Cseh Laci ezüstöt szerzett, Kis Gergő hatodik lett + Videó

MTI, Mno.hu

Cseh Laci

  “Elégedett vagyok, majd leszek boldog is – mondta Cseh a verseny után. – Jó időt úsztam, ami lehetett volna jobb is, ha délután vannak a döntők. Ezen az eredményen a későbbiekben még lehet javítani, most kiúsztam magam. Reméltem, hogy legyőzöm Lochtet, ezzel az idővel és az ezüsttel előzetesen is elégedett lettem volna.” 

Cseh László 4:06.16 perces Európa-csúccsal második lett a 400 m-es vegyes úszás döntőjében a 4:03.84-es világcsúccsal győztes amerikai Michael Phelps mögött a pekingi olimpián. Kis Gergő 4:12.84-gyel hatodik lett.

George W. Bush amerikai elnök is kilátogatott az uszodába, hogy tanúja legyen, miként kezdi el menetelését Michael Phelps, aki honfitársa, Mark Spitz müncheni hét aranyérmes teljesítményét szeretné felülmúlni. Ehhez az első lépés a 400 m vegyes megnyerése volt, ezt saját, idén úszott 4:05.25 perces világcsúcsán csaknem két másodpercet javítva tette meg az amerikai szupersztár.

A kiváló időért persze köszönettel tartozik Cseh Lászlónak, valamint a szintén amerikai s előzetesen a második helyre várt Ryan Lochténak.

A Kőbánya SC világ- és Európa-bajnoka az athéni bronz után ezüstérmet szerzett. Ráadásul 4:06.16 perces Európa-csúccsal, saját, 4:07.96 perces rekordját megdöntve ért célba!

„Elégedett vagyok, majd leszek boldog is. Jó időt úsztam, ami lehetett volna jobb is, ha délután vannak a döntők. Ezen az eredményen a későbbiekben még lehet javítani, most kiúsztam magam. Reméltem, hogy legyőzöm Lochtét, ezzel az idővel és az ezüsttel előzetesen is elégedett lettem volna” – mondta a verseny után. Cseh még két számban érdekelt Pekingben, 200 m vegyesen és 200 m pillangón.

A 800 gyorson Európa-bajnok Kis szépen helytállt, 4:12.84-gyel hatodikként csapott célba. „Az egyik célom az volt, hogy olimpián döntőbe jussak, a másik, hogy jobbat érjek el Darnyi Tamás idejénél. Jó lett volna ötödiknek lenni, de nem vagyok elkeseredve, pontszerző lettem. Nagyon erős volt a kezdés, ezért 200 után kicsit lelassultam” – nyilatkozta Kis Gergő.

Tekintse meg a Hír Televízió felvételét! 

Forrás: MTI, Mno.hu

Az utolsó pillanatban mentettek pontot Görbiczék

Az utolsó másodpercben dobott góllal mentett pontot a magyar női kézilabda-válogatott Brazília ellen a pekingi olimpia B csoportjának második fordulójában.

Második csoportmeccsét egy nagyszerű, 3-0-s rohammal kezdte a magyar női kézilabda-válogatott, de a brazilok fordítani tudtak néhány perc alatt. Az első hullámvölgyet követően magára talált a csapat, Görbicz, Kovacsicz és Szamoránszky repítette az együttest, amely a félidő felénél már 9-6-ra vezetett.

A különbség egyre nőtt, sokáig öt góllal vezetett Hajdu János csapata. A szünet előtt Görbicz zsinórban három gólt ért el, ekkor 17-11 volt az eredmény, de a brazilok még egyszer bevették Pálinger kapuját, így öt találattal vezettek az ötletesen játszó magyarok a pihenőre vonulva.

Fordulás után aztán alaposan megváltozott a játék képe, és a brazilok öt perc alatt ledolgozták hátrányukat, míg a magyarok egyszer sem találtak be. A gólcsendet Görbicz törte meg, majd Szamoránszky két góljával ismét kettővel (20-18) vezetett a magyar válogatott 40 perc elteltével.

A brazilok jóval több emberelőnyt kaptak, így könnyen ki tudtak egyenlíteni a gyengén védekező magyarok ellen. A két együttes ekkor fej-fej mellett haladt, egy-két góllal el tudtak húzni a mieink, de a dél-amerikai ellenfél rendre egalizált.

A magyar együttes nem tudott váltani játékán, nem találták a ritmust, és a védekezés is szellős volt. A 27. percben már a brazilok vezettek (25-26), majd kettőre növelték vezetésüket, miután a másik oldalon Szamoránszky ziccert rontott. Még egy hajrát tudott indítani a magyar válogatott, Ferling és Szűcs révén sikerült egyenlíteni (27-27), de az utolsó percben Amorim betalált.

Fél perce maradt támadni a magyaroknak, így csak az volt a kérdés, vereség vagy döntetlen lesz a vége. Az időkérés után Pálinger helyett is mezőnyjátékos jött be, de a brazilok apró szabálytalanságokkal és a nem éppen sportszerű labdára fekvéssel húzták az időt. Egy másodperc volt hátra, amikor egy szabaddobás után Tomorinak passzoltak hátra, aki könyörtelenül bevágta a hálóba.

A magyarok két meccs után három ponttal állnak, a következő ellenfél Németország lesz szerdán.

Magyarország-Brazília 28-28 (17-12)
Magyarország: Pálinger Katalin – Kovacsicz Mónika 6, Tomori Zsuzsanna 3, Szamoránsky Piroska 6, Tóth Tímea 1, Görbicz Anita 8/3, Vérten Orsolya 2. Csere: Hornyák Ágnes, Ferling Benadett 1, Bódi Bernadett, Szűcs Gabriella 1

Forrás: Inforadio.hu

4 hozzászólás “Cseh Laci ezüstöt szerzett, Kis Gergő hatodik lett + Videó” bejegyzésre

  1. Gordon szerint:

    Nekem így is jó.

  2. Bubus szerint:

    Gratulálok!

  3. Jeniszej szerint:

    Gratulációhoz csatlakozom!

Itt lehet hozzászólni !