Jezsek Brigitta: országos csúcs és három bajnoki cím

Csepel.hu

Tatabánya hatodszor adott otthont az egyéni Serdülő Országos Bajnokságnak. A szeptember 22-23-a között rendezett versenyen a Csepeli DAC sérülések és egyéb okok miatt nem teljes csapattal ugyan, de jól szerepelt.

A Magyar Atlétikai Szövetség honlapján olvasható beszámoló szerint mindhárom korosztályban voltak olyan fiatalok, akik több versenyszámban szereztek aranyérmet – de olyanok, akik háromszoros állhattak fel a dobogó legfelső fokára, csak kevesen voltak. Közéjük tartozott a még mindig csak 13 esztendős csepeli Jezsek Brigitta, aki 80 méteren, 80 m. gáton és 300 méteres futásban lett első, és ezzel háromszoros magyar bajnok, rajta kívül csak a 14 éves Sarok Klaudia (Bercsényi DSE) szerzett 2 arany és egy ezüstérmet. Nem mellesleg Brigitta gátfutásban 11.87 mp-el országos csúcsot állított fel.

A legtöbb versenyszámban kiélezett küzdelmeket és kiváló eredményeket láthatott a közönség, akik sorában nagyon sok szülő, nagyszülő volt. A tavalyi évekhez hasonlóan akadtak idén is olyan versenyszámok, ahol kevés induló volt, és az elért eredmények egy része sem volt minden esetben „országos szintű.”

Deák Balázs vezetőedző beszámolója szerint a Csepeli DAC másik ifjú reménysége, Kavecsánszki András is jól teljesített, hiszen 800 méteren a dobogó második fokára állhatott fel, 100 méter gáton a IV., távolugrásban az V.,míg 300 méteren a VI. helyen ért célba.

Forrás: Csepeli DAC, MASZ

Légrádi Gábor- csepel.hu

Egy hozzászólás “Jezsek Brigitta: országos csúcs és három bajnoki cím” bejegyzésre

  1. felix szerint:

    Gratulálok a háromszoros győztesnek.

Itt lehet hozzászólni !