66 milliárd forintos hasznot húztak a fővárosból

Mno.hu

Ha néhány héten belül sikerül megállapodnia a városházának a Fővárosi Vízművek kisebbségi részvényeinek a visszavásárlásáról, akkor őszig a Fővárosi Csatornázási Műveknél is lezárható lesz ez a folyamat. A két közszolgáltató tizenöt év alatt hatvanmilliárd forintos hasznot hozott a franciáknak és a németeknek, a Demszky-éra privatizációs szerződéseit a nyomozó hatóságok vizsgálják.

„Heteken belül aláírom a Fővárosi Vízművek Zrt. visszavásárlása előtt utat nyitó szándéknyilatkozatot a közszolgáltató külföldi résztulajdonosaival” – jelentette ki a Magyar Nemzetnek Tarlós István.

A főpolgármester emlékeztetett: a Fővárosi Közgyűlés múlt hétfőn elfogadott határozata egybevág a kisebbségi részvényesekkel kötött előzetes egyezséggel. Így ha kilencven napon belül mégsem jönne létre az ügylet, a főváros él a rendkívüli felmondás lehetőségével. A francia Suez Environnement SA, a német RWE Aqua GmbH és közös társaságuk, a Hungáriavíz Zrt. által birtokolt, több mint 25 százaléknyi részvény visszaszerzéséhez a főpolgármesternek több dokumentumot is alá kell írnia a befektetőkkel. Elsőként a Demszky-érában 16,5 milliárdos bevételért tizenöt éve kötött privatizációs szerződés megszüntetéséről és elszámolásáról, majd a tényleges adásvételről szóló megállapodás kerülhet a tárgyalóasztalra.

Ahogy azt az MNO korábban közölte, szándéknyilatkozatot fogadott el a Fővárosi Közgyűlés a Fővárosi Vízművek kisebbségi részvénycsomagjának visszavásárlása kapcsán a múlt hétfői rendkívüli ülésen. A főváros az 1997-ben kötött szerződésben előírt összeghez képest 1,4 milliárd forinttal kedvezőbb összegért juthat hozzá a társasághoz, s a városban maradhat a következő tíz évben kifizetendő mintegy 33 milliárd forintos menedzsmentdíj is.

Forrás: Mno.hu

Egy hozzászólás “66 milliárd forintos hasznot húztak a fővárosból” bejegyzésre

  1. Dr. grün szerint:

    “66 milliárd forintos hasznot húztak a fővárosból”
    “tizenöt év alatt hatvanmilliárd forintos hasznot húztak”
    Lehet egy-két-három manituval több vagy kevesebb?! ))) 🙂 (((

Itt lehet hozzászólni !