Életműkiállítás a Csepel Galériában

Csepel.hu

Lacza Márta és Dékány Ágoston műveiből nyílt kiállítás a Csepel Galériában október 4-én, a Csepeli Városkép Kft. szervezésében. Csepel díszpolgárainak tárlatán olajképek, grafikák és apró szobrok is láthatók, melyek – mint Dékány Ágoson elmondta – átmenetet alkotnak a természet és a művészet között.

„A fa- és széntárolónkat takarítottuk, amikor göcsörtös, régi fadarabokra bukkantunk. Az egyikben egy angyal, a másikban egy sámánbot figurája bontakozott ki: A fadarabokat Márta megfestette: így kezdődött ez a szenvedély. Szóltunk a barátainknak, s azóta sok kiszáradt szőlővenyigét kaptunk, melyekben rengetek motívumot fedeztünk fel. Néhányat itt is láthatnak közülük” – mesélik.

Az eseményen készült képek megtekinthetők itt.

A kiállításon – melyet Ábel Attila alpolgármester nyitott meg – a művészházaspár életművének egy része látható. Ahogy elmondták, igyekeztek úgy válogatni, hogy témájukban, technikájukban minden időszakból legyenek képek a galéria falain. Lacza Márta kérdésünkre elmondta, nagyon jól esett nekik, hogy ő tárlatukkal nyitott újra a Csepel Galéria. A kiállítás október 24-éig tekinthető meg hétfőn és szerdán; csoportoknak előzetes bejelentkezés szükséges a következő telefonszámon: 278-0711. (Csete Balázs u. 15.)

Forrás: Csepel.hu

2 hozzászólás “Életműkiállítás a Csepel Galériában” bejegyzésre

  1. Setény Gyöngyi szerint:

    A Galéria nyitáson én is részt vettem. Nagyon örülök, hogy nem értékelődik le Csepelen a művészet. És annak is külön örülök, hogy a művészpár kapta a lehetőséget.

  2. Setény Gyöngyi szerint:

    Az előző bejegyzésnél most kicsit más problémát szeretnék megosztani. A Kossuth L. u. 148. számú társasházban teljesen elszaporodnak a kártevők./ egér,csótány,ágyi poloska/ rendszeres irtás ellenére sem tudjuk elérni a mentességet, mivel pont a fertőzött lakásokban nem irtatnak, és be sem engedik az irtó szakembereket. Titkolják, és nem törődnek vele. Mért kell más embereknek néhány nemtörődöm ember miatt szenvedni és elviselni a kártevők okozta szörnyű zaklatást. Éjjel és nappal. Ha joga van a fertőzött lakás tulajdonosának kizárni a közös képviseletet, a lehetőséget az irtásra, akkor nekünk mért nincs jogunk, tiszta ,kártevő mentes egészséges lakásban élni. Annak ellenére, hogy igen jelentős összeget fordítunk rá. Kérem az összefogást és valami jogi lehetőséget a renitensek ellen. Azt hiszem csak a mi problémánk ez. Kérem szóljanak hozzá, minnél többen talán tudunk valami megoldást közösen. Tisztelettel

Itt lehet hozzászólni !