Zokogós csütörtök érem nélkül

Index.hu

Peking 2008

 Peking 2008

A kajak-kenu 12 döntőjéből 11-ben lesz magyar egység. Viszont csak a bronzért játszhatnak a kézisek, és még a 3. hely sem jött össze a vízilabdázóknak, mindkét női csapatunk veszített csütörtökön. A többi sportágban még rosszabb a helyzet: öttusázóink a mezőny második felében zártak, két birkózónk a nyolcadik helyen, több versenyzőnk feladta a küzdelmet.

Csütörtökön is a kajak-kenusok szerepeltek a magyar olimpiai küldöttségből a legjobban. Három 500 méteres középfutamos egységünkből kettő – kajak egyesben Vereckei, kenu egyesben Vajda Attila – a döntőbe jutott, így a pénteki és szombati 12 aranyért 11 magyar egység száll vízre. Az egyetlen kiesőnk a kenu kettes egység, a Sáfrán-testvérpár volt. Pénteken hat döntőt rendeztek, mind a hat futamban lesz magyar egység.

Ezzel aztán nagyjából vége is a jó híreknek. Az elődöntő után a bronzmeccset is elveszették a vízilabdázónők. Az Ausztrália elleni meccsen – amelyen kétszer kerültünk kettős emberhátrányba – a rendes játékidő végén 7-7 volt, a hosszabbítás végén 9-9, végül büntetőkkel nyertek az ausztrálok, így a mieink a negyedik helyen zártak. A döntőben Hollandia – akik a csoportkörben tőlünk is, az ausztráloktól is kikaptak – 9-8-ra legyőzte az Egyesült Államokat.

A kézilabdázóknál még csak most alakult ki a döntő párosítása, sajnos a pólósohoz hasonlóan nélkülünk. Akárcsak a csoportmeccseken, ismét kikaptak Görbiczék az oroszoktól, csekély vigasz, hogy ezúttal csak két góllal, 22-20. A másik elődöntőben Norvégia 29-28-ra verte Dél-Koreát, így szombaton a bronzmeccsen megpróbálhatunk visszavágni a csoportkörben elszenvedett súlyos vereségért.

Míg a csapatsportokban összejött egy pontszerzés, és biztosan lesz egy másik pontszerző helyünk is, addig az egyéni számokban újabb érem-, de legalábbis pontszerző reményeknek mondhattunk búcsút. Két szabadfogású birkózónk, a 96 kilós Kiss Gergely és a 120 kilós Aubéli Ottó egy-egy győzelemmel a nyolcadik helyen végzett. A szabadfogásúak így olimpiai érem és pont nélkül jönnek haza, a teljes birkózócsapat a kötöttfogású Fodornak köszönhetően legalább egy ezüstöt szereztek.

Ugyancsak elszálltak éremesélyes öttusázóink. Bár Horváth Viktor a lövészet után még negyedik volt, ő később vívásban nyújtott átlagon aluli teljesítményt – Balogh Gábor éppen fordítva -, majd mindketten másodpercekkel rosszabbat úsztak egyéni legjobbjuknál. A mélypontot azonban a lovaglás jelentette, ugyanis mindkét magyar leesett a lóról. Horváth végül a 19., Balogh a 26. helyen zárt a 36 fős versenyen, amelyen a címvédő Mojszejev nyert.

Érvényes kísérlet nélkül esett ki gerelyhajítónk Olteán Csongor, csak a 39. lett 20 kilométeres gyaloglásban Füsti Edina, és már a második számnál feladta a versenyt sérülés miatt az elsőt is utolsó előtti helyen teljesítő Zsivoczky Attila. Ugyancsak feladta a versenyt, 7 kilométer megtétele után a 10 kilométeres hosszútávúszásban Gercsák Csaba, aki rosszul lett.

A nap nagy kiesői ugyanakkor nem a magyarok voltak. A 4×100 méteres férfi síkfutásban az amerikai és a brit váltó is kiesett, a britek túlváltották magukat, az amerikaiak az utolsó váltásnál elejtették a botot. Rossz váltás miatt nigériai, a lengyel, a dél-afrikai, valamint az olasz staféta is kiesett, és elrontotta a váltást az amerikaiak női 4×100-as csapata is.

Női kosárlabdában az elődöntőben az oroszokat legyőző Egyesült Államok a Kína ellen könnyed győzelmet arató Ausztrália ellen játszhat az aranyért. Szintén a nőknél a kubaiakat 3-0-ra legyőző amerikaik a házigazdák ellen ugyanilyen arányú győzelmet arató brazilokkal játszhatnak a döntőben.

A női focitornán már kiosztották az érmeket. A harmadik helyet a németek szerezték meg a japánok 2-0-s legyőzésével. A döntőben Brazília az Egyesült Államokkal találkozott. A rendes játékidőben 0-0 volt, az amerikaiak a hosszabbítás hatodik percében megszerezték a vezetést, és ezt az 1-0-s eredményt megőrizték a lefújásig.

Forrás: Index.hu

12 hozzászólás “Zokogós csütörtök érem nélkül” bejegyzésre

  1. topikos8 szerint:

    De, ha lesz arany pénteken, akkor Schmitt és mostnak le kell mondania!

  2. Laja szerint:

    Ha lesz arany, akkor az nem a Feridnek lesz köszönhető bunkó!

    Ide juttattátok az országot, hogy már a sporton is meglátszik. Ezt hiába szépíted bunkóka, ez van.

    Remélem, hogy nem egy, hanem több arany is lesz!

    HAJRÁ MAGYAROK!

  3. topikos8 szerint:

    RE Laja:
    Szánalmas vagy. 2010-ben sem győztök, ezt most borítékolom, törpe Vikkanccsal kizárt a győzelem.

  4. Csaba szerint:

    Ne éld azért bele magad, hogy tovább lophattok!

  5. Csaba szerint:

    Ma 9.30-kor kajak-kenu! Hajrá fiúk! Szurkoljunk közösen nekik!

  6. Anti Antista szerint:

    Lehet hogy az olimpián is jobb eredményeket érhettünk volna el, ha a közpénzt nem ilyen bérenc taknyokra fordítják mint ez a topikos gyerek.
    Az ilyenek bent ülnek valahol mint köztisztviselő aztán hinti a fórumokon a propagandát és a mocskot.

  7. Rózsa Sándor szerint:

    Miért kellene lemondania? 6 aranyat tippelt Te majom!

  8. topikos8 szerint:

    Na most már le kell mondania az első arany után.

  9. Rózsa Sándor szerint:

    Miért?

  10. Nándi szerint:

    topikos8-at nem lehetne letiltani? Mert ő nem magyar, az biztos. Aki még ilyenkor is csak ezt képes hozzászólni, az gondolkozzon el magán.

  11. Székely szerint:

    Unalmas vagy Topikos, inkább olvasd ezt, hátha valami rádragad a nemzeti érzésből:

    http://www.kronika.ro/nd.php?name=Sh&what=23839

  12. Papi szerint:

    Már többször leírtam és nektek is leírom :
    topikos nem magyar nem csepeli nem jobbos nem ballos csak egy ocska kis provokátor csak benünket akar piszkálni. SZERINTEM MÉG ARRA SEMM MÉLTÓ, HOGY REAGÁLJUNK RÁ. Minden tiszteletem a magyar sportolóké. Annak elenére, hogy ez a mocskos söpredék mindent elkövetett azért, hogy ne legyen eredmény mégi tudtak valamennyi eredményt produkálni.
    Hajrá Magyarok.

Itt lehet hozzászólni !