítették volna.

  28. Bugi szerint:

    Ennyi szánalmas hülye komcsi. Nektek minden fáj, minden rossz.

  29. Gordon szerint:

    Katkának ez a komcsi vírtusa nagyon visszataszító… “mindenkinek lehetőséget kellene adni” (idézet szabadon)… “több napra elosztva kellene megtartani”

    Zsíroskenyeret és pirospaprikát ne vigyek…???

    Esetleg lehetne masírozást tartani (azt a jobbikosok is élveznék), olyan transzparensekkel, hogy “minden hatalmat a népnek”, “munkát kenyeret, de legalább az egyiket”, “amuri partizánok ny.szövetsége”, “Váci út felelj nekünk”, meg hasonlók…

    Akár többhetes ünnepségsorozatot is lehetne szervezni, tűzijátékkal, mazsorettlányokkal, mozgalmi előadásokkal, és foximaxi továbbképzésekkel.

  30. lolka szerint:

    ” Bugi szerint:
    2012. október 07., vasárnap – 13:08

    Ennyi szánalmas hülye komcsi. Nektek minden fáj, minden rossz.”…Ne keseredj el!…bár én is szar…..l érezném magam, hogy akár mihez nyúlok balul üt ki…De fel a fejjel félre a kétkedéssel…

  31. lolka szerint:

    ” hitetlen szerint:
    2012. október 06., szombat – 23:36
    Vagy csak egyszerüen fehér, a tisztelet szine !”…mind a két szín a gyász színe, csak nálunk a fekete terjedt el…

  32. felix szerint:

    Gordon!
    Ameddig a nemzeti színű szalag fontosabb mint az a nyugdíjas aki szombaton eheti meg a vasárnapi ebédet, addig mindig kapni fogtok a képetekre.
    Tudod van amikor a kevesebb több.
    Ezt a fajta önmaga mutogatást normális ember megszólja.

  33. Gordon szerint:

    felix!

    Szerintem a nemzet egészét kifejező szimbólumok nagyon fontosak és helyük van egy ilyen méltőságteljes köszöntésen.
    Ameddig szerintetek nem, addig mindig ” kapni fogtok a képetekre” tőlem.

  34. VE szerint:

    kutyafül, te egy marha vagy !
    Sem a gyárban, sem egyéb helyeken nem jártam semmiféle marxista iskolába.
    Egyébként pedig ne személyeskedj !

  35. hajós szerint:

    A nemzetiszínű szalag hagyján. Ez a szerencsétlen balfasz Németh Szilárd a nyugdíjasokat az Idősek Napján is komcsizással meg mszp-zéssel traktálta. Utálják is őt a nyugdíjasok rendesen.

  36. Dr. grün szerint:

    Bugi!
    “Ennyi szánalmas hülye komcsi. Nektek minden fáj, minden rossz.”
    Már megint igazad van nyalonc!
    Nekünk minden rossz fáj! 🙂

  37. felix szerint:

    Gordon!
    Ezt majd a jövő eldönti.

  38. hitetlen szerint:

    Már akinek van jövője.
    De van akinek csak múltja lesz, nemsokára:)

  39. Gustavo Thoeni szerint:

    Pedagógusnak nem jár konyak!

    Mi az a Napóleon-konyak? -kérdezte a Kádár-korabeli népi bölcsesség. Az az ital-hangzott a válasz-amit a magyar nép választott képviselői útján fogyaszt.

    Azaz ők isznak, te meg szívsz. A macskák whiskast vennének, a pedagógusok Gíró-Szász András szerint konyakot rendelnének. S hogy jönnek ők ahhoz? Egyáltalán kik ezek a pedagógusok, hogy ők csak úgy konyakoznának? (Gíró-Szász biztos a Szomszédokon szocializálódott, ott kértek mindig “két konyakot!” ha Vágási Feri beült a Takival a bisztróba.)

    2008 óta nem emelkedtek a bérek.

  40. felix szerint:

    Gíro-Szásznak bejött a fidesz a pedagógusoknak nem.
    Remélem a pedagógusok tanulékonyak.

  41. intő szerint:

    Bolemann Lajos, te hogy kerültél ere a világra? Neked nincsenek szüleid, nagyszüleid, akik ledolgozták az egész életüket, és esetleg nem haltak meg, és nyugdíjasok? Róluk is ez a véleményed? Te meg csak vakargatod a tökeidet, és várod a sült galambot. Akik most nyugdíjasok, azok megdolgoztak ezért az alamizsna nyugdíjukért. Azokat szidalmazd, akik 56-ban pusztították a népet és most luxus körülmények között kiemelkedően magas nyugdíjjal élvezik az életüket. Csak megjegyzem soha sem voltam egyik pártnak sem tagja, és most is utálok minden politikust.

