Indul a BUSZ – a Burattino Szolgáltató Ifjúsági Segélyközpont megkezdi működését

Csepel.hu, Csepel.info

A Burattino Általános és Szakképző Iskola, Gyermekotthon a Csepel Kapuja szociális célú városrehabilitációs program elnevezésű projekt keretében Szolgáltató Ifjúsági Segélyközpontot hozott létre a kerületben.

A segélyvonalon krízishelyzetben levő fiataloknak próbálnak segítséget nyújtani, ahol szakképzett pszichológus és szakemberek fogadják a betelefonálók hívásait. A segélyközpontban személyes segélynyújtás is történik, fejlesztő pedagógus várja az érdeklődőket, valamint utcai mentorok a csepeli akcióterületet járva veszik fel a kapcsolatot a csellengő fiatalokkal. 

Ingyenesen hívható segélyvonal: 06-80-696012

Cím: 1212 Budapest, Táncsics Mihály utca 27-29.

Bővebb információ kérhető az alábbi elérhetőségeken:

Telefonon: 06 1 278-2884
E-mailen: busz@burattino.hu; csepel.kapuja@burattino.hu

Facebook: Busz Ifjúsági és Segélyközpont

Ha nehéz helyzetben van és meghallgatásra vagy tanácsra vár, akkor keresse  a BUSZ-t a fenti elérhetőségeken.

csepel.hu

Egy hozzászólás “Indul a BUSZ – a Burattino Szolgáltató Ifjúsági Segélyközpont megkezdi működését” bejegyzésre

  1. Lora :) szerint:

    Az utcai közbenjárással nem sok eredményre fognak jutni. A fiatalok, kvázi csellengők nem szeretik a kérdéseket, nem szeretik, ha bárki is hozzájuk szólna,különben is állandóan nyomkodják azt a fene zenelejátszót, vagy mi a nyavaja empé3 😉 ez a modern technika, anyukám??? 🙂

    Ez a segélyvonal szupi, rengeteg fiatal küzd szorongással, depresszióval, öngyilkosság godolata, stb félelem a sulitól, kommunizmusból ittragadt tanároktól, akik mindent megtesznek hogy ellehetetlenítsék azt aki kicsit kilóg a sorból, nem csoda hogy sokan nem járnak suliba ezért. gondok otthon, baráti körrel való vita, titokban való cigizés, esetleg pia, drog,magány, kilátstalanság, alig várják hogy 18 évesek legyenek, azt hiszik akkor majd nagyok lesznek….igen sok a különbség a fiatalság közt, de ez a vonal jó, csak kiváncsi vagyok, hogy majd idővel amikor esetleg napi 100 hívás is bejönne, azt hogyan lehet bírni?

    Azért a sulikba is be lehetne vezetni nyugati mintára a leküzdöm a félelmem című kis 20 perces lazulós terápiát. Roppant nagy hatással van a gyerek szellemi fejlődésére, melyben nem érez frusztrációt, hiszen tudja mindenk körülötte az osztályban más és más érzelmekkel van teli.
    Hetente kétszer tanítás előtt 20 percig gyakorlatokba tanult terapeutával levezetik a bennük lévő feszült hangot. Különböző mimikákkal, mozgással hangokkal, kézmozdulatokkal kísérve nyugodtabb harmonikusabb környezet érhető el egész héten a suliba, és még a folyosón sem fog rohangálni szünetben az eleven kölyök, nem kell azonnal intőt nyomni az ellenőrzőjébe a sok bunkó általános iskolai tanároknak, hanem egyenrangú félként kezelve a yermeket is elérhető a javulás. Persze ehhez kitartás kell, nálunk meg 4 évenként változik a politika sajnos, nem lehet állandóságra építeni.

Itt lehet hozzászólni !