Kerekezés a Kis-Duna-partért

Csepelen.hu

Az MSZP Csepeli Szervezete könnyed kerékpártúrára hívja a Kis-Duna-part mentén a csepelieket. Szenteczky János, a párt csepeli alelnöke meghívójában kiemeli: “az út során a fontosabb helyeken megállunk fotózni, videózni. Elsősorban a Kis-Duna-part élővilágát, természeti adottságait és főleg ezeknek a rombolását szeretnénk dokumentálni, majd azokat eljuttatni az illetékes hatóságok, szervezetek részére.”

A kerékpártúra időpontja 2008. augusztus 2-án lesz (esőnap esetén augusztus 9-én). A túrázók reggel 9 órakor indulnak a volt Papírgyári Uszoda mellől. Gyülekezés 8.30-tól, az érkezés a Kis-Duna-part, Hollandi út – Királyerdő u. saroknál lévő zöld területen lesz.

Az érkezés helyszínén az MSZP vendégül látja a program résztvevőit, ahol lehetőség nyílik kötetlen beszélgetésre az MSZP helyi politikusaival is.

Forrás: Csepelen.hu

22 hozzászólás “Kerekezés a Kis-Duna-partért” bejegyzésre

  1. Bubus szerint:

    Kár, hogy a Kis-Duna partot éppen ők akarják beépíteni. Igaz, akkor szemét sem lesz. A Csevak vezetője amúgy nem keveset tehetne az ottani állapotok rendbetételéért, és akkor a civileknek sem kellett volna külön szervezetet létrehozni, és kéthetente pucolni a partot.

  2. Lexon szerint:

    Kerekezzenek csak, most legalább látni fogják, mi van arra.

  3. Laja szerint:

    Hát igen, kicsit állszentnek tartom, hogy pont a Szenteczky János invitál egy ilyen “tényfeltáró” biciklizésre. Ő a Csevak igazgatója, ő tehetne érte a legtöbbet. A dokumentációkat majd magának küldje el, és takarítsa ki a partot.

    De az is lehet, hogy mint a helyi mszp alelönke, inkább valami befektetőknek készítenek portfóliót a helyről, hogy aztán egyeztessék a befektetési elképzeléseket, és persze a pénzügyeket.

    De jól nézne ki mondjuk a Csepel Pláza II. a Kis-Duna partján…

  4. ikszdé szerint:

    olyan szép lehetne a Kis-Duna part (tudom most is szép :P) le lehetne olyan kocka kövezni az egészet végig, hogy ne a mocsárban kelljen biciklizni/sétálni, lenne bicikliút valahol..meg ilyen kisebb fejlesztések..nem kell 6 emeletes épület, bontsák le a gyárat aztán oda lehet építkezni

  5. sasmadár szerint:

    Kedves Lexon!

    Mi az, hogy “látni fogják mi van arra”? Ti nem látjátok? Gyönyörű zöld, természetes környezet, amibe azok rondítanak bele, akiket a most bicikliző-kedvű Szenteczky elvtárs, mint Csevak és MSZP vezér nem gátol meg ebben! A Csevak dolga a zöld felületek rendben tartása és megóvása! Erre kap több száz millió közpénzt a mi zsebünkből, nem?

    Csak nem azért szavaztátok meg a hat Kis-Duna-parti telek eladását, hogy “21. századi, korszerű, ejrópai, unyijós” környezet épülhessen a mindenki által szeretett zöld Kis-Duna parton?

    Mit akartok Ti biciklizés közben dokumentálni? Azt, hogy az általatok elhanyagolt parton inkább lakópark, meg wellness épüljön? “Sajnos, nem tehetünk mást, nincs rá pénz, a mi szocika szívünk is fáj, stb!” Ezzel akarjátok, nagy garral telekürtölni a kerületet a Csepel újságon keresztül?

    A csendes csepeli többség nem beépítést, eladást, privatizációt akar, hanem a zöld környezet megtartását, gondozását, a természetes úton létrejött állat- és növényvilág továbbélését, valódi és szabályozott közösségi területhasználatot szeretne!

    A döntést a csepeliekre kell bízni, övék a Duna-part! Támogasd inkább a népszavazást, akkor elhiszem, hogy Csepelért dobban a szíved.

  6. miska72 szerint:

    Tisztelt sasmadár

    Teljes mértékben igazad van. Vidéken miért tudják gondozni a közterületeket? Vidéken miért fű nől a parkokban és nem gaz? Vidéken miért jobbak az utak mint Csepelen? A vidék miért csatornázottabb mint Csepel?

  7. Lexon szerint:

    sasmadár:
    Miért nekem címzed mindezt? Elment az eszed? Én MSZP-s?

    Ülj le, fiam, egyes…

  8. Levente szerint:

    legalja.
    a rombolást akarják dokumentálni? le kell fényképezni a túra szervezőit, vezetőit. ők maguk a rombolás és az értelmetlen pusztítás.

    gondolom ezt nem hagyomány teremtő túrának szánják, hiszen be akarják építeni a területet. ha sikerülne, a következő túrán már a hollandin lehetne csak kerekezni.

