50 éves a Gépipari Tudományos Egyesület csepeli szervezete

Csepel.hu

gte

A Gépipari Tudományos Egyesület (GTE) csepeli szervezete megalakulásának 50. évfordulója alkalmából fél évszázad helyi ipartörténeti örökségét bemutató kiállítást szervezett, melyet az egyesület csepeli tagjai június 6-án a Csepeli Ipartelep 1-es kapujánál működő Gépipari Klubban nyitottak meg. A tárlatot június 8-ig 10.00 órától 16.00 óráig tekinthetik meg az érdeklődők.

A GTE csepeli szervezete a megalakulását követően a volt Csepel Művek területén működő vállalatok műszaki szakembereinek összevont tudományos, szakmai műhelyévé nőtte ki magát. A szervezet koordinálásával történt e szakembereknek az oktatása és a továbbképzése. Továbbá a vállalatok eredményességét növelő műszaki fejlesztések, kutatások zajlottak ott, és a szervezeti tagok kutatási eredményeit ismertető tudományos szakanyagok születtek e kutatóműhelyben.

A rendszerváltást követően, miután a nagyobb csepeli nehézipari vállalatok többsége felszámolódott, vagy átalakult, a GTE csepeli szervezetének a fő tevékenysége a helyi ipartörténeti értékek dokumentálása és megóvása lett. A GTE csepeli alapszervezetének a tagjai az elődeik és saját munkájuk eddigi eredményeiről megemlékező tablókat, plakátokat és kiadványokat tettek közzé az általuk szervezett műszaki, ipartörténeti kiállításon.

zelei- csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !