Aranyérmek és ingyen edzések: A csepeli utcakölykök jövője

Tabu TV

Drákói szigor helyett a kölcsönös tiszteletre alapozzák Csepelen a boxedzéseket – így tartják távol a fiatalokat az utca veszélyeitől.

A közelmúltban Csepel szívében jártunk, ahol a néhány hónapja működő Csepeli Ökölvívő Szakosztályban már a következő nemzedék öklözőit képzik. Persze a cél nem elsősorban az, hogy a jövő olimpikonjait fedezzék fel, sokkal inkább, hogy a javarészt hátrányos helyzetű fiatalokat távol tartsák az utcától, életcélt adjanak nekik, fegyelmet, tisztességet és kitartást tanítsanak a sportágon keresztül. A klubot összetartó Lévai László edzővel már korábban is találkozhattak a Tabu Tv nézői: akkor még Pesterzsébeten gyűjtötte maga köré a fiatalokat, ám 2011 végére megvalósult az álom egy saját edzőterem képében.

“Megköveteljük a megfelelő tiszteletet a gyerekektől, de ez oda-vissza működik: mi is tiszteljük az ő szorgalmukat, hogy lejárnak, hiszen ezek a srácok tényleg nagyon-nagyon az aljáról kezdtek, és méltán lehetünk büszkék arra, hogy a legelső versenyünkön is öt emberrel indultunk, és abból egy arany-, egy ezüst- és egy bronzérmesünk lett. Nagyon jó munkát végeznek a srácok, és igyekszünk mi is megfelelni nekik.” – mesélt Énekes István edző a klub szellemiségéről és eddigi sikereiről, miket – lássuk be – bármely sokkal régebben működő egyesület is megirigyelhetne.

Mint azt a szakosztály edzői elmondták stábunknak, nem csak a lehető legjobb edzőtermi felszereltséggel igyekeznek támogatni az ide járó gyerekeket, de a rászorulók akár ingyenesen is látogathatják az edzéseket. “Az edzéseken kívül természetesen van versenyzési lehetőség, és tervezzük még, hogy bővülünk: szeretnénk a jövőben családlátogatásokat is csinálni, a versenyzőinket úgy megtartani, úgy integrálni, hogy szocializálódjanak és a társadalom hasznos személyei legyenek.” – tette hozzá Énekes István. Akinek felkeltettük az érdeklődését, bátran keresse fel a Csepeli Ökölvívó Szakosztályt, hiszen – mint az edzők is elmondták – szeretettel várnak mindenkit: kicsiket, nagyokat, fiúkat, lányokat, fogyni vágyókat…

Forrás: Tabu TV

Itt lehet hozzászólni !