BKV-Csepel csörte a buszjáratokról

Csepel.hu

„Korábbi … álláspontunkat fenntartjuk. A tervezett változtatásokkal nem értünk egyet.” – Így kezdődik Tóth Mihály polgármester július 28-án írt levele, amelyet Mihálszky Gábornak, a BKV Zrt. Vezérigazgató-helyettesének küldött el. Ez a levél aligha az utolsó fejezete annak a vitának, amely a Csepeli Önkormányzat és a BKV Zrt. vezetői között folyik a tervezett közlekedési módosítások miatt.

Tény: augusztus 21. és szeptember 6. reggelétől kezdve a kék BKV-autóbuszokkal közlekedő csepelieknek jelentős változásokra kell számítaniuk. Több, az elmúlt évtizedekben megszokott járatnak más lesz a száma és az útvonala, járatok szűnnek meg, újabbak indulnak…

A közlekedési vállalat a hónapok óta tartó vita során a csepeli álláspontból sokat elfogadott, de volt, amit nem. A polgármester a már idézett levélben ez utóbbiakról írta a következőket: „Megerősítjük, nem látjuk bizonyítottnak, hogy a hosszabb vonalakon egyenletesebb forgalmi helyzet alakul ki. A Kölcsey utcában … csuklós járat közlekedése véleményünk szerint nem lehetséges a szűk csomópont miatt.”

A BKV a polgármesteri levél hatására jelezte, hogy az augusztus 7-ére előkészített csepeli sajtótájékoztatót nem tartja meg. Ennek ellenére a csepeliek a Csepel újság hasábjain valamint a Csepp TV képernyőjén és az önkormányzat honlapján teljes részletességgel kapnak tájékoztatást az őket közvetlenül érintő ‑ és a budapesti ‑ közlekedési változásokról. Premier: augusztus 21-én és szeptember 6-án.

A Csepeli Önkormányzat és a BKV vezetőinek levelezését itt olvashatják.

ELŐZMÉNYEK

Forrás: Csepel.hu

4 hozzászólás “BKV-Csepel csörte a buszjáratokról” bejegyzésre

  1. Lexon szerint:

    Azért ez tetszett: idézôjel nélkül írjátok: … és itt, az önkormányzat honlapján …
    Hehe. 😀

  2. admin szerint:

    “Sasszem” Lexon: javítottuk.

  3. ikszdé szerint:

    úristen!!! már hogyne férne el a csuklós…:S vajon más polgármester is ezt csinálja? vagy csak a misi? :S

  4. Lexon szerint:

    ikszdé: nyilván nem az utcában nem fér el, hanem nagyon nehezen fog be- és kikanyarodni az utcából, mivel mindkét végén derékszögû, nagyon kicsi keresztezôdés van.

Itt lehet hozzászólni !