Sokkoló vádirat: alig van bizonyíték Hagyó Miklós ellen

Heti Válasz

A ma utcára került Heti Válaszban ízekre szedik a hamarosan induló BKV-per vádiratát. Az eredmény sokkoló: az ügyészség ötven bűneset közül mindössze hármat ró fel Hagyó Mikósnak.

Amióta elsőfokú verdikt mondja ki, hogy Hunvald György volt szocialista polgármester mindössze másfélévnyi szabadságvesztésnek megfelelő korrupciós ártalmat okozott Erzsébetvárosnak, felélénkült az igazságszolgáltatás kritikusainak hangja. A Központi Nyomozó Főügyészség BKV-s vádirata a VII. kerületinél is gyengébb ítéleteket vetít előre, mivel a dokumentumban sorolt állítólagos bűntényeket alig-alig sikerült tárgyi bizonyítékokkal vagy legalább több egybehangzó vallomással „megtámasztani” (ez alól kizárólag a közlekedési cég pazarló végkielégítési gyakorlatának leleplezése kivétel).

Az érintettek fenyegetettségérzését jól jelzi, hogy a Hagyó-ügy másodrendű vádlottja, Mesterházy Ernő 2011 közepén – visszahúzódás helyett – már üzletelgetni kezdett; a fesztiválszervező Gerendai Károly mellett ő is tulajdonos lett a Michelin-csillagos budapesti vendéglőt üzemeltető Costes Kft.-ben.

Noha a vádirat általános része kvázi maffiafőnökként ír Hagyóról, az ügyészség a dokumentumban szereplő közel ötven bűneset közül mindössze hármat(!) ró fel a volt politikusnak. Egyrészt hűtlen kezeléssel vádolják, amiért a BKV büdzséje terhére rendeltetett magának egy 50 millió forintos szolgáltatást az AAM Zrt. tanácsadócégtől (melyet aztán főpolgármester-helyettesi munkájához használt fel). Hűtlen kezelésként és hivatali visszaélésként értékelte továbbá a nyomozóhatóság, hogy Hagyó a HÉV Batthyány tér és Békásmegyer közötti utastájékoztató rendszereinek kiépítése ügyében – bár a munka gyatrára sikerült – teljesítésigazolásra kötelezte Balogh Zsolt vezérigazgató-helyettest. Harmadrészt vesztegetés és zsarolás a vád az egykori városvezető ellen, amiért állítólag 2008-ban és 2009-ben is 15-15 millió forintot követelt ki Baloghtól (azzal fenyegetve, hogy ha nincs meg pénz, a fenti szabálytalan teljesítésigazolással fogja lejáratni). És bár a BKV-s vallomásokban számtalanszor előfordul Demszky Gábor, Puch László korábbi MSZP-pénztárnok, illetve a Hagyó „Mesterházy Ernőjeként” emlegetett Hatvani Szabó János neve, e három érintett nemhogy vádlott, de még tanú sem lesz a büntetőperben – legalábbis a vádirathoz mellékelt tanúlistán ilyen személyek nem szerepelnek.

Hogy Demszkyt, Puchot és Hatvani Szabót mely BKV-s ügyekben próbálták „beterhelni” a vádlottak, illetve kik azok a kisvállalkozók, akik végül elvihetik a Hagyó-balhét, egyebek mellett ez is kiderül a Heti Válasz április 5-i számából, mely digitális formában a Digitalstandon keresztül is megvásárolható.

Forrás: Heti Válasz

27 hozzászólás “Sokkoló vádirat: alig van bizonyíték Hagyó Miklós ellen” bejegyzésre

  1. Jeniszej szerint:

    A Faterom azon csodálkozik, hogy disznajai nem vágytak jogot tanulni.
    A Fateromnak foglalkozásköri ártalma, hogy messziről megérzi a disznóröfögést. 🙂

  2. Dr. grün szerint:

    Csukják már be ezt a szerencsétlen embert, ha már eddig ennyi időt pocsékoltak rá!
    Lehetőleg a vizsgálati fogsággal megegyező időre, mert még a végén a kormány gatyája is rámegy a kárigényre!
    Budai László (Púpos) egyik meccséről tudósított így a riporter
    “Budai a mai meccsen semmit sem csinált, azon a hat gólon kívül!” ))) 🙂 (((

  3. Zoli049 szerint:

    “szabálytalan teljesítésigazolással fogja lejáratni”

    Az miben ismerszik fel?

    Megrendelő igazolja, hogy a teljesítés a szerződés szerinti feltételek mellett teljesült, így a számla kiállítható. Nah, ez így szabályos, de ezt nem így szabályosan meg ki csinálja meg és hogy??? 🙂

  4. csaba péter szerint:

    Azért az gáz, hogy a fidesz ügyészség ennyit tudott csak össze kaparni.

