Kirándulás a csepeli hidegháborús bunkerbe

GyártásTrend

Ma is használatban lévő, a hidegháború korában épült bunkert látogathatnak meg az érdeklődők. Mivel hazánkban a mai napig használatban vannak a hidegháború korában épült atom-, vegyi-, kémiai – és biológiai támadások ellen is biztosított bunkerek -, így most nagy szerencsének örvendhet az a leendő 15 fős csoport, amelynek tagjai időben jelentkeznek a mai napig üzemképes, teljesen berendezett, a Magyar Szocialista Munkáspárt kiválasztott tagjainak épült vezetési pontot bemutató másfél órás tárlatvezetésre.

Mivel a létesítmény nem múzeum, így mindenképpen érdemes jelentkezni erre a kihagyhatatlan „túrára”, hiszen nem tudható, hogy mikor lesz erre legközelebb lehetőség. A műtárgy 2012. augusztus 10-én délután kerül bemutatásra. Jelentkezni az artistfama@gmail.com címen lehet. A belépő díja bruttó 6350 Ft/fő.

gyartastrend.hu

24 hozzászólás “Kirándulás a csepeli hidegháborús bunkerbe” bejegyzésre

  1. Dr. grün szerint:

    Kötelező önkéntes polgárvédelmi szolgálat?!
    “a szabályozás csúcsa mindenképpen az eskütétel, ami kötelező, és elmulasztása esetén szabálysértés jár érte. Mi az, amit pluszban kapnak az esküt tevő kötelező önkéntesek? Az eskütől jobban fogják emelni a homokzsákot, büszkébbek lesznek? Vagy már előre megutálják az egész rendszert, mert el kell menniük egy hülye ceremóniára, amit ha nem tesznek meg, mondjuk 10 ezer forintra büntetik őket?”
    Mint anno a seregben?!
    No faszikáim! Három önként jelentkező krumplipucoláshoz! Maga, maga és maga!
    Nem ugat, parancsot végrehajt!
    Értettem őrmester eftárs! A dolgozó népet szolgálom! ))) 🙂 (((

    http://magyarinfo.blog.hu/2012/08/01/kotelezo_polgari_szolgalat_a_polgarmester_donti_el_ki_menjen_72_oras_kikepzesre

  2. Lakó1214 szerint:

    Az MSZMP ki nem hagyható a “hírből”. Az meg kihagyható, hogy egy PV-s dolgozó és baráti köre tette rendbe? Volt valami ígéret is, hogy látogatható lesz, nyilván az önkori nem jellemző, hogy támogassa, meghírdesse. Aki a belépő árát kitalálta, az sem a földön jár, de nem a csepeli többség közt, az is biztos.

    Dr. grün!
    Aki kitalálta az sem volt tiszta, de ebben az országban egyre többen nem azok!

  3. csöves szerint:

    Engem érdekelne de három fővel számolva az már jelentős anyagi teher,ezt sem fogjuk látni és nem ez az egyetlen dolog amiről pénzhiány miatt maradunk le. Rosszabbul élek mint négy éve pedig többet dolgozok . Ki a felelős?

  4. Dr. grün szerint:

    csöves!
    Az ingyenes benntartózkodást nem fogod megérni!
    Mert, ha régen a zemeszempés eftársaknak, akkor most sem a grünöknek vagy a csöveseknek őrzik tűz kész állapotban! 🙂

  5. krapulax szerint:

    a kommunista szombatokon épült óvóhelyet most egy család megnézheti 25000 forintért.
    gratulálok, biztosan tolongani fognak az érdeklődők. idióták.

  6. Dr. grün szerint:

    krapulax!
    Hány éves vagy Te hercegem?!
    Hol voltak akkor még kommunista szombatok?!
    Jó, hogy mingyán nem vietnami műszakban! 🙂

  7. nagyapó szerint:

    csöves! 90% nem él rosszabbul. Nem csak többet, jobban is kell dolgozni!
    Lakó1214! „ A csepeli önkormányzat és a polgári védelem összefogásának köszönhetően hamarosan látogathatóvá válhat egy kommunista vezetőknek épült szupertitkos bunker (Csepel.info. 2011. március 01.)”

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  8. Menyhért Péter szerint:

    kedves nagyapó képviselő úr!
    Szégyellje magát a csepeli önkormányzat, hogy az mszmp elit bukerét csak a csepeli elit számára nyitja meg!
    Lehet, hogy németh szilárd elvtárs, kerületünk atyja és dicső vezére személyes használatára fogják fenntartani ezt a létesítményt, és ezért kell minél rövidebb idő alatt összegründolni a felújítás árát?
    Talán rákosi bajtárs szép gömbölyű feje mellé az új gömbfej is felkerül? Nem látni elégszer a mosolyát minden egyes hírben?
    Ha a fidesz valóban konzervatív, valóban jobboldali és valóban polgári párt lenne, akkor olyan díjszabást alkalmazna, amellyel a csepeli polgárok minél nagyobb tömegének lehetővé tenné a bunker megtekintését.
    ps. öreg! Igazán abbahagyhatnád már ezt az idióta cet-censeo kommunista maszlagodat!
    Vedd már észre végre, hogy MINDEN vezetői poszton elvhű pártembereitek vannak!
    Vagy csak őket akarod a párttal szembeni kötelezettségükre emlékeztetni??
    Üdv menyus

  9. nagyapó szerint:

    Menyhért Péter írását számítsuk a kánikula rovására! A nagy test ilyenkor szenved, és butaságokat izzad magából.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  10. hajós szerint:

    nagyapó, ajánlom figyelmedbe Sólyom László tegnapi beszédét!
    http://torokgaborelemez.blog.hu/2012/08/04/solyom_laszlo_aszofoi_beszed

  11. Menyhért Péter szerint:

    nagyapó képviselő úr!

    Az én kóros elhízásom egészségügyi és esztétikai probléma,mely egyébként nem a fórum témája, és egyébként néhány idiótán kívül (akiknek nincsenek ÉRVEIK a véleményemre reagálni, így csak mocskolódásra képesek) senkit nem érdekel Csepelen.

    Az már inkább közérdekű, hogy egy meglett korú, fideszes képviselő miért olyan gyáva jellemtelen féreg, hogy primitív irományai mellé nem meri a saját nevét adni!

    Egyébként a mániája, miszerint “A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.” ÖNVALLOMÁS csupán, hiszen maga is mszmp tagként tisztogatta akkori vezérei ülepét, akárcsak most.
    Üdv menyus

  12. csapajev szerint:

    Ugyan ez elmondható rólad is! Te magad sem hiszed ezt a sok állatságot amit
    itt leírsz!
    Tudod Te mennyi a 90 %? Talán fordítva gondoltad! Az a tíz százalék, aki a holdudvarban él, akik a milliós óvodai ellátásból csak kétszáz ezret fizetnek! Vagy a nagy melegtől tévedtél ekkorát???

  13. Menyhért Péter szerint:

    Kedves hajós!
    Felesleges értelmes beszédet ajánlani neki, hiszen a gazdija arra ne utasította, hogy mit írjon.
    Azt reméled, hogy ezek a hazug üresfejű beosztottak, a rájuk osztott csaholás helyett értelmes kommunikációra is képesek lennének?
    Nem akarlak kiábrándítani, csak emlékezz képviselő testületi szavazásokra, ahol a vezér bólintására már nyomják is a gombot. Nincs kérdés, nincs ellenvetés, ahogyan nincsen a csepelieknek képviselete sem.
    Üdv menyus

  14. lolka szerint:

    “ahogyan nincsen a csepelieknek képviselete sem.”…..Mert, ha lenne a gerincút nem a Posztógyár utcáig tartana és megint lenne egy 75-80 ezer fős város résznek kórháza és a Szabadság-Erdősor utcában csökkent volna a forgalom….

  15. csöves szerint:

    T nagyapó ön nem ismer engem én sem önt. Több mint 25 éve dolgozom keményen de ilyen látványosan még nem romlott az életszínvonalam mint az utóbbi pár évben.Biztos velem van a baj ,de akiket ismerek és munkából (nem mutyi nem politikus nem seggnyaló) próbálnak megélni azok mindenki szarabbul él és teljesen el van keseredve.Kérem segítsen megoldani na problémánkat ,nem vagyunk sokan ,csak a lakosság 95%-a . Válaszát előre is köszönöm . (ne fideszes agymosó szöveg legyen ha lehet)

  16. Katka szerint:

    Budapest — Nincs gondja óvodára, bölcsődére egy sereg kisgyermekes kormánytisztviselőnek. A köztisztviselők krémjének számító réteg három csodálatos budai intézmény között is válogathat, ha csemetéjét biztonságban akarja tudni, ráadásul a többiekhez képest potom pénzt fizet a szolgáltatásért.

    – Cél a kormánytisztviselők életkörülményeinek javítása – hirdeti a tavaly bejelentett Ereky Terv. Ez az a program, amely célul tűzte ki a kormánytisztviselők – többek közt a Miniszterelnökség, a tárcák, a kormányhivatalok dolgozóinak egy része, a közigazgatási államtitkárok és a helyettes államtitkárok – helyzetének jobbítását. Az intézkedések közé tartozik a kedvezményes bölcsődei és óvodai ellátás biztosítása is. A kezdeményezésben immár három intézmény is fogadja a kormánytisztviselők gyermekeit, s a környezetet, ellátást nézve senkinek nem lehet oka panaszra. Mind a három Budán van, ezeket az állami tulajdonú Human-Jövő 2000 Nonprofit Kft. üzemelteti.

    A Humán-Mini Művész Utcai Óvoda és Bölcsőde honlapján hirdeti: a kicsikkel angolul vagy németül felső fokon beszélő nevelők foglalkoznak, s játékos keretek között oktatják őket a nyelvre. A csemeték fejlődését logopédus, pszichológus és gyermekorvos vigyázza, biztonságos játszótéren ugrálhatnak vagy sókamrában gyógyulhatnak. A foglalkozásokon balettozni, karatézni, úszni, focizni tanulhatnak. Igény esetén különbusszal szállítják a belvárosból az ősfás parkú intézménybe a gyermekeket, s nap végén ide is hozzák vissza a csöppségeket. Az óvodai tarifáról nincs információnk, de a bölcsőde 90 ezer forintba kerül a külsősöknek, a kormánytisztviselőknek pedig havi 20 ezer forint.

