Hatezren dolgoztak, hogy 15 nap alatt felépüljön a Sziget

MTI, Mno.hu

A Sziget Fesztivál csaknem minden programhelyszíne felépült már a Hajógyári-szigeten vasárnap délutánra, hiszen a Magyar Dal Napjával már hétfőn megkezdődik az egyhetes rendezvény. A vasárnapi sajtóbejáráson kiderült, hogy megnövelték a rendezvény befogadóképességét, így 65 ezer helyett akár 70 ezren is szórakozhatnak egy-egy nap a Szigeten.

Gerendai Károly, a Sziget Szervezőiroda ügyvezetője elmondta, hogy a keddi Iron Maiden-, a pénteki Sex Pistols-, valamint a szombati REM-koncert napján is telt házra számít, ha nem lesz esős idő. Arról is beszámolt, hogy idén megnövelték a nagyszínpad méretét is (900 négyzetméterre), hiszen egyes fellépők – mint például az Iron Maiden – komolyabb színpadképpel érkeznek. A 76 hektáron elterülő rendezvény helyszíneit hatezer ember építette fel 15 nap alatt. A sátrak összterülete mintegy 32 ezer négyzetméter. Gerendai Károly megjegyezte: a fesztivál két legnagyobb, 2700 négyzetméteres sátra – a party aréna és a wan2 sátor – egyenként akkora, mint a Petőfi Csarnok.

Idén is kifejezetten ügyeltek arra, hogy a szigeten lévő sátrakból minél kevésbé szűrődjön ki a zaj, új zajszigetelő falakat alkalmaznak, sőt úgynevezett hanglimiter tartja majd kordában a hangnyomást. Ezek emberi közreműködés nélkül, automatikusan lehalkítják a hangfalakat, ha valamelyik programhelyszínnél megpróbálják túllépni a megengedett tartományba beállított hangerőt. Emellett nem marad el a szokásos éjszakai hangpróba sem, amelyen a környező kerületek polgármesterei is részt vesznek majd. A szervezők ismét nyomatékosan kérték, hogy aki teheti, ne autóval közelítse meg a fesztivál területét, hiszen a fővárosi önkormányzat lezáratta a budai alsó rakpartot, és emiatt még nehezebb lesz a közlekedés a környéken. Azt ajánlják, hogy a látogatók inkább a tömegközlekedést használják, illetve kerékpárral vagy hajóval közelítsék meg a Hajógyári-szigetet.

Bús Balázs tart a komolyabb fennakadásoktól

Bús Balázs, a III. kerület polgármestere elmondta: tart attól, hogy a rakpart lezárása miatt komolyabb fennakadások lesznek a közlekedésben a Szentendrei úton és környékén. Mint mondta, korábban úgy volt, hogy a Szépvölgyi útnál nyitott átjárót minden autós igénybe tudja majd venni, azonban a Fővárosi Önkormányzat visszakozott, és csak célforgalomra engedélyezte annak megnyitását, azaz csak a Szigetet építők és a fesztiválon dolgozók használhatják majd az alsó rakpartot. Közölte: fokozott rendőri ellenőrzések lesznek a környéken, a szabálytalanul parkolókat büntetni fogják. A zaj miatt mindig vannak lakossági panaszok, most is számít ilyenekre. Ezeket ki fogják vizsgálni, és orvosolni fogják. Bús Balázs azt is elmondta, hogy a Magyar Dal Napján biztosan kilátogat a Szigetre, és a REM-koncertre is kíváncsi.

430 forint a sör

A szigeten szabott italárakra számíthatnak a látogatók, ezeket feltüntették például a programfüzetben is. A félliteres szénsavas és rostos üdítők 350 forintba, az ásványvizek 250 forintba kerülnek, a legolcsóbb dobozos sör 430 forint, egy deci bor pedig 100 forinttól kezdődik. A röviditalok ára 600-700 forint. A rendezvény legtöbb látogatót vonzó koncertjei között lesz a REM és Iron Maiden szereplésén túl a Sex Pistols, a The Killers, Jamiroquai és Alanis Morissette fellépése. Összesen 42 országból érkeznek fellépők a fesztiválra.

Forrás: MTI, Mno.hu 

Itt lehet hozzászólni !