Nem álltak be Gyurcsány mögé

Blikk, Magyar Hírlap

Tojásdemokrácia

 Nem égették magukat vele

Szinte semmi konkrétumban nem állapodtak meg a közjogi méltóságok tegnapi találkozójukon, amelyet Gyurcsány Ferenc a szombati melegfelvonulást ért atrocitások után kezdeményezett. Szakértők szerint a legmagasabb rangú politikai vezetők nem tehették meg, hogy nemet mondanak a megbeszélésre, ám az megint lufinak tűnt.

Az erőszak elleni küzdelem jegyében hívta össze a közjogi méltóságokat a Parlamentbe Gyurcsány. A miniszterelnök szerint arra kell megoldást találni, miért nem nyújtanak elég védelmet a törvények a békés embereknek.

A kormányfő mellett Sólyom László köztársasági elnök, Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke, Paczolay Péter, az Alkotmánybíróság elnöke és Kaposvári Bertalan, a Legfelsőbb Bíróság elnökhelyettese vett részt a tegnapi megbeszélésen. A több mint egyórás, zárt ajtók mögött tartott eszmecserén megegyeztek abban, hogy az alkotmány biztosítja a békés gyülekezés jogát, de a hét végi melegfelvonuláson történtek után át kell tekinteni, hogy szükség van-e egyes jogszabályok módosítására. A találkozóról elsőként Gyurcsány Ferenc lépett ki, rajta kívül a helyszínen senki sem nyilatkozott.

– Az alapvető alkotmányos szabályozás helyes, azon nem kell változtatni, azonban szükséges, hogy átnézzük: szükség van-e itt-ott pontosításra – jelentette ki a kormányfő.

– Szükséges, hogy a jogalkalmazók: a rendőrség, az ügyészség és a bíróság sok konzultációval egységesebb jogalkalmazást és jogi értelmezést tudjon megvalósítani. A gyülekezési törvényt meg kell újítani, ezért ötpárti tárgyalásokat kezdeményezünk.

Szakértők szerint a tegnapi találkozó után semmi sem fog változni ezen a téren, igazából teljesen felesleges volt összehívni a közjogi méltóságokat.

– Kevés a törvénymódosításra az esély, hiszen ahhoz kétharmados többségi szavazat szükséges. – mondta a Blikknek Juhász Attila, a Political Capital politikai elemzője.
– Gyurcsánynak az volt a célja, hogy táborát összerántva politikai aktivitást mutasson a rendbontókkal szemben. Ezt részben el is érheti, de ettől jelentősen nem javulhat a kormány megítélése. A közjogi méltóságok nem tehették meg, hogy ne menjenek el a megbeszélésre, mert a felvetett ügy valós probléma.

Kiszelly Zoltán politológus a Blikknek azt mondta: maszatolás folyik, az MSZP minden új dologra azonnal lecsap és reagál. Azért nem nyilatkozott a találkozó után Gyurcsány Ferencen kívül senki sem, mert a többi közjogi méltóság nem akart mögé beállni – tette hozzá.

Csak idézték, hogy szabad hajigálni?

– A bíróság nem mondta, hogy a véleménynyilvánítás szabadságába belefér a tojásdobálás – mondta Bánhidi Istvánné, a Pesti Központi Kerületi Bíróság elnökhelyettese.

Bánhidi a Népszabadságnak nyilatkozva kifejtette: a tojásdobálók ügyében eljáró bírák csak idéztek egy erről szóló korábbi ügyészségi állásfoglalásból. A dobálókat pedig azért mentették fel, mert joggal hihették azt, hogy amit tesznek, nem jogellenes.

Forrás: Blikk

Orbán Viktor: csapdába került Magyarország

“Nem a jogszabályok, hanem a kabinet és a rendőrség hibája az, hogy a kormány nem szerez érvényt az alkotmányban és a vonatkozó törvényben foglaltaknak, az” – jelentette ki Thomas de Maizière német kancelláriaminiszterrel folytatott tárgyalásai után Orbán Viktor. Elmondta, hogy a kisebbségi kormányzás miatt csapdahelyzetben van az ország.

“A kabinet minden energiáját felemészti saját maga fenntartása, ahelyett, hogy az ország gondjaival foglalkozna – folytatta a Fidesz elnöke. – Nem tudja fenntartani a közrendet, és az unióból érkező forrásokat sem tudja tisztességesen felhasználni.” Hangsúlyozta: szegénységi bizonyítvány a kormányzatról, hogy a távhő árát megemelik, mégsem ül össze a parlament.

Forrás: Magyar Hírlap

17 hozzászólás “Nem álltak be Gyurcsány mögé” bejegyzésre

  1. miska72 szerint:

    Gyurcsány előbb a hivatalokban tegyen rendet! Önkormányzat, Középmagyarországi Közigazgatási Hivatal Építés-Felügyelet, Rendőrség Ügyészség! ZÉRÓ tolerencia a hozzá nem értő korrupt gazembereknek!

