Kecskeméten marad Hagyóék pere

Az alkotmánybíróság érdemben egyelőre nem tárgyalta meg a volt szocialista főpolgármester-helyettes és társai beadványát

Magyar Hírlap

Hagyó Miklós (balra) ősszel tehet vallomást a törvényszéken (Fotó: Csudai Sándor)

Szeptember 11-én folytatódik Hagyó Miklós és társai büntetőpere a Kecskeméti Törvényszéken – tudtuk meg Sárközy Szabolcs szóvivőtől.

A Hagyó-per egyik vádlottja még a kecskeméti helyszín kijelölése után az Alkotmánybírósághoz (AB) fordult, mondván, az érintetteknek nincs jogorvoslati lehetőségük a helyszín kijelölésével szemben. Hagyó Miklós és társai azt kérték, a Kecskeméti Törvényszék az AB döntéséig szüntesse be az eljárást. A büntetőper tanácselnök bírája, Hadnagy Ilona azonban a kérelmet – első fokon – elutasította. A vádlottak fellebbezése után ezt a kérelmet immár a Szegedi Ítélőtábla is elutasította – mondta lapunknak Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék szóvivője. A döntés tehát jogerős. Sereg András AB-szóvivő lapunkkal tegnap azt közölte, az Alkotmánybíróság érdemben még nem tárgyalta Hagyóék bead­ványát. Sárközy pedig mindehhez hozzátette, a parlament azóta egyébként módosította a bírósági eljárásról szóló törvényt, s az Országos Bírósági Hivatal elnökének a bíróság kijelölésével kapcsolatos döntésével szemben már jogorvoslatnak van helye.

A következő, a törvényszék szóvivőjének tájékoztatása szerint szeptember 11-i tárgyaláson mindenesetre megkezdődik Hagyó Miklós kihallgatása is, akit a BKV-perben a bűnszervezet fejének, irányítójának nevezett meg a vádirat. A volt főpolgármester-helyettes és tizennégy bűntársa 2007-től 2008-ig olyan összehangoltan működő bűnszervezetet épített ki a közvetítők és a BKV felső és középvezetői között, amelynek a tagjai a fölöttük álló tagoktól érkező, a BKV-nak kárt okozó utasításokat ellenkezés nélkül végrehajtották. A vád szerint az okozott kár meghaladja az 1,49 milliárd forintot. Az ügyészség – egy kivétellel – börtönbüntetés kiszabását kezdeményezi a tizennégy vádlottra. Hagyó Miklóst és társait egyébként folytatólagosan, bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével vádolják. Hagyót emellett vesztegetéssel, hivatali visszaéléssel és zsarolással is terheli a vádhatóság.

A per folytatásának közeledtét jelzi az is, hogy az interneten már felbukkant egy blog, amelyen a világháló látogatói követhetik nyomon az utóbbi évtized egyik legnagyobb port kavaró ügyét. Igaz, az eddigi bejegyzésekből arra következtethetünk, ezt a felületet Hagyó Miklós hívei és támogatói készíthetik, akik teljes anonimitásba burkolództak. A blog fejlécén Petőfi Sándor sorai olvashatók: „Az idő igaz, S eldönti, ami nem az.” A blog írói máris megállapították, hogy Balogh Zsolt megbízott vezérigazgató (az ő nyakát szorongatta állítólag Hagyó párizsi falatozása közben – a szerk.) ellentmondásba került saját állításaival és a tényekkel. Nem tudta megmondani, honnan származott a Nokia-dobozos pénz, hol vette azt át, s milyen körülmények között adta át Hagyónak.

Forrás: Magyar Hírlap

2 hozzászólás “Kecskeméten marad Hagyóék pere” bejegyzésre

  1. csapos szerint:

    Az osztályharc szünetel!!!

    Olimpiai bajnok lett a Dombi-Kökény férfi kajakpáros

    http://olimpiahirek.hu/tart/cikk/gb/0/140230/1/olimpia/Olimpia_aranyermes_a_Dombi_Kokeny_kajakparos?place=srss

    és

    olimpiai bajnok a női kajaknégyes is!!!!!
    http://inforadio.hu/hirek/sport/london2012/hir-512137

    Hajrá magyarok!!!

  2. krapulax szerint:

    szépen szerepeltek a kajak-kenusok, gratula.
    hát ez a kézi meccs se volt semmi.
    mocsai hogy nem kapott infarktust, engem egyszerű szurkolót a víz kivert a végétől.

Itt lehet hozzászólni !