Pontot ért ellenfelünknek a sportszerűtlenség

Csepelfc.hu

Döntetlennel zárult a Csepel – Hódmezővásárhely bajnoki mérkőzés. A korán megszerzett hazai vezető gólt nem követte több, pedig a Csepel mindent megtett, hogy eldöntse a találkozót.

Ez végül a rendkívül indiszponált játékvezetőnek sikerült, aki alaposan benne volt a vásárhelyi pontszerzésben.

Alföld csoport, 20. forduló
Indotek Csepel FC – Hódmezővásárhely 1-1 (0-0)

G: Tóth András (3.), illetve Kavaric (74.)
Piros lap: Juhász Sándor (85.)

Már a 3. percben megszerezte a vezetést csapatunk. Jobbról érkezett a labda a vendégkapu elé, Haraszkó balról visszafejelte középre, Tóth András pedig a kapuba bólintott, 1-0.

A gólt követően is fölényben játszott a Csepel, a vendégek semmilyen veszélyt nem jelentettek a hazai kapura. Valódi nagy gólhelyzetet ugyan hazai oldalon sem lehetett feljegyezni, de több támadásunk is ígéretes volt, látszott, hogy játékosaink gyorsabbak és motiváltabbak.

A csepeliek gyorsaságából adódóan a vendég játékosok sorozatosan elkéstek, és rendre csak szabálytalanságok árán tudták megakadályozni a gólhelyzet kialakulását. Sajnos ezt a stílust egyáltalán nem büntette Bodac Tamás játékvezető, sőt az első játékrészben csepeliek kaptak sárga lapot reklamálásért. Igaz, bőven volt miért reklamálni.

A hazai szurkolóknál a 40. perc környékén akkor szakadt el végleg a cérna, amikor Kökény Tamás a félpályánál egyértelműen embert célozva csúszott lábra hátulról, de szerencsére nem talált. A mozdulat minimum sárga lapot ért, de jobb helyeken már a szándékért piros jár.

Ennek az elmaradt lapnak az 53. percben lett jelentősége, amikor Kökény újra előadta a hátulról elkaszálós magánszámát, ezúttal sikerrel – sárga lapot kapott érte (lehetett volna ez is piros), és mennyivel más lett volna a végkifejlet, ha már ekkor megfogyatkoznak a piros mezes vásárhelyiek.

A második félidő első felében is csepeli mezőnyfölényt láthattunk, ám ekkor megérkezett a vendégek 2. számú megmentője (az elsőszámú ugyebár a csepeli kispad irányában rendkívül erélyes “Bodac mester” volt) – az eső.

A szakadó esőben ugyanis eltűnt a két csapat közti gyorsaságbeli különbség, bár értékelhető akciót ekkor sem vezetett a vendégcsapat. Szűcs Róbert vezetőedző mintegy utolsó esélyként felküldte középcsatárnak a hórihorgas Kavaricot és ez végül bevált. Igaz ehhez az is kellett, hogy csepeli vagy vásárhelyi (nem lehetett látni kiről ment ki a labda) bedobás helyett vendégszabadrúgást ítéljen Bodac bíró – a hazai szurkolók ezen már meg sem lepődtek -, a beívelésnél azonban Kavaric fejét találta meg a labda és ezzel 1-1 a 74. percben.

A 85. percben Juhász Sándort kiállította a játékvezető, de ez “eső után köpönyeg” volt, sokat már nem segített a csepeli játékosokon, akik becsülettel mentek előre még a 92. percben is, de ezen a napon a sportszerűtlen játék többet ért a tudásnál, így maradt az 1-1.

A forduló többi mérkőzésén:

Jánoshida – Dabas 0-4
Monor – Tököl 1-2
Makó – Kecskemét 4-4
Gyula – Tápiószecső 0-1
Tisza Volán – Üllő 6-1

A döntetlennel a Csepel 25 pontos és a 10. helyen áll. Jövő szombaton a ma gólzáporos döntetlent játszó Makót fogadjuk.

csepelfc.hu

3 hozzászólás “Pontot ért ellenfelünknek a sportszerűtlenség” bejegyzésre

  1. Narancsvírus szerint:

    Vastaps a szakadó esőben! Tavasszal még veretlenek vagyunk!
    Videók, képek a Facebook oldalamon!
    http://www.youtube.com/watch?v=19zT3Lx2lj0
    Ma Csepelen a Csepel FC nyert, mert visszajött közénk Takács Krisztián! Egyébként: Indotek Csepel FC – Hódmezővásárhely 1-1 (0-0)

  2. robi szerint:

    Indiszponált játékvezető?
    Nekem egész más gondolataim támadtak a vásárhelyi találkozó láttán.

    Egyes szurkolók a találkozó során, főleg a végén nem voltak politika mentesek: be is kiabálták véleményüket.

  3. Dr. grün szerint:

    robi!
    Csak nem a velünk szemben sportszerűtlen ÁJEMEF-re gonduttak?! ))) 🙂 (((

Itt lehet hozzászólni !