Nem talált megoldást, inkább ordibálásba fulladt az XKK cigányfóruma

Heti Válasz

A Pesty Fekete Doboz adását a köztévéről levették, mi feltettük: szerintünk csak szókimondó, és az nem baj

„Fasiszta vagy!”, „Te a Jobbik szekerét tolod!”, „Nem is vagy te cigány!” – mindenki Forgács István ellen fordult az XKK pénteki romaügyi fórumán. A lapunkban többször publicisztikát közlő szakértő az aktuális dokumentumfilmje miatt célkeresztbe vett Pesty Lászlóval együtt volt kénytelen állni a verbális pofonokat.

A Heti Válasz március 29-i lapszámának reflektoranyagai azokat a magyar településeket mutatják be, ahol az országos számarányokat tekintve kisebbségben levő cigányok helyben immár jó idege többséget alkotnak; számításaink szerint az ismert demográfiai folyamatok változatlansága esetén egy-két évtizeden belül a mostani félszázról kétszázra nőhet az ilyen helységek száma. Lapunk megjelenésekor pedig még igencsak forró téma Pesty László új, köztévén debütált dokumentumfilmje, mely szinte az összes létező jogvédőnél kicsapta a biztosítékot.

Pesty művének és lapunk összeállításának közös halmazában Forgács István romaügyi szakértő foglal nem éppen kényelmes helyet: a köztévé filmjének központi alakja ugyanis három évvel ezelőtt a Heti Válaszban publikálta Ocsú és búza címmel vitára ösztönző programadását, aktuális számunkban pedig Revoco címmel értékeli röviden az azóta telt idők fejleményeit.

Forgács Pesty Lászlóval együtt pénteken az XKK nevű szervezet romaügyi fórumán kapott lehetőséget nézeteinek megvédésére az eltérő véleményeket képviselő Setét Jenővel szemben.

A helyzetet bonyolította, hogy a 130 perces fórum végére a zömmel cigányokból álló közönség egy emberként állt be Setét mögé, a hangnem eldurvult, helyenként személyeskedő ordibálásba, fasisztázásba, fenyegetésbe torkollott.

A Heti Válasz Online riportjában bemutatja az XKK rendezvényén elhangzott központi érveket, alábbi videónkból pedig kiderül, milyen lehetőségeket látnak cigány társai Forgács Istvánnak a Jobbikban, önkritikát gyakorol-e Pesty László valamint kiderül, hányféleképpen tudnák elküldeni a „kurva anyjába” tudósítónkat.

Forrás: Heti Válasz

7 hozzászólás “Nem talált megoldást, inkább ordibálásba fulladt az XKK cigányfóruma” bejegyzésre

  1. meghát.... szerint:

    A technika fejlődésével ,nem lépést tartó cigányság ,maga alatt vágta a fát.Nem a tanulni vágyó ,akaró ,dolgozó többségben kell keresnie a cigányságnak a bajaik forrását! A saját törekvő ,tanult vérüket rasszizmussal,jobboldalisággal stb. vádolják.Egy jó esetben, hat osztályt elvégző cigánynak felesleges logikus érvekkel alátámasztott gondolatokat mondani. Nem akarok összeesküvés elméletet gyártani,de a ” birodalom” kiépítésében nem kis szerepet kapott a cigányság. A társadalmi feszültségek,folyamatos fenntartásának ,egy tuti eszköze. Az “agymosás” című színdarabban nem kevesen,közel hét milliárd ember vesz részt.

  2. Jeniszej szerint:

    Egy biztos, hogy nem a romák miatt jutott válságba az ország!
    A Luzer rendszerváltó doktorok és mindenféle rangkorságban szenvedő úrhatnám politikusok azzal voltak elfoglalva miképp kaparinthatnák meg a javakat a nagy büdös privatizáció leple alatt.
    Most napjainkban is az a módi, hogy még az esetleges fellelhető lopásra utaló nyomokat miképp lehet eltüntetni.
    Széthordták a gyárakat idegen kezekbe, juttatták a földeket. Szétzihálták már a majdnem jól működő szociális létesítményeket, szétzihálták a szociális hálót az, arra rászorulok feje felől.
    Szétverték a mezőgazdasági szövetkezeteket, szétverték az ipart és vele együtt a parasztságot, a szervezett munkásokat. Munkahelyek szűntek, meg ahol ezek a nincstelen emberek megélhetést, lakáshoz jutást, munkásszállót kaptak.
    Feleslegessé vált képzetlen emberek az utcára kerültek a cigány emberekkel együtt.
    A tanulság, fórumozni, vitatkozni csak bizonyos értelmi szint felett lehet ész érvek alapján. Ne várjuk el azt, hogy egy iskolázatlan primitív, elkeseredett emberekkel szót lehet érteni.

  3. Jeniszej szerint:

    Vajon mitől függ a tudat? 🙂

  4. Tóth Mária szerint:

    Nagyon jó film, minden cigánynak látni kellene, a mondandóját megérteni, hátha ők is tanulnának belőle, és az ő életük is könnyebbé válhatna! De, amíg ezt csak feltételes módban írhatom, nem sok esélyt látok !

  5. J szerint:

    Erre a kisfilmre mondaná öregapám: “Mondd meg az igazat, betörik a fejed.”

  6. Zsonyó szerint:

    Tökéletes a hasonlat Forgácstól ami a jéghegyről és a Titanicról szólt. Valóban az a kérdés, hogy hány embert tudunk ebből a hideg tengerből kimenteni. Forgács és társai a járható utat meglelték. Az a magyar nép igazi ellensége (cigány és nem cigány), aki akár elölről, akár hátulról, de mondhatni jobbról vagy balról (és ezek szélsőségeiről) ezt a törekvést támadja! Nem biztos, hogy a legjobb és a végleges utat találták meg, de, hogy egy járható ösvényre leltek, az biztos!

Itt lehet hozzászólni !