Tekerj a sereggel!

HM Sajtóiroda, Csepel.hu, Csepel.info

Honvédelmi Minisztérium várja azok jelentkezését, akik éreznek magukban erőt és képességet ahhoz, hogy két nap alatt körbetekerjék a Balatont 2012. május 5-6-án, és honvédhez méltó módon tisztelegjenek a régi korok hősei, katonái előtt.

Kétnapos kerékpártúrát szervez a Honvédelmi Minisztérium, amelyen részt vesz Hende Csaba honvédelmi miniszter is. A kerékpártúrára bárki jelentkezhet: katonák, civilek, családok, baráti társaságok egyaránt. A részvétel önkéntes, azon mindenki saját felelősségére és költségére vesz részt. Azok részére, akik regisztráltak, a szervezők térítésmentesen emlékpólót, többszöri frissítési lehetőséget és számos szolgáltatást biztosítanak.

A kerékpártúrához csatlakozhatnak azok is, akik „csupán” résztávokat szeretnének teljesíteni.

A szervezők kérik, hogy akik jelentkeznek a kerékpártúrára, azok ezt május másodikáig a tekerjasereggel@hm.gov.hu elektronikus postacímen tegyék meg. A nevezési lap letölthető a

Pattanjon bringára és csatlakozzon Magyarország honvédelmi miniszteréhez.

A részletek megtekintéséhez kattintson ide.

csepel.hu

9 hozzászólás “Tekerj a sereggel!” bejegyzésre

 1. lucifer szerint:

  A fiatalság honvédelmi kiképzésére Horthyék már kitaláltak egy jobb módszert, a Levente mozgalmat. Azért nevezték el mozgalomnak, mert “önkéntes” volt, de ha valaki ( 14 év feletti fiú) többször hiányzott a kiképzésről, a csendőrök mentek érte.

 2. NanniAbel Gyulane szerint:

  HAJRÁ FIÚK, LÁNYOK!

 3. nagyapó szerint:

  És ahol nem volt csendőrség?

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

 4. Dr. grün szerint:

  nagyapó!
  Ha nem volt csendőrség, ott pedig a rendőrök!
  Itt meg majd a TöKöSöK vagy TEKesek?! ))) 🙂 (((

 5. nagyapó szerint:

  Grün remek. Viszont elmagyarázhatná a Levente Mozgalom lényegét is! Kiknek kellett részt venni benne, miért, stb.

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

 6. "?!" szerint:

  Ne civakodjatok! Ez egyelőre ne kötelező mint a levente volt a fiúknak!

  Ez a remek felhívás elsősorban azoknak a hölgyeknek szól, akik az egész sereggel szeretnének “tekerni”!

  Kisebb létszámmal azonban olyan férfiak is jelentkezhetnek, akik arra kíváncsiak, hogy milyen “tekerni” a kemény katona hölgyekkel !

 7. lucifer szerint:

  Nagyapó

  Nem lehetsz ennyire tájékozatlan. Csendőrség mindenhol volt, még a tanyákra is kijártak. Ellenőrizték a hegyek között, a legeldugottabb helyeken lévő turistaházakat is.

  Mivel a Trianoni szerződés Magyarország (Magyar Királyság) új határainak megállapítása mellett 35 000 főben korlátozta a magyar hadsereg létszámát, megtiltotta légierő és nehézfegyverek tartását, módot kellett találni a fiatal férfiak katonai kiképzésére. Ezért minden 14. életévét betöltött fiút kötelezték a levente oktatáson való részvételre. A levente oktatók elsősorban a hivatásos tiszthelyettesekből kerültek ki. Az oktatásokat minden településen megszervezték, a foglalkozásokat hetenként egyszer, a délutáni órákban tartották.A fegyver fogásokat, célra-tartást fából készült fegyverutánzatokkal gyakoroltatták. Azon kívül volt műszaki kiképzés, (lövészárok stb. ásás) alaki foglalkozás, harcászati gyakorlat is. Nem hiányzott a katonaságnál szokásos “megszívatás” sem.

  A Nagyapó féle fiatalok ezekről mit sem tudnak Hacsak, utána nem néznek. Persze, könnyebb a papagájkórussal együtt énekelni..

 8. nagyapó szerint:

  lucifer! Melyik városban működött csendőrség? Ha megválaszolta, értékelje saját írását!

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

 9. lucifer szerint:

  “Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop”

  Ki mint él, úgy ítél.

  Egyébként Dr Grün megválaszolt, mielőtt feltetted volna ezt a kérdést. Egyébként a vidéki városokban volt csendőrség, például Nyíregyházán.

  Itt csak a te butaságodat lehet értékelni.

Itt lehet hozzászólni !