Szerető Szabolcs: Novák Előd világa

“Gusztustalan, de hasznos botrány ez: még világosabban láthatjuk, kik is ezek az emberek”

Magyar Nemzet

“Nemzeti” radikálisok egymást között – Tomcat megüti Novák Elődöt (2010.09.23.)

Ha a rideg tényeket nézzük, nem kevesebb derült ki tegnap a HVG.hu közlése nyomán a magyar radikális jobboldal ifjú csillagáról, mint hogy egy zsidó származású politikustársa révén részesült az Európai Unió pénzéből.

Vagyis Novák Előd közvetve olyan szervezettől kapott munkabért, amelyből a Jobbik programjának sarokpontja szerint azonnal ki kellene lépnünk. Mondhatja persze a Jobbik hivatalos lapjának, hogy nincs ebben semmi különös, az információ amúgy is nyilvános volt; a bőszen elégetett uniós zászló lángjának fényében ez bizony elég kínos, karakterromboló információ. Egy vérbeli kuructól nagyobb önérzetet várunk.

Persze azt is tudjuk Novák Elődtől, hogy ha köztudott lett volna Szegedi Csanád származása, akkor ő aligha lett volna alelnöke és európai parlamenti képviselője a Jobbiknak. (És így a brüsszeli keretéből sem részesül senki, tehetjük hozzá.) Egyenes beszéd. Csakhogy akkor érthető Szegedi magatartása is, hogy mindenáron megpróbálta eltitkolni társai elől a nagymama származását. Hiszen pontosan tudta, hogy abban a közegben ez az információ gátja az előrejutásnak, támadási felület. Maga a befejezett karaktergyilkosság. Az eltitkolás érdekében alkalmazott módszerek aztán jó ürügyet szolgáltattak a politikus eltávolításához, aki méltatlan helyzetbe került már azzal is, hogy nemrégiben a pártlapnak nyilatkozva kellett felfednie származásának titkát. Szegedit azonban csak annyiban tekinthetjük áldozatnak, mint egykor Rajk Lászlót, akit szintén az a gépezet taposott el, melynek beüzemelésében előzőleg kulcsszerepet vállalt.

Hinnénk, a Szegedi-ügy példa nélküli jelenség a legújabb kori magyar történelemben. Ám ez tévedés, csak a szélsőségek összeérésének lehetünk most a tanúi. Az úgynevezett SZDSZ-ről vallotta be sok évvel ezelőtt az egyik meghatározó figurája, hogy bizony náluk sem csupán a rátermettség, a származás is befolyásolta az előrejutást. Így lett a szabad demokratákat ténylegesen vezető informális értelmiségi csoport akaratából a zsidó felmenőkkel nem rendelkező Kuncze Gábor 1993-ban frakcióvezető és miniszterelnök-jelölt, később pártelnök is. A döntés egyébként nem váltotta be a reményeket, hiszen irányítása alatt vált kis párttá az egykor meghatározó rendszerváltó erő.

Bár a hivatalos álláspont szerint a Jobbik nem antiszemita párt, valamiért a hosszú éveken át a legszűkebb vezető körükhöz tartozó politikusuk úgy érezte, hogy zsidó származása véget vethet a karrierjének. Végül igaza is lett. Nem gondolom, hogy Vona Gábor vagy a párt széles szavazótábora vérgőzös antiszemita volna. De az a szubkultúra, amely a párt köré épült, s amellyel már-már szimbiózisban élnek, a gyűlöletet fröcsögi magából. S ez a világ időnként a frakcióban is megsuhintja karikás ostorát, például amikor az egyik jobbikos képviselő következmény nélkül veszi elő a tiszaeszlári vérvádat a parlamentben.

Szegedi Csanádot ez a világ vetette ki magából, ezért nincs helye többé a Jobbikban. A történetet különösen gyomorforgatóvá teszi, hogy eltávolítását régi harcostársa, az uniós képviselői keretéből is részesült Novák Előd szorgalmazta leginkább. Gusztustalan, de hasznos botrány ez: még világosabban láthatjuk, kik is ezek az emberek.

Szerető Szabolcs- mno.hu

29 hozzászólás “Szerető Szabolcs: Novák Előd világa” bejegyzésre

  1. Katka szerint:

    Egy kutyák, sőt még utol sem érik a fidesz-kdnp-s szemeteket! Bezzeg mikor velük szavaznak a többi ellenzék ellenére, akkor a magyar nemzet nem cikkezget róluk! Kisbetűvel írtam ezt a szennylapot! Álszent, rohadék mindegyik!

