Ketten a Versben: a költészet napja Csepelen

Csepel.hu

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata és a Magyar Írószövetség szeretettel meghívja Önt Tallián Mariann és Lázár Balázs színművészek verses-zenés előadóestjére.

Időpont: 2012. április 11., 17 óra. Helyszín: Radnóti Miklós Művelődési Ház (1214 Budapest, Vénusz u. 2.)

3 hozzászólás “Ketten a Versben: a költészet napja Csepelen” bejegyzésre

  1. GONDOLKODÓ-II ! szerint:

    NAGYPÉNTEK

    Nagypéntek Jézus elítélésének, megkínzásának, halálának és temetésének napj

    Az ellene kivonult főpapoknak, a templomőrség tisztjeinek és a véneknek Jézus ezt mondta: “Mint rabló ellen, úgy vonultatok ki, kardokkal és dorongokkal! Amikor naponta ott voltam a templomban veletek, nem vetettek rám kezet. De ez a ti órátok, a sötétség hatalmáé.” Ezután a főpap házába vitték. Péter messziről követte. Az udvar közepén tüzet raktak és körbe ülték. Péter is közéjük ült. Egy szolgáló meglátta, hogy ott ül a tűznél. Szemügyre vette, aztán megjegyezte: “Ez is vele volt.” De ő tagadta: “Asszony, nem is ismerem.” Nem sokkal ezután egy másik vette észre: “Te is közéjük tartozol.” – szólt neki. Péter tiltakozott: ,,Ember, nem tartozom.” Alig telt el egy óra, más valaki bizonygatta: ,,De igen, ez is vele volt galilaei. ,, Ember – tagadta újra Péter -, nem tudom, mit beszélsz.” Még ki sem mondta máris megszólalt a kakas. Az Úr megfordult, s rátekintett Péterre. Péternek eszébe jutott, mit mondott neki az Úr ,, Mielőtt ma megszólal a kakas, háromszor megtagadsz.” Kiment és keserves sírásra fakadt. (Lk 22,52-62)
    Júdás miután rádöbbent tettére, az árulásért kapott ezüstpénzt beszórta templomba, azután elment és fölakasztotta magát.
    Nagypénteken nincs szentmise. A szertartást a délutáni órákban tartjuk, mert délután három óra volt, amikor az Úr Jézus meghalt a kereszten. Halála egybeesett a húsvéti bárány feláldozásával. Ez is jelképezi, hogy az Ő keresztáldozata valódi áldozat volt az emberiség megváltásáért.
    Nagypénteken Jézus Krisztus minden emberért meghalt a kereszten, azért ezen a napon valamennyi emberért imádkozunk. Az ünnepélyes imák után következik a hódolat a kereszt előtt. “Íme a szent kersztfa, rajta függött valaha a világnak váltsága.”

  2. Dr. grün szerint:

    GONDOLKODÓ!
    Mi változott a zutóbbi kettőezer évben, ha már akkoriban is vita tárgyát képezte, hogy ki-kivel volt?! 🙂

  3. GONDOLKODÓ-II ! szerint:

    RAJTUNK IS MÚLIK, hogyan is múlik, hogy jó vagy rossz lesz, a vég!

    Nagyon Kellemes Szeretetteljes Húsvéti Ünnepeket kíván a családom, s jó magam, mindenkinek.

    A szeretet nem tud határokat,
    Mindenki, mindent magához ölel
    És kifosztani vágyik önmagát,
    És odaadni mindent és magát,
    És mindenkinek lenni mindene.

Itt lehet hozzászólni !