Álomszereplés Londonban – Két arany fél óra alatt (Frissítve!)

Szerda délután a kilencedik helyen álltunk az összesített éremtáblázaton!

Mno.hu, Nemzeti Sport, Csepel.info

Vajda Attila hatodik helye után összekapta magát a magyar kajakoscsapat, előbb a Dombi-Rudolf, Kökény Roland 1000-es egység nyert aranyat, majd a női négyes (Szabó, Kozák, Kovács, Fazekas-Zur) lett olimpiai bajnok! Álom!

Pedig nem úgy kezdődött a nap, ahogy elképzeltük. Vajda Attila olimpiai és világbajnokként egyik fő esélyese volt a kenu egyesek 1000 méteres versenyének, aztán ahogy betérdelt, és elrajtolt, azt kellett látnunk, hogy szépen lassan az egész mezőny elhalad mellette, és a szokásos nagy szegedi hajrá csak a hatodik helyre elegendő.

Vajda a parton aztán a közmédiának nyilatkozva elmondta, teljesen kihajtotta magát, a mezőny erősödött ennyit. Pontszerző kenusunkat, aki évek óta Magyarország legjobb kenusa, azért minden elismerés megilleti az emberfeletti küzdésért. Köszönjük, Vajda Attila! (200-on, gyengébbik számán pedig akár még javíthat is.)

Úgy tűnik, golyót eresztett a Dombi Rudolf, Kökény Roland egység hátsójába Vajda eredménye, pontosan úgy lőttek ki az ezres kajakostávon, mint a zágrábi Eb-n néhány hete, a németek támadásait visszaverve a célvonalban 53 ezreddel előzték a portugál duót, és olimpiai bajnokok lettek! Nem számoltunk arannyal ebben a számban (a tavalyi, szegedi vébén még csak hatodikak voltak), de legalább Vajda vereségét megbosszulták. Ekkor meglett Magyarország ötödik aranya!

És bő 20 perccel később a hatodik: a sokat kritizált összetételű (erről lejjebb…) női négyes – Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Fazekas-Zur Krisztina – parádés rajttal, igen magabiztosan utasította maga mögé a többi hét hajót 500-on.
Csütörtökön három számban leszünk érdekeltek, erről későbbi összeállításunkban számolunk be. Aranydélelőtt volt…

„Hihetetlenül boldog vagyok, csodálatos érzés elsőként áthaladni a célvonalon. Nagyon készültünk erre, sikerült három olimpiai ezüst után aranyat nyerni.” – Kovács Katalin (MTI)

Álomszereplés – Magyarország az első tízben az éremtáblázaton

A Nemzeti Sport információi szerint szerdán 18 órakor a kilencedik helyen álltunk az összesített éremtáblázaton. Az olimpiai játékokon eddig az induló 205 országból 75 szerzett érmet. Magyarország többek között olyan – korábban már olimpiát is rendezett – államokat előz meg, mint Ausztrália (11.), Japán (20.), Spanyolország (29.), Belgium (holtversenyben a 46. ), Finnország (holtversenyben az 55.), és Görögország (holtversenyben a 62.).

Érdekesség, hogy a szomszédos országok közül mindenkit megelőzünk, de már csak Ausztriának nincs érme. Emellett az 1 milliárd 210 millió lakossal (becsült adat) rendelkező India is csak három éremig jutott eddig (1 ezüstig és két bronzig, mellyel holtversenyben a 46. helyen szerénykedik az összesített éremtáblázaton).

csepel.info

5 hozzászólás “Álomszereplés Londonban – Két arany fél óra alatt (Frissítve!)” bejegyzésre

  1. Denny11 szerint:

    Gratulálok a szép eredményhez, mely sok fiatal előtt új kapukat nyithat és igazolja, hogy a sok erőfeszítés és olykor a lemondás meghozza a gyümölcsét!
    Felemelő érzés lehet a dobogón állni és hallani hogy a HIMNUSZ értük és nekik szól!
    Köszönjünk a SPORTOLÓINKNAK!

  2. GONDOLKODÓ! szerint:

    Szívből gratulálok a FIÚ párosnak, a LÁNYOKNAK. ZSENIÁLISAN VERSENYEZTEK, méltó helyre kerültek az ARANYAK. Külön köszönetet kell mondanom Kovács Katinak, akinek sikerült felvenni a fiatalok által diktált tempót, s “nem nézte közelről a versenyt,” hanem egyéniségével, teljesítményével is hozzájárult e gyönyörű sikerhez. Amikor megköszönjük a legfényesebben csillogó eredményt, akkor kedves kötelességünknek teszünk eleget, amikor köszönetet mondunk mindazoknak, akik fáradságot, áldozatot hozva segítették az elért eredményehez versenyzőinket. Így tovább, bízunk bennetek!!! S nagyon-nagyon izgulunk, szurkolunk nektek, itthonról! Remélhetőleg VIKTOR MÉLTÓKÉPPEN fogja elismerni a teljesítményeteket, s mindenkiét, akik eredményeikkel dicsőséget szerztek hazánknak.

  3. GONDOLKODÓ! szerint:

    Fiaim rendkivül büszkék arra, hogy személyesen ismerik a kézilabda PROFESSZORÁT, DR. MOCSAI LAJOS URAT. Azt az URAT, aki ilyen zseniálisan játszó CSAPATOT csiszolt össze. Életünk egyik legnagyobb kézilabda mérközését láthattuk együtt fiaimmal. KÖSZÖNJÜK MINDENKINEK aki bármilyen szinten hozzájárult e csodálatos sikerhez. Óriási volt minden tekintetben! Fiaimnak ugyan azt mondtam, hogy a rendes játékidő végén négy ziccert hagytunk ki. Így kerülhetett sor e rendkivül magasszintű drámának a kiteljesedéséhez, ami emelte a kézilabda szakmai és élményszerű színvonalát is.

  4. GONDOLKODÓ! szerint:

    VÉGET ÉRT EGY FEJEZET, SZÉP VOLT JÓ VOLT!

    GONDOLKODÓ! szerint:
    2012. július 31., kedd – 17:10
    MÁS!!!!

    Újólag ma is kikaptak a PÓLÓSAINK!!! 11-10-re.

    Magam azon a véleményen vagyok, hogy: valóban sok dicsőséget, örömöt szereztek hazájuknak, szurkolóinak. Minden tekintetben dícséret illeti eredményességüket, gyakran sziporkázó játékukat, mellyel bizony elkényeztettek bennünket. Igen ám, csak hogy az idő számukra sem állt meg! Azaz, a gyorsaságuk, az úszótávjuk kissé megkopott, és itt van szerintem a legnagyobb gond. Természetes, hogy kihat az eredményességükre, ugyanis a csapat játéka szinte állójátékká változott. Korábban éppen azzal kerekedtek felül az ellenfeleikkel szemben, -szellemes játékukkal-, hogy sokat úsztak, mozgékonyak voltak, s azt a csapatok nem bírták követni. Sajnos mindez ma már a múlté, ezért kellett volna néhány gyors és jó képességű fiatal játékost beépíteni a csapatba, akiket a rutinos tapasztalt játékosok kiszolgálhattak volna.
    Sajnos állójátékkal képtelenség nyerni, míg az ellenfelek láthatóan gyorsabban és többet úszva győznek ellenünk. Dacára annak, hogy szinte semmivel sem jobbak a mi csapatunknál, min. több gólt lőnek, mert nem érünk oda időben.

    Még egy: az ellenfél lövései előtt alig-alig van a védkezésnél fenn a játékosainknak keze, így szinte többnyire szabadon tisztán lőhetnek kapura az ellenfél játékosai. Ezért is nehezebb a mi kapusainknak a jól irányzott lövéseket hárítaniuk.

    Ma is kikaptunk az olaszoktól, egy remek állójátékkal!
    Az egész tornán nyújtott teljesítményükkel, számomra a legnagyobb csalódást Biros Péter és Kiss Gergő okozták.
    Jöhet Benedek Tibor egy új csapat kialakításával, fiatalításával. Hosszú lesz az út és az idő is!

  5. GONDOLKODÓ! szerint:

    Lehetséges, hogy Csepelen alig-alig élnak magyarok?
    Akkor a 2010-es választási, -bocsánat szavazási eredmény- hogyan alakulhatott úgy, ahogyan már közismert.
    Az olimpiai eredményesség mit sem számít. Mi magyarok s nem magyaroknak!

Itt lehet hozzászólni !