    A Humán-Mini Pikler Emmi Bölcsődében személyre szabott nevelésről gondoskodnak a szakképzett gondozónők. A gyerekek a nap nagy részét a szabadban töltik, ott is alszanak. Az ár az internetes honlap szerint havi 80 ezer forint plusz az étkezés, ám a hivatalnoknak ismét kevesebb mint a negyedét, 20 ezret kell leróni. Magasabb, havi 35 ezer forint a fizetnivaló a Bíró Utcai Óvoda és Bölcsőde esetén, bár úgy tudjuk, itt nem ilyen nagy a különbség a külsős és a kormánytisztviselők csemetéi szolgáltatási árai között. A 80-90 ezer forintos árak egyébként a budai magánintézményekben általánosak.

  17. hajós szerint:

    “Cél a kormánytisztviselők életkörülményeinek javítása”

    Hát bizony, szegény kormánytisztviselők nyomorúságos körülmények között élnek, rájuk fér a segítség. Kutyakötelessége minden kormánynak, hogy a legelesettebbeken segítsen.

  18. lolka szerint:

    Katka szerint:
    2012. augusztus 05., vasárnap – 16:31 …a cikk után érdekes hozzászólások vannak, érdemes szemezgetni belőlük a “propeller”-n is és a “msn. mai nap hírek”-n is…

  19. Lakó1214 szerint:

    nagyapó!
    Ha márciusban írt poszt után neked az augusztusban hamarosan, akkor én meg pestiesen: basszátok meg, de lassúak vagytok és basszátok meg a hatezer forintos belépőiteket! Egy nyílt napot nem érdemelnek meg a csepeliek?

  20. Lakó1214 szerint:

    hajós!

    Ennyire “éhes”, szarházi emberek még a komcsijaink sem voltak, ennyi…

  21. Jeniszej szerint:

    Soha nem kérne bocsánatot tettéért a Hirosimára 1945-ben atombombát dobó Enola Gay navigátora, a gép legénységének utolsó élő tagja. Társának, az egykori pilótának a fia pedig a történelem újraírásának tekinti, hogy idén először – az atomtámadás 65. évfordulóján – az USA delegációja is részt vesz a Hirosimában tartandó megemlékezésen.

  22. nagyapó szerint:

    csöves! Én is tudom, hogy az életszínvonal nem haladja meg az 1980-as évekét. Az elmúlt 30 év alatt az átlagos megélhetés kis hullámzással azonos. Az átlag viszont igen nagy szélsőségeket takar. Van egy nagyon gazdag réteg, a többség pedig stagnál, vagy csúszik lefelé és van egy igen szegény réteg. Ennek kialakulása ismert, orvosolni viszont rendkívül nehéz. Több megoldás lehet, csak az nem, hogy állandóan irányt váltunk. Legyen példa a nyugati berendezkedés, ahol bármilyen kormány is van, a cél azonos.
    Kettőnk között az a különbség, hogy ön pesszimista, én optimista vagyok.
    Bízom abban, hogy a gödörből úgy próbálunk kimászni, hogy a nép zöme kevésbé terhelődjön.
    Lehet röhögni a kuruckodáson, heti 7-es módra, de gondolni kell arra ez mit takar. Mit kíván az IMF? Biztos megtérülést a kölcsönére. Hogyan? A legegyszerűbben: magas legyen a kamat, csökkentsék a nyugdíjakat, a bérből és fizetésből élők jövedelmét, az állami kiadásokat (egészségügy, oktatás, rendvédelem). Ez könnyen látható, követhető részükről. Ezt fogadta el Bokros, majd Bajnai. Kaptunk is kölcsönt, most fizetjük (1800 milliárd 12-ben. Miből?). Ezt utasította el Orbán, keres más kiutat Matolcsy. A bankok, multik adóztatása, bankközi átutalások adóztatása és itt nem a sárga csekk a lényeg, hanem a spekulatív, egy-két naponkénti milliárdos átutalások. A felvett kölcsön dekkol a Nemzeti Bankban, a bankoknak magas kamatot fizet, 6%-ot, a német 0,5%-kal szemben, miközben a nyugati bankok magyar fiókjai, ebből, hatalmas osztalékot utalnak haza. Ezek a bankok nem adnak kölcsönt a magyar vállalkozóknak.Viszont visítanak, mint a fába szorult féreg és telesírják anyacégeik országát.
    Ezért kell magyar OTP, Mol, Rába és kellenének magyar bankok, kereskedelmi hálózatok.
    Bocs a kioktatásszerűségért, de ettől függ a jövőnk és, hogy lesz-e pénzünk temetésre.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  23. csaba péter szerint:

    Az uborkaszezon komcsifaló hézagpótló hírei

Itt lehet hozzászólni !