  9. jani szerint:

    Csak nem azon a kerékpár úton akar Szentecky úr – pardon- elvtárs és csapata végigmenni ami ta kiplakátoltak hogy megépült a Kis-Dunaparton ?
    Fel kell világosítanom, hogy többen kerestük azt a Kis-Dunaparti kerékpár utat de sajnos nem találtuk mert nem létezik !!!!!!!!!!!!!!!!!??????????
    Csak óvatosan elvtársak nehogy a nagy felmérés és dokumentálás közben orra essenek !
    Egy kis takarítást is be lehetne vállalni, annak nagyobb haszna lenne mint a dokumentálásnak !

  10. Politikamentesen szerint:

    Menjenek, és nézzék meg minél többen, hogy milyen értéket kótyavetél el az önkormányzat! Mely területet akarják beépítetni, elvenni a csepeliektől, tőlünk és a gyermekeinktől. Megszüntetnék “csepel tüdejét”, elvennék tőlünk, s gyermekeinktől a Dunát. Ha ezt engedjük olyan szigetlakók leszünk, akiknek men jut vízpart.

  11. miska72 szerint:

    Én annak örülnék ha a hivatalból kerekeznének már el. De felőlem vihetik is őket.

  12. leslie szerint:

    A következő kerekezés helyszínéül a CSEPEL SC sporttelepet javasolnám…

  13. Matula szerint:

    Én legszívesebben elmennék, mert kíváncsi vagyok mi sül ki ebből, de szégyellném ha egy ismerős meglátna ezzel a bagázzsal…

  14. bhu szerint:

    bicikliút: nem kell kiépíteni!! hogy nézne ki?? a mélyebben fekvő részeket fel kell tölteni zúzott kővel, a többit úgy hagyni, ahogy van, ez benne a jó! vagy csak nekem? – megcsinálták a lejárót is, rosszabb lett. a szándék jó volt, az eredmény siralmas. az ‘őshonos’ növények még mindig sehol, a telepítettek kiszáradtak, a fű nem nő, a fahasáb út sem biciklivel, sem gyalog nem kényelmes. (De itt a szándék jó volt.)

  15. jani szerint:

    Én sem szeretnék oda a partra kerékpár útat építetni. csak azzal dicskedtek, hogy több tizmillióért épitettek oda kerék- pár útat, ami nem igaz. Mert kerestük de nem találtuk !!???
    A kiragasztott plakátjukat meg lehet nézni azon rajta van,hogy márpedig ott építettek. Máshol talán igen !!!

  16. bhu szerint:

    Ja igen, azt tudom, hogy reklámozták az uszodával együtt. Nem is arra írtam, csak ennek örülök, hogy végül nem csinálták meg. De szerintem választásra meglesz, pedig nem kéne. Jobb lenne ősparknak, csak járható módon. A legjobb a déli szakasz, ott alig lehet menni az összeboruló sástól.

  17. Levente szerint:

    Nem tudtam sajna ott lenni, de érdekelne, hogy mi volt. Valaki esetleg összefoglalná? Gondolom a biciklis úton nem sokan tudtak kerekezni…

  18. Matula szerint:

    Én voltam. Talán harmincan lehettünk. Szenteczky úr csak a végállomáson volt jelen. Én jól éreztem magam, bár nem vagyok “pártoló tag” 🙂 De hát ha egyedül megyek akkor is jól érzem magam.
    Állomások: a kis öböl – kajak-kenu telep (koszorúzás) – komp – horgásztanya. Tulképpen nem volt ez rossz, csak hát éppen ők…
    Ja, és a rohanás: egyedül a kajak-kenu telepen és a végállomáson álltunk meg hosszabb időre, a többi helyen csak úgy öt percre.
    És egy kis apróság: az a fő szervező aki végig jött velünk (nevét nem tudom, de amúgy sem illenék leírnom) a Kis-Duna-öbölnél megkérdezte hog most kb. hol járunk. Mondták neki hogy a 48-as busz végállomásának vonalában. Erre a következő kérdése: a “Pusomát” elhagytuk már? Mindenki vonja le a következtetést.

  19. Levente szerint:

    Matula: köszönöm a beszámolót. no komment 🙂

  20. kisduna-album szerint:

    …'”természeti adottságait és főleg ezeknek a rombolását szeretnénk dokumentálni, majd azokat eljuttatni az illetékes hatóságok, szervezetek részére.”

    Ezen eldobtam az agyam! Pont ők????
    És ki az illetékes hatóság, mert mi már hónapok óta nem találjuk, egyik mutogat a másikra!?

    Hol vannak a képek és a videók?

  21. […] augusztus 2-án Szenteczky János, a csepeli vagyonkezelő vezetője, a kerület MSZP-alelnöke kerékpártúrára hívta a csepelieket. „Elsősorban a Kis-Duna-part élővilágát, természeti adottságait, és főleg […]

  22. Szabó Imre szerint:

    Kerékpárút mi? Környezetrendezés, szemétszedés …. szép dolgok. Miért nem szól egyetlen fórum sem a víz állapotáról. Arról az iszapos szennyezett
    léről, amelyből kifogott halból vakmerőség enni (ha még van benne). Persze
    ezek a PROBLÉMÁK nem látszódnak bringázás közben.

Itt lehet hozzászólni !