Tizenhárom magyar állomás a londoni metróban – három csepeli sportolóról is neveznek el megállót

MTI, Sportgéza

Az Olimpiai Legendák Térképével új arculatot kapott a londoni metróhálózat: az idei nyári játékok városának 361 földalatti állomása az újratervezés után ötkarikás bajnokok, illetve további világhírű sportolók nevét viseli. Az új térképen Picadilly Circus, Baker Street és Knightsbridge helyett van például Michael Phelps vagy Carl Lewis állomás, de 13 magyarról is neveztek el megállót.

Állomást kapott Egerszegi Krisztina, Darnyi Tamás, Gyarmati Dezső, Kárpáti György, Bozsik József, Czibor Zoltán, Puskás Ferenc, Kocsis Sándor, Takács Károly, Balczó András, Gerevich Aladár, Kárpáti Rudolf és Papp László Londonban.

“Nagy viták voltak, néhány helyen az utolsó pillanatban változtattunk, de elégedettek vagyunk a végeredménnyel: több tucat nemzet képviselteti magát, a 2012-es játékok minden sportága jelen van, és minden idők legnagyobb olimpikonjai közül kettő, Muhammad Ali, illetve Phelps fogadja az utazókat az Olimpiai Parknál, Stratfordban” – fogalmazott közös közleményében a két tervező, Alex Trickett és David Brooks.

A 14-szeres olimpiai aranyérmes Phelps nevével fémjelzett állomás a fő ötkarikás megálló (a hagyományos térképen Stratford), közvetlenül mellette található a Cassius Clay állomás (Stratford International).

Az új térképen nemcsak többszörös ötkarikás bajnokok kaptak helyet, hanem olyan legendás sportolók is, akik nem nyertek olimpiát.

A teniszező Rafael Nadal, a tornász Nadia Comaneci, az ötszörös Tour de France-győztes Miguel Indurain vagy az 1992-es amerikai kosaras Dream Teamet erősített Michael Jordan és Larry Bird is a keresztszülők között.

Forrás: MTI, Sportgéza

4 hozzászólás “Tizenhárom magyar állomás a londoni metróban – három csepeli sportolóról is neveznek el megállót” bejegyzésre

 1. "?!" szerint:

  Gratulálok a ma is élő híres sportolóinknak, és tisztelet az elhunyt hírességeinknek!

  A fentiekből úgy tűnik, hogy a lengyeleken kívül más barátaink is vannak a magyaroknak!

 2. Dr. grün szerint:

  Következik a Schmitt Pál allomás!
  Végállomás! Nem megy tovább! ))) 🙂 (((

 3. J szerint:

  “?!” : Baráááát????? Kiiii??? Hahó jó reggelt! Melyik világban élsz???? Na ne nevettess! LOL:)))))))))

 4. balpa szerint:

  A 13 bajnok előtt tisztelegve készítettek mindegyikről 1-1 rövid videót a Váci Piarista Gimnázium Diákjai angolul, hogy az olimpia előtt, alatt és után is minél többen megismerjék őket. A videók itt találhatók: http://www.youtube.com/playlist?list=PLCD1286E44F69052E

Itt lehet hozzászólni !