  2. Kovács Ernő szerint:

    Gyáva szarok!

  3. miska72 szerint:

    Beálhattak volna Gyurcsány mögé. Segbe tetoválhatták volna!! Nem kicsit! Nagyon!

  4. infósferi szerint:

    Vajon, mikor veszi észre GYF, hogy úgy járt, mint elődje. Szépen visszafarolt mellőle mindenki. Magányos harcos, naponta bejelentett ötleteit még a párton belül sem veszik már komolyan.

  5. Papi szerint:

    infósferi!
    Amig mentelmi joga van addig nem fog lemondani gyf mert különben bírósági perek tucatját varják a nyakába.
    Kovács Ernő!
    Kérlek ne gyere esetleg süket szöveggel ezek tények és nem fikció

  6. Nagyapó szerint:

    Ha Bánhidi Istvánné, a Pesti Központi Kerületi Bíróság elnökhelyettese, akkor miért Bánhidi nyilatkozik a Népszabadságnak?
    A rendőrség nem akarta engedélyezni a provokációs felvonulást, majd – valószínűleg – a meleg párt nyomására engedélyezték. A rendőrök nem buzik, azért viselkedtek úgy ahogyan viselkedtek.
    Gyurcsányék viszont tudták (az elhárításon keresztül),hogy mi fog történni, hagyták az eseményeket, majd hatalmas propagandával elvonják a figyelmet a valós helyzetről.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  7. Papi szerint:

    Nagyapó!
    A lóláb nagyon nagyra nőtt és kilóg a takaró alól. Egyébként igazad van (utálok magázódni, de ha sértő volt akkor elnézést).

  8. LB szerint:

    http://index.hu/politika/belfold/plt080712/

    Olyan de’javu érzésem van!
    Emlékszik még valaki 1988-ra, amikor a négyek bandáját (Bihari Mihály, Bíró Zoltán, Lengyel László, ???) kizárták az MSZMP-ből?

  9. Papi szerint:

    LB!
    Gondolod most is ez történik?

  10. LB szerint:

    Nem tudom. De ha a belső ellenzéket megpróbálják elhallgattatni, eltávolítani, az jelez valamit.

  11. Lora :) szerint:

    És már a közéletben is megmutatkozott a magyar nemzet kiröhögése.
    A minap egy éttermi fogadás kellős közepén egy német nyelvű országból érkezett, orrát rendkívül fennhordó férfi próbált angolul elküldeni a halál faXXára engem, és még az étterem néhány dolgozóját, családtagjaimat, akik körülöttem ültek, mivel az étteremben felszolgált kakukkfüvet butaságuk végett darázsnak nézték, és kifejezetten meghazudtolva érezték magukat a pincér illedelmes visszakozása végett.

    “what’s this mendacious place?” Mi ez a hazudós hely?

    Ennyi – aki érti, érti, aki nem, az nem!

    Mindenesetre megalázó, hogy ez Csepelen, egy mikrókörnyezetben is felütötte már a fejét….

  12. Kovács Ernő szerint:

    Papi: Akkor már lehetne kezdeni a másiknál is! OV! De erre nem fog sor kerülni, mármint Ferire, mert megint elveri a sztárotokat!

  13. Anyóca szerint:

    Ez a pasi nagy túlélő. Vajon meddig sikerül még neki?

    Azt hiszem már nagyon unalmas. Nem! Inkább szánalmas!!!!!!!!!!!

  14. Papi szerint:

    Kovács Ernő!
    Én nem vagdalkoztam mint Te. Én konkrét dologról írtam ha tudsz valami konkért dolgot úgy legyél olyan jó és mond el. De ne vádaskodj fölöslegessen.

  15. leslie szerint:

    Kis hazánk tragédiáját jól jellemzi ez a mikro történet. Adott egy ország irányító, akinek az ígéretei 1 %-ban sem hasonlítanak a cselekedeteihez.
    Az emberek túlnyomó többsége ezt régen tudja, de kénytelen ragaszkodni hozzá, mert egyéni boldogulása jelentős mértékben tőle függ.Tudok olyan csepeli képviselőt, aki magánbeszélgetés során másképp vélekedik egy- egy kérdésben, mint a csepel. info-n. Ezt ugyanis olvassák Antiék is. Lehet, hogy Ernő is ilyen?

  16. Papi szerint:

    leslie!
    Szerintem az 1% nagyon bökezű volt én 0,01% – ra taksálom.
    Kovács Ernő!
    Próbálj egy kicsit objektív lenni. Mindig az ellenkezőét tesszi a te gyf-ed mint amit igért. Arrol nem is beszélve, hogy egy mondatban sajátmagával ellentétes dolgokat is képes állítani.

  17. leslie szerint:

    Ha Ernő lenne a főnököm, és 4 év után- ugyanis GYF 4 éve “kormányoz”- az asztalára ezt a produktumot tenném le, szerintem elbocsátana. Feritől meg elájul. Nincs egyedül.

Itt lehet hozzászólni !