  42. Gustavo Thoeni szerint:

    Jég dupla whiskyvel.

  43. lolka szerint:

    Ez intő példa is lehet!…

  44. "?!" szerint:

    Mit ebédeltél ma “Gordon”,Te böfögve röfögő hazug disznó, amitől 13:15-kor ennyire rád jött a böfögés?

    A hozzászólásod utolsó mondataként írtad, hogy “Akár többhetes ünnepségsorozatot is lehetne szervezni, tűzijátékkal, mazsorettlányokkal, mozgalmi előadásokkal, és foximaxi továbbképzésekkel”.

    Ha magadtól nem vetted volna észre, akkor most felhívom a figyelmed arra, hogy Ti pontosan az általad felsoroltakat csináljátok!
    Egész évben csináljátok a cirkuszt „Csepel újjá építésének a 300. évfordulójára” hivatkozva, és azt hazudozva, hogy Savoyai Jenő herceg 1712. július 18.-án aláírt egy levelet, amelyben németh „hadfiak” letelepedését engedélyezte Csepel településen!

    Ezzel szemben az igazság az, hogy Savoyai Jenő herceg soha írt alá ilyen levelet, ezért ha beleszakadnátok, akkor sem tudnátok ezt a levelet hitelesen prezentálni.

    Csepel-szigeten 1712-ben semmiféle olyan újjáépítés, vagy újratelepítés nem történt, amely méltó volna arra, hogy annak a 300. évfordulóját közpénzek ráfordításával ünnepeljük!

    Csupán annyi történt, hogy a Magyarország elnémethesítésére irányuló program keretében és a Savoyai birtok munkaerő szükségletének a biztosítása céljából, Claudius Verlet uradalmi intéző 1712. július 18.-án aláírt egy pátenset, amelyben néhány olyan németh család letelepedését engedélyezte, akik egy része több évvel később valóban Csepel-szigetre telepedett.

    Tehát a saját cirkuszaitok emlegetése helyett inkább arról röfögj, hogy miért hazudoztatok több mint két éven keresztül éjjel és nappal arról, hogy „a szocik az utolsó forintig úgy eltüntették az észak-csepeli területekért kapott bruttó 11 milliárd Ft-ot úgy, hogy senki nem tudja megmondani, hogy azt mire költötték”?!

    Meséld el, hogy Ti vajon miért nem tudtátok, hogy a szeptember 27-én Borbély Lénárd alpolgármester által beterjesztett T-25 számú tájékoztatóban közzétett 34 oldal terjedelmű tételes és pontos kimutatás megtalálható a Polgármesteri Hivatal Városgazdálkodási Ágazatánál?!

    Mesélj arról is, hogy Ti miért nem tudtatok arról, hogy az általatok az utolsó forintig “eltűntnek nyilvánított” pénzből több mint 3,5 milliárd Ft-ot 2010. őszén megörököltetek a szocialista többségű önkormányzattól?!

    Mesélj „Gordon”, Te böfögve röfögő arcátlan hazug disznó, hogy miért akartátok a két éven keresztül letagadott 3,5 milliárd Ft-ot ellopni a kerület lakosságától?!

  45. felix szerint:

    Gordon gyere mesélj.
    Mondj el mindent tőlem ne félj……..

  46. Jeniszej szerint:

    ))))) 😀 (((((

    “Mesélj „Gordon”, Te böfögve röfögő arcátlan hazug disznó, hogy miért akartátok a két éven keresztül letagadott 3,5 milliárd Ft-ot ellopni a kerület lakosságától?!”

    )))))) 😀 (((((( – még, hogy “röfög”.

  47. Jeniszej szerint:

    A Gordon az habatyol is. 🙂

  48. gyula szerint:

    A kommancsok teljesen begőzöltek, elborította a sárga irigység az agyukat! Már nemcsak lelki, de fizikai fájdalmat is érezhetnek! Pszicho-szomatikus tünetek, ez már az őrültség jele. Megérdemlik ezek a kretének!

  49. csepi szerint:

    hitetlen, lehet neked nem tűnt fel, de fehér szín is van a nemzeti színű szalagban, szóval teljesült a te igényed is. Akinek baja van a nemzeti színű szalaggal, hogy díszítésként megjelenjen pár szál virág körül, az nézzen mélyen magába. De őszintén. Ez miért sértő számára.
    Amúgy akik itt fröcsögnek azoktól kérdezem: ha nem ti állítottátok össze a vendéglistát, akkor honnan tudjátok, hogy ki volt ott jelen és milyen pártszimpátiával??? Vagy ti a komcsi nyugdíjas klub tagjai vagytok és titeket kihagytak volna direkt? Akkor inkább örülhetnétek, hogy nem kellett azokkal jópofizni, akiket szívből utáltok.
    Amikor az MSZP volt, akkor a kerület összes idős emberének tartottak ilyen rendezvényt? Én nem tudom, szóval ez csak 1 kérdés, hogy akkor is ez volt-e a hagyomány, amit a fidesztől számon kértek igen hevesen.

