Mától érvényesek az új BKV járatszám változások

A csepeli Fidesz fővárosi képviselője lakossági véleményeket vár

Csepel.info, Fidesz-KDNP frakció

Ebben nincs változás

Ebben nincs változás

Lapunk korábban, augusztus 11-én már beszámolt a Csepelt is érintő mától érvényes BKV-járat változásokról. Akkor elmondtuk, hogy augusztus 21-től megszűnnek az 59-es és az 59/a-s autóbuszok, szerepüket a 35-ös és a 36-os jelzésű buszokkal próbálja pótolni a BKV.

A járat az eddiginél ritkábban közlekedik majd, de a BKV azt ígéri, hogy összehangolják azt az új 36-os járattal, amely Csepel, Csillag telep és Pestszentlőrinc, vasútállomás között fog járni augusztus 21-től. Kérdés, mennyire lesz majd megbízható a menetrend a Gubacsi híd bedugulása esetén – ezt eddig ellensúlyozni tudta az 59/a-s járat, mely mentesült a Gubacsi híd felőli dugóktól.

A kerületben 2008. szeptember 6-tól is változások lesznek, megszűnnek a 48-as és az 52-es autóbuszok is, melyeket a BKV a 148-as buszjárattal igyekszik pótolni. A járat Kőbánya-Kispesttől a megszűnő 48-as vonalán közlekedik a Szent Imre térig, majd onnan a megszűnő 52-es vonalát követi Csepel, Hollandi útig, innen pedig tovább megy a Soroksári rév végállomásig. A 48-as Szent Imre tér és Csepel, Határ utca közötti szakasza megszűnik, azt a 151-es látja majd el. Az új járat csuklós autóbuszokkal közlekedik, csúcsidőben 8-10 percenként.

Németh Szilárd csepeli frakcióvezető és fővárosi képviselő a változasokkal kapcsolatban arra kéri a kerület lakosait, hogy osszák meg vele tapasztalataikat, küldjék el javaslataikat, amelyeket ő azonnal továbbít a BKV felügyelő bizottságához és a főváros vezetőihez.

Csepel.info

Németh Szilárd levele a csepeliekhez:

Tisztelt Csepeliek!

Sajnos igen kevés csepeli lakos tudja, hogy augusztus 21-től megszűnnek az 59-es és az 59/a-s autóbuszok, szerepüket a 35-ös és a 36-os jelzésű buszokkal próbálja pótolni a BKV.

A 35-ös járat az eddiginél ritkábban fog közlekedni, de a BKV szerint, úgy hangolják össze az új 36-os járattal, hogy Csepel, Csillagtelep és Pestszentlőrinc, vasútállomás között is járjon.

Tapasztalataim szerint arról még kevesebben értesültek, hogy 2008. szeptember 6-tól megszűnnek a 48-as és az 52-es autóbuszok is, melyeket a BKV a 148-as buszjárattal igyekszik pótolni. A 148-as Kőbánya-Kispesttől a megszűnő 48-as vonalán közlekedik a Szent Imre térig, majd onnan a megszűnő 52-es vonalát követi Csepel, Hollandi útig, innen pedig tovább megy a Soroksári rév végállomásig. A 48-as Szent Imre tér és Csepel, Határ utca közötti szakasza megszűnik, azt a 151-es látja majd el. Az új járat csuklós autóbuszokkal közlekedik, csúcsidőben 8-10 percenként.

A változásokat még leírni is bonyolult volt, nemhogy a buszmegállókban várakozva megérteni. Sajnos, a BKV, a fővárosi és csepeli önkormányzat lakossági tájékoztatása elégtelenre vizsgázott.

Ennek ellenére a változásokról az elkövetkező hónap (pl.: iskolakezdés) tapasztalatai fogják kiállítani a bizonyítványt. Ezért arra kérek minden csepeli lakost, aki naponta vagy ritkábban közlekedik kerületünkben a BKV vonalain, hogy írja meg nekem az általa tapasztaltakat, legyenek azok a számozással, a menetrenddel, a forgalommal kapcsolatos pozitív vagy negatív észrevételek. Én ezeket – a jobbító, kiigazító szándékkal – a lehető legrövidebb időn belül közvetítem a BKV felügyelő bizottságához illetve a főváros vezetőihez.

