Sikeres volt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium napkollektoros pályázata

Fidesz.hu

A kép illusztráció

Az Új Széchenyi Terv Zöld Beruházási Rendszer napkollektor-rendszerek kiépítését támogató alprogramjára beérkezett, összesített igények lefedik a rendelkezésre álló 2,97 milliárd forintos keretet.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a 2012. május 15-ig meghosszabbított határidő lejártának megfelelően lezárta a konstrukciót. A kiírásra összesen 5 686 pályázat érkezett be, ebből mostanáig több mint 2 300 darabot bíráltak el kedvezően. A fennmaradók értékelése folyamatban van – derül ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerdai, szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményéből.

A nemzetközi szén-dioxid kvótaértékesítés bevételeiből finanszírozott kiírás megújuló energia felhasználást ösztönző energetikai korszerűsítésekre kínált lehetőséget a pályázók számára. A Nemzeti Energiastratégia szerint a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése és az energiatakarékosság javítása – más megoldások mellett – a napenergia-felhasználás elterjesztésével is elősegíthető. Az új konstrukció fogadtatása bebizonyította, hogy a Kormány Megújuló Energia-hasznosítási Nemzeti Cselekvési Tervben rögzített szándékai találkoznak a lehetséges pályázói kör igényével.

A pályázati határidő lejártával a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2012. május 15-én éjfélkor lezárta a támogatási konstrukciót és a további pályázati dokumentumok befogadását. A később benyújtott pályázatokat automatikusan, érdemi vizsgálat nélkül elutasítják.

A szaktárca által kezdeményezett konstrukció elősegíti a nyertes háztartások rezsiköltségeinek és energiafogyasztásának csökkentését. A program megrendelésekhez juttatja az ágazat hazai kisvállalkozóit. A pályázati támogatással megvalósuló fejlesztések hozzájárulnak a klímavédelem területén vállalt magyar kötelezettségek teljesítéséhez.

fidesz.hu

11 hozzászólás “Sikeres volt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium napkollektoros pályázata” bejegyzésre

  1. Té-Gé szerint:

    Egyszer arról volt szó, hogy a szén-dioxid kvóta értékesítésből a panelházak felújítását, szigetelését, fűtéskorszerűsítését fogják finanszírozni. Megint hazudtak. 🙂

  2. Jeniszej szerint:

    Milyen kár, hogy a fenti kép is csak egy gyenge illusztráció.

  3. meghát.... szerint:

    ” Az új konstrukció fogadtatása bebizonyította, hogy a Kormány Megújuló Energia-hasznosítási Nemzeti Cselekvési Tervben rögzített szándékai találkoznak a lehetséges pályázói kör igényével. ” – Na még egyszer: ” a lehetséges pályázói kör igényével. ” Esélyem sem volt a kötelező önrész hiányában pályázni! Az ELMŰ -nek ,a megtermelt plusz energia visszavásárlása, törvényileg még mindig nem rendezett! A tehetősebb ismerőseim ,saját erőből megoldották, a napkollektoros programot,már évekkel ezelőtt.

  4. Nagyapó szerint:

    Té-Gé! A butaság, együtt a rosszindulattal okozza, hogy amit nem ért az hazugság.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  5. Té-Gé szerint:

    nagyapó, te drága!
    Az Árpád 10-ben elkezdtek állványozni, de el is bontották.
    Gondolom, hogy nincs pénz, vagy önrész? Verte a kormány a mellét, még 2011-ben, hogy a kvótából lesz panelprogram. Hol van?
    A megújuló projekt pályázati feltételeit olvasd el és akkor ráébredsz, hogy kétszer annyiért kapja meg a pályázó, mint amennyiért megvehetné. 🙂
    Na, akkor most ki hazudik? 🙂

  6. robi szerint:

    A pályázat -jellegéből fakadóan- az átlagosnál gazdagabbak támogatását célozta meg, ebből eredően egy szűk rétegnek szólt.

    A társasházak többsége – a bent élők anyagi helyzetének drasztikus visszaesése miatt – a napkollektoros fejlesztésnél sokkal földhöz ragadtabb problémákkal küzd.
    Semmilyen komoly felújítást nem képes saját erőből véghez vinni. Nekik létfontosságúak lennének azok a pályázatok, amelyek az elmúlt két évben tejesen elmaradtak.

  7. Gordon szerint:

    Jaj robika, hagyjad már a butaságot. Nyílván aki minden pénzét elissza és elgépezi a sörözőben az nem fog napkollektorra pályázni. Kb. úgy tojik rá ahogy van.

    A társasházak lakóinak egy része örüljön hogy anno a piaci ár alatt vehetett lakást.

  8. csaba péter szerint:

    Ez megint azt jelenti , hogy aki rászorulna nem kaphat aki meg kap az nem szorul rá .

  9. Té-Gé szerint:

    Gordon a kis alapítványi pénznyelő paraszt, beszól nekem T.G.-nek, mert szabadpiaci áron, devizahitel és segítség nélkül tudtam egy társasházi lakást venni. Ha Gordon féle kis geci lennék, akkor én is az állam pénzét, vagy az alapítványomét nyelném és óbégatnék valamelyik királyerdei villából, hogy akinek annyija nincs, mint Gordonnak az annyit is ér? Tehát Gordon geci, én elmehetek a kurva anyámba?

  10. meghát.... szerint:

    Kedves Té-Gé Fater !
    2012. május 22., kedd – 00:27 – Csak nem nálad is betelt a pohár?Ha még fenn vagy Javaslom Neked is :az ATV.hu Mihályi Péterrel történt riport utolsó 10 percének megnézését! Nem fogsz hinni a fülednek! Üdvözlettel :Meghát :nagypapa!

  11. Té-Gé szerint:

    meghát fater! 🙂

    Nem telt be csak ezt a köpönyegforgató kis dagadt okoskát nem tudom elviselni!
    ( mindjárt rákeresek! )

Itt lehet hozzászólni !