  2. Gr.drün szerint:

    Az is bélforgató, hogy a Fidesz az Unió ellen ágál itthon állandóan, lásd “szabadságharc”, aztán csak felveszik a bért meg a költségtérítést is, meg pitizik Brüsszelben a kohéziós alapokért az “ellenségnél”. Jól írta Katka egyik kutya másik eb. Ha a cigánybűnözést megszüntetik akkor tűnik el a Jobbik a parlamentből. Szerintem elég sokáig ott lesz.

  3. beluska szerint:

    Mi az, vészesen közeledik 2014? Kezdődik a narancsbirodalom médiahadjárata, mindenkit elsöpörni, az igazságot nem megszólaltatni. Ugyan ez ment két évvel ezelőtt is, ez emberek tanultak belőle remélem. Szemét gusztustalan párt, kihasználva a kétharmadot, a hatalmat, elferdített dolgokat közöl, az igazságot, a másik felet nem hagyja szóhoz jutni.

    Szemét banda, érzik a vesztüket, kicsit korán kezdték, de már így is késő! Már csak két év… hála Istennek!

  4. Dr. grün szerint:

    béluska!
    Ezt már fizesse a következő kormány 2015-ben? Folyik a zelaknásítás?!
    http://www.mfor.hu/cikkek/62_milliard_forintos_hitelt_vett_fel_a_BKV.html

  5. Bugi szerint:

    Hiába csorog a nyál kommancsok. Az MSZP sehol nincs. A Jobbik meg eddig se volt a Fidesz mellett, ahogy a fordítottja sem igaz. Az viszont igen, hogy a Jobbik soha nem volt magyarellenes, míg az MSZP és az SZDSZ vastagon.

  6. csapos szerint:

    Bugi!
    Nyáltörlés helyett inkább intézkedj! Közöljétek a tegnapi szégyenetek, amit a Csepeli Pedagógiai Szolgáltatóval műveltek a fideszes fülkefórék:
    “A képviselők többsége elutasította az ellenzék által benyújtott javaslatot, hogy a Pedagógiai Szakmai Szolgáltató Intézményt ne szüntessék meg augusztus 31-én…”
    http://csepel.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=3723:leszavaztak-az-ellenzeket-ulesezett-a-kepviselo-testulet&catid=1:helyi-hirek

    Ezek a több diplomás asszonyok soha sem politizáltak, csak a csepeli gyerekekért, az oktatás színvonalának, körülményeinek javításáért dolgoztak évtizedeken át.

  7. Manitu szerint:

    Csapos, amikor híreket, információkat hallgattál el, töröltél, amikor pofátlanul vetted fel az elvtársaiddal a prémiumokat, amikor az elvtársaid százmilliókat loptak, akkor arra nem gondoltál, hogy éppen a pedagógusok, önkormányzati dolgozók jövőjét viszitek haza?

    Kellett volna. Mert ne felejtsd: amit ti megsütöttetek, azt most kell megenni. A szétlopott, tönkretett, eladósított önkormányzatot a Fidesznek kell rendbe tenni. Korrektebb lenne, ha már nem adod vissza a cenzúráért felvett jutalmadat, akkor legalább csendesebb legyél.

  8. hajós szerint:

    Manitu!
    “A szétlopott, tönkretett, eladósított önkormányzatot a Fidesznek kell rendbe tenni.”

    Én azt hittem, már rendbe tettétek. Nem ezzel dicsekedtetek állandóan? Tudod, a kétmilliárdos spórolás meg a többi hülye szövegetek? Mégse sikerült a rendbetétel?

  9. nagy@freemail.hu szerint:

    hát ez nagyon szánalmas a fidesztől
    az ég kék a fű zöld.
    naná hogy meg kell fejni a zsiciket
    emiatt biztos nem fogok 2014-ban más pártra szavazni mint a jobbik.
    a fidesz a magyaroknak okoz kárt, a jobbik meg a magyarok javára dolgozik

  10. Manitu szerint:

    nagy@freemail.hu: szerintem erősen összetéveszted a szezont a fazonnal. Először is, a HVG ezer éve balliberális lap, soha nem volt még csak Fidesz-közeli sem, nemhogy fideszes. Másrészt Szerető Szabolt egy újságíró, akinek meg hadd legyen már véleménye. Szerinted nem lehet?

    Harmadrészt: EU-ellenes pártok nagyon régen vannak az Európai Parlamentben. Tehát, ha etikátlannak is tűnik, akkor is “természetes”, hogy aki ellenzi, az is ott lehet. A demokrácia már csak ilyen. De azért Novák EU-ellenessége a zászlóégetés mellett már olyan, hogy az EU-tól pénz elfogadnia egyenesen cinikus pofátlanság. Szerintem az ő jelleméhez ugyan ez hozzáillik, de egy átlagemberben biztosan gyomorforgást okoz.

  11. nagy@freemail.hu szerint:

    a csepelinfo a fidesz házi lapja. vagy nem?
    szerinted? sosemáskorcsakhanegatív adunk hírt a jobbikról.
    számomra ez mindennél többet mond.
    ezzel mindig tarolok ha meg kell győzni valakit.

  12. csaba péter szerint:

    ez a magyar fasiszták szánalmas vergődése de jó hogy manitu is ezekhez tartozik

  13. Gr.drün szerint:

    Suchmann Tamás kommunista zsidó képviselő kijelentette, meg kell fontolnia az Mszp-nek a Fidesszel történő nagykoalíció eshetőségét 2014-ben. Ezek már éreznek valamit!

  14. Vátesz szerint:

    Nekem úgy tűnik, ma már a pártokban mindenki a pénzre hajt! A széplelkek meg a hasznos idióták már rég belefáradtak a két évtizede tartó harcba, azok maradtak, akiknek megéri mert ebből élnek.
    Lehet hogy azoknak van igaza, akik nagykoalíciót emlegetnek, az ebben a katyvaszban részvevők újra összeállnak MSZMP néven, elosztják a pozíciókat meg a pénzt, a nép meg otthon kussol, oszt jó napot!

  15. nagy@freemail.hu szerint:

    AKKOR KEDVES VATESZ ADJUK FEL?
    vándoroljunk ki?
    nincs remény?
    nincs olyan párt amelyiket érdemes támogatni?
    már a jobbik se?
    senki?
    nincs jövő?

  16. Manitu szerint:

    nagy@freemail.hu: nem jelenik meg pozitív hír? És ez: http://csepel.info/?p=20996 ?

    Mellesleg a Jobbik magának keverte a sz@rt. Szegedi Csanádot a Jobbikon belüli, sajátos kis háború keretében nyírták ki, és a jobbikosok egymás ellen vetették be a diktafonos felvételeket is, melyeket szintén ők maguk csináltak egymás lejáratására.

    A radikális pártok legnagyobb ellenfelei mindig is saját maguk voltak.

  17. nagy@freemail.hu szerint:

    azért én inkább a titkos szolgálatoknak tulajdonítom ezt az egész ügyet.
    ez az Ambrus Zoltán elvileg azonos azzal, aki már a cigány gyilkosságoknál is beépített embere volt a “nemzetvédemiseknek”
    persze biztos csak véletlen a névazonosság

  18. nagy@freemail.hu szerint:

    amúgy meg érdekes hogy a magyar titkos szolgálat feladatának tekinti, hogy ellenzéki politikusokról terhelő adatokat szerezzen.
    szerintem ilyen ügy volt az a péniszpumpás ügy is. de inkább ilyen ügyek, mint hogy valamelyik jobbikos hazaáruló legyen. a többi párt alapból az.

  19. Manitu szerint:

    Ez nem az első diktafonos eset, akik meg részt vettek a Szegedi Csanád elleni “fajvédő” akcióban, jobbikosok voltak. Ha már itt tartunk, Tomcat vagy Csurka sem éppen baloldaliak: a radikális pártokban szinte mindig folyamatos a belharc. Vona egy rövid időre képes volt teljesen ellenőrzése alá vonni a mozgalmat, de Nováknak meg a kurucos honlapnak a szerkesztői – gondolom az is teljesn a Novák csapata – láthatóan egy saját belső titkosszolgálatot sikerült létrehozniuk.

    Borítékolhatóak az újabb belviszályok, “fajbotrányok”. Nincs ember, aki 100% magyar lenne. Maga Vona is részben szlovák származású.

  20. nagy@freemail.hu szerint:

    jól mondtad! voltak. mivel megvette őket a nemzetvédelmi hivatal ( őket ki is fizeti?)
    ki lettek zárva. kaki került a levesbe ezért ki lettek pöckölve.
    na erre nem képes egyik mszmp utódpárt se. tele vagytok mind 3/3-as, meg volt mszmp, kisz vezetővel.

