Elkapták a 13 éves csepeli nyaklánctépő tolvajt

Csepel.hu

A gyermekkorú tolvaj 32 éves alkalmi társa részletes tanúvallomást tett: a nyakláncot azonban már nem találták meg

Július 31-én, kedden hajnalban forró nyomon kapták el a csepeli rendőrök azt a gyermekkorú fiút, aki kitépte egy 56 éves asszony nyakából az arany nyakláncát, majd a csepeli HÉV-en a 32 éves társával próbálta elhagyni a helyszínt. A tettesek a nyakláncot a HÉV-szerelvényen elrejtették, azt később már nem sikerült megtalálni; egy másik, szintén eltulajdonított mobiltelefont viszont igen. Az elkövető 32 éves társa részletes beismerő vallomást tett – értesült a csepeli rendőrkapitányság munkatársaitól a Csepel.hu.

A 13 éves, de ránézésre idősebbnek kinéző tolvaj hajnali egy óra óta mulatott, ivott a csepeli HÉV végállomásánál található büfénél alkalmi barátaival, miközben rendkívül kötekedően, agresszívan viselkedett. Egy szintén a helyszínen italozó, idősebb úrtól például elkérte “megnézni” a mobil telefonját, amit aztán később nem volt hajlandó visszaadni a tulajdonosának. Az újabb lopási lehetőség hajnali negyed ötkor következett, amikor már megkezdte munkáját egy 56 éves takarítónő, akinek a nyakából tépte ki a 13 éves tolvaj az arany nyakláncát, majd “Megvan, megvan!” kiáltással elfutott. Szerencsére nem sokkal később úgy vélte, hogy biztonságos a környék, és a vele együtt italozó 32 éves társával együtt felszálltak az éppen induló HÉV szerelvényre – mondták el az önkormányzati portálnak a rendőrség munkatársai.

– Amikor a kapitányságunkra a bejelentés megérkezett, egy gépkocsizó járőr ment ki azonnal a helyszínre. A meglopott asszony csak egy sárga és egy kék pólós elkövetőről tudott beszámolni, azonban a járőrök figyelmesek lettek egy éppen ilyen ruhában a HÉV-szerelvényre felülő, izgatott párosra. A rendőrök és a sértett ez után szálltak fel a szerelvényre, ahol a sértett a rendőrök jelenlétében felismerte támadóját – mondta el érdeklődésünkre Papp Péter rendőr ezredes, a XXI. kerületi Rendőrkapitányság vezetője. A Kapitányságvezető kiemelte: hasonló bűncselekmények miatt több elkövetőt fogtak el az elmúlt időszakban, de lehetséges, hogy ehhez a gyermekkorú elkövetőhöz is kapcsolódnak olyan kézitáska vagy ékszerlopások, melyeket szintén a napokban követtek el. A rendőrkapitány ezért azt kérte, hogy jelentkezzenek azok a csepeliek, akikkel hasonló eset történt, de valamilyen okból nem jelezték még ezt a rendőrségen.

A Csepel.hu információi szerint az elmúlt években – országosan – jelentősen megnőttek a gyermekkorúak által elkövetett bűncselekmények. 2011 októberében Nádudvaron például két 13 éves fiú gereblyével félholtra vert és meglopott egy 81 éves nénit, miután az idős asszony gyümölcsöt adott a gyerekeknek a kertjéből. Az ilyen cselekmények miatt a 2012. június 25-én elfogadott új Btk. szerint az emberölést, a halált vagy életveszélyt okozó testi sértést, a rablást, illetve a kifosztást elkövetőket már a tizenkettedik évük betöltésétől kezdődően büntethetik – ellentétben az addigi szabályozással, amely szerint 14 éves korig nem voltak büntethetők a bűnelkövetők. Az új Btk-szabályozással kapcsolatban a Fidesz-KDNP igennel voksolt, az MSZP és az LMP képviselői nemmel szavaztak, a Jobbik pedig tartózkodott.

Forrás: Csepel.hu

46 hozzászólás “Elkapták a 13 éves csepeli nyaklánctépő tolvajt” bejegyzésre

  1. Nemmondommeg szerint:

    Rasszisták 😀

  2. Dr. grün szerint:

    “Elkapták a 13 éves csepeli nyaklánctépő tolvajt”
    Aki valakinek a nyakláncát letépi az nem tolvaj!
    Attól kicsit több: RABLÓ!

  3. Manitu szerint:

    Ezt a rablót az MSZP szerint nem szabad megbüntetni, sőt, még őrizetbe sem szabad venni. Egy rendőr maximum mehetne mellette, hogy szóljon az embereknek, hogy jön a tolvaj.

  4. vermes szerint:

    Szerintem itt nem történt bűncselekmény.
    Ők valahogy vonzzák a fémet, ettől különlegesek.

  5. ebihal szerint:

    Nem a büntethetőség korhatárának a leszállítása a megoldás, az csak tüneti kezelés!

  6. Manitu szerint:

    Ebihal: tőled aztán naponta ötven öregasszonyt is kirabolhatnak az ilyenek, mert az neked csak tünet, amit nem kell megszüntetni. A nem tünei kezelést meg közben keresgélnéd évekig.

    Azzal, ha nem veszed észre, hogy mi történik, nem fogsz megoldani semmit. Aztán nyavalyoghatsz, ha téged vagy a gyerekedet lopják vagy késelik meg.

  7. Dr. grün szerint:

    Mennyivel jobb lesz ha majd a rendőr megbilincselve előállíthatja a 13 éves gyereket etikai oktatásra, ahol rögtön bevésnek neki egy pecát! ))) 🙂 (((

  8. és? szerint:

    Metálcsoport megint működött…jóvan…
    Mélyen van a kultúra nagyon.

  9. krapulax szerint:

    20 év kényszermunkára kell vinni az összes cigányt, hogy még a kölkeik is megtanulják mi a munka.
    ha az ilyen tetvet meg a HÉV alá lökném, annyit kapnék érte mint egy emberért.

  10. szigeti szerint:

    Szépen mondod krapu,de kellene még fokozni…

  11. Béla szerint:

    Amíg cigány-képviselő van az önkormányzatban addig itt nem lesz rend. Miért az én adómból etetik ezeket?

  12. Paul szerint:

    De már haladás,hogy a Csepelinfó erről is beszámol. Az elmúlt hónapban történt legalább 10 hasonló bűncselekmény, amiről nem számolt be. A DM fegyveres kirablásáról se írt egy betűt sem! Csillagtelepen és a Hároson bűnbandák tanyáznak, tudnak róla, és még se csinálnak semmit!!!

  13. krapulax szerint:

    haveromnak kést nyomtak a nyakához a héven, este 8-9 között úgy vették el az mp3 lejátszóját, senki nem segített csak bámultak kifelé az ablakon az emberek.
    a sírhant legközelebb téged takar!

  14. Igazi Szilveszter szerint:

    Azért van ez Paul, mert ők a saját kudarcokról sosem írnak, vagy beszélnek. (A TF-en fideszes gyerek diplomájáról sem itt fogsz itt olvasni)

    Hajnali 1 órától 4:15- ig nem járt se rendőr, se közterület felügyelet a hév végállomásnál, ami bűnmegelőzés szempontjából kiemelten fontos hely? (Gondolom a reggeli jelentésekben benne van, hogy hogy telt az éjszaka.)
    De persze verjék csak nagydobra, hogy nagy nehezen elkaptak egy 13 éves gyereket! Tapsoljuk is meg! A kis jónak is örülni kell, ha már nem földi időszámítás szerint telik az a bizonyos két hét!
    A bűnügyi helyzeten az sem fog javítani, ha a KDNP javaslatára úgy módosítják a BTK-t, hogy aki “bűnben fogantatott” azt a születése pillanatában őrizetbe veszik! 😀

  15. Bugi szerint:

    Szilveszter, és ők is a csepeli pártszervezet csecsén szívták a közpénzt magukba, mint te? Mindenhol van korrupció, de van ahol azonnal lebuknak és van, ahol emberek halnak meg a végén. És tudtommal még te voltál az, aki le akarta köpni azokat, akik kimondták az igazságot.

  16. Lakó1214 szerint:

    Ennél nagyobb bűncselekmények nem történtek mostanában? Hol vannak, mint hírek?
    Amennyiben az orzágzászlót őrző közterületesek néha mennének egy kőrt Csepelen a rendőrökkel együtt, akkor feltételezhetően kevesebb bűncselekmény lenne. A Királymajorban éjjel a cigányok csinálják a fesztivált, ki sem jön senki. Itt én még soha nem láttam éjjel egyik hatóságot sem.

  17. Vátesz szerint:

    Idős magyar férfiakat és egy nénit is megöltek méreggel azok a cigány sorozatgyilkos némberek, akik közül kettő bűnbanyát már megfogtak a zsaruk. Az ötfős cigány némberbanda tagjai vagy szerelmet ígérve, vagy házalás címén jutottak be a magyarok portáira – írja a Blikk, a cigány gyilkosok származásának gondos titkolásával, nehogy valami megzavarja a mai holokauszt ünnepségeiket.
    Az öregek kifosztására specializálódott cigánybűnözők droggal kábították el az időseket. A kegyetlen némberek éveken át szexet ígérve jutottak be idős férfiakhoz, akiknek az italába kábítószert kevertek, és amikor azok eszméletüket vesztették, kirabolták őket – számolt be a Blikk. Az öttagú cigány méregkeverő némberbanda az idős asszonyokat sem kímélte, portájukra „házalás” címén jutottak be. Általában pizsamát vagy ágyneműt árultak, de őket is megmérgezték. A lap információi szerint hárman belehaltak a mérgezésbe, köztük egy idős nő is.

  18. Bugi szerint:

    Ha az infó bármit elhallgatna a csepeli hírekből, bárki szembesíthetné itt a fórumon. Ne mellé beszéljetek, írjátok a linkeket, hogy milyen csepeli szörnyűségek lettek elhallgatva! Hazudni könnyű mindenféle fegyveres rablásokról. Az ilyenekről mindig van hír.

  19. Lakó1214 szerint:

    Bugi!

    Amennyiben időm engedi, akkor én bepótolom, számonkérem, stb…

  20. Igazi Szilveszter szerint:

    A Szövetség ABC – ből, majd később az üzletsor más részéről is elvitték az összes réz csövet néhány hete. A rendőrségtől légvonalban úgy 400 méterre. De sebaj, ugye?

  21. ebihal szerint:

    Manitu!
    Mi történik, ha összeszeditek az összes cigánygyereket 12 éves korig? /Arról nem
    beszélve, hogy már előbb elkezdenek lopni sok esetben!/ Lehet nekik börtönt építeni,
    lehet etetni, itatni őket! Miből? Amíg nincs elegendő munkahely, addig roppant nehéz
    munkára késztetni /kényszeríteni/ az embereket. Ha meglenne az 1 millió munkahely,
    akkor akár büntetni is lehetne a munkakerülést.

  22. Miska72 szerint:

    A kapitányságon elkellett volna törni kezét lábát. A kazét mert lopott! A lábát, mert elszaladt! No comment. 😉

  23. Miska72 szerint:

    Igazi ÍSzilveszter, Szolgálunk és védünk! De hogyan???? 🙂 🙂 🙂

  24. admin szerint:

    Kedves Fórumozóink!

    Mint eddig, ez után is minden olyan hírről be fogunk számolni, amiről értesülünk. Eddig is így dolgoztunk, és több száz olyan cikket tettünk fel a Csepel.info honlapra, melyeket Ti írtatok meg nekünk. A mi erőnk ebben rejlik.

    Ugyanakkor bármilyen kritikát is írnak egyesek, akkor írják hozzá, hogy ha itt nem jelent meg egy hír, akkor hol jelent meg? Azt nem tudjuk elfogadni, ha azt írják, hogy nem jelent meg valami, de nincs olyan hír sehol, mert valójában olyan hír nem létezett, és akkor, amikor állítólag történt, nem is szólt a Csepel.info-nak senki emberfia.

    Kedves Szilveszter: az nem hír, hogy ha elvisznek rézcsöveket. Bárhonnan, a rendőrségről is elvihetik pl. felújítási munkák során, minden további nélkül.

    Az hír, ha ellopják. Ha ilyen történt, vagy bármilyen más valódi hír és nem álhír, de mi nem tudunk róla, akkor nem tudunk írni róla. Szólt valaki ilyen hírről? Nem. Írt Szilveszter a történtekkor bárit erről? Nem. Ha jól látjuk a saját Facebook oldalán sem. Azon a honlapon, amin jó exMSZP-s gyurcsányista független civil demokrata módjára az első dolga volt letiltani, hogy a Csepel.info megszólaljon.

    Akkor meg miről is beszél a kedves független civil gyurcsánypárti demokrata?

    Minden nem csepeli hírről egyébként eddig sem írtunk, és ez után sem fogunk írni, hiszen a Csepel.info nevéből eredően elsősorban csepeli honlap. Rengeteg bírósági eljárás indult és sok hír volt például az előző ciklusban elkövetett MSZP-s bűncselekmények ügyében, mégis elég ritkán írunk róla: tele van az ország ezekkel, hiszen ilyen volt a rendszer. Arról írunk a nem csepeli hírek közül, melyeket erre elég fontosnak tartunk.

    A 12 éves bűnözőkkel kapcsolatban pedig az a véleményünk, hogy annál rosszabb nincs, ha hagyják, hogy lopjanak, raboljanak. Az MSZP-SZDSZ-es kormány idején ez történt, és láthatjuk a következményeit, az azóta felnőtt kis bűnözők egyre nagyobb bűncselekményeit.

  25. Jeniszej szerint:

    Azt monya a Fater kapitalizmusban demokrácia? – soha! Két ellentétes fogalom, amelyek nem tűrik meg egymást. Demokrácia ott, ahol a társadalom fejlettségi szintje a béka feneke alatt van soha nem fog kiteljesedni.
    Magyarország legalább 100 évet lépett vissza, hogy feladta azt, amit elért, ezért a jelenlegi kizsákmányoló rablók világáért.
    A fiataloknak nincs jövőjük itt. Az időseket megszégyenítik azok, akik az elmúlt rendszer vívmányait kihasználva tanulhattak itthon és a külföldi egyetemeken.
    Mihez kezdjen a sok képzetlen, buta lézengő csavargó magával? Tehetetlenek a rendőrök is, – de nem is feladatuk a „nép nevelése” munkahely biztosítása ennek az aljas hordának.
    A baj okozója a – Fater úgy látja, hogy a sok kiprivatizált szétlopott munkahely megszűnése, és a lóvé külföldre menekítése a tolvajok betétszámláira.
    Ezeknek a csavargóknak modern kényelmes börtön építése volna a megoldás? – Az adófizetők lóvéján?
    Egy frászt!
    Munkatáborok létrehozása a Hortobágyon, – Az volna a megoldás, ahol munkával tanítanák a sok lúzer politikust és csavargót arra, hogy értéket csak élő munkával lehet előállítani a saját magának és a társadalom számára. Igaz jegyzi meg az Öregem, hogy “egyes emberek alapból csak az önös kicsinyes haszonszerzés tartják megfelelőnek”. Ezek társadalmat vastagon leszarják. – így gondolták ezt a németek. ))) 😀 (((

  26. Dr. grün szerint:

    Jeniszej!
    “Azt monya a Fater kapitalizmusban demokrácia? – soha!”
    A faterodnak nincs elég képzelő ereje, vagy még nem látott apácaruhás utcalányt!

  27. krapulax szerint:

    a cigány bűnözőnek a börtön nem büntetés , hiszen bent vannak a haverok, a család, eszik iszik kártyázik, edzi magát, csicskáztatja, terrorizálja a gyengébb magyar foglyokat.
    pár évet leül a wc-n is, aztán folytatja amit előtte, megerősödve, kiokosodva.
    gyerekeinket taníttassuk idegen nyelvekre és menjenek el minél előbb mert a liberális háttérhatalom a cigány bűnözőket fegyverként használja fel ellenünk, cél a népünk kiirtása, aki fellép ez ellen az pedig ott találja magát a börtönben és a cigányok csicskájaként végzi.
    csak akkor lesz ennek vége ha valami csoda folytán radikális kormányunk lesz vagy ne adj isten egy polgárháború tör ki és a terrorizált többség hatalomra jut és meghozza a szükséges radikális intézkedéseket a cigány bűnözők megsemmisítése érdekében.

  28. Igazi Szilveszter szerint:

    Kedves Admin!
    Megtisztelő, hogy a kiemelt figyelmeteket élvezhetem. Hogy én nem írok dolgokról, az Nektek jó! Higgyétek el, hogy van annyi szókincsem, és van annyi tárhelyem a fényképezőmön, hogy heti szinten tudnálak zrikálni Benneteket, mindazokkal szembeállítva, és leleplezve amit mondtok.
    Sosem fogjátok megérteni, hogy vannak minden bántást nélkülöző jelzések, mert Ti minden ellenzéki megmozdulásotokat csupán hangulatkeltésből csináltatok. Csak hogy értsd, az volt a kommunikációtok, hogy a bűncselekmények, a rongálások, a szemét és gondozatlanság a közterületen, az előző vezetés miatt voltak. Azt mondtátok, hogy az MSZP szétlopta az országot, miközben többet pazaroltok országos szinten, mint az előző kormányok összesen.
    Most sincs másképp a helyzet sok tekintetben, mint eddig volt, csak szerencsétekre nincs Csepelen egy aktív csoport, aki következetesen a szemetekre vesse a hibáitokat, a tévedéseiteket. (csak hogy a csúsztatásokat ne említsem) Másik nagy szerencsétekre, engem még mindig nem érdekel a pártpolitika, mert jól érzem magam abban, amit csinálok. A pártpolitikában csak bukni lehet, ami csupán idő kérdése. Ezt Ti is meg fogjátok tapasztalni, de az időtöket nem arra használjátok fel, hogy ez minél később, és minél kisebb mértékben következzen be. A történelem óriási eszközt adott a kezetekbe, de nem tudtok élni vele, mert fel sem ismertétek igazán. Száz évig lehetnétek hatalmon, ha ésszel, és kellően körültekintően csinálnátok a dolgaitokat, de lassan az is csoda lesz, ha 2014-ig kibírjátok.

  29. kiskovi szerint:

    Korai volt az öröm télen járőröztek a sétálóba. Amikorra meg kiköltöztek oda jónépek szépen el is húztak.
    Amíg basznak a járőrök bármit is csinálni sőt nem is mennek oda az ordibáló a HÉV-ről leszálló embereket fürkészők közé.

    Addig amíg betelefonálunk, hogy pár taknyos a Lágymányosi-hídnál a bringa út felett a HÉV töltés köveit dobálja át a semmibe este, nem tudva arról, hogy éppen kit csapnak agyon, persze a rendőrség magasan leszarja, visszahívásra nem is veszik fel. Ami igazán felháborító, hogy utána vissza se hívják az embert, nyugodtan dögöljön meg bárki.

    Én azt látom semmi nem változott.. ez az igazán szomorú.

    krapulax: Te meg mit ettél, bolond gombát?

  30. kiskovi szerint:

    Admin:
    “Minden nem csepeli hírről egyébként eddig sem írtunk, és ez után sem fogunk írni, hiszen a Csepel.info nevéből eredően elsősorban csepeli honlap.”

    Azért ez még mindig masszív hazugság, legalább ennyire ne legyetek már buták, komolyan. Elhiszem, hogy a gazdátok kezét nem harapjátok meg, de akkor ne írjátok le nettó hazugságot. Mindig a hazugságokkal cseszitek el, tanuljatok már belőle!

  31. admin szerint:

    Kiskovi, ha találsz olyan hírt, pártközleményt, amit nem jelentettünk meg, szólj. A Csepel.info semmilyen pénzt nem kap semmilyen párttól vagy szervezettől sem, így nincs “gazdánk”.

    Véleményünk viszont ettől függetlenül lehet, és van is, de senki nem várhatja el, hogy a mi véleményünk pont olyan legyen, mint a tiéd. Reméljük, hogy még Te sem. Maga a Csepel.info is azért tudott Csepel legismertebb és legolvasottabb hírblogjává válni, megelőzve még az önkormányzat honlapjának olvasottságát is, mert itt nem volt cenzúra – ellentétben az akkori MSZP-s önkormányzat honlapjával és a Csepel újsággal.

  32. Lora :) szerint:

    Uhh…a hunter, magyarul “vadász” CSODASZÉP DARAB. EHHEZ KELL ENGEDÉLY? VAGY BESZEREZHETŐ PULT ALATT?

    KRAPULAX…ismételten übereltél. De ha netán nincs nálad, kölcsönadom az enyémet 🙂

  33. hajós szerint:

    Admin! Nem gondolod, hogy a fegyverboltok reklámjait és a cigányok fizikai megsemmisítésére buzdító, egyértelműen törvénysértő (BTK 269. §) hozzászólásokat esetleg el kéne innen távolítani? Vagy netalántán te is támogatod az erőszakra uszítást?

  34. csepeliman szerint:

    Csak nem befostál hajós? 😉
    Amúgy nem a cigányok, hanem a cigány bűnözők. Vagyis a bűnözők, csak azok az arányok… azok a fránya arányok…

  35. Gr.drün szerint:

    A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKV vezérigazgatója negyedmilliós, illetve félmilliós nyomravezetői díjat ajánlott fel azoknak, akik érdemi információval segítik a kábellopások tetteseinek kézre kerítését.
    A BKK korábban közölte, hogy csütörtökre virradóan 12 millió forintos kárt okoztak a kábeltolvajok a 61-es villamos és a 8-as HÉV vonalán. Utóbb kiderül, hogy a kár nem 12, hanem 15 milliós, mivel újabb kábellopásra derült fény: a 61-es villamos Akadémia megállójánál 3 millió forint értékű betáplálási kábel tűnt el.
    Ugyan kik lehetnek az elkövetők?

  36. Lora :) szerint:

    tehát mindenki támogassa hajóst, aki egyetért a cigánybűnözéssel, sőt teret ad nekik, amivel a magyart végleg megsemmisítik saját hazájában….és ölik meg, verik félholtra, lopják a termését, lopják mindenét….hol a vég? Amikor már nincs semmid, akkor meg azért fognak majd megölni….

    míg a magyar gondolatban teremti meg a biztonságát (igen sorozatlövővel és hasonló eszközökkel) addig a cigánynak/romának szabadon bűnözhetnek és öldökölhetnek….

    gondolkozzon már el mindenki…..

    Ti mit tennétek egy olyan országban, ahol a rendőrség csak a hatalom akaratát hajtja végre, de a biztonságot nem képviseli?

    mennyi emberálddozat kell még, hogy a Világhatalmat végre megszerezzék akik akarják, és elérjék, amit akarnak….???

    mert ha ez így megy tovább, Drágáim…..bizony bizony komoly lázadások lesznek Európa szerte a romák ellen, és Isten se fogja tudni megállítani az erőszakot…..

    MERT AKI NEM VAK AZ LÁTJA, EZT MIND FEL LEHETNE SZÁMOLNI, DE VALAMIÉRT NEM AKARJA EGYIK EURÓPAI ORSZÁG SEM FELVÁLLALNI A KÉRDÉS RENDEZÉSÉT…..
    “ja lehet itt érvényesül a NE SZÓLJ SZÁM NEM FÁJ FEJEM kijelentés”

    szomorú hogy hagyjátok magatokat….és főleg szomorú hogy ott fönnt se csinálnak semmit,

  37. admin szerint:

    Krapulax és a többiek: le lesztek tiltva a fórumból, ha továbbra is elfogadhatatlan, erőszakra buzdító hozzászólásokat írtok. Több hozzászólást is töröltünk.

    Hajós, nem minden percünket töltjük hozzászólások olvasásával. Többször leírtuk, nem lehetünk és nem is vagyunk mindig gép előtt. Az erőszakra uszítást pedig az is támogatja, aki egyetért szobrok rongálásával.

  38. Gr.drün szerint:

    Nocsak ez lenne a szólásszabadság?
    Lendvai Ildikók vannak a Fideszben is.
    Nem csoda ha nagykoalícióról álmodoznak.
    Csak nehogy törpe koalíció legyen.

  39. nagyapó szerint:

    Azért a kommunista tényleg más ember. Nem tettek semmit a cigányságért, most pedig számon kérnek. Nem tettek semmit, mert tudják, hogy a polgár önálló, nehéz irányítani. Ezért, a szoci kormányok első fegyvere a segély, amit lehet adni, meg lehet vonni.
    Mennyi és milyen munkahelyet teremtettek a komcsi kormányok? Semmilyet és semennyit. Az elmúlt 20 év alatt a munkanélküliek elszoktak a munkától. Okos szocik! Milyen munkára tudnának alkalmazni tömegével cigány munkavállalót? Ezért igyekszik a kormány olyan munkát biztosítani, amihez nem kell szakképzettség (a múltkor olvastam egy okos komcsitól, a betanított szakmunkásról). Ezt próbálják az önkormányzatok megtenni, persze azonnal jönnek heti hetes félék, hogy rabszolgamunka.
    A büntethetőség korhatárának levitelétől nem kell félni, mert a gyerek vagy megjavul, vagy jön a 3 csapás.
    Újabb komcsi trükk, a kiforgatás. A „baloldal” álmodozik egy nagykoalícióról, így azt a Fideszre mondják. Uraim és komcsik! A Fidesznek elég a 2/3, a szocik 15 %-a nem kell!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  40. Gustavo Thoeni szerint:

