Elvis a csepeli tengerparton

Quart.hu

Hét letölthető magyar lemez: ordibálható társadalomkritika, melodráma Kápmegyerről, Moog-közeli vállalható rádiórock, csepeli szörfpunk, hangulatos ős-reggae, minimalista poszt-punk és Elvis a házban.

PseudoDeath címmel adta ki, vagyis tette itt letölthetővé második lemezét a hálószoba színtér egyik legeredetibb zenekara, a kápmegyeri Mayberian Sanskülotts. És bár mást ígérhet a félrevezető cím, ugyanazokat a sebzett, bukdácsoló, elragadó dalokat kapjuk, amiket annyira szerettünk a tavalyi Alone In Kápmegyeren is.

Itt van minden: a magnószalag-beállítás intro; a nyomógomb kattanásai a számok közt; a recsegő, elcseszett hangminőség, ami mint egy harmadik hangszer kíséri végig a dalokat; az asztalon elkopogott dobok – és mindenek előtt, de az ezek mögötti biztonságos kis világban Gallus egyszerűségében megkapó, finoman sodró témái és Zita összetéveszthetetlen, ambivalens, egyszerre kislányos és sértetten érett hangja és hányaveti akkordozgatása. Ez az utóbbi évek magyar popzenéjének egyik, ha nem legszerencsésebb találkozása.

A teljes cikket az alábbi linkre olvashatják el.

quart.hu

Itt lehet hozzászólni !