„Kipisilték” a kutyák a sétányok lámpáit

Csepel.info

Sétányok

Senki nem gondolná, milyen veszélyes is lehet itt sétálni

Életveszélyesek a sétányok Akácfa utcai, a garázssor mellett álló villanyoszlopai – értesült a Csepel.info. A kutyapisi szabályosan körbekorrodálta a világítótestek oszlopait, amit pedig a házikedvencek maró vizelete elkezdett, a vandálok fejezik be: a környékbeliek szerint éjszakai tivornyáikra időnként a lámpák rongálásával teszik fel a koronát.

Senkinek nem ajánljuk, hogy a sétányok garázssor melletti részein sétáljon egyedül, a kutyájával vagy főképp a gyerekével. Az egyik, korábban kidöntött lámpaoszlop helyén most csak egy földből kikandikáló elektromos vezeték, köznyelven „birkózógép” áll. A vicces nevű, ámde életveszélyes vezetékcsonkot a környéken lakók egyáltalán nem nézik jó szemmel, csak egy darázscsalád döntött úgy, hogy otthonául választja. 

Lámpaoszlop

 Több lámpaoszlop alja is így néz ki: bármikor kidőlhetnek

A többi kandeláber is a végét járja: bár idő hiányában nem tudtuk a környéken álló valamennyi lámpaoszlopot megvizsgálni, az így is tisztán látszik, hogy a maró hatású vizelet körbekorrodálta az oszlopok alját.

Itt, ennél a padnál tivornyáznak esténként azok, akik a lámpákat bottal csapkodják, rugdossák, dobálják – mondta el lapunknak egy kutyáját sétáltató hölgy. A vadonatúj pad egyszem magában áll a parkban, a hölgy szerint csak az esténként italozó és hangoskodó fiatalok használják.

Lámpaoszlop

Betörték a búráját

A pad melletti lámpákon jól látszik ezeknek az estéknek a nyoma: a búrájuk kövekkel lett széttörve, és nem kell ahhoz két jól irányzott rúgás sem, hogy elkorrodált aljuk végképp feladja a harcot, és kidőljön. Talán rúgni sem kell, kidől magától, és agyoncsap egy éppen itt sétáló nyugdíjast, édesanyát vagy gyereket. Ebben az országban előbb úgyis mindig történnie kell valami szörnyűségnek, hogy változzon valami – jegyezte meg lakonikusan egy szintén a környéken lakó, idősebb úr.

Csepel.info

További képek:

Birkózógép

Birkózógép

 Birkózógép

A darázscsaládnak tetszik

 Lámpaoszlop

 A lámpabúrából itt már semmi nem maradt – a lámpára rálógó ágak esős, szeles időben egyenesen az égők foglalatához csapódhatnak, és máris fut végig az áram 

7 hozzászólás “„Kipisilték” a kutyák a sétányok lámpáit” bejegyzésre

  1. Tamás szerint:

    Jó lenne, ha végre valaki intézkedne, mert nap mint nap arra járok el a kisfiammal és bármikor baleset történhet!

  2. J. Mariann szerint:

    Most olvastam csak el a cikket. Mivel én is itt élek – és egyébként is – nagyon jó lenne, ha végre intézkedne valaki, akinek a dolga. Én nem tudom helyreállítani. Az viszont felháborít, hogy a gyerekeinket bármikor magas feszültségű áram ütheti meg a felelőtlen városvezetés miatt.

    Elég volt abból, hogy majd megoldjuk, ezt már többször hallottam magam is. Csinálják meg, ne csak beszéljenek róla!

    Egy anyuka.

  3. Krisztián szerint:

    Ha a csepel.info szerkesztősége eljárna a közmeghallgatásokra akkor tudná, hogy ez nem egy friss téma. Én kb. 3 év óta folyamatosan mondom a polgármatyinak hogy tenni kéne valamit. De csak igéretet kaptam nem Old Spicét. Ezért az óta büdös is vagyok.

  4. Sétány szerint:

    Mióta kirohadtak az oszlopok nincsen rendes közvilágítás se. Azóta a huligánok is elszaporodtak. Eljutottunk oda, hogy eset már a kutyám se merem levinni sétálni.

    Nem csak választásokkor kéne kampányolni, most is tehetnék a tisztelt képviselő urak a dolgukat, a polgármesterrel az élükön.

  5. Gárday Balázs szerint:

    Tisztelt érdeklődők!

    A mai napon a témával kapcsolatban elküldtem kérdéseimet Polgármester Úrnak. Remélem mindenkinek megnyugtató válasz fog születni.

    Üdvözlettel:
    Gárday Balázs
    Fidesz-KDNP képviselő csoport

  6. Jeniszej szerint:

    Pontosan kiszámítható, hogy egy vasoszlop alja hány év múlva korrodál el. Ezek a 25-30 éves oszlopok a köz-biztonsága érdekében cserére szorulnak. Lehet, hogy ezek nem is “vandálok”? – Akik “hasznosan” teszik a dolgukat, mert az Önkormányzat nem intézkedik?

  7. Tárnoki Csaba szerint:

    Tiltsuk be a savasesőt is és készítsük az oszlopokat “papírból”.. és persze ha rozsdásodik akkor fessünk rá hogy ne is látszódjon és kerüljön a festék lehetőleg pályázat alapján 3 oszlop árába… Huligánok más kérdés, megfigyelő kamerák a rendörség, polgárőrség és közterületfelügyelet ez utóbbi ha nem a bkv -n feszítene az ellenőrökkel talán hasznuk is lenne…

Itt lehet hozzászólni !