  50. csepi szerint:

    ?!: Az adósság szerintem több volt mint az a pár millió, amit a területért cserébe kaptak és ami abból 2010-re maradt.
    Ha nincs is meg a levél, de amennyiben a hagyomány így tartja, hogy akkor épült újjá, akkor azt tagadjuk le?
    Ha elvesztenéd a lakcímkártyádat, felteszem akkor is hazatalálnál, nem pedig csöveznél. Remélem érted a hasonlatot. Meg pl: azt se tudjuk mikor született a Jézuska, de a hagyomány szerint december 25-én ünnepeljük a születésnapját. Pedig elég valószínű, hogy egész más időpontban született valójában.

  51. csepi szerint:

    ?!: Amúgy ha a fidesz lopni akarna, már nem is lenne nagyon mit, mert mindent pénzzé tettek és bezsebeltek elődeik. És már el is költöztek innét, annyira elégedettek kemény munkájuk eredményével… Jó, volt valamennyi fejlődés, meg változás DE sokkal látványosabb, hatékonyabb lehetett volna, ha rendben mennek a dolgok. Sok minden csak lepusztult, nem pedig karbantartották vagy fejlesztették.

  52. spectator szerint:

    Írásjel részére :
    Utz J.GY. és társai, mint Svábországból érkezett több más társa képviselőinek kérésére főmagasságú Savoyai Jenő herceg hatalmánál fogva megengedtetett, hogy uradalmának területén Csepel falut ismét felépítsék . . . . . .
    Zu mehrerer Versicherung dessen ist mein hier untergestelte fertigung.
    Signatum Ráczkeve 18 ten Juli 1712.
    Seiner Hochfüstlichen Durchbeucht Prince de Savoyen m.p.é gesamsten in Ungarn.
    Obe : Administrator und Dero Löblichen Dragoner Regiment Haupmann.
    Claudius Verlet m.p.

  53. hitetlen szerint:

    Csepit jól megfizetik, szorgalmasan írja a reagálásokat. Persze van itt még jó pár ember, aki abból él, hogy figyel és reagál. Szegények, mennyire sajnálom…
    Pedig jobban megélne, ha mást csinálna, de hát mint tudjuk az “udvari bolond” seggéhez neki is közel a szája(akarom mondani a nyelve), tövig. he-he

  54. intő szerint:

    Olvasom a hozzászólásokat, és sajnálattal tapasztalom az egymás iránti gyűlöletet még ismeretlenül is. Emberek! Nem jutott el még mindig a tudatáig egyikőjüknek sem, hogy pont ez az amit el akarnak érni a pártok, a politikusok, hogy egymás ellen uszítják a kisembereket, a fiatalokat az idősek ellen, a nyugdíjasok ellen, megosztják a népet,és így amíg egymás ellen acsarkodnak, addig ők szemrebbenés nélkül elloptak, ellopnak mindent előlünk. Ezek a politikusok nem az ország érdekeiért voltak, vannak, hanem saját maguknak akarnak mindent megszerezni. Kérdezem: mi jót tett nekünk melós embereknek az elmúlt több mint két évtizedben bármelyik párt, vagy a saját általunk választott képviselő politikusaink pl. Podolák, Avarkeszi. Mi jót tett nekünk Gyurcsány, Bajnai, Orbán. Mindegyik csak szövegel a sleppjével együtt, és közben lerabolnak mindent. Bajban van az ország, megértjük, hogy össze kell húzni magunkat. De csak nekünk? Ők meg ugyan úgy megszavaznak, megszavaztak maguknak mindenféle költségtérítést, amit csak lehet. Mert kevés a fizetésük. Csak azt nem tudom, ezek azt hiszik hogy a vagyont amit összelopnak az emberektől, akik dolgoznak, és éppen csak éhen nem halnak, hogy magukkal viszik a sírba, vagy talán ők halhatatlanok?

  55. csepi szerint:

    hitetlen, neked pszichológushoz kéne menned. Pár havonta írok ide néhányat mert épp kedvem tartja, de akkor már azt feltételezed, hogy fizetnek ezért, mi??? xD Lehet aztán fél évig nem lesz kedvem, és akkor mi van? Semmi. És nem vagyok SEMMILYEN politikai pártban, nem is leszek. Csak látom, amit látok. Én meg akkor gondoljam, hogy téged az MSZP pénzel? Én hiszek benne, hogy önszántadból égeted magad, pénzért ezt ki tenné meg???

Itt lehet hozzászólni !