    Kedves nagyapó, te bölcs öregember, mondd már meg nekünk, hogy mit lehet csinálni a cigányokkal, akiknek a legutolsó népszámlálási adatok alapján 86 százaléka végzettség nélküli, azaz maximum a nyolc osztályt végezték el, vagy még azt se.
    Tudod ez már a XXI.század a high-tech kora, robotok szoftverek meg ilyesmi, aki a betűket sem ismeri, olvasni sem tud az nem jó semmire. Egyre kevesebb az igény a tisztán fizikai munkára. De továbbmegyek: már az építkezéseken is egyre ritkábbak a cigányok, egyik művezető ismerősöm mondta minek alkalmazzon 6 elemis cigányt, ha akár még diplomást is kap akkora a munkanélküliség. Azok az eszüket is használják, gondolkodni is tudnak.Debrecenben a Fidesz mintavárosban diplomás utcaseprők is vannak. És akkor még belekényszerítik a leendő diplomásokat, hogy dupla tanulmányi időt itthon dolgozzanak. Minek, utcaseprőnek?

  41. lolka szerint:

    Egy “hazai” téma, aztán ha olvassa az illetékes, vagy nem nagyon nem érdekel. A busz megállót át helyezték a HÉV végállomástól az új ideiglenes helyére a II.Rákóczi F. 173 elé. Az ott “élő”, (mert van bérlő is) egyének szokásukhoz híven a nagy akácfa tövéhez rakják a háztartási hulladékot. Van amikor csak úgy kiöntik a földre, van amikor zsákokba, van amikor kint van kb. 6 kuka edény (de ez nagyon ritka). Na most aki várja a buszjáratot az szépen “gyönyörködhet” benne, nem beszélve a szagról (megállóban tilos a dohányzás, mert káros a többi emberre nézve)…A közteresek miért nem tudnak intézkedni? Ja önkormányzati bérlakások?…Ja mert nem mernek bemenni?…akkor most mi a helyzet…szemét kupac mellett kell várni a buszra?…

  42. Lakó1214 szerint:

    Itt a leírtakra pro és kontra egy off:

    A cigánykérdést ugyanúgy leszarja a Fidesz, mint az admin által ismét pártpropagandából köpködött előző kormányok. Ha le nem is szarta egyik sem, de mit tud kezdeni velük? Semmit.

    Pestiesen, mi a fasznak a felduzzasztott népkommandó közterület felügyelet? Basztatni? Románok árulnak a piac előtt, mindenütt nyakig áll a szemét, a kutyaszarral karöltve.
    Halál felesleges.

    Mit kell itt visszamutogatni? Undorító idiótizmus.
    Milayen mutyikról írkálnak itt sokan, össze-vissza?
    Mit kell BKV-t emlegetni, mikor 50 millióért írat a féleszű kisgyerek egy tanúlmányt a dugódíjról? Felszállási rendet akar a beteg kormány rendeletbe foglalni, mint a 60-as évek amerikájában, fehér vs nigger járat?

    Stadionépítések közbeszerzések nélkül, saját brancsból kinevezett ellenőrző hatóságok felállítása?

    Olyan egy dilettáns, gőgös egy banda vagytok, hogy azt a rohadt 2/3-ot nem tudjátok ésszel kihasználni és ti is menni fogtok, mint az előzőek.

    Jó államkötvényezést a stabil török lírához és az azeri manathoz, amit nem is jegyeznek. Faszfejek.

  43. krapulax szerint:

    rasszizmus ide vagy oda, 2013. július 1-től ha meglátok egy cigányt a telkemen MEGÖLÖM !

  44. Miska72 szerint:

    Krapulakx ne felejsd el elásni! 😉

Itt lehet hozzászólni !