  21. Tóth Mária szerint:

    Azért van annak egy diszkrét bája, hogy a kommancsok mindenkit aláznak, bezzeghhh az ő idejükben minden flottul ment, még ez a szerencse!

    Reméltem, hogy Katka stílusa is megváltozik, de a szocializálódása egyértelmű.

  22. Paul szerint:

    A NAGY LELEPLEZÉS! EZ IS SIKER MÁR A HVG-NEK.

    „A Hvg.hu nagy leleplezésével szemben az Országgyűlés honlapján is megtalálható önéletrajzomban magam hoztam nyilvánosságra, hogy Szegedi Csanád munkáját segítettem Brüsszelben addig, amíg nem lettem országgyűlési képviselő. Az álláshalmozás elleni harc egyik vezetőjeként – bár jogilag nem az –, összeférhetetlennek tartottam volna, ha képviselőként tovább dolgozom ebben a munkakörben” – mondta lapunknak Novák Előd. Hozzátette, Szegedi magyarországi sajtósaként főállásban havonta kevesebb mint százezer forintot keresett. Arról, hogy nincs-e feszültség éles EU-ellenes kirohanásai, pél­dául az uniós zászló nyilvános elégetése és korábbi, uniós munkája között, azt mondta, az Európai Unióban is több euroszkeptikus párt dolgozik, amelyek az EU rendszerét kívánnák megváltoztatni. „Az Európai Egyesült Államok felé sodródó szervezetben nem hiszünk, a nemzetek Európáját támogatjuk, ezért tiltakozunk a mostani egységesülési szándékok ellen. Tiltakozunk a hazai folyamatok miatt is, ezt a rendszert is meg akarjuk változtatni. Ezzel az erővel ebben a parlamentben sem lenne semmi keresnivalónk” – érvelt Novák.

    Meglepődnének a Fideszesek is, hogy a Fideszes Eu-s képviselők kiket alkalmaznak segítő asszisztensként, itthon is meg kint is. Ez nem csak a Jobbiknál van így, hanem az összes parlamenti pártnál. Vagy ha már ez is hírértékű, ( szerintem nem az) csak nézzük meg, hogy a csepeli Fideszes képviselők közül kik és kinek segítik a parlamenti munkájukat.

  23. lolka szerint:

    Manitu szerint:
    2012. augusztus 02., csütörtök – 15:36
    …”Borítékolhatóak az újabb belviszályok, “fajbotrányok”. Nincs ember, aki 100% magyar lenne. Maga Vona is részben szlovák származású.”…Egy röpke kérdés, ha szabadna, a FIDESZ-n miért nincsenek “fajbotrányok”?…

  24. Lakó1214 szerint:

    Orbán amerikára károg a szélsőjobbos szerverek miatt. Elmebeteg Novák innen szerkeszti a szarát. Őt nem lehet elővenni? Hagyjuk már… A többi szarháziság és megélhetési “magyarvagyok” meg kurva unalmas.

  25. Lakó1214 szerint:

    Manitu szerint:
    2012. augusztus 02., csütörtök – 15:36

    “Nincs ember, aki 100% magyar lenne”

    Ez tőled a meglepetés erejével hatott. Remélem előbb-utóbb minden hülye belátja ugyanezt!

  26. Gr.drün szerint:

    Ez a “nem 100% magyar” volt a hivatkozási alap Trianonhoz is. Akkor mondjuk ki a 100% szlovák? Mert igazából ott csak német(osztrák) magyar meg cseh nemzet alkotott államot. Ilyen alapon ha elszaporodnak a cigányok akkor át kell keresztelni Magyarországot “Dzsipszlendre”?

  27. Jeniszej szerint:

    Mi folyik itt? Ki érti ezeket. )))))) 😀 ((((((

  28. Jeniszej szerint:

    A Fater titkon remélte, hogy az olcsó BKV vízi buszok Csepelen a Rozsa utca végében is kikötnek. – hogy aztán, olcsón irány a Romai part. Az ígéretből nem lett semmi. 🙁

  29. Jeniszej szerint:

    Agresszív kismalac betéved egy
    falusi kovácsműhelybe, épp akkor
    készül el az új patkó, de
    még meleg. Mire az agresszív
    Kismalac
    – Megnézhetem ezt a patkót?
    – Hát persze.
    Az agresszív kismalac fel is veszi,
    de abban a pillanatban el is dobja
    Mert forró!
    Mire a kovács
    – Mi van meleg volt?
    – Nem, baszd meg, én ilyen gyorsan
    tudok patkót nézni! 🙂

Itt lehet hozzászólni !