Csepeli kjúdósok sikere Ausztriában

Csepel.hu

Ebben az évben Auszrtria adott otthont a tradicionális japán íjászat, a Kyudo (kjúdó) nyílt nemzetközi bajnokságának. A csepeli illetőségű Bukyukai Kyudo Egyesület a tavalyihoz hasonlóan idén is remekül helytállt a viadalon.

Károlyi Tamás (a klub tagjának) beszámolója szerint a versenyre minden kjúdót gyakorló íjász benevezhetett, aki a nemzetközi feltételeknek maradéktalanul megfelelt, vagyis tisztában van a sportág formai követelményeivel. A megmérettetésre Bécsben került sor, az úgynevezett Wienerberger dojo-ban, ami egy meglehetősen szép, japán íjász terem, sajnos Magyarország nem bővelkedik hasonlókban.

A versenyben 12 csapat 34 íjásszal vett részt, s a legeredményesebb 10 íjász jutott tovább az egyéni versenyben. Minden íjász 3×4 vesszőt lőhetett meghatározott lövésformában csapatban, és egyéniben egyaránt. A találatokon kìvül stílusértékelés is volt, melyben a formát, és a kivitelezést is értékelik. A magyar csapatot Szalontai Judit (1dan), Székely Gábor (1dan), Nagy Ákos (1dan), Mécs Péter és Károlyi Tamás ( 2dan) képviselte.

Csapatban az előkelő 4. helyezést érte el a Székely Gábor, Mécs Péter, Károlyi Tamás összeállítású trió. Károlyi Tamás ezen kívül egy szoros párbajban elért 3. helyezést is begyűjtött, ami ugyancsak remek eredménynek számít. A tavalyi megmérettetésen egyéniben versenyzőket indító csepeli klub Karlik Andrea jóvoltából egy 3., Károlyi Tamás révén pedig egy 2. helyezést ért el. A rendkívül fiatalnak számító egyesület mindössze 3 esztendeje vesz részt versenyeken, az idei volt a 4. ilyen esemény a klub életében. “Számos egyesület, kyudo klub jóval nagyobb költségvetéssel, támogatással, sokszor sokkal jobb körülmények között készülhet a mienknél, ezért jelentenek sokat nekünk ezek a sikerek!- tette hozzá Károlyi Tamás.

A csapat legközelebb június 19-én méreti meg magát egy németországi világversenyen, ahol többek között japán, olasz, horvát, és német ellenfelek várnak rájuk, és természeteseen ott is szeretnének a lehető legjobban teljesíteni. Egy esetleges újabb siker tovább növelheti a klub presztízsét a nemrégiben megalakult Magyar Kyudo Szövetségben és a hazai japán íjász társadalomban is.

Légrádi Gábor- csepel.hu

Forrás és fotók: Bukyukai Kyudo Egyesület

Itt lehet hozzászólni !