  5. Bugi szerint:

    Csaba elvtárs, nektek volt ügyészségetek, amikor elárasztották az 56-osokat. Az ügyészség ma független.

  6. csaba péter szerint:

    Drága bugi uram bő három éves voltam 56 ban , te sem több .

  7. Dr. grün szerint:

    Bugi!
    “Az ügyészség ma független”
    Te még hiszel a mesékben Hercegem?! ))) 🙂 (((

  8. Manitu szerint:

    Az ügyészség és a bíróságok függetlenek, és az ügyészek, bírók jelentős része még a szigorú kádári káderpolitika gyöngyszemei. Hunvald ügye megmutatta, hogy nincs igazság, és a főkolompos könnyen megúszhatja. Hagyó ott fog röhögni, szerintem max kap egy felfüggesztettet és visszamegy a százmillióihoz, aztán majd kap egy pénztárosi állást a pártnál és eheti tovább a parizelt.

  9. Bugi szerint:

    Bocs: felakasztották.

  10. bonifác szerint:

    Na, uraim, miért ugrabugrálnak annyit a “zúniós eltársak ? Nem szeretnék elvtársaikat a
    sitten látni.Mostani bíró uraink” aligha ítélik el őket…legalább 1o évig…(addig elévül)
    Olyan gazemberség ez, amit bolsevikjeink tisztára mosása indokol.Az igazság sírva
    térdel az ügyészség ajtaja előtt…a DEMOKRÁCIA egyelőre vesztésre áll a liberálcucilista
    maffiával szemben.

  11. robi szerint:

    Mi van, kedves nagyarcúak?
    Nagyon félreáll a szátok, pedig nemrég még elégedettek voltatok az elszámoltatás folyamatával.
    Kezd beérni a sok munka?

    Az az igazság, hogy a Hagyóról és társairól nekem sincs más véleményem, mint nektek. Amíg helyettetek mások gondolkodnak, addig csak kullogtok az események után.

    Aki az elmúlt 22 évet nyitott szemmel élte meg, annak a hír nem jelentett sokkot.

  12. ebihal szerint:

    Az a helyzet, hogy ezek a gazemberek ugyanolyan jól tudták, hogy mit miképp kell
    tenni ahhoz, hogy ne lehessen őket felelősségre vonni, mint a Fidesz 1998-2002
    között! /Joszip tot, kaja ibrahim, ezüsthajó stb./ Az ügyészek, bírók hozott anyagból
    dolgoznak,s ma azt emlegetni, hogy az előző rendszerben kerültek a jelenlegi pozici-
    ójukba, szerintem aljasság. A Hunvald-ügy, a Hagyó-ügy előrevetíti a “Vörös Csepel”
    könyvben megfogalmazott ügyek sorsát is.

  13. "?!" szerint:

    Kedves kis butuska “Manitu”, “Bugi” és “bonifác”!

    Az ügyészséget és a bíróságot támadó aljas fröcsögésetek miatt, az alábbiakkal frissítem – az amnézia miatt nem működő – lerobbant memóriátokat:

    Az ügyészség Zuschslag János ellen 2007-ben indított eljárást, és 2007. szeptemberben helyezte előzetes letartóztatásba. Ekkor Gyurcsány Ferenc volt a miniszterelnök.

    Deme Gábor és Kun Tamás előzetes letartóztatására 2009. januárban került sor. Ekkor is Gyurcsány Ferenc volt a miniszterelnök.

    Az ügyészség Hunvald György ellen 2008-ben indított eljárást, és 2009. február 10-én helyezte előzetes letartóztatásba. Még ekkor is Gyurcsány Ferenc volt a miniszterelnök.

    Az ügyészség Hagyó Miklós ellen 2009-ben indított eljárást (a Banai-kormány működése időszakában), és 2010. tavaszán az országgyűlési választás után azonnal előzetes letartóztatásba helyezte amikor a képviselői mandátuma érvénytelenné vált.

    Tehát az általatok arcátlanul megvádolt és lekommunistázott ügyészség a szocialista kormányok időszakában is tisztességgel végezte a dolgát!

    Ha ezekre az előzetes letartóztatásokra akkor nem került volna sor, akkor nem volna a Fidesznek 2/3-os többsége, ezért a hozzátok hasonló korlátolt szellemi képességű alakoknak illene csendben kussolni ezzel a témával kapcsolatban!
    Különösen hallgatnotok kellene azért, mert a 2010-es országgyűlési és önkormányzati választások utáni elszámoltatási időszakból, még nem tudtok olyan horderejű ügyeket felmutatni, mint amilyeneket az ügyészség még a Gyurcsány-kormány és a Bajnai-kormány időszakában útjára indított!

    Tehát jó lenne, ha valamivel élesítenétek az amnéziás memóriátokat, és csak utána nyilvánítanátok véleményt az ügyészségről és a bíróságról!

  14. Manitu szerint:

    Kedves írásjel-Lajos: menj el orvoshoz, a fórumozás rajtad nem segít. Ez őszinte javaslat. Elvette a józan eszedet a szélmalomharc. Mindenkinek jobb lenne, ha elmennél egy elmeorvoshoz.

  15. Manitu szerint:

    Egyébként Zuschslag kis hal volt, és az MSZP-s öregeknek piszkosul elegük volt belőle, mert túl gyorsan túl sokat akart. Koránt sem mellesleg az MSZP-s Cusi-nemzedékbe tartozik Deme, Borka-Szász vagy éppen Szenteczky is. Meg is látszik.

  16. Lakó1214 szerint:

    Borka, Szenteczky már legalább vizsgálati szakaszban van, mint gyanúsított? Nyomoznak ellenük? Csak kérdezem…

  17. Manitu szerint:

    Kérdezd meg a rendőrséget. Hagyó után meglepne, ha Szenteczkyvel komolyan foglalkoznának.

  18. Lakó1214 szerint:

    A legutolsó Tescos tolvajjal is foglalkoznak.
    Esetleg csak etetés az egész, mert a holló a hollónak…?

    Akkor csak-csak a következmények nélküli ország vagyunk?

  19. Manitu szerint:

    Gondolod, hogy az ügyészek meg a bírók lopnak? A könyvfotózásod is szánalmas volt, az érveid is azok.

  20. Lakó1214 szerint:

    “Az ügyészség és a bíróságok függetlenek, és az ügyészek, bírók jelentős része még a szigorú kádári káderpolitika gyöngyszemei”

    “Gondolod, hogy az ügyészek meg a bírók lopnak”

    Írja Manitu, de nem tudom mire?

    “A könyvfotózásod is szánalmas volt”

    Írja Manitu, de miért nekem?

    “az érveid is azok”

    Írja Manitu, csak nem tudom hol érvetem?!

    A 8. számban laksz??? ))) LOL (((

  21. csaba péter szerint:

    Manitu ezek szerint szart sem ér a budai féle cirkusz

  22. Lakó1214 szerint:

    Jajjj NEM. Manitu a 7. számban lakik, a “zártudvarosban”

  23. "?!" szerint:

    Kedves “Manitu”!

    Szokásod szerint, Te ismét úgy próbálsz kibújni a saját csapdádból, hogy mellébeszélsz, mert hírből sem ismered a tisztességet.

    19:13-kor azt írtad, hogy “az ügyészek, bírók jelentős része még a szigorú kádári káderpolitika gyöngyszemei”, és ezzel próbálod igazolni, hogy miért nem a Te és más volt buzgó komcsi cimborád ízlésének megfelelő ítéletek születnek mostanában sem.

    Csak nem akarod elhitetni, hogy Te is a kádári káderpolitika áldozataként lettél olyan, hogy a bizonyítékok ellenére hazudozol milliárdos mszp-s lopásokról és milliárdos fideszes spórolásokról, továbbá körömszakadtáig védsz minden védhetetlen ügyet ha fideszes ügyről van szó), mint az elvakult komcsik védték az elvtársaikat és komcsi ügyeket a kádári időkben?!
    Ezen a fórumon a Te stílusod emlékeztet legjobban a legsötétebb kádári időkre.

    Hidd el nekem, hogy sokan vagyunk akik a kádári időkben is meg tudtuk őrizni a tisztességünket, és tárgyilagosságunkat (ráadásul a komcsik között is sokan voltak nagyon rendes emberek), ezért én ezután sem fogok asszisztálni hülyeségekhez és hazugságokhoz még akkor sem, ha egyesek ezért – mint Te is – elmeorvoshoz irányítanak!

    A Cusi-nemzedékkel kapcsolatban 22:30-kor általad leírtakhoz annyi a megjegyzésem, hogy a Cusival egy nemzedékhez tartozó mszp-s és fideszes fiatalok sem mind olyanok mint Cusi, továbbá a Te nemzedékedhez tartozó fideszesek sem mind olyan gátlástalanok mint Te vagy, ezért leszokhatnál már az állandó általánosítgatásról!

  24. Lakó1214 szerint:

    ?! :

    Manitu egy 36 éves vidéki pályáról idekerült arcnélküli ember, neve?
    P. R. Nem képviselő, egy piti kis troll.

  25. Manitu szerint:

    Hiába tomboltok.

  26. földhözragadva szerint:

    Sose lesz rend ebben az országban. Talán húsz év, mire kihal a jelenlegi gondolkodásmód. Áh, inkább 50…:(

  27. Dr. grün szerint:

    Miért bántjátok a szegény “Golyóstoll”-at?!
    Attól érzi magát valakinek, ha foglalkoztok vele! ))) 🙂 (((

Itt lehet hozzászólni !