Az észrevételeiket, javaslataikat a következő levelezési címekre küldhetik:

· nemeth.szilard@fidesz.hu vagy a csepelifidesz@gmail.com

· Németh Szilárd, 1751 Budapest, Pf.: 288.

Együttműködésüket előre is köszönöm, tisztelettel:

Budapest, 2008. augusztus 21.

 

Németh Szilárd

csepeli frakcióvezető,
fővárosi képviselő

 

17 hozzászólás “Mától érvényesek az új BKV járatszám változások” bejegyzésre

  1. topikos8 szerint:

    Csak a szélsőjobbos Fidesz kormány lehetett olyan faszság, hogy egyazon számmal busz és villamos is ment.

  2. krisz szerint:

    A 71-es Localo lett (régebbi Volvo) vagy Man, de csöndesebb az biztos. Az, hogy a 48 helyett 151 lesz, nekem jó, mivel HÉV-vel járok, és nem kell átvágni a Sétálót vagy a Szt. Imrét.

    Nem vagyok sem Budapest, sem BKV párti, de olyan nincs, hogy a ‘lakosságot’ tökéletesen tájékoztatják. Szerintem akit érdekel, már most tudja, ami őt érinti, a többiek meg két nap alatt megtanulják.

    A tájékoztatással sztem nincs gond, a lényeg pedig menet közben kiderül. Nem ez itt a főbűn, hanem a metró4 meg a gázkamra 138, stb.

  3. ikszdé szerint:

    35,36-nak örülnek a csillagtelepiek(főleg a csuklós 36-nak!) 😉 legalábbis a beszélgetésekből ez jött le. Volvo a 38,71,138,152,159,179-esen itt is csak néztek az emberek, meg Én is.

  4. topikos8 szerint:

    Nem nézni kell, hanem megtanulni az új menetrendet!

  5. Laja szerint:

    Azért azt jó lenne nem elfelejteni, hogy a BKV a menetrendet nem az emberek érdekében módosította, hanem a saját költségvetése érdekében, mert Demszky emberei elvitték a lóvét.

    Egyébként pedig nem sűrítették a járatokat, erről sem kell elfeledkezni. Pont ellenkezőleg! Hiába nyalják itt páran a városvezetők fenekét.

  6. topikos8 szerint:

    RE Laja:
    Egyedül TE nyalod itt Orbán seggét!

  7. krisz szerint:

    topikos8-ra ne reagáljon senki, attól majd elsorvad:)

    én amúgy egyáltalán nem támogatom a fővárost/bkvt/kormányt. Csak jobb, ha azért szidják őket, ami nagyobb bűnük (pl. amit akartak csinálni a menetrenddel), úgy ők sem tudják annyira eltereltetni a szót a lényegről.

    Végülis 1-2 bkv-s SZAKember is részt vett a végső verzióban, állítólag voltak jó 5letek, várjuk meg pártatlanul, hogy működik.

  8. Csaba szerint:

    Nagyon vicces, amit írsz topikos. Te írsz seggnyalásról, aki provokátorként van felbérelve, hogy itt ilyeneket írogasson, amiket. És hogy jön ide Orbán? Jól betanultad a szöveget, amit nyomnod kell.

    Inkább csinálnád azt, amit a főnököd. A semmit!

    Tudod, másfél évig nem csináltunk semmit…Úgy kellett tennünk, mint akik kormányoznak…

    Egyébként a változtatásnak nem örülök, biztos nem fog vele nyerni a kerület, dehát a csepeliekkel ezt is meg lehet tenni. Ilyen érdekképviselet mellett, mint a városvezetők a kerületben…

  9. Bombi szerint:

    Hagyjátok már a topikost, látjátok, hogy világít a szájában negró… Ha Feri azt mondja neki, hogy Viktor az ördög földi helytartója, akkor azt is elhinné. Sőt feltehetőleg azt is hiszi.

    Remélem, hogy jó lesz ez az új menetrend, engem főleg a 38-138 páros érint, az olyan sokat nem változott, a fő problémáját meg úgysem sikerült megoldani. Tegnap mire átértem a 138assal az M0-s egyik feléről a másikra eltelt fél óra… Gondolom a Gubacsinál is ez lesz majd a fő probléma…

  10. Németh Szilárd szerint:

    Tisztelt Fórumozók!

    Az általam megírt levéllel a célom a változásokkal kapcsolatos LAKOSSÁGI információk, vélemények, tapasztalatok összegyűjtése, elemzése és a döntéshozókhoz való eljuttatása. Így mód nyílhat az érintett utazók bevonására, és véleményük figyelembe vételére, az abból adódó korrekciókra.

    Mint levelemben olvashatják, egyáltalán nem foglaltam állást a változásokkal kapcsolatban, sőt azt írtam, hogy az elkövetkező hónap von majd mérleget a városvezetők és a BKV döntéséről.

    Azt azonban már most óriási problémának és baklövésnek tartom, ahogyan a lakosság, az utasok tájékoztatása történt. Egy ilyen horderejű (és a nagyja még szeptember 6-án jön) változást alaposabban, körültekintőbben, az ÉRINTETTEK bevonásával kellett volna bevezetni.

    (krisz-nek üzenem, hogy ő nyugodtan kiindulhat önmagából, a tájékozódás iránti saját igényességéből, amikor a többi “tudatlan” utast megítéli, de a város választott vezetői és a BKV szolgáltatói nem! Nekik minden, tájékozott és kevésbé tájékozott városlakót figyelembe kell(ene) venni!

    topikos8-nak csak annyit, az azonos számjelzésű villamosok, buszok és trolik már az 50-es évektől folyamatosan közlekedtek, tehát Budapest társas-közlekedésének fő problémája nem ez.)

    Végül küldök három linket a BKV honlapjáról, ami segít(het) a tájékozódásban, tanulásban:

    összefoglaló tájékoztató: http://www.bkv.hu/home/bkv.pdf

    útvonal leírások: http://www.bkv.hu/home/utvonalleirasok.pdf

    kerületenkénti változások: http://www.bkv.hu/home/valtozasok.html

    Érdeklődve várom a fórumozók utazási tapasztalatait is, üdvözlettel:

    Németh Szilárd

  11. Bombi szerint:

    EMBEREK!!!!! MEGVAN AZ ELSŐ ARANY!!!!!!!!!!! SZÉP VOLT ATTILA!!!!!!!!!!!!!!! KÖSZÖNJÜK ÉS GRATULÁLUNK!!!!!!!!!

  12. […] Csepeli hírblog « Mától érvényesek az új BKV járatszám változások […]

  13. Földhözragadva szerint:

    Csak részinformációkat lehet összegyűjteni, még népszavazással is…:(

  14. Szilveszter szerint:

    Valahogy nehéz ezt az egészet akkora gondként látnom. Az látom, hogy tele van minden méda azzal, hogy változik úgy a menetrend, mint a buszok számozása. Nem hiszem, hogy akit mindennapjaiban ez érint, az ne hallott volna arról, hogy módosítások lesznek. Tájékozódhatott a neten, a hírekből, és kaphatott szórólapot is. Mindenkihez nem lehet odamenni személyesen, hogy az ön busza mától nem ilyen, hanem olyan számozású lesz. Szerintem ennyi.

  15. Krissz szerint:

    Topikos 8 még írni sem tud…

  16. krisz szerint:

    Persze, végülis nem tud mindenki interneten info-t szerezni, ez tény.
    Ma láttam viszont táblát a Szt. Imre téren.

    Az jó, hogy ha a változásokról kiderül, hogy hibásak, van, akihez lehet fordulni. Igazi gond lehet pl. Csepelen, hogy a 35/36 nem tud átjönni a hídon, esetleg kiderül, hogy a 151-es VOLVO helyett a kiszuperált 138-asra vált, nem kizárt. Ha ilyenek lesznek, én írni fogok.

  17. Papi szerint:

    Nekem úgy tünik mintha a HÉV ritkábban jár de lehet, hogy tévedek. Furcsa az, hogy a menetrendekről valahogy nem találtam információt. Idáig az volt, hogy ekkor akkor vagyis megadott időpontok voltak amihez lehetett igazodni. Most viszont ugyvan megadva: 6-10 perces időközönként járnak szeríntem ez egyértelműen a járatok ritkitását jelenti. Ez nem csak csepelre hanem az egész városra vonatkozik.

Itt lehet hozzászólni !