Megalakult a 96. Sólyom cserkészcsapat

Csepel.hu

A 96. Sólyom cserkészcsapat újraalapítását május 1-jén a Csepel-Királyerdői Református Egyházközség kertjében ünnepelték. Temesvári Imre, a gyülekezet helyi református lelkipásztora köszöntötte az egybegyűlteket, majd Szöllőssy Vágó János csapatparancsnok, a 96. Sólyom cserkészcsapat megálmodója tett fogadalmat Solymosi Balázs, a Magyar Cserkészszövetség országos vezetőtisztje előtt.

Ábel Attila alpolgármester az önkormányzat nevében gratulált a cserkészcsapat újjáalakuláshoz. Bejelentette, hogy a kerület vezetése nem csupán erkölcsileg támogatja jövőbeli munkájukat, hanem az újjáépítéshez s a királyerdei cserkészélet fellendítéséhez is igyekeznek minden lehetséges segítséget megadni.

A zászlószentelés előtt a királyerdői egyházközség lelkipásztora elmondta, hogy a zászlóbotot ékesítő csúcsdísz létrejöttében a Szent György Lovagrend segített, melynek képviselői Szabadkáról érkeztek ünnepelni. A 96. Sólyom cserkészcsapat új zászlaját Kispál György katolikus plébános szentelte fel és Temesvári Imre református lelkész áldotta meg. A régi hagyományokat felelevenítve zászlóanyának Temesváriné Varga Melindát választották, aki a zászlórúdra felkötötte az újonnan megalakult cserkészcsapat első szalagját.

Ezután Csikós György, az egykori 96. Sólyom cserkészcsapat tagja az öreg cserkészek képviseletében elmesélte politikai akadályokkal teli küzdelmüket.  A nyugdíjas pedagógus ez idáig hűen őrzött eredeti csapatzászlójukat meghatódva adományozta az új cserkészcsapatnak.

Az újjáalakuló ünnepségen részt vett Téglás Gergely, a X. Cserkészkerület vezető tisztje, Tóth Gergely, a 15. sz. Bethlen Gábor cserkészcsapat parancsnoka, Vezér Endre, a 96. Sólyom cserkészcsapat egykori tagja, valamint a testvér cserkészcsapatok képviselői, a 813. Prohászka Ottokár cserkészcsapat tagjai és a Balmazújvárosból érkezett cserkészek.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !