Sörvirágos csikidám az átszálló utcában

Rizi

Rizi felett a glória

Kicsit sárgább, kicsit savanyúbb, de a mienk – mondhatnánk joggal savanyú szájízzel. Volt ugyanis hamisítatlan Rizi-sör, kiváló pálinkák, kemencés lángos és kecskesajt, de aki a magyar borvidékek és a bortermelők választékára volt kíváncsi, az hoppon maradt a hétvégén a csepeli (bor)fesztiválon.

R-GO

R-Go

Eleinte még kerülgetni kellett a dobozos sört kezükben szorongató hajléktalan és nem túl illatos alkoholistákat, de ezt sajnos már megszoktuk a csepeli „sétáló” utcában. A jellegéből adódóan inkább átszálló utcának nevezhető közterületünkön – utat törve a HÉV utazóközönségének menetrend szerint megérkező tömegén – idővel előkerültek díszes ruháikban a borlovagok és az érdeklődők is. Programokból nem volt hiány. A Csepp Csepel Táncegyüttes műsorát már közel ezer ember nézte-hallgatta végig az utca hosszában, és hozta szokásos formáját „gidáival” az R-Go is. Kár, hogy ekkorra a mádi pincészet már be is zárta kapuját.

Életkép pénteken

“Borválaszték” pénteken…

Az árusító bódék közül az első nap délutánján körülbelül minden hatodikban lehetett bort kapni, de sajnos csak néhány borvidék és még kevesebb pincészet választékából. Hiába volt tehát borfesztiválnak hirdetve, nem voltak jelen a történelmi magyar borvidékek, nem voltak itt az ismertebb pincészetek sem. A szombat délelőtti gyerekműsorok idején a fél bódésor már zárva volt. Itt folytathatnánk a bemutatást a további programokkal, de mivel mi borfesztiválra lettünk volna kíváncsiak, a kóstolgatást inkább otthon folytattuk. Ha van élménybeszámolójuk, írják meg!

Életkép szombaton

…és szombaton 

15 hozzászólás “Sörvirágos csikidám az átszálló utcában” bejegyzésre

  1. Gabca szerint:

    Csak tudnám, h miért borfesztiválnak nevezték el? Ez Csepel imázs: ide nem jöttek el a borászatok! Borzasztó zavaró volt az a rengeteg zárva maradt házikó.

  2. Csepeli Galvániszap szerint:

    Én nagyon vártam a borfesztivált, mert jó ötletnek gondoltam. Az üresen, bezárva sorakozó házikók, a borválaszték siralmas volt. Attól, hogy valahol lehet jó borokat is kapni, még nem lesz borfesztivál a dologból. A szervezés egy nagy O volt.

  3. Karcsi szerint:

    Legyünk pozitívak: ez az első, hagyományteremtő Borünnep volt, jövőre remélhetőleg már a szervezők is tapasztaltabbak lesznek, és a borászok körében is ismertebb lesz a csepeli rendezvény!
    Amúgy szerintem nem túl eredeti az ötlet, manapság nyakra-főre rendezik a borfesztiválokat. Lehetne inkább a gyárba szervezni valamilyen egyedülálló, csepeli sajátosságokra épülő, pl. ipartörténeti rendezvénysorozatot, feldobva mindenféle közönségcsalogató programmal. (Jaj, azok a régi gyermeknapok a Csepel Művekben… 🙂

  4. Bubus szerint:

    Legyünk pozitívak, vegyünk bort a Tesco-ból. Jövőre meg legyenek szívesek a rendezők bortermelőket is meghívni a csepeli borünnepre, meg vigyék a fenébe az üres bódékat, mert azt nézni is siralmas volt, hogy minden második árusítóhely be volt zárva. Még annyit a bónokról, hogy ki volt írva, csak bónnal lehet fizetni, a pultoknál meg sokszor forintban volt kiírva az ár.

  5. Picúr szerint:

    Legyünk pozitívak? A szervezők többéves tapasztalattal rendelkeznek “nép-kábításból”, szóval egy ilyen rendezvény lebonyolítása gyerekjáték kellett volna, hogy legyen. Mégsem sikerült megoldani a maguk elé tűzött feladatot. Nem mondom, hogy jövőre hátha jobban csinálják, mert remélem jővőre már nem a mostani banda szervezi. Legalább a fellépők beleadtak mindent, ha már a szervezőknek nem sikerült. Az egész olyan Tóth Mihályos, olyan csepeli szocis volt. Ha most nem írogatnánk a megjegyzéseket, mint például ez, már rég el is lenne felejtve az egész.

  6. Ponyicsányi Márta szerint:

    Én csak azért nem felejtem mert 2szer lehánytak sok éhes szájat láttam!
    Borzalmas volt!
    Bonokok helyet Forintal is lehetett fizetni!
    A rendezvény a O la!!!!
    Habár álitolag ez a gyermekekért történt az árusok 1%fizettekbe!
    De reméljük az Unokáimmal hamar feledjük eszt a meghato rendezvényt!AZ egész olyan Tanács elnökös volt!
    Rossz álmaink voltak! Mily sok éhes száj csepelen!
    Még adjanak el valamit,ha van mitt csepelböl és az éhezöknek adni!!!!!!!!!Csak igy tovább Úrak !!!!!!

  7. Karcsi szerint:

    Jaj, nagyon szörnyű lehetett, milyen jó, hogy én nem voltam kint! Szánalmasok vagytok…

  8. Csaba szerint:

    Bunkó vagy Karcsi. Nem kicsit, nagyon!

  9. Csepeli Galvániszap szerint:

    Kint se voltál? Most már értem miért védted 😉

  10. Karcsi szerint:

    Bocs, de tényleg, csak fikázni tudtok mindent?

  11. Csaba szerint:

    Hétvégén lesz Kormorán koncert Csepelen. Én nagyon szeretem őket. Jó, hogy jönnek, mert ők szinvonalat képviselnek. A borhétvége pedig szimplán gagyi volt.

  12. […]  Reméljük idén nem ilyen kínálat lesz (a tavalyi beszámolónk itt olvasható) […]

  13. anoniumus szerint:

    szerintem jó volt fafejek

  14. anoniumus szerint:

    gyagya karcsi. jó volt az oltás csaba

  15. […] még borfesztiválnak indult, amiről kicsit savanyú szájízzel számoltunk be, éppen a borok hiánya miatt. Ma már csak […]

Itt